Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא מכיר כאלה, אבל גם לא חיפשתי.

יש לך אוסף רישיונות משנים קודמות, כדי להראות את הסדרתיות? יש לך חשבוניות של טיפולים, שבהן נרשם הקילומטראז'? הנתונים האלה צריכים להיות ליניאריים, לפחות אצל בעלים אחד. עריכה: כבתר כתבת שאין. פעם למדתי "לא כתבת - לא עשית". זה נכון גם לגבי הרכב. אם אין תיעוד לא בוצע טיפול. מצד שני - גם העדר תביעות בדוח הביטוח לא אומר כלום. אם הרכב נפגע, למשל, על ידי רכב ליסינג הרי שחברת הליסינג תשלם תמורת התיקון (ומי יודע באיזו איכות), וכיון שהתשלום לא על ידי חברת ביטוח הוא לא ירשם במסלקה.

מה שלא מתאים לי הוא רכב בן שנתיים על קילומטראז' נמוך, שהתגלגל לסוחר. רכב כזה, אם הוא תקין, נמכר מפה לאוזן מעל המחירון, ולא במחיר השחיטה שייתן הסוחר, שיהיה נמוך בעשרות אלפי ש"ח מהמחירון אפילו על אלטו ידנית. עכשיו אני אכתוב בבירור את מה שניסיתי לרמוז לך קודם: משהו ברכב הזה מזוייף , וכנראה יותר ממשהו אחד - קרוב לודאי גם התקינות וגם הקילומטראז' .

שאלתי קודם: מה כתוב בסעיף "מקוריות" ברשיון הרכב?

אני חוזר לרכב שהזכרתי בפוסט קודם - היה בן 8, נרכש עם 40,000 ק"מ על השעון ועם בדיקה "רכב בובה". נהגתי בו שנתיים ו-40,000 ק"מ, שום כיוון פרונט לא הצליח לגרום לו לנסוע ישר. רטרוספקטיבית ברור לי שהייתי תמים ושקניתי רכב שבמקרה הטוב עבר תיקון שלדה ובמקרה הרע שוחזר משתי מכוניות, שהקילומטראז' שלו זוייף, והסוחר שמכר אותו והסוחרת שקנתה אותו עשו יד אחת עם מכון הבדיקה (בשני המקרים זה היה אותו מכון). טוב. מאז חלפו 30 שנה, אז אני לא בוכה על כמה אלפי שקלים שהלכו.

בקיצור - אולי הרכב הוא "שמור מרופא", אבל קרוב לודאי שעבר קצת doctoring.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לך 3 אופציות

1. למכור למגרש, אבל זה יהיה במחיר נמוך משמעותית.

2. להוריד את המחיר באופן שזה יקרה מציאה ולהדגיש שאתה מוכר במחיר כזה רק בלי כאב ראש.

3. לדעתי האופציה הכי טובה, תן לחבר שמבין במשא ומתן למכור לך את הרכב, ותן לי בתמורה לזה סכום כסף..  בא נאמר 2000 שח, שתיכם תצאו מרוצים, אתה שלא יהיה לך כאב ראש בכלל, וגם תקבל מחיר יותר טוב מסוחר. והוא שירויח. רק תמצא מישהו שאפשר לסמוך עליו, שלא ישיאר בכוונה את הרכב אצלו כדי שיהיה לו רכב.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

קח בחשבון שבעולם האמיתי לא כולם כמו בפורום שמתעקשים על היסטוריה מלאה ושו'ת.

אם אתה בטוח שהרכב לא עבר תאונה והק"מ נכון. תציג בפני הרוכש הפוטנציאלי את המציאות לאמיתה ותציע לו לבדוק מה שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה.

לחצי מהאוכלוסיה זה הסדר מתאים.

מחיר סביר וסיימת. אין דרך בלי להפסיד המון בלי לבזבז זמן עם רוכשים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

לא מכיר כאלה, אבל גם לא חיפשתי.

יש לך אוסף רישיונות משנים קודמות, כדי להראות את הסדרתיות? יש לך חשבוניות של טיפולים, שבהן נרשם הקילומטראז'? הנתונים האלה צריכים להיות ליניאריים, לפחות אצל בעלים אחד. עריכה: כבתר כתבת שאין. פעם למדתי "לא כתבת - לא עשית". זה נכון גם לגבי הרכב. אם אין תיעוד לא בוצע טיפול. מצד שני - גם העדר תביעות בדוח הביטוח לא אומר כלום. אם הרכב נפגע, למשל, על ידי רכב ליסינג הרי שחברת הליסינג תשלם תמורת התיקון (ומי יודע באיזו איכות), וכיון שהתשלום לא על ידי חברת ביטוח הוא לא ירשם במסלקה.

מה שלא מתאים לי הוא רכב בן שנתיים על קילומטראז' נמוך, שהתגלגל לסוחר. רכב כזה, אם הוא תקין, נמכר מפה לאוזן מעל המחירון, ולא במחיר השחיטה שייתן הסוחר, שיהיה נמוך בעשרות אלפי ש"ח מהמחירון אפילו על אלטו ידנית. עכשיו אני אכתוב בבירור את מה שניסיתי לרמוז לך קודם: משהו ברכב הזה מזוייף , וכנראה יותר ממשהו אחד - קרוב לודאי גם התקינות וגם הקילומטראז' .

שאלתי קודם: מה כתוב בסעיף "מקוריות" ברשיון הרכב?

אני חוזר לרכב שהזכרתי בפוסט קודם - היה בן 8, נרכש עם 40,000 ק"מ על השעון ועם בדיקה "רכב בובה". נהגתי בו שנתיים ו-40,000 ק"מ, שום כיוון פרונט לא הצליח לגרום לו לנסוע ישר. רטרוספקטיבית ברור לי שהייתי תמים ושקניתי רכב שבמקרה הטוב עבר תיקון שלדה ובמקרה הרע שוחזר משתי מכוניות, שהקילומטראז' שלו זוייף, והסוחר שמכר אותו והסוחרת שקנתה אותו עשו יד אחת עם מכון הבדיקה (בשני המקרים זה היה אותו מכון). טוב. מאז חלפו 30 שנה, אז אני לא בוכה על כמה אלפי שקלים שהלכו.

בקיצור - אולי הרכב הוא "שמור מרופא", אבל קרוב לודאי שעבר קצת doctoring.

לא מצאתי סעיף כזה "מקוריות" ברשיון.

הרכב לא עבר תאונה. לפחות לא כזו שהתגלתה על ידי הבוחן או המסלקה.

פורסם

הסעיף נקרא "רישום מקורי" ומופיע מתחת "תאריך הרישום" בחלק הימני העליון של הטבלה. אם הוא ריק הרכב יכול להיות במקור פרטי או שייך לחברה, אבל אם היה בהשכרה או ליסינג ("החכר\השכרה") זה יופיע במשבצת הזו.

ואני חוזר - חפש את הרשיונות הקודמים. ה-30,000 ק"מ ברכב שהגיע מסוחר נראים לי יותר מדי fishy.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם חושב שלא כל הקונים שתפגוש מחפשים לראות היסטוריית טיפולים מלאה מהיום הראשון שהרכב יצא מהחברה. חלק לא מבוטל יסתפקו באם תראה טיפול או שניים אחרונים שבוצעו ברכב. 

בהצלחה. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

חייב להגיב לנושא.

ראיתי את הרכב בפורום מכירה, 

תשמע הרכב הזה סחיר מאוד ובמציאות של שוק כמו היום, אכן יכול להימכר מעל המחירון ואפילו בקלות.

אבל וזה אבל גדול אתה לא יכול לדרוש מעל המחירון ולא לתת לקונה לבדוק את הרכב.

אתה גם מודיע שאתה לא יודע איפה טופל.

אתה לא רוצה לפספס יום עבודה? תחשוב אם לפספס חצי יום עבודה שווה לך כמו להתפשר על בערך 7,000 8,000 שח.

לי אישית אין בעיה לרכוש רכב בלי היסטוריית טיפולים בתנאי שהבעלים יודע מה עבר על הרכב, או לפחות מראה שהוא יודע, ואז לפי מראית עין/ בדיקה של מכון לקנות.

אבל לפרסם כמו שאתה פירסמת, זה פשוט מרים גבה.

אז קח לך חצי יום חופש תשקיע שעתיים שלוש במכירת הרכב.

ובהצלחה, מדובר באחלה רכב!

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

הסעיף נקרא "רישום מקורי" ומופיע מתחת "תאריך הרישום" בחלק הימני העליון של הטבלה. אם הוא ריק הרכב יכול להיות במקור פרטי או שייך לחברה, אבל אם היה בהשכרה או ליסינג ("החכר\השכרה") זה יופיע במשבצת הזו.

ואני חוזר - חפש את הרשיונות הקודמים. ה-30,000 ק"מ ברכב שהגיע מסוחר נראים לי יותר מדי fishy.

השדה ריק.

אנסה למצוא אותם.

תודה!

פורסם

קיה ריו, עם 30 אלף תימכר מהר מאוד ובאחלה מחיר. 

פה בפורום יש אנשים חכמים ומנוסים מדי. רוב קוני יד 2 הם ממש לא כאלה. אני מאוד אופתע אם בשוק של היום אתה לא תמכור את הרכב מהר מאוד ובמחיר טוב. 

פורסם

אם אני אלך לעשות טיפול בעצמי לרכב, זה יתן לי קרדיט איפשהו או שגם את זה אני צריך ללכת לעשות עם הקונה? 😕

אני שואל ברצינות. זה פעם ראשונה שאני מוכר רכב. נראה לי קצת תמוה שאפשר לסמוך על חשבוניות של טיפולים ואי אפשר לסמוך על חשבוניות של בדיקות.

פורסם (נערך)

הקונה לא צריך להיות נוכח בטיפול, מה שמעניין אותו הוא הטיפולים הקודמים. אם הרכב טופל לפני חצי שנה ו-4000 ק"מ - דיינו. אבל שלא יהיו סימני הזנחה שיגרמו לכל קונה לברוח דקה אחרי שהרים את מכסה המנוע.

אני קצת פחות אופטימיממהחברים כאן - קונה פוטנתיאלי שמבין ירצה לראות מסמכים או לקחת את הרכב לבדיקה (או שניהם), ומי שבאמת מבין יהיה סוחר שילחץ אותך חזק במחיר.

מצד שני, אתה צריך להבין שהעדר תיעוד מפחית משמעותית את ערך הרכב, ושבמקרה שלך יש לא מעט סיבות לתהיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 00:33, xcalibur כתב:

- אין לי מושג איפה טופל. .
- ידוע לי במפורשות שהרכב טופל כמו שעון כל שנה בצמוד לטסט שלו. אין לי כאמור איך להוכיח את זה.

בתאריך 8.3.2022 בשעה 00:33, xcalibur כתב:
לפני 15 שעות, xcalibur כתב:

האוטו בבעלות אמא

אמא רכשה הרכב ב2017 מסוחר רכב.

כשבנאדם כותב שהוא לא יודע איפה הרכב טופל זה בדרך כלל כי אין לו דרך ליצור קשר עם הבעלים הקודמים.

הרכב היה אצל אמא 5 שנים, הרכב טופל כל שנה, אבל אין לך שום פיסת הוכחה. למה? שאל את אמא באיזה מוסך הוא טופל ולך תוציא היסטוריה, מה הבעיה?

או שאני מפספס משהו...

פורסם
לפני שעה, אורח לרגע כתב:

כשבנאדם כותב שהוא לא יודע איפה הרכב טופל זה בדרך כלל כי אין לו דרך ליצור קשר עם הבעלים הקודמים.

הרכב היה אצל אמא 5 שנים, הרכב טופל כל שנה, אבל אין לך שום פיסת הוכחה. למה? שאל את אמא באיזה מוסך הוא טופל ולך תוציא היסטוריה, מה הבעיה?

או שאני מפספס משהו...

כן. הבעיה עם אירוע מחי קשה זה שקשה מאוד לצאת ממנו ומי שמצליח חוזר בן אדם אחר לגמרי.
כפי שאמרתי, אני לא לא רוצה למצוא את הטיפולים שעבר האוטו, פשוט אין לי איך.

פורסם

תתקשר למוסכים באזור מגורים שלך (או של אמא שלך) איפה שיש מצב שהרכב טופל. באחד מהם בטח תצליח להוציא היסטוריה כולשהי. 

• תוכן חדש...