Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

בעת מכירת רכב, האם אתה מאפשר לקונים פוטנציאליים לעשות "נסיעת מבחן"?  

148 הצבעות

1. 1. הרכב שלך למכירה, מגיע קונה, מבקש סיבוב התרשמות לפני שלוקח לבדיקה. מה עמדתך בעניין?

• נסיעת התרשמות היא חלק בלתי נפרד מרכישת רכב, לכן מוודא שיש ביטוח מתאים ומאפשר לקונים לנהוג בגבולות הטעם הטוב.
    • משתדל לא לתת לקונים לנהוג, מציע כחלופה לעשות סיבוב איתי כשאני נוהג ואם מתעקשים מאפשר נהיגה של כמה דקות במקום שקט.
    • אין אצלי נסיעות מבחן לקונים ולא משנה מה. לא נותן את האוטו שלי לאנשים שאני לא מכיר. יש בוחן במכון בדיקה, הוא זה שינהג ויתן את חוות דעתו. הקונה ינהג אחרי שיקנה.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אם נרחיב את הדיון, ברכב אספנות או מיושן בכלל לא ניתן לבטח לנזק עצמי, וגם אם תצליח לבטח המענה של הביטוח לא יהיה הולם (חלקים נדירים וכדומה). 

באמת לא יודע איך הייתי מוכר רכב כזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מכרתי לא מעט מכוניות ישנות שהיה להן רק צד ג'. 

כשהאוטו שווה 5000 או 7000 שקל, זה הסיכון שאתה לוקח על עצמך, אין מה לעשות. 

במקרה הכי גרוע הלכו 7000 שקל, לא נעים אבל זה משהו שאפשר להתמודד איתו. 

רכבי אספנות רק קניתי, לא יצא לי עדיין למכור אחד. 

פורסם
לפני שעה, גור אדם כתב:

אלא אם כן יש נהגים נקובים בביטוח או לחלופין מה לגבי אם הקונה הוא נהג צעיר/חדש?

הסעיף קיים בכל מקרה ואני ממש לא רואה סיכוי שחברת הביטוח תצליח להתנער בכזה מקרה. מכל מקום, אם הקונה יתחיל להפתרע, אחדול את הנסיעה. מוכרח לציין שטרם קרה לי. יותר חושש שיתחילו ללחוץ לי על מנוע קר, לכן פשוט משתדל לחמם אותו לפני זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

מכרתי לא מעט מכוניות ישנות שהיה להן רק צד ג'. 

כשהאוטו שווה 5000 או 7000 שקל, זה הסיכון שאתה לוקח על עצמך, אין מה לעשות. 

במקרה הכי גרוע הלכו 7000 שקל, לא נעים אבל זה משהו שאפשר להתמודד איתו. 

לא זה מה שהתכוונתי, מכוון לרכבים שעולים פי 10 מזה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש בעיה יותר גדולה בעיקר באופנועים עם ביטוח לנהג יחיד. באופנוע שקניתי ומכרתי לא נתתי ולא רכבתי נסיעה לפני הקניה. 

אפשר להניע אפשר לשבת מאחורה, בלי לרכב לבד.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

Game Show Money GIF by ROSALÍA

לעניין שאלת הסקר - כמו שאני לא אקנה רכב בלי להרגיש אותו בתנועה, כך לא אצפה ממישהו אחר לעשות את זה.

• מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אני כן הייתי נותן לנהוג זה כמו למדוד נעל. סייג קטן אולי הייתי מוסיף.

אם הייתי רואה נהג ממש צעיר הייתי מבקש ממנו לבוא עם נהג מנוסה יותר.

ניהול סיכונים...

פורסם (נערך)

קודם כל אני אגיד שאני כן הייתי נותן (ונתתי) לקונה פוטנציאלי לנהוג, וגם כשאני הייתי בצד הקונה ביקשתי לנהוג. 
מי שלא רצה לתת אמרתי לו משפט דומה למה שאמרתם על מדידת הנעל, רק על חולצה, ומי שבכלל לא נתן לא קניתי ממנו. 

אבל... ויש אבל גדול. בשני הרכבים האחרונים שמכרתי (המיצובישי והמאזדה), הקונה הראשון שהגיע עשה סיבוב וקנה, קליל. 
בוולוו המצב היה אחרת... ככל הנראה מכיוון שציינתי במודעה שהרכב מאוד חזק, מנוע 2.0 טורבו, 6.3 שניות ל100 וכו' 
הגיעו כל מיני מתלהבים שישר רצו סיבוב וכשסיימו את הסיבוב נתנו הצעת מחיר לא רלוונטית במקרה הטוב או אמרו "חשבתי שהאוטו יותר חזק" במקרה הרע. 
רק בסוף אחרי שהבנתי שאי אפשר ככה יותר, הגעתי למסקנה שאנחנו סוגרים את סוגיית המחיר לפני הסיבוב בכלל, לראות אם הקונה בכיוון. אחרי שהחלטתי ככה הקונה הראשון (הראשון אחרי ההחלטה) שהגיע - קנה. 

אז ממליץ לכולם
תקבעו מחיר (אפילו כבסיס לפני בדיקה), תלחצו ידיים, ותצאו לנסיעה.
גם אם הקונה בסוף לא יאהב את הרכב, לפחות תדעו שהוא היה רציני. 

ועכשיו חייב להוסיף שאלה שתמיד סיקרנה אותי. 
איך בעלי רכבי על או רכבים קיצוניים מתנערים מכל מיני לא רציניים שרק רוצים סיבוב?

עריכה אחרונה על ידי Menro

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

אמנם לא רכב קיצוני, אבל כשמכרתי לפני שנתיים את הסיוויק טורבו שלי (1.5 ליטר / 180 כ"ס), בא קונה מהדרום למפרץ חיפה כדי לקנות את הרכב לפני שיימכר,
ביקש שנעשה סיבוב לפני ההכנסה לבדיקה,

אמרתי שאשמח לנהוג ושישב לידי וישאל מה שירצה,

נסענו יחד, איזור תעשיה, כבישים רייקים, מדי פעם לחצתי קצת בתיאום איתו שיראה שהכל בסדר, 
חמש שש דקות סיבוב עם הסברים ושאלות, בדיקה, נמכר.

לא נותן את הרכב לאף אחד בשום מצב. לפחות זה אני, אפס אמון.
לאור מה שהחברים מעלי רשמו, ייתכן ואפסיד קונים, אבל לא מסוגל לתת לאנשים לנהוג לי ברכב כשהוא עדיין בבעלותי.

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

חסרה בסקר תשובה מעין זו: "תלוי איזה רכב זה". כשמכרתי את הטויוטה 98' שלי לא היה לי מאד אכפת לתת נסיעת מבחן, וביטוח החובה+צד ג' כלל כל נהג שאינו צעיר או חדש. ברכבים חדשים יחסית אני מניח שהייתי מצביע לאופציה האמצעית, גם בכפוף לביטוח.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

בתור מוכר: אף אחד לא נוהג לי על האוטו.

בתור קונה: רותה לראות איך המוכר נוהג ומתייחס לאוטו (בהנחה שהוא באמת הבעלים ולא סוחר)

כל עוד עושים נסיעה והוא מבצע את הבדיקות שאני מבקש אין לי בעיה לא לנהוג בעצמי לפני קנייה, אבל כן חייבים לשבת במושב של הנהג להרגיש את האזור

פורסם
לפני 6 שעות, Menro כתב:

ועכשיו חייב להוסיף שאלה שתמיד סיקרנה אותי. 
איך בעלי רכבי על או רכבים קיצוניים מתנערים מכל מיני לא רציניים שרק רוצים סיבוב?

ועוד שאלה איך מתחמקים בסוף, ומורידים אותו מהעסקה .?

כנ"ל אגב בהשכרת דירה קבעת עם מישהו וכשאתה רואה  אותו לא בא לך עליו מה אתה אומר לו ?

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Night Driver כתב:

כמו שלא אקנה נעל בלי למדוד כך לא אקנה רכב בלי לנהוג.

אני לא מבין כ"כ את ההשוואה למדידת נעל. מוכר פרטי של רכב משומש הוא לא סוכנות רכב. אם הקונה לא סגור על איזה רכב הוא רוצה (מאיזה יצרן ודגם הכוונה), שימצא חבר עם הרכב הזה ויבקש עליו סיבוב לפני שהוא מחליט לקנות רכב כזה בכלל. בשביל בדיקת תקינות יש מכוני בדיקות.

עריכה אחרונה על ידי zoid
  • תוכן חדש...