Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בבניין בן כ-5, אני גר בקומת ביניים. בחודש האחרון התחילה באחת הפינות בחדר האמבטיה רטיבות שתחילה לא הייתה גדולה. באותו היום ירד גשם חזק ובשיחה עם וועד הבית חשבנו שאולי יש בעית איטום בחיפוי החיצוני ומים חלחלו פנימה. הפינה היא בקיר חיצוני בין היתר, לכן זה נשמע הגיוני. המתנתי כמה ימים, ראיתי שהרטיבות התייבשה ולא גדלה, עשיתי קצת שפכטל, צבעתי את התקרה וזהו.

כעבור כמה ימים הרטיבות חזרה, ללא גשם הפעם והכתם גדל לאט לאט. השכן מלמעלה טוען שאצלו הכל בסדר ואני יכול לעלות לראות.

יש לציין כי בחדר האמבטיה הזה יש הנמכת גבס ומה שאני רואה זה הגבס הרטוב. סמוך לרטיבות יש בתור הקיר את צינור הביוב שעובר דרך כל הבניין לגובה ואצל השכן יש קופסאת ביקורת של הניקוז ממש מעל הנקודה (גם אצלי).

השאלה שלי היא, למי אני פונה? איזה איש מקצוע מתעסק בדברים האלה? אינסטלטור?

הדירה שלי מבוטחת כמובן, לא ידוע לגביו. האם אני יכול להזמין אינסטלטור דרך הביטוח פשוט וזהו? יש צורך באיש מקצוע אחר אולי? (מישהו שיודע לאתר נזילות)

מה קורה במידה ומקור הנזילה הוא בשכן מעלי (סביר להניח שזה המצב), איך אני מכריח אותו לתקן את הנזילה\בעיות איטום שיש לו?

תודה.

IMG-20220423-WA0000.jpeg

IMG-20220423-WA0010.jpeg

IMG-20220423-WA0047.jpeg

פורסם (נערך)

כן. לבעל המקצוע קוראים מאתר נזילות. יש לו כלים לבדיקות לא הרסניות (מצלמה תרמית, בורוסקופ וכו), כלים הרסניים (פטיש ואזמל) והחשוב ביותר - ידע וניסיון.

כבר סיפרתי כאן מספר פעמים - לפני כעשור, כאשר גרתי ברב קומות, היה לי ארוע כזה. המקור נמצא רק אחרי 3 חודשים ולפחות 4 בעלי מקצוע. הנזק (ל-3 דירות) כ-500,000 ש"ח.

ממליץ לך להתקשר מחר בבוקר לסוכן הביטוח, וכן לדבר עם השכן, כי תזקק לשיתוף פעולה שלן (ואולי גם של שכנים נוספים). לתעד כל שיחה, כל בדיקה, לשמור כל קבלה, לצלם כל שלב - ואת הכל לשמור בקלסר ייעודי. הדברים האלה עלולים להגיע לבית המשפט.

באיזה איזור בארץ אתה גר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גר בעמק יזרעאל.

הרגע הייתי עם השכן, הוא התחיל לשתף פעולה. הסתכלנו ביחד באמבטיה שלו וגם לו יש רטיבות, אבל בפינה שונה של התקרה. כמובן שבעין בלתי מקצועית לא ראינו שום דבר חריג ברצפה\מתחת לבלטות.

הוא הסכים לאפשר לכל איש מקצוע שאביא להכנס לדירה ולבדוק מה שצריך.

אז פשוט לדבר עם סוכן הביטוח מחר ולראות לאן ממשיכים מפה?

אגב, במקרה שלך. מה היה מקור הנזילה בסופו של דבר?

פורסם

קרה לשכן בבניין שלי בדיוק (אותו מבנה 1:1 לחדר אמבטיה שלך, למעט החלון - שאין אצלו).

איפה שיש מקלחון, דבר ראשון שצריך לבדוק זה שהאיטום בין ה"אגנית" (או הרצפה עצמה) לקירות, שלם לחלוטין.

סיליקון מתקלף\עם עובש זה סימן למקום שיכולה לחדור דרכו רטיבות לקיר. נקודת התורפה: החיבור בין קו הרצפה\אגנית לקירות.
אצל השכן שלי ביצעתי הסרה מלאה לסיליקון קיים, ייבוש, יישום סופר7 (שהוא חומר פוליאוריתני עמיד מאוד וחזק) והנזילה אצל השכן - פסקה.

יש לבדוק את מצב האריחים על הקיר (להקיש עליהם ולהקשיב לצליל). בקירות חיצוניים והפרשי טמפ' קיצוניים - קיימת נטיה של האריחים להתרופף\להישבר\להתנתק מהתשתית. ברגע שזה קורה, מים חודרים לקיר דרך הרובה ומשם הדרך לחגיגה - קצרה מאוד.

הסיבה שזה יוצא מכיוון הצינור הראשי היא שזהו העקב אכילס בכל חדר אמבטיה - אפילו עם איטום.

אם מדובר בקירות עם בלוק גבס ("אשבונד") אז עליהם אין איטום כי הבלוק עצמו הוא בלוק ירקרק עמיד למים. אממה, חציבות שעושים עבור צנרת מים ולא תמיד סוגרים אותם, גורמים לבעיות האלו.

גילוי נאות:
אצלנו בבניין התקלות הנ"ל הן עניין של שגרה.

חוויתי את אותה הבעיה אצלי בדירה כאשר הגיעה לסביבות גיל 4-5. השכן סבל מנזילה שהגיעה ממני.
אחרי כמה וכמה בדיקות של הקבלן, מצאו שמקור הבעיה הוא אריחי קרמיקה על הקיר שהתנתקו מהקיר. מים חדרו לתוך הקיר עצמו וירדו לשכן ויצאו מאיזור הצינור הראשי. מדובר בחדר אמבטיה במבנה זהה לחלוטין לזה של פותח השירשור. האבחנה היתה נכונה, אגב.

למרות שהקבלן לקח אחריות, לא קיבלתי מהם התחייבות לעבודת תיקון שתבוצע לפי תקן 1555 חלק 2 לריצוף ולכן אחרי מריבות במייל (כולל זה שכיתבתי את מנכ"ל החברה במיילים לכל ההתכתבויות ולכל מה שהנציגים\עובדים\עורכי-דין שלו אמרו לי) ולאחר שעורכי-הדין שלו שלחו לי לפחות 2 מכתבי איומים במייל שאני חייב לתת להם לתקן, דחיתי אותם וביצעתי את התיקון על חשבוני מאחר ושכניי שהיו תמימים ונתנו לקבלן לתקן, נאלצו לחזור על אותו התיקון בדיוק לפחות עוד פעמיים (בפעם השלישית הם כבר הלכו לבית משפט ותבעו את הקבלן).

לציין שאותה בעיה קרתה גם בחדר אמבטיה הראשי של הדירה שלי, אבל בלי נזילות לשכן.
קרה לנו נס גדול ובזמן שהילד התקלח נפל עליו אריח - זה נגמר באמת בנס (מכות שיטחיות ומעט שריטות עם דם + אמבטיה אקרילית שנשברה מהאריח שנפל עליה). למחרת הקבלן שלח אלינו את המהנדס של החברה שבדק ומצא שצריך לפרק את 2 חדרי האמבטיה של הדירה ולהדביק אותם מחדש. שוב, מאחר והקבלן לא נתן את אישורו לביצוע התיקון והעבודה מחדש לפי תקן 1555 חלק 2 לריצוף, החלטתי שכף רגלם לא תדרוך בביתי - ומשם אני אסתדר.

תתחיל מהדברים הפשוטים ותתקדם משם הלאה. כמו כן, תבדקו מול הקבלן אם הוא עדיין נותן אחריות על הדברים האלו (דברו עם מחלקת בדק).
אצלנו אחרי 5 שנים הם התחילו לשלוח את האנשים לחפש מי ינענע אותם - כנראה שהחוק לא מחייב אותם מעבר ל-5 שנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המחשבה הראשונית היתה המרפסת של השכנים. בסופו של דבר זה היה צינור ביוב משותף של המגדל. הנזק ל- 3 דירות.

צריך לציין שהיה שיתוף פעולה של ועד הביץ, של הדיירים (אף אחד לא השתמש בשירותים המחוברים לאותו צינור בזמן שהקטע הסדוק הוחלף), והאיתור והתיקון שולמו על ידי הביטוח של הרכוש המשותף.

אגב, כיוון שאתה מספר על צינור ביוב משותף בקרבת מקום הרטיבות כדאי ליידע את ועד הבית ולוודא שיש ביטוח רכוש משותף.

אגב 2 - אם אין ביטוח כזה מומלץ לערוך אותו בהקדם, גם אם הארוע הנוכחי לא מכוסה הרי שהביטוח אינו יקר ומכסה הרבה מאוד ארועים אפשריים - משריפה בארון חשמל ועד אורח שמחליק ושובר את הרגל.

אגב 3 - באותה רוח - לוודא שהוועד משלם בט"ל עבור המנקים וקאר העובדים. לא רלוונטי אם מטופל על ידי חברת הניהול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וועד הבית, אחד מהם לפחות, הוא בחור טוב שאני בקשר מעולה איתו והוא גם גר 3 קומות מעליי ויכול להיות שיצטרך לשתף פעולה גם באופן אישי, במידה ומדובר בצינור המדובר... לכן בפן הזה לא תהיה בעיה.

לגבי ביטוח רכוש משותף, אני דיי בטוח שיש, אבל אברר.

מחר אדבר עם סוכן הביטוח ונראה איך ממשיכים מפה.

פורסם (נערך)

כרגיל, כדאי להקשיב לאיציק. זה יכול להיות משהו פשוט כמו רובה שהתפוררה, זה יכול להיות סדק באיזה צינור שאף אחד לא מכיר.

לגבי מאתר - אני סומך על שלומי קלדרון מחיפה. אני לא יודע מה רדיוס העבודה שלו.

אנח מניח שהביטוח יפנה אותך לאשימת שרברבים שתוכל לבחור ביניהם, בארוע האחרון שהיה לי מצאתי שרברב מומלץ ברשימה זו, ואכן עשה עבודה ראויה.

פורסם
לפני 13 דקות, איציק נ. כתב:

קרה לשכן בבניין שלי בדיוק (אותו מבנה 1:1 לחדר אמבטיה שלך, למעט החלון - שאין אצלו).

איפה שיש מקלחון, דבר ראשון שצריך לבדוק זה שהאיטום בין ה"אגנית" (או הרצפה עצמה) לקירות, שלם לחלוטין.

סיליקון מתקלף\עם עובש זה סימן למקום שיכולה לחדור דרכו רטיבות לקיר. נקודת התורפה: החיבור בין קו הרצפה\אגנית לקירות.
אצל השכן שלי ביצעתי הסרה מלאה לסיליקון קיים, ייבוש, יישום סופר7 (שהוא חומר פוליאוריתני עמיד מאוד וחזק) והנזילה אצל השכן - פסקה.

יש לבדוק את מצב האריחים על הקיר (להקיש עליהם ולהקשיב לצליל). בקירות חיצוניים והפרשי טמפ' קיצוניים - קיימת נטיה של האריחים להתרופף\להישבר\להתנתק מהתשתית. ברגע שזה קורה, מים חודרים לקיר דרך הרובה ומשם הדרך לחגיגה - קצרה מאוד.

הסיבה שזה יוצא מכיוון הצינור הראשי היא שזהו העקב אכילס בכל חדר אמבטיה - אפילו עם איטום.

אם מדובר בקירות עם בלוק גבס ("אשבונד") אז עליהם אין איטום כי הבלוק עצמו הוא בלוק ירקרק עמיד למים. אממה, חציבות שעושים עבור צנרת מים ולא תמיד סוגרים אותם, גורמים לבעיות האלו.

גילוי נאות:
אצלנו בבניין התקלות הנ"ל הן עניין של שגרה.

חוויתי את אותה הבעיה אצלי בדירה כאשר הגיעה לסביבות גיל 4-5. השכן סבל מנזילה שהגיעה ממני.
אחרי כמה וכמה בדיקות של הקבלן, מצאו שמקור הבעיה הוא אריחי קרמיקה על הקיר שהתנתקו מהקיר. מים חדרו לתוך הקיר עצמו וירדו לשכן ויצאו מאיזור הצינור הראשי. מדובר בחדר אמבטיה במבנה זהה לחלוטין לזה של פותח השירשור. האבחנה היתה נכונה, אגב.

למרות שהקבלן לקח אחריות, לא קיבלתי מהם התחייבות לעבודת תיקון שתבוצע לפי תקן 1555 חלק 2 לריצוף ולכן אחרי מריבות במייל (כולל זה שכיתבתי את מנכ"ל החברה במיילים לכל ההתכתבויות ולכל מה שהנציגים\עובדים\עורכי-דין שלו אמרו לי) ולאחר שעורכי-הדין שלו שלחו לי לפחות 2 מכתבי איומים במייל שאני חייב לתת להם לתקן, דחיתי אותם וביצעתי את התיקון על חשבוני מאחר ושכניי שהיו תמימים ונתנו לקבלן לתקן, נאלצו לחזור על אותו התיקון בדיוק לפחות עוד פעמיים (בפעם השלישית הם כבר הלכו לבית משפט ותבעו את הקבלן).

לציין שאותה בעיה קרתה גם בחדר אמבטיה הראשי של הדירה שלי, אבל בלי נזילות לשכן.
קרה לנו נס גדול ובזמן שהילד התקלח נפל עליו אריח - זה נגמר באמת בנס (מכות שיטחיות ומעט שריטות עם דם + אמבטיה אקרילית שנשברה מהאריח שנפל עליה). למחרת הקבלן שלח אלינו את המהנדס של החברה שבדק ומצא שצריך לפרק את 2 חדרי האמבטיה של הדירה ולהדביק אותם מחדש. שוב, מאחר והקבלן לא נתן את אישורו לביצוע התיקון והעבודה מחדש לפי תקן 1555 חלק 2 לריצוף, החלטתי שכף רגלם לא תדרוך בביתי - ומשם אני אסתדר.

תתחיל מהדברים הפשוטים ותתקדם משם הלאה. כמו כן, תבדקו מול הקבלן אם הוא עדיין נותן אחריות על הדברים האלו (דברו עם מחלקת בדק).
אצלנו אחרי 5 שנים הם התחילו לשלוח את האנשים לחפש מי ינענע אותם - כנראה שהחוק לא מחייב אותם מעבר ל-5 שנים.

איציק

תודה על התשובה. החשד הראשוני היה באיטום אצל השכנים.

גילוי נאות מצידי הפעם. כשרק נכנסו לדירה, לשכנים מתחתי הייתה רטיבות דומה.

הקבלן תיקן אז בלי בעיה כי הבניין היה חדש לגמרי. מקור הבעיה היה באיטום לא טוב אצלי בין המרצפות לבין הניקוז של המקלחון. קצת חומר איטום פתר את הבעיה. 

מכיוון שהרטיבות עכשיו מחמירה, לפחות מרושם ראשוני, כשכולם בבית כל הזמן (חג וסופ"ש), אני חושד שזה תלוי שימוש של השכן מעליי במקלחון....

וכן, ראיתי עכשיו את האיטום בין האגן של המקלחון לבין הרצפה אצלו ונראה שהכל מפוצץ בעובש.

לפני 9 דקות, sperial כתב:

כרגיל, כדאי להקשיב לאיציק. זה יכול להיות משהו פשוט כמו רובה שהתפוררה, זה יכול להיות סדק באיזה צינור שאף אחד לא מכיר.

לגבי מאתר - אני סומך על שלומי קלדרון מחיפה. אני לא יודע מה רדיוס העבודה שלו.

אנח מניח שהביטוח יפנה אותך לאשימת שרברבים שתוכל לבחור ביניהם, בארוע האחרון שהיה לי מצאתי שרברב מומלץ ברשימה זו, ואכן עשה עבודה ראויה.

הסתכלתי כבר על הרשימה באתר של חברת הביטוח. אני אנסה לחקור קצת באינטרנט על מי מהם מומלץ. בנוסף אני אבדוק עם שלומי קלדרון מחר ונראה אם הוא עובד באזור שלי.

פורסם

תביא בחשבון שעבודת איתור יכולה לעלות כמה אלפי ש"ח. בדרך כלל חברות הביטוח שולחות שרברב בהסדר, ומאתר זה רק השלב הבא. 

מכל מקום, תתחיל בשיחה עם סוכן הביטוח, יתכן שלחברה יש הסדר עם שרברב ראוי באזורך. ואולי יש גם מאתרים טובים. 

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, איציק נ. כתב:

אצל השכן שלי ביצעתי הסרה מלאה לסיליקון קיים, ייבוש, יישום סופר7 (שהוא חומר פוליאוריתני עמיד מאוד וחזק) והנזילה אצל השכן -

מה עם רובה? יש רובה של סיקה שהיא עמידה.

מה חומר האיטום העדיף למפגש של ריצפת המקלחת לקיר?

Screenshot_20220423-191255_Chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
Just now, לירון .ה. כתב:

מה עם רובה? יש רובה של סיקה שהיא עמידה.

מה חומר האיטום העדיף למפגש של ריצפת המקלחת לקיר?

התקן קובע שבכל מפגש בין קירות חייבים לשמור על מרווח - ואת המרווח למלא בחומר גמיש, חזק ועמיד (יש תקן לזה) - לא RTV או סיליקון פשוט אלא רק חומרים פוליאוריתניים שעמידים ב"מים עומדים" והם חזקים ובעלי כושר הדבקה וגמישות טובים.

גם בין קיר לקיר (בפינה, ב 90 מעלות) התקן מחייב שמירה של מרווח שלא יפחת מ 6 מילימטרים - אותו יש למלא עם חומר איטום פוליאוריתני.

רק בשנתיים האחרונות אני רואה שקבלנים אכן מיישמים חדרי אמבטיה חדשים עם המרווחים הללו, קודם לכן לא היתה מודעות לזה ואף אחד לא היה מיישם את זה.

איציק

2019-02-12.png

• מבאס 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תביא בחשבון שעבודת איתור יכולה לעלות כמה אלפי ש"ח. בדרך כלל חברות הביטוח שולחות שרברב בהסדר, ומאתר זה רק השלב הבא. 

מכל מקום, תתחיל בשיחה עם סוכן הביטוח, יתכן שלחברה יש הסדר עם שרברב ראוי באזורך. ואולי יש גם מאתרים טובים. 

על כל התהליך הזה, מי משלם בסופו של דבר? הביטוח של השכן (במידה ויש לו)? הביטוח שלי (במידה ואין לו ואני אפעיל את שלי)? הביטוח של וועד הבית?

פורסם (נערך)

כעקרון כן, אבל אתה צריך לקבל אישור מקדים לכל מהלך, כולל  מי יתן את השירות. יאשרו למוישה להחליף רכיב x, לא תוכל לבקש מיענקל לעשות את העבודה או לעשות y. יתכן שכל הסיפור יצריך גם שמאי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, Max_igo כתב:

על כל התהליך הזה, מי משלם בסופו של דבר? הביטוח של השכן (במידה ויש לו)? הביטוח שלי (במידה ואין לו ואני אפעיל את שלי)? הביטוח של וועד הבית?

לפי איך שנראית הנזילה, אז או הביטוח של השכן או של הועד בית.

תתחיל מזה שתביא את האינסטלטור של הביטוח שלך שיגיד לך שהנזילה לא אצלך וזה מחוץ לאחריות הביטוח או שתעשה כמוני ותביא ישר מאתר נזילות שיעשה צילום לקו (דורש שיתוף פעולה גם מהשכן שמעל השכן)

אבל אולי אני סתם פסימי ואצלך זו בעיה של משהו יותר פשוט כמו איטום, ואז במקרה כזה דבר קודם עם השכן שמעלייך שיפעיל את הביטוח שלו.

פורסם

אין לי מה להוסיף - אלא רק להתמרמר על התשובה של השכן שלך.

"זה לא ממני - אתה מוזמן לבוא לראות"...

מה יש לך לראות? הרי ברור שהנזילה אצלו היא מתחת לבלטות (או בין) ועד שיראו את זה אצלו אם בכלל ייקח המון זמן והמון נזק אצלו.

אבל העיקר- זה לא אני אשם.

תזמין מאתר נזילות. רק תעשה את זה בתיאום עם השכן. כי ייתכן והוא יצטרך או להכנס לדירה שלו או לפחות שהשכן יהיה נוכח בבדיקה אצלך.

מכיוון שאין צינורות שלך שעוברים בתקרה זה או מקיר חיצוני - או מלמעלה.

בגלל שמעלייך יש אמבטיה יותר סביר שזה משם.

• תוכן חדש...