Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש 205 שמסתובבות שם, במצב מעולה או לפחות טוב מאוד.

אני שילמתי על ה205 שלי מעט מעל למחירון, בעיקר בגלל ספר הטיפולים הכמעט מלא, אבל גם בגלל מצבה הטוב. לא יודע כמה כאלו מסתובבות שם בחוץ, אני חיפשתי דגם ספציפי (TOP XRI) ודי מהר מצאתי את הכלה. אני מאמין שאם אתה רוצה כל 205 שלוש דלתות, לא תיהיה בעיה למצוא אחת במצב טוב עד מעולה.

מנוע ה1400 הוא לא חיית הספק מטורפת, במיוחד לא עם ההזרקה החד נקודתית שלו. מה שכן, המנוע מכויל היטב ומספק יופי של רצועת כוח, כך שתמיד יש כוח זמין לעקיפה זריזה. הרכב זריז מאוד כשאתה לבד, ומעט כבד עם ארבעה נוסעים כבדים וגדולים אחרי ארוחה בפארוק.

קשה לי להשוות את ה205 לליאונה, כנראה בגלל העובדה שלא נהגתי על הליאונה מספיק (וטוב שכך). ה205 מצטיינת לטעמי בהיגוי מדויק ובתקשורת מעולה עם הנהג, גם דרך ההגה וגם דרך הישבן. לשאול על אחיזה זה מעט כללי מדי... אני נוהג ב205 שלי די חזק, בלי הרבה רחמים, וההרגשה שלי היא שהישבן לא מספיק שובב. כנראה שאם הישבן לא בורח האחיזה טובה, אבל...

מידת הצמיג: 165/70/R13

כל המחלות שנכתבו כאן נכונות, ולצערי גם מופיעות בשלב כזה או אחר ב205 שלי. ביינתים ניכר כי זה שווה את ההנאה בסיבובים, אבל כנראה שאני אומר את זה רק בגלל שחשבון הבנק שלי עוד לא עיכל את הצרות האחרונות שהיא עוללה לי :smile:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עשיתי מעט חושבים והנה המסקנות...

ה-205, היא מכונית קטנה וזריזה, לא שיא האמינות אבל עדיפה על הסובארו ב"ביצועים" שלה. נחמדה בתור רכב ראשון אבל למכור את הסובארו שלי (רכב שכבר שלי ואני מכיר אותו והשקעתי בו), להוסיף עוד כמה אלפי שקלים (אפילו אם לא על הקניה של האוטו אז על המסביב) ולקבל רכב שהוא לא ממש עליה במדרגה כ"כ גבוהה. נשמע לא ממש משתלם.

חשבתי על זה שאני אשאר עם הסובארו עם מספר חודשים קטן (אסיים את הבגרויות, אחפש עבודה חלקית) אחסוך עוד מעט ואלך על סיאט איביזה דור שני.

אני לא אומר שהפג'ו הוא לא רכב טוב, הבנתי שיש לו קצת רגישויות, ולדעתי כל רכב שעבר טיפול הולם בעברו לא אמור לעשות בעיות, פן אם זה לאדה ופן אם זה רנו או סובארו. אבל, למכור את הסובארו, לשרוף כמה אלפי שקלים, בשביל ה205 לא כ"כ נשמע משתלם. מה גם שהעיצוב שלה ישן.

לא כ"כ יצא לי לנהוג ב205, אבל ממה שאני רואה בכבישים ובחניות הן לא ממש נראות רודסארים. אני לא מחפש רודסטאר, אבל אני לא רואה הבדל גדול בינה לבין הפיאט אונו (לדוגמא), רכב פשוט וקטן.

אני לא פוסל שום רכב, אבל האיביזה נראית לעומת ה205 ורכבים אחרים עליה בדרגה, רכב יותר חדש מאשר ישן, אין לי מה להשוות אותה ל205 כי לא נהגתי ב205, אבל האיביזה נראית משהו אחר לגמרי, מה גם שהיא מאיצה דיי טוב והיא יציבה על הכביש (אני מדבר על ה1600).

מה לעשות, הסיבוב עם איתי מהפורום (DAMN) עשה את שלו (לפניי כשבועיים במפגש ברשל"צ), הרכב הזה באמת יפה (מבפנים ומבחוץ), בשביל רכב כזה שווה למכור את הסובארו. יותר חדש יותר יציב יותר מהיר יותר יפה ויותר משתלם.

הבנתי שהחלקים שלו יותר יקרים, אבל גם יותר עמידים.

האיביזה נראית יותר חדישה מרכבים אחרים בתקציב הזה, היא פשוט יותר. המחירון שלה מעט יותר גדול, לא הרבה, אבל בסביבת המחיר האפשרית. חשבתי לעצמי, שאם אני קונה אוטו אז ללכת על כל הקופה וללכת על הטוב ביותר כעת (איביזה), תמיד ידעתי שה205 תהיה מין רכב ביניים שכזה, אני לא יכול לראות את עצמי איתה לתקופה ארוכה, מה גם שבעיית האמינות שהעלתם העלתה אצלי מעט חששות, אני יכול לראות את עצמי עם האיביזה למשך כמה שנים. היא ברמה אחת מעל כולם בסביבת המחיר הזאת.

בסך הכל אם אעבוד אחרי שאסיים את בית הספר(כמובן שכן), אז האחזקה לא תהווה בעיה ממש רצינית, ואם החלקים לאיביזה (כל עוד היא אמינה מספיק) יהיו מעט יותר יקרים. אז אולי זה באמת יהיה שווה את זה.

אני מקווה שהבנתם את העמדה שלי.

תודה רבה (מכל הלב) לכל מי שעזר וייעץ.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי,

תעשה הרבה חושבים (וחישובים) לפני שאתה מתכנן להחזיק רכב בתקופת הצבא. אל תגיע למצב השכיח של חיילים שנוסעים לבסיס באוטובוסים, כדי לשמור כסף לדלק לסופ"ש.

אך דע לך, שאם אתה מתכנן להחזיק את הרכב במהלך הצבא - במידה ואתה יכול להרשות לעצמך, כמובן - זה יעלה את רמת חייך (בהנחה שתשרת בתנאי "יומיות") בהרבה.

קבל בחלטה נכונה,

צבי.

פורסם

שלום צבי...

אני אתגייס רק בעוד כשנה, אני מחזיק רכב קצת יותר מ11 חודשים אז אני יודע שזו תקופה לא קצרה להיות עם אוטו.

בכל מקרה אני אהיה ג'ובניק, אם אראה אני לא מסתדר עם האוטו אני אמכור אותו, אם אסתדר הוא ישאר (דיה צרה בשעתה), בכל מקרה אני מקווה לחזור כל יום הביתה, או שבוע שבוע, או מה שהולך שם לעזאזל בצבא. קרבי אני לא, אז הבסיס בטח יהיה קל"ב, ואני לא מצפה לחזור לבית פעם בשבוע שבועיים.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...