Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי בכביש במהירות חוקית והולך רגל התפרץ לכביש בצומת כאשר היה לו אור אדום(אצלי ירוק מן הסתם), דפקתי בלימת חירום ועל הדרך הסטתי את הרכב ונגמר בשלום, אבל בקלות יכל להיות גם רכב במקביל אליי שהייתי נכנס בו. 

נגיד ויש לי את הפרטים של ההולך רגל, ויש סרטוני ממצלמת רמזור שמוודאים שאכן מה שאני טוען, זה מה שקרה. האם הביטוח מקיף שלי יתבע את הולך הרגל? 

פורסם (נערך)

אם הולך הרגל לא נפגע כנראה שלא יהיו לך הפרטים שלו, וגם לא הוכחה שהוא הגורם לפגיעה. אז אין את מי לתבוע, ואם יש (נניח, אם היה מוכן לתת פרטים כעד) חסר בסיס לתביעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש גם היבט נוסף. גם אם היה נגרם לך נזק עקיף כל שהוא, היית יכול להיות מואשם בנהיגה שלא בתנאי הדרך ונטול אופציות לתביעה. עדיין, אור אדום לאחרים אין בו ערובה לכלום וצריך להשאיר מרחב בטוח להפתעות ובעיקר לשכיחות. 

תשמח שלא קרה דבר למעט איבוד של כמה מיקרונים גומי מהצמיגים של הרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, ד ו ד כתב:

אור אדום לאחרים אין בו ערובה לכלום וצריך להשאיר מרחב בטוח להפתעות ובעיקר לשכיחות. 

לפי הטענה הזו כל מי שמעורב בתאונה תמיד אשם במידה מסויימת כי עצם התרחשות התאונה מעידה שהוא לא נהג בהתאם לתנאים.

זו אמירה לא נכונה ולא נתמכת במציאות. 

הולך רגל מתפרץ לכביש באדום, היכולת של הנהג להגיב תלויה במהירות שלו, ובמרחק שלו מהולך הרגל בעת המקרה. על הראשון הוא שולט, על השני לא. לא קיימת מהירות שבה אפשר תמיד למנוע פגיעה.

ולפות״ש, זה אכן מרגיז שמישהו אחר מתנהג ברשלנות ואתה משלם. תאורטית אם תשיג את פרטיו אתה יכול לתבוע. תצטרך כאמור להוכיח שהוא אשם (לפחולת חלקית) בתאונה. אני בספק שיש יותר מידי מקרים כאלה כדי למצוא פסקי דין רלוונטים. גם אם מדובר ברכב אחר שגרם לתאונה אבל לא נפגע בעצמו, אני אנחש שזה מקרה לא קל לתביעה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני חולק על כל המגיבים.

חברת הביטוח בהחלט תתבע את הולך הרגל, גם אתה.

הקושי הטכני הוא השגת פרטיו, אבל זה אמור לקרות בזמן התאונה. ואם יסרב, אתה מתקשר למשטרה ואומר שיש הולך רגל שהיה מעורב בתאונה, לא נפגע, מסרב לתת פרטים ומנסה להימלט.

אחד הרכבים הקודמים שלי עמד בחניה. נהגת פגעה בו. היא טענה שפגעה בו כי נחתכה ע"י נהגת אחרת (שבזמן זה נכנסה לחניה). הנהגת האחרת צחקה שהיא לא קשורה לכלום ובעלה עו"ד גדול. שילמה כמו גדולה את נזקיי ואת נזקי הבחורה שפגעה ברכבי (חברת הביטוח שלה בהסדר בין החברות). 

גם אם נהגת ג' הייתה בורחת, כל מה שצריך זה להתלונן במשטרה עם מספר הרכב ופרטיה ינתנו. משם אם יש הוכחה (מצלמה, עדות הנהג שנפגע וכו') זו לא בעיה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@Be roo צודקת.

הבעיה העיקרית היא שהולך רגל לא מסתובב עם לוחית רישוי עם מספר על הראש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

הקושי הטכני הוא השגת פרטיו,

הקושי הוא לא רק בהשגת הפרטים אלא גם בעובדה שלהולך רגל אין ביטוח מקיף.

ברור שאפשר לתבוע אותו ושישלם מכיסו, אבל בשילוב הקושי בהשגת הפרטים (הרבה יותר קל לו להעלם בלי שיאותר), ובהוכחה שהוא גרם לתאונה, יחד עם העובדה שהסכומים יכולים להיות לא קטנים לאדם לשלם מכיסו, אני אמשיך להמר שהמקרים שבהם תביעה כזו הסתיימה בפיצוי מלא, הם נדירים.

פורסם
לפני 54 דקות, Be roo כתב:

הקושי הוא לא רק בהשגת הפרטים אלא גם בעובדה שלהולך רגל אין ביטוח מקיף.

ברור שאפשר לתבוע אותו ושישלם מכיסו, אבל בשילוב הקושי בהשגת הפרטים (הרבה יותר קל לו להעלם בלי שיאותר), ובהוכחה שהוא גרם לתאונה, יחד עם העובדה שהסכומים יכולים להיות לא קטנים לאדם לשלם מכיסו, אני אמשיך להמר שהמקרים שבהם תביעה כזו הסתיימה בפיצוי מלא, הם נדירים.

אז נסכים שלא להסכים בהימור שלנו.

אני חושב שלהשיג פרטים זה די קל אם יש מודעות לעניין. רוב האנשים לא ינסו לברוח תחת האיום של הזמנת משטרה.

כמו כן, הוכחות זה כבר ענין אינדיבידואלי ופות"ש ציין שיש סרטוני רמזור וכו'. 

בהנחה וכל זה קיים, לדעתי הסיכוי לתביעה גבוה. המחלוקת היא כפי שאני מבין מה הסיכוי שכל זה יהיה קיים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

אני חולק על כל המגיבים.

חברת הביטוח בהחלט תתבע את הולך הרגל, גם אתה.

הקושי הטכני הוא השגת פרטיו, אבל זה אמור לקרות בזמן התאונה. ואם יסרב, אתה מתקשר למשטרה ואומר שיש הולך רגל שהיה מעורב בתאונה, לא נפגע, מסרב לתת פרטים ומנסה להימלט.

אחד הרכבים הקודמים שלי עמד בחניה. נהגת פגעה בו. היא טענה שפגעה בו כי נחתכה ע"י נהגת אחרת (שבזמן זה נכנסה לחניה). הנהגת האחרת צחקה שהיא לא קשורה לכלום ובעלה עו"ד גדול. שילמה כמו גדולה את נזקיי ואת נזקי הבחורה שפגעה ברכבי (חברת הביטוח שלה בהסדר בין החברות). 

גם אם נהגת ג' הייתה בורחת, כל מה שצריך זה להתלונן במשטרה עם מספר הרכב ופרטיה ינתנו. משם אם יש הוכחה (מצלמה, עדות הנהג שנפגע וכו') זו לא בעיה. 

האם יש חובה חוקית על הולך רגל למסור לך פרטים כלשהם? לי אישית מוכרת חובה כזו רק לנהג שמעורב בתאונה (ייתכן שאני טועה -- אשמח להחכים).
אם הוא לא נפגע (הנחת יסוד בתרחיש שלך), הוא יכול להגיד לך שמבחינתו הוא לא היה מעורב בתאונה כלשהי, ולא חייב לך שום פרטים. אם נגרם לך נזק כלשהו, צר לו אבל זו תאונה עצמית שלך.
לגבי הימלטות (״פגע וברח״), אני בכלל לא בטוח שזו עבירה שחלה על הולך רגל. בכל מקרה, מעולם לא שמעתי על מקרה כזה.
נכון, כפי שנאמר למעלה, אם אתה משיג פרטים באופן אחר (נניח עד שמכיר אותו) אתה תמיד יכול לתבוע בתביעת נזיקין אזרחית, אבל שופטים בארץ לא נוטים למצוא הולכי רגל אחראים לכלום.

פורסם (נערך)

אני חושב שכמו עם רכב, כך גם עם הולך רגל. לא צריך להיות נפגע בתאונה כדי להיות מעורב בה וניתן להיות מי שגרם לתאונה מבלי לשאת נזקים בעצמך. אני מבסס את זה על מקרה שקרה לי עם רכב ומשער שזה יכול להיות גם עם רוכב אופניים או הולך רגל. בנוסף, ישנם מקרים הפוכים בהם הולכי רגל נבהלו מרכב חולף (ללא טיפת מגע), נפלו, תבעו ופגיעתם הוגדרה כתאונת דרכים. לכן בבתי המשפט אין צורך להיות נפגע כדי להיות מעורב. 

אין לי פסקי דין בנושא ולא חיפשתי, לכן דעתי לא מבוססת על משהו מעבר למה שציינתי לעיל. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם
לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

לא ינסו לברוח תחת האיום של הזמנת משטרה

אם בכלל תגיע לשלב של לאיים. עד שאתה יוצא מהאוטו ומבין מה קרה הוא כבר נעלם.

אנשים בורחים בלי להשאיר פרטים עם רכב, אופניים וכו׳. גם אחרי שהיו מעורבים פיזית בתאונה. אז הולך רגל שהתפרץ לכביש יעמוד ויחכה לך שתצעק עליו? אתה מסתכל על התסריט הכי אופטימי.

לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אני חושב שכמו עם רכב, כך גם עם הולך רגל. לא צריך להיות נפגע בתאונה כדי להיות מעורב בה וניתן להיות מי שגרם לתאונה מבלי לשאת נזקים בעצמך

זה נכון שנהג לא צריך להפגע בעצמו בתאונה כדי להחשב מעורב ושתחול עליו חובת מסירת פרטים.

אבל כמו שכתב הדולפין, החובה בתקנות מתייחסת ל״נוהג רכב״ בלבד., לא להולך רגל. אולי בפסיקות יש הרחבה לענין (אנסה לחפש)

(אפילו החובה לעזור בתאונה שאינך מעורב בה חלה רק על נהגים. תקנות 144-146).

פורסם

כל אדם שעבר עבירת תעבורה מחויב במסירת פרטים.

אל תשלה את עצמך שיפתחו לו תיק פגע וברח

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

כל אדם שעבר עבירת תעבורה מחויב במסירת פרטים.

על איזו תקנה/חוק ספציפי אתה מדבר? אני גם די בטוח שאין חיה כזו, כי אדם לא קובע לעצמו אם הוא עבר עבירת תעבורה, אז זה היה חל רק אחרי פסק דין (או בחירה לשלם ברירת קנס).

• תוכן חדש...