Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש לקנות רכב. זו הפעם הראשונה שאני קונה רכב ואני לא מבין בזה כל כך, יש המון מידע ברשת ואני לא כל כך מוצא מאיפה להתחיל ובאלו פרטים כדאי להתמקד.

הרכב ישמש לנסיעות עירוניות בתוך חיפה (הרבה עליות וירידות), כרגע רק לי ולבת זוג (אז לא צריך משהו גדול מדי).

דרישות קשיחות:

1. תיבת הילוכים אוטומטית (אין לי רשיון לידני)

2. מחיר לכל היותר 120 אלף ש"ח

3. זמן אספקה לכל היותר חודש

מעבר לאלה הדבר הכי חשוב לי זה אמינות, שיהיו כמה שפחות בעיות ושאני אצטרך כמה שפחות להתעסק עם מוסכים ותיקונים.

פחות אכפת לי איך הרכב נראה, אבזור, מערכות מולטימדיה, נוחות, חווית נהיגה.

אני אשמח לקצת הכוונה מה בדיוק אני צריך לחפש.

1. אלו חברות/דגמים כדאי לי לבדוק בהתאם לדרישות שציינתי?

2. באלו פרטים טכניים כדאי להתמקד?

3. בהינתן שחשובה לי האמינות, האם בכל זאת כדאי לבדוק רכבים משומשים? (כאמור אני לא מבין בזה כל כך, ואני לא יודע איך לבדוק מה מצב הרכב)

4. לא מצאתי בשום מקום דגמים ישנים לא משומשים. לדוגמה טויוטה יאריס 2019 לא משומש. לא קיימים דברים כאלה? או שפשוט לא חיפשתי טוב?

סליחה אם השאלות בסיסיות מדי. אשמח לתשובות ולעצות נוספות.

פורסם

עם הדרישות האלו, נשמע שזמן האספקה הוא היחיד שאולי מגביל אותך.

הרוב המוחלט של הרכבים שנמכרים היום אינם ידניים, לכל היצרנים יש דגמי מיני/סופר מיני שנכנסים בתקציב (יצרנים 'עממיים', לא מזראטי...), ומאחר ואתה מחפש רכב חדש, אמינות בשנים הראשונות לא צפויה להיות בעייתית והיא גם לא באמת מעניינת אותך בזמן האחריות. מה שכן, היא משפיעה על ירידת ערך, על סחירות עתידית וכו'...

לדעתי, מזדה 2 או טויוטה יאריס יש במלאי ועונות על כל הדרישות, כולל שוק טוב במכירה.

קפוץ לסוכנויות ותעשה נסיעת מבחן.

פורסם

אם זה בעיקר לעיר ושני אנשים, למה לא לרכוש רכב מיני כמו ספארק?

אם תרכוש בליסינג תישאר עם הרבה עודף, לרכב מהוע 1.4 עם 100 כ״ס, כך שעליות לא ממש בעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הנסועה נמוכה אז  אפשר ללכת על הבנזין.

עדיף ללכל על סטייל המאובזרת יותר.

sky מוסיפה גג נפתח.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על העזרה.

שאלה אחרונה: איך מתנהל תהליך הרכישה מהרגע שבחרתי רכב?

חותמים על חוזה, אני מעביר את הכסף ומקבל את הרכב?

באיזה שלב אני עושה ביטוח?

ומה לגבי העברת בעלות, עושים את זה תוך כדי הרכישה או שיש עוד משהו שאני צריך לעשות אחר כך?

פורסם

אתה מעביר כסף ותוך זמן מסוים אתה מקבל, לפעמים צריך לחכות מספר חודשים, בסוכנות תדע זמן הספקה.

ביטוח עושים לפני שלוקחים את הרכב כאשר יש לל מספר רישוי.

פורסם

אם אתה קונה רכב חדש מהיבואן, הסוכנות תדאג לרשום אותו על שמך - אין "בעברת בעלות". אם אתה קונה משומש אתה צריך לדאוג להעברת הבעלות בדואר או באינטרנט יחד עם המוכר. בכל מקרה אתה צריך ביטוח בתוקף על שמך כדי לנהוג ברכב.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

עדכון: אין טויוטה יאריס בשום מקום שהייתי בו. גם אין צפי מתי יהיה.

בסוף קניתי מאזדה 2 dynamic, זמן אספקה עד 14 יום.

תודה שוב על העזרה.

• תוכן חדש...