Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.2.2025 בשעה 20:16, David32 כתב:

למה מבזים את עצמם? ולמה החלטת שאוקראינה חלשה?

כבר ענו לך פה יפה על גודל הסד"כ של אוקראינה ושל רוסיה, לא חושב שצריך להרחיב בנושא.

הבנתי גם שכמות הנופלים היא בערך חצי בצד האוקראיני.

הפלת השלטון האוקראיני רחוקה מלהתממש? מאוד בספק לגבי הטענה הזאת.

אני לא רואה את זלנסקי רץ עם דגל לבן, ואני לא רואה את הרוסים בקייב.

האוקראינים לא החזירו לעצמם כלום בשנתיים האחרונות, להיפך, הם מדממים שטחים כול יום.

יש ביסוס לטענות שלך? לפי כל הפרסומים שאני קורא המצב די "תקוע", הרוסים כובשים משהו, האוקראינים משהו אחר.

"אם מדינות אירופה וארהב". רוטה טען שרוסיה מייצרת את אותה הכמות שאירופה וארהב מייצרות. מעבר לכך, מסתבר שלאירופה בקושי יש צבא לשלוח לאוקראינה למקרה שידרש כוח צבאי באוקראינה כדי לשמור על השלום בעסקה שמנסים לעשות עכשיו.

רוסיה כרגע לא מייצרת כלום, או לפחות לא מייצאת כלום למערב.

אני טוען שאם אירופה וארה"ב באמת ירצו לשים לזה סוף בפתרון שהוא לא דיפלומטי הרוסים ירדו על הברכיים.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, BeBest כתב:

כבר ענו לך פה יפה על גודל הסד"כ של אוקראינה ושל רוסיה, לא חושב שצריך להרחיב בנושא.

אני כן חושב שצריך להרחיב. מה מיכאל אמר? אוכלוסייה?

בפברואר 2022 רוסיה נכנסה לאוקראינה עם עד 200K חיילים שחלקם היו בכלל של הרוסגברדיה, טעות מפגרת ביותר. לאוקראינים יש והיה גם אז את הצבא הגדול באירופה (אם להתעלם מטורקיה). 

מאז, כמות החיילים עלתה, בשני הצדדים. 

לגבי אבידות - אנחנו לא יודעים. אין להאמין לרוסים ואין להאמין לאוקראינים. מה שכן ברור זה שמדובר על קונפליקט בסדר גודל מטורף. כזה סדר גודל שצבאות אירופה (בגודל שבו הם עכשיו) היו נעלמים בו תוך שבועות. 

אני לא רואה את זלנסקי רץ עם דגל לבן, ואני לא רואה את הרוסים בקייב.

הרוסים היו בקייב...

שוב, הם מתקדמים לאט לאט בדונבאס. הדונבאס המבוצר. האוקראינים זורקים בדיוק כמו הרוסים כמויות של אנשים לשדה הקרב, לא חסר דוגמאות לזה, לא חסר סיפורים. 

יותר מזה, זלנסקי מ 2022 מתרוצץ מקושש תרומות ואמלח כדי שאוקראינה תצליח איכשהו להילחם, וזה לא נפסק.

גם הציוד המערבי חוטף פעם אחר פעם בשדה הקרב, אין פה שום דבר חד צדדי.

יש ביסוס לטענות שלך?

בטח, קודם כול - תעקוב אחרי העיניינים תראה. זה אומר שגם צריך לעקוב אחרי ערוצים רוסים ואוקראינים ולעשות ממוצע. 

אבל, אם אתה לא רוצה, יש לך את https://deepstatemap.live/

מפות אוקראיניות (!!!) תריץ מאיזה תאריך שאתה רוצה... אני ממליץ להסתכל על השינוי לפני הכניסה של האוקראינים לקורסק, ואחרי. 

רוסיה כרגע לא מייצרת כלום

רוסיה מייצרת אמלח בכמויות. זה טיעון של רוטה מנכל נאטו, זה הטיעון של כולם והתירוץ למה אירופה צריכה להשקיע יותר. 

ואני אטען, שלא אירופה, ולא ארהב, לא רוצים להיכנס למלחמה כזאת. בטח שלא עם מעצמה גרעינית. תושבים אירופאים שמאוד רוצים ללכת להילחם באוקראינה יכולים ועושים זאת. 

מיכאל:

ב01/01/2025, לפי המפה האוקראינית, אוקראינה שלטה על 481.94 קמ"ר בקורסק

והיום? 421.75 קמ"ר

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 שעות, mikyl כתב:

מה אתה אומר? ועוד לא הגיעו לקייב? בוא נעשה חשבון, 720*10 או 720*20 כמה זה יוצא? או שהם התבלבלו ונעים לכיוון הסין?

דילגת על לימודי ליבה בתיכון?

מדברים על שטח לא על מרחק. קייב נמצאת כמעט "באמצע" אוקראינה ביחס לחזית המזרחית. כלומר, כדי לכבוש את השטח עד קייב צריך להחזיק בקרוב ל-50% משטח אוקראינה.

ואם אתה רוצה חישובים - עד 2022 רוסיה החזיקה בכ-44 אלף קמ"ר מאוקראינה, כעת מדברים על כ-110 אלף קמ"ר, אולי אפילו יותר. כלומר רוסיה השתלטה על עוד 60 אלף קמ"ר. 

פורסם
לפני 16 שעות, David32 כתב:

מה? מה אתה מנסה להגיד? מה זה 720? במה אתה מכפיל?

שנתיים ימים. כתבת כל יום 10/20 קמ"ר. לא יודע אך אתה סופר 3.16*3.16/ 4*5 או אפילו 1*10 / 1*20 אבל בכל מקרה בקצב הזה מזמן היו צריכים לכבוש את קייב. 

או שאולי אתה חושב שהם נוסעים ולא מצליחים להגיע?

אני חושב שזה שקרים.

זה גם לא טרי כי זה בן חודש וחצי, וגם מתקפה קטנטנה, עוד ניסיון קצת להחזיר את מה שהרוסים כבשו חזרה. בסופו של דבר - אשמח אם תראה לי מה הושג אז ואיפה המצב עכשיו.

כאשר מדובר בהתקפה מתחילת אוגוסט 2024 זה כן טרי. או שרוסים כבר החזירו לעצמם את המחוז? המצב עכשיו הוא שאוקראינים ממשיכים להחזיק בשטח ורוסים אחרי כמעט 7 חודשים למרות עזרתם של צפון קוראנים לא הצליחו לגרש אותם.

בינתיים מי שמציג בורות זה אתה.

כאשר אין לך מה להגיד מתחיל ליילל כמו ילד קטן 😂

ולגבי הסיפורים שלך על הקבוצות. כבר סיכמנו שמי שיושב בטלגרם זאת אישתך ואתה מקבל מידע חד צדדי.

לא יודע עם מי סיכמת (אולי עם עצמך) אבל בטח לא איתי. אני מדבר על אנשים שמכיר אישית כבר שנים וכמה מהם גויסו עם תחילת המלחמה. עם חלק מהם אני מדבר על בסיס שבועי ולפעמים ימי. הנושא הוא לא פוליטיקה וקבוצה בטלגרם זה סוג של אופטופיק בקארספורום.

תן בבקשה דוגמא "טריה" של חטיפות כמו של ה ТЦК מרוסיה. לא רק שאין, הם הולכים בעצמם להילחם בשביל כסף (אתה מסכים עם זה).

מה זה קשור? אמרתי מילה אחד על חטיפות? תיארתי איך מ"צ רוסים שודדים בתים של אנשים שהתגייסו לצבא. אז אל תנסה לשנות את הנושא.

לפני 14 שעות, David32 כתב:

אני כן חושב שצריך להרחיב. מה מיכאל אמר? אוכלוסייה?

בפברואר 2022 רוסיה נכנסה לאוקראינה עם עד 200K חיילים שחלקם היו בכלל של הרוסגברדיה, טעות מפגרת ביותר. לאוקראינים יש והיה גם אז את הצבא הגדול באירופה (אם להתעלם מטורקיה). 

בפרוץ המלחמה לרוסיה היו כ-900,000 חיילים סדירים מול 200000 אוקראינים. לרוסיה מעל 1500 מטוסי קרב ותקיפה מול 100-120 מיושנים לאוקראינה. לרוסיה מעל 12000 טנקים מול 2500 לאוקראינה. אפשר להמשיך. 

הרוסים היו בקייב...

בחלומות שלך. הרוסים התקרבו לקייב כמו גרמנים ב-41 למוסקבה, אבל קיבלו בשיניים והתגלגלו אחורה.

מיכאל:

ב01/01/2025, לפי המפה האוקראינית, אוקראינה שלטה על 481.94 קמ"ר בקורסק

והיום? 421.75 קמ"ר

אני להבדיל מקולגה שלך סיימתי כיתה א ומדי פעם ביקרתי בשיעורי מתמטיקה וגאוגרפיה. 60/45=1.33 ולא 10 או 20. 

לפני 5 שעות, gadik6 כתב:

דילגת על לימודי ליבה בתיכון?

מדברים על שטח לא על מרחק. קייב נמצאת כמעט "באמצע" אוקראינה ביחס לחזית המזרחית. כלומר, כדי לכבוש את השטח עד קייב צריך להחזיק בקרוב ל-50% משטח אוקראינה.

נראה לי שאתה דילגת. נתתי חישוב לחבר שלך, מוזמן לעיין. מרחק מחזית עד קייב היום הוא בין 400 ל-700 ק"מ תלוי מאיזה נקודה. 10-20 קמ"ר ביום במשך 720 יום לא משנה איך אתה סופר מזמן היו צריכים להיות בקייב.

פורסם
לפני 56 דקות, mikyl כתב:

נראה לי שאתה דילגת. נתתי חישוב לחבר שלך, מוזמן לעיין. מרחק מחזית עד קייב היום הוא בין 400 ל-700 ק"מ תלוי מאיזה נקודה. 10-20 קמ"ר ביום במשך 720 יום לא משנה איך אתה סופר מזמן היו צריכים להיות בקייב.

אני לא מתמטיקאי, אבל זה באמת כואב לקרוא את פניני החוכמה שלך.

רוחב החזית בלחימה עומד על מאות קילומטרים (קרוב ל-900 ק"מ כמדומני). כדי לכבוש את אוקראינה עד קייב, אתה צריך לכבוש שטח ששווה ל-900 קילומטר כפול 400 קילומטר (לפי המרחק של קייב מהחזית).

כמה זה יוצא?   360 אלף קמ"ר, שזה יותר מחצי מאוקראינה.

גם אם נניח והרוסים יתקדמו רק מצד אחד של נהר הדניפרו, זה עדיין יצריך מהם להשתלט על שטח של קרוב ל-120 אלף קמ"ר לפחות.

20 קמ"ר ביום כפול שנתיים, נותן לך בקושי 15 אלף קמ"ר.

פורסם

אתם מתווכחים על שטויות.

אוקראינה באמת מדממת שטחים, אבל לא ברמה שכרגע מאיימת על השלמות שלה מעבר למצב הגרוע כבר עכשיו. זה לא באמת הישגים צבאיים אדירים של רוסיה, וכן - אם זה המצב אחרי 3 שנים, זה די אומר שרוסיה התחרבנה יופי במלחמה הזאת. גם אוקראינה, אבל בהתחשב בפערי הגודל - זה הישג די מדהים של האוקראינים.

כן, תופסים אנשים ברחובות. ברוסיה פחות, כי שם מתגייסים המון כפריים שאין להם שאיפות או אפשרויות אחרות בחיים, והמצב נוח לכולם - הם מקבלים כסף, השארים מקבלים לאדה לבנה, השלטון חוסך על פנסיות עתידיות.

הסכם השלום לא יהיה טוב לאוקראינה בכל מקרה, אבל השטחים יתפסו בחזרה - בין אם בבלגן של חלוקת הירושה של פוטין, ובין אם באיזושהי נקודה עתידית כמו בקרבאח.

לא, הסנקציות לא גמרו את רוסיה, אבל מי שטוען שאין להן השפעה מתעלם מהפיחות הפסיכי של הרובל וההגירה ההמונית של רוב מי שמסוגל לחשוב לבד בלי ערוץ 1. מי שנשאר ברוסיה זה בעיקר מי ש"ממלא כל הזמן ב-20 ש"ח" והמצב מספק אותו.

בסופו של דבר אוקראינה תרוויח בטווח הארוך כי יכנסו לשם השקעות מערביות רבות. לגבי רוסיה - נחיה ונראה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 דקות, RK כתב:

הסכם השלום לא יהיה טוב לאוקראינה בכל מקרה, אבל השטחים יתפסו בחזרה - בין אם בבלגן של חלוקת הירושה של פוטין, ובין אם באיזושהי נקודה עתידית כמו בקרבאח.

מי בדיוק יתפוס את השטחים?

לאוקראינה אין מספיק חיילים להחזיק בעמדות הגנה בחזית, אז להשתלט חזרה על שטחים?

לפני 9 דקות, RK כתב:

מי שנשאר ברוסיה זה בעיקר מי ש"ממלא כל הזמן ב-20 ש"ח" והמצב מספק אותו.

מזכיר לי את אלו שעוזבים את ישראל ומספרים שנשארים רק ביביסטים.

תתפלא לשמוע שלא, לפחות זה לא המצב בערים דוגמת מוסקבה וסנט פטרסבורג.

לפני 9 דקות, RK כתב:

בסופו של דבר אוקראינה תרוויח בטווח הארוך כי יכנסו לשם השקעות מערביות רבות. לגבי רוסיה - נחיה ונראה.

בטח תרוויח. כבר לפני המלחמה היה משבר ילודה באוקראינה. עכשיו, עם מאות אלפי הרוגים ופצועים, ועוד מיליוני פליטים שברחו, אני בטוח שהיא "תרוויח".

היחידים שירוויחו זה החברות והגופים שינגסו בעוגה האוקראינית, במסווה של "השקעות".

אני כבר לא מדבר על הכסף שאוקראינה תהיה חייבת למערב. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

כאשר אין לך מה להגיד מתחיל ליילל כמו ילד קטן 😂

תגיד, בא לך להתנצל אולי?

כשמישהו אומר לך משהו דומה, אתה יוצא עליו על 200 קמש ומדווח עליו. אבל לך מותר?

לפני שעה, mikyl כתב:

אני להבדיל מקולגה שלך סיימתי כיתה א ומדי פעם ביקרתי בשיעורי מתמטיקה וגאוגרפיה. 60/45=1.33 ולא 10 או 20. 

אותו הדבר כמו הנל...

לפני 31 דקות, RK כתב:

אבל לא ברמה שכרגע מאיימת על השלמות שלה מעבר למצב הגרוע כבר עכשיו.

אבל זה כן, כי זה לא לינארי ולבנות ביצורים בכמויות מספקות כול הזמן זאת לא משימה קלה. 

האוקראינים עצמם אומרים שהם בבעיה אמיתית אמיתית אם זה לא יפתר. אני באמת לא מבין מאיפה הcopium להגיד שהכול לא כזה נורא.

לפני 32 דקות, RK כתב:

בקרבאח

זאת דוגמא מעולה לעיניין אחר. איך לאף אחד לא אכפת לעשות טראנספר ל 100K איש כול עוד הצעד המטרנספר הוא "הנכון".

לפני 34 דקות, RK כתב:

אתה חושב שבטווח הרחוק לא יחזרו לרוסיה? לא יפיסו? 

לא יודע לגבי ההקשעות המערביות, לא הייתי משקיע שם שקל בלי יכולת לוודא שהוא אשכרה מגיע לאן שאני רוצה - ועד זה עכשיו בוכים גם כן, הביאו כסף - נעלם. מעניין איפה הוא.

לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

מי בדיוק יתפוס את השטחים?

רשם קרבאך, עוד 30 שנה יהיה

- By lifting money bags

פורסם
לפני 28 דקות, mikyl כתב:

לך אחרי פניני החוכמה על חוסר חשיבות של ח"א ושריון במלחמה מודרנית יותר טוב לסגור את הפה ולהתחבאות מתחת לשמיכה.

להתחבא.

לפני 28 דקות, mikyl כתב:

מי אמר שחייבים לכבוש את כל השטח? בתחילת המלחמה רוסים הגיעו לקייב תוך מספר ימים, הם כבשו 360 אלף קמ"ר? גנרל ...

אתה טענת שאם הרוסים משתלטים כל יום על 10 או 20 קמ"ר, אז הם היו צריכים להגיע לקייב אחרי שנתיים. 

אני הסברתי לך שזה לא נכון, מבחינה מתמטית. בחזית שנמתחת על פני מאות קילומטרים, 10 עד 20 קמ"ר זה תאי שטח קטנים ומקומיים.

אז או שאתה קשקשן או שאתה לא מבין, כרגיל, מה כתוב.

ולמה להם "להגיע" עכשיו לקייב בלי לכבוש את כל השטח?   מה זה ייתן להם חוץ מעשרות או מאות הרוגים?

הם מגיעים לקייב עם טילים ועם כטב"מים.

זלנסקי הקריב חיילים בכשירות גבוהה, כדי להשתלט על איזה חור תחת ברוסיה. מה זה בדיוק נתן לו מבחינה אסטרטגית?   כלום.

• אהבתי 1

פורסם

"להגיע" לקייב זה להפיל את הממשלה ולשים במקומה את הבובות מטעמם. זה מה שהם ניסו מתחילת המלחה ונכשלו, זה מה שהיה אחד ממטרות העיקריות של המלחמה ולא כמה קמ"ר משטחה בזמן שהם לא יודעים מה לעשות עם השטח שלהם. 

פורסם (נערך)

בקיצור, אתה לא יודע על מה אתה מתווכח.

קודם טענת שעם 10-20 קמ"ר ביום היו אמורים להגיע לקייב, עכשיו עברנו למטרות מלחמה.

וזה לא כמה קמ"ר. רוסיה כבשה 20% משטח אוקראינה, כאשר את רובו היא כבשה מאז 2022 (7% מ-2014, ואת השאר בשלוש השנים האחרונות).

אתה כנראה לא מבין מה זה אומר 20%. אצלנו בצפון פינו ישובים בטווח של כמה, 5 ק"מ לאורך גבול של 80 ק"מ?   כלומר שטח של 400 קמ"ר, מתוך שטח כולל של ישראל של 22 אלף קמ"ר, שזה בקושי 2%.

אם חלילה היו מפנים 20%, זה אומר שהיו מפנים את כולם עד קו חיפה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

לפני 42 דקות, Supertigre כתב:

ממש לא נכון, זה פשוט שקר ותעמולה רוסית שאתה אוכל אותה לארוחת בוקר. 

זה לא שקר ותעמולה רוסית. זה כול כך לא שקר ותעמולה רוסית שהמודיעין האוקראיני הצהיר על זה שהרוסים מתחילים לייצר את הגרסא הסילונית של השאהדים, הם טוענים לסימונים שמראים מאיזה מפעל מגיעים השאהדים 136, ושיש גרסאות חדשות, ושהרוסים מחליפים הברחות של מרכיבים מערביים בסיניים. זה הכול המודיעין האוקראיני. מוזמן להיכנס לפייסבוק/טלגרם/טוויטר/מה שבא לך שלהם. יודע מה? חסכתי לך

מעבר לכך, השאהדים פשוטים, בטח יחסית לכתבמים אחרים שמופעלים, או שגם ZALA/קלאשניקוב לא מייצרים?

לפני 42 דקות, Supertigre כתב:

רק למה בכלל היו חיילים מצפון קוריאה? לתפאורה? למה?!

באו משהו כמו 10-12 אלף. במלחמה בה לטענת האוקראינים נפגעים 1.5-2 אלף ביום. זה שבוע של לחימה. הטענה ברגע מסויים אמרה שקימי ביקש שהם יחוו ממבט ראשון קצת לחימה "מודרנית". 

והם לא נעלמו אחרי שבוע לחימה. אני גם תוהה איפה התומתים שהם הביאו איתם, אני לא מספיק עוקב אבל הם לא מופיעים אצל ORYX...

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 שעות, David32 כתב:

אבל, אם אתה לא רוצה, יש לך את https://deepstatemap.live/

מפות אוקראיניות (!!!) תריץ מאיזה תאריך שאתה רוצה... אני ממליץ להסתכל על השינוי לפני הכניסה של האוקראינים לקורסק, ואחרי. 

יפה, לא הכרתי את זה.

אשמח לתאריכים רלבנטיים.

בכל מקרה גם במפה הזו אפשר לראות breakdown של המצב כרגע

שטחים שנכבשו ע"י רוסיה לפני המלחמה (מניח שמדובר על קרים) - 44 אלף קמ"ר

שטחים שנכבשו ע"י רוסיה מתחילת המלחמה ועד היום - 68 אלף קמ"ר

שטחים ששוחררו - 42 אלף קמ"ר

להגיע לתוצאות הנ"ל אחרי 3 שנים של לחימה זה מביך עבור הרוסים. זה כמו שיקח לנו 3 שנים לכבוש את לבנון.

• תוכן חדש...