Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוזיאון העמק ו- John Deere Land בקיבוץ יפעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ההיתה דקה מקיבוץ ילדותי, והבית השני שלי. גניגר

המוזאון הזה קיים מעל 30 שנה לפחות.

הוא משמש בעיקר את ילדי בית הספר האזורי בקיבוץ, וגם מבית הספר שלנו בגניגר, היינו נוסעים אליו לסיורים. ואז הולכים וגונבים טרקטור לסיבוב בלילה מהסככה.

יש עוד מקום לראות טרקטורים ישנים, בקיבוץ עין שמר. יש שם אזור גדול, ללא תשלום, שאפשר לראות מגוון מעניין.

וכן אין על ג'ון דיר!

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

תודה בוקי, רשמתי לי לקפוץ לשם עם הילדים בהזדמנות.

מזכיר (רק קצת) את מוזיאון הטרקטור בעין ורד. טוב, ההוא ממש מושקע עם כמויות של כלים מתוחזקים. ו"תמיד" יש איזה מטוס ריסוס ישן בסביבה, זה מוסיף למוניטין של המוזיאון. 😄

פורסם
לפני שעה, לירון .ה. כתב:

ואז הולכים וגונבים טרקטור לסיבוב בלילה מהסככה.

את זה? 😁

1333040147_Screenshot_20220517-082930_(1)2.thumb.png.37f5d8ec4210a65673ac729aecf7cc5e.png

פורסם

בגדול הייתי במוזאון לפני המון שנים בכפר תבור (היה בתשלום), הילדים בזמנו נהנו מאוד מכיוון שהיו שם הפעלות ייעודיות (חוץ מהסימולטור), כולל נהיגה במיני טרקטורים חשמליים, מגלשת מים ועוד,
מהתמונות שלך נראה שהמוזאון במצב ירוד יותר ממה שהיה,

אבל תודה על האינפורמציה והתמונות.

פורסם

תודה על השיתוף. הכיתובים קורעים מצחוק :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל שנה הלכתי לשם עם הילדים כשלמדו  בגניגר.

נראה שהמצב שם התדרדר. חבל - מוזיאון יפה 

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

את זה? 😁

1333040147_Screenshot_20220517-082930_(1)2.thumb.png.37f5d8ec4210a65673ac729aecf7cc5e.png

אפילו לא ראיתי!

זה נראה לי 40 שנה לפני זמני 

האמת, הלכנו על המייסי פרגיסון של הפרדס

יאריס 2005

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קמתי ספונטני היום, אז קפצתי בבוקר למוזאון הטרקטורים בעין ורד. הופתעתי, המון טרקטורים, רובם משופצים, חברה שמתפעלים את המקום בהתנדבות, כולם מבוגרים+++.

מעלה כמה תמונות של כלים פחות מוכרים בארץ.

יש גם עד כמה צריפים עם חפצים ישנים מקום המדינה, והתיישבות.

טיול טרקטור עם עגלה למי שרוצה.

פינת יצירה לילדים.

מחיר 25 שקל כניסה.

20220528_094650.jpg

20220528_094346.jpg

20220528_094328.jpg

20220528_094321.jpg

יאריס 2005

פורסם
לפני 2 דקות, לירון .ה. כתב:

חברה שמתפעלים את המקום בהתנדבות, כולם מבוגרים+++.

אלו מושבניקים חקלאיים בפנסיה שמצאו לעצמם אחלה תחביב, מועיל ומספק מאוד. 

פעם שכרתי בית בעין ורד וממש רציתי להתנדב שם במוזיאון אבל אני לא בפנסיה ולא היה לזה זמן... 

פורסם (נערך)

נכון

יש משהוא בכלים האלו, תמיד נמשכתי לישן ולברזל. שבנו אשכרה בשביל שיעבוד ויחזיק 40 שנה.

ועד שאתה לא נוהג על טרקטור 4 טון, אתה לא יודע מה זה כוח

אני לא קרוב לפנסיה, רחוק מאוד משם. אבל יש משהוא בחברה האלו, אבל אולי נולדתי עם נפש של פנסיונר מושבניק.

נ.ב

בדרך לשם שלקחה לי 40 דקות. עקפו אותי 3 פעמיים על קו לבן. זה כבר סיפור למקום אחר

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

יאריס 2005

פורסם

חלק מהטרקטורים של ג'ון דיר שמופעים בתמונות לא כל כך ישנים. על חלק מהדגמים נהגתי בילדותי ( יש כמה ענפים בקיבוץ יפעת שהיום היו מוכנים לקבל טרקטורים כאלה לעבודה 😂 ).

פורסם
בתאריך 17.5.2022 בשעה 09:49, לירון .ה. כתב:

המייסי פרגיסון של הפרדס

המיסי פרגוסון הותיקים היו בלתי ניתנים לחיסול. חוץ מזה שהיה להם גיר עם סידור הילוכים נוראי, למצוא את המיקום של השלישי אחרי שיצאת משני היה משימה לטום קרוז.

• מצחיק 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

מגיב רק בגלל JOHN DEERE. לי אישית התרפקות על העבר, אספנות, געגועים למשהו ישן ופשוט ממש לא עושה לי את זה, אפילו שאני בטוח יותר מבוגר מרובכם פה, מה שמלהיב אותי זה חדשנות ומודה כל יום באיזה תקופה נהדרת אני חיי ולאיזה פריצות טכנולוגיות מרשימות אני עד. גם הילדים שלי כאלו, אפילו שבחו"ל תמיד משלבים מוזאונים וכל מני דברים מעיניינם, כי צריכים להבין היסטוריה של אנושות, אבל מקומות כאלו אולי יכולתי לקחת אותם שקטנים, כדי להתאפס, אבל מזמן הם לא כאלו היו צוחקים עלי. מה שכן לא פעם משתמש בצורה דיגיטלית , הרי הכל זמין ברשת, כדי להנחיל להם חשיבה, שתם עידן של, תקום, תעבוד עבודה פיזית קשה ותצליח בחיים...היום יכולים להצליח רק בעזרת "ראש בריא" ביקורתי, רעב ללמוד כל הזמן, אל תחכה ותצפה, תיזום ותשיג, אני לא יכול להכריח אותכם להיות תלמידים טובים ע"י איומים, אבל ממש כדאי לכם !
JOHN DEERE זאת החברה הכי מזוהה עם הבעייתיות של היום "למי לעזאזל שייך המוצר" שכמובן רוב היצרנים ממשיכים עם זה (אפל,טסלה...חברי כתות אפילו לא חושבים על זה)  והמאבק על RIGHT TO REPAIRS.
כמו ש-@הרקוליטו כתב, מוצרים ישנים שלא מתקלקלים וקל לתקן אותם, זה מוצר חם בעולם, וכל פעם צצות כתבות בנושא, איזה מחירים מוכנים לשלם על כלים ישנים

2022-05-28_23-14-00.thumb.png.cfdf01571651982fd001328f0b3bee43.png

לבן האמצעי שלי השתמשתי בחברה הזאת כדי להסביר את ההתקדמות, עם איזה מערכות אני מתעסק ורוצה להתעסק, מה זה כלי ממונע חשמלי מודרני, וכאשר במדיה מסורתית כל כמה שנים מפליצים איזה תחזית שעוד מעט יהיו רכבים אוטונומיים, בחקלאות זה כבר קיים !

מה שהתחיל ב-1837 מזה

2022-05-28_20-13-29.png.cb35a8fb6b601793c14c101ab0bd54aa.png

היום זה פה

ועם בן הגדול ההייטקיסט דיסקסנו על זה כאשר דיברנו על הרפורמה המבורכת של חקלאות העתידית בארצנו, ובכלל על טכנולוגיות עתידיות מבוססות GIS geography
https://gisgeography.com/what-gis-geographic-information-systems/

מה שכן בו זמנית גם לא מאמינים שזה יהיה בקרוב אצלנו, בגלל חוסר משילות, טרור חקלאי, ורצון להמשיך להתבסס על "עבדות מודרנית" תאילנדים ובני דודים.
אנחנו באמת חממה לאלפי חברות שמפתחות טכנולוגיות לכל העולם, בלי להשתמש אצלנו, וחוסר יעילות בכל מני מגזרים פשוט מזעזע !
ביום שדור צעיר, עם סט קישורים מתאים, יבין את הפוטנציאל ואפשרות להתפרנס בכבוד מזה, אז באמת אנחנו נהיה מדינה נורמלית.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • מעניין 1
פורסם

התחלתי לאחרונה לצפות בערוץ של לורה. בעיקר מסיבות נוסטלגיות שמחזירות אותי כ-35 שנים לימי העבודה בשדות הפלחה (כותנה בעיקר) של הקיבוץ.

מאוד הרשים אותי לראות אותה יושבת ומצלמת את הסרטון והטרקטור שומר על קו נסיעה, אבל, גם היא אומרת שבינתיים אין תחליף למפעיל מיומן בכיסא הנהג כי כל רגע יכול משהו להשתבש וצריך מי שיפקח על המערכת וגם יעצור לתקן, אם צריך.

מה שלא ראיתי אצלה בסרטונים זה עיבודים כבדים כגון חריש, משתת, דיסק כבד וכד'. אני חושב שאיתם נהיגה אוטונומית פחות טרוויאלית, אבל אולי אני טועה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...