Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Mike808 כתב:

גם לדעתי הגיר של הפיקנטו/i10 מעצבן וזה בולט יותר בתנועה עירונית עם החלפות מרובות.

ספארק תהיה עדיפה אבל אם ההפרש במחיר בינה לבין הספייסטאר גדול הייתי שוקל גם את המיצובישי.

אייגו איקס חלשה מאוד, באופן מתסכל. זה לא יהיה מאוד מציק בעיר אבל מחוץ לעיר זה פשוט הופך לסימפוניה מחרישת אוזניים.

אם הגדלת תקציב באה בחשבון אז סוזוקי סוויפט יכולה להיות אפשרות חביבה. אני הייתי שוקל רכישה של סוויפט או איגניס מטרייד אין גדול או מאחת הסוכניות של סוזוקי, לפעמים צצים רכבים כאלה בני שנה-שנתיים שחוזרים בעסקאות טרייד אין. גם מאזדה 2 עם עבר של 0 ק"מ נמכרת במחירים לא רעים, אם התכנון הוא להחזיק להרבה שנים זאת גם יכולה להיות אופציה.

מה גם שבמאזדה יהנה מתא פנים עדיף בכמה סדרי גודל, הן בנוחות והן באיכות הנסיעה. 

מאידך, החיסרון של יד 0 יגולם במכירה בעתיד. 

אם זה לטווח ארוך הייתי הולך על המאזדה. אם זה ל-3 שנים אולי על אחת הקטנות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הנסיון שלי עם גיר חד מצמדי אוטומטי הסתכם בנזיעה חודש על 301.

אפשר להקביל את הפיקנטו/i10 ל301? אותה הרגשה ואיכות גיר? 

פורסם

לא יצא לי לנסות את הגיר של פיג׳ו 301. ביחס לדואלוג׳יק העתיק של פיאט הגיר של יונדאי/קיה איטי באופן משמעותי וקוטע את התאוצה באופן מורגש. 

פורסם

אם לא התחברת לגיר ב301, לא תתחבר גם לגיר הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, yulianx כתב:

אם לא התחברת לגיר ב301, לא תתחבר גם לגיר הזה.

ארררר... לא התחברתי זה בלשון המעטה.. הייתי פשוט קם באמצע הנסיעה ונותן לאשתי לנהוג

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

אז וותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ואם התקציב עולה ל 110 אש"ח.
מה יש שם מעניין חוץ מיונדאי i20? מזדה 2? היא באותה רמה עם היונדאי I20 החדשה?
(בבקשה לא לציע ספארק ולא סוזוקי, יש לי סלידה לא מובנת מהמותגים האלה)

פורסם

מאזדה 2 מיושנת לעומת יונדאי i20 וזה מורגש בהיצע מערכות הבטיחות והמרווח. יש לה מנוע אטמוספרי שיהיה אמין אך חלש משל היונדאי. 

תוכל לבדוק גם סיאט איביזה, אופל קורסה ורנו קליאו. 

דווקא סוויפט היא אחלה רכב עירוני בעיני. היא נראית טוב, מאובזרת היטב, חסכונית ולפחות עד היום נהנתה משוק טוב. היא זולה מרוב הדגמים שציינתי למעלה ובניגוד לחלקם אין לה גיר רובוטי כפול מצמדים אלא רציף שנעים יותר לשימוש בעיר ולא יסבול מבלאי מצמדים.  

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק גם סי3 עם הגיר הפלנטרי שלה.

רכב נוח ומאובזר (מחזיק כזאת בעצמי לאישתי לנסועה דומה בתוך העיר)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 10 דקות, yuvalganim כתב:

הייתי מציע לך לבדוק גם סי3 עם הגיר הפלנטרי שלה.

רכב נוח ומאובזר (מחזיק כזאת בעצמי לאישתי לנסועה דומה בתוך העיר)

איך הוא מבחינת אמינות ותחזוקה?

פורסם
לפני 3 שעות, Mike808 כתב:

היא מרגישה זולה, הפלסטיקה בסיסית, קצת מווברצת וגם רועשת. כיול המתלים דיי רך ורכינת המרכב מורגשת.

אבל לזכותה רמת אמינות טובה שמסייעת לחיסכון בעלויות, היא חסכונית בדלק ומאובזרת באופן סביר.

אסייג ואומר שלא נהגתי בדגם המעודכן עם ההספק המופחת.

בתור מכונית עירונית היא לגמרי תעשה את העבודה אבל עם אפס שאר רוח.

לבת הזוג שלי יש את הדגם המעודכן עם ההספק המופחת.

בעיר הרכב סביר לגמרי מבחינת האצות וכאלה (מחוץ לעיר במהירויות גבוהות יותר קשה לו, אבל לא בעייתי מאוד לאיזור ה-80-100 קמ"ש), האבזור סביר והיא כנראה המכונית החדשה הכי זולה שניתן לקנות.

לפיקנטו יש תיקון סטייה מנתיב שאין בספייס סטאר.

כרכב הפיקנטו יותר נעימה לדעתי ותא הנוסעים שלה עדיף, אבל הגיר שלה מעצבן וכל היתרונות לא שווים הרבה לידו לדעתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 8 דקות, איציק נ. כתב:

במתיחה קלה פיאט 500e אולי תתאים לך.

חשמלית זולה וקטנה.

אני בן אדם גבוה ורחב עם כבוד מינימלי, לא הולך לנהוג בפיאט 500.

• מצחיק 4
פורסם

לקחתי פיקנטו מליסינג עד שאקבל את החשמלי

שהזמנתי. זאת העסקה הכי זולה/כלכלית מבחינתי.

גיר די מעצבן, מורגש בעיקר בתחילת הנסיעה.

אמנם אחרי חודש די התרגלתי.

אם הייתי צריך לקנות רכב עם גיר רובוטי זה

היה כנראה בעדיפות אחרונה. ולא משנה היצרן.

חוץ מיזה הרכב די סבבה. אהבתי גם את מערכת המולטימדיה תומכת עברית. מגיבה מהר, ותומכת מצוייין באנדרואיד אוטו.

צריכת הדלק במשולב עומדת על אזור ה 13-14 ק"מ לליטר. בכביש בינעירוני מחשב הרכב מראה צריכה של 18-19 ק"מ לליטר, אם אתה נוסע רגוע עד 110 קמ"ש.

פורסם

תאמת, אני לא מבין מה כולם פה מתלוננים על הגיר של הפיקנטו. אני נהגתי 70 אלף ק"מ על הפיקנטו ירושלים-נס ציונה כל יום במשך שנתיים+ (עד שהתחילה הקורונה). במקביל, נהגתי כמעט על כל סוגי הרכבים האירופאים/קוריאניים כולל אוקטביה, פיקאסו, ברלינה, ארונה, I25, פומה וכו ולא הרגשתי שהפיקנטו נופלת במשהו בתוך העיר. מחוץ לעיר, במיוחד אם אתה עולה לירושים, לעולם אסור ללחוץ על הברקס- רק להוריד את הרגל מהגז- אחרת אתה נשאר לעמוד איפה שבלמת. אבל בתוך העיר- פיקטנו פשוט תענוג. יש לה תגובה מאוד מהירה והיא נכנסת פשוט לכל חניה, בכל גודל ובכל זוית. חוץ מזה, יש לה מלא מערכות בטיחות שאין כמעט בשום רכב ברמה בסיסית- למשל בלימה אוטונמית במעל 90 קמ"ש (הצילה לי את החיים כמה פעמים על 140) שאין לאחותה ה I10 (בפעם האחרונה שבדקתי לפחות). אני הייתי מציע שתעשה נסיעת מבחן לפני שאתה מחליט-לפי דעתי תמורה מקסימלית לכמות הכסף שאתה משקיע (שלא לדבר על אחריות ל 7 שנים).

4 החסרונות היחידים שאני יכל להגיד עליה:

1. ציינת שאתה אדם גדול- לא יהיה לך מקום לזוז בתא הנהג, ואם מישהו יושב לידך, אתם תשבו בדיבוק חברים כל הנסיעה. גם המראה האחורית איכשהו לא מתכוונת טוב לאנשים גבוהים. לגבי היושבים מאחור- זה בכלל בר מינן- תקח לנסיעת מבחן
  2. הבגג" יותר קטן מהארנק של אישתי. אבל אתה יכל לקפל את הכיסאות האחוריים- מה שמגדיל אותו משעותית
  3. מנוע מאוד חלש לנסיעות בינאירוניות/ עליות קשות (בעיר זה לא מורגש בכלל), אבל אם אתה תלמד להשתמש בו, תוכל לעלות את העליה לי-ם ב 110 בסבבה ולהגיע ל 140 ב 431 (אם ממש בא לך)
  4. הבמפר הקדמי נמוך כמו פורמולה 1- אל תתקרב למדרכות- אפילו לא בצחוק.
  • תוכן חדש...