Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, MostlyWicked כתב:

לא. בכל מקרה זה לא מקביל לשליחת כיפת ברזל לאוקראינה כשיש לנו סוללות בודדות שכולן חיוניות להגנה על הארץ. בריטניה שלחה נושאות מטוסים לעזור לאמריקאים?

הבריטים נלחמו באוקיינוס השקט מהרגע שהיפנים תקפו את ארה״ב בפרל הרבור. היו להם שם מושבות, מעוזים כמו מבצר סינגפור, שלא נדבר על הודו ואוסטרליה… הפרינס אוף ווילס הוטבעה כמה ימים אחרי פרל - באותה תקופה אוניית המערכה הכי מודרנית בבריטניה וגאוות הממלכה. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/HMS_Prince_of_Wales_(53)

ממליץ גם להקשיב לסדרת הפודקסטים Supernova in the east של דן קארלין.

https://www.dancarlin.com/product/hardcore-history-62-supernova-in-the-east-i/

ולגבי כיפת ברזל, יש שתי סוללות שלמות בארה״ב שישראל יכולה לתת אישור להעביר לאוקראינה, אם לא לא רוצים לספק מערכות שיש בארץ. יש אופציה גם לאשר מכירה של מערכות כמו ברק 8, מערכות בהן ישראל לא מצטיידת כעת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, MostlyWicked כתב:

ארה"ב כבר אז הייתה מעצמת ענק עם כלכלה ולוגיסטיקה מפלצתיים, שלא היה לה יותר מדי מה לחשוש מאף מדינה אחרת מבחינה צבאית. אנחנו לא אף אחד מאלה.

אם הכל היה כל כך ברור יפנים לא היו מתחילים את המלחמה. ארה"ב נכנסה למלחמה לא מוכנה ובהתחלה ספגה אבידות.

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

למה תמיכה הומניטרית זה לא מספיק וצריך גם נשק? כדי שאדון פוטין יראה שאנחנו מחמשים את האוייבים שלו ויחליט להגביר את החימוש של האויבים שלנו? 

מה היית אומר אם ב-73 אמריקנים היו שולחים לנו רק תחבושות? לבקש מאחרים ולבא בטענות לכל העולם אנחנו יודעים יופי. אדון פוטין לא צריך תירוצים, הוא מזמן מחמש את האויבים שלנו בלי לשאול אף אחד. כמו כל אלה שהיו לפניו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

אם הכל היה כל כך ברור יפנים לא היו מתחילים את המלחמה. ארה"ב נכנסה למלחמה לא מוכנה ובהתחלה ספגה אבידות.

ליפנים לא הייתה ברירה, אלא אם היו מוכנים להתרפסות מוחלטת מול ארה״ב. היה עליהם אמברגו נפט שהיה משאיר אותם בלי. לגמרי. זה היה או להתקפל או לצאת למלחמה.

הם הלכו עם אותו קונספט שהם הלכו עליו במלחמה עם רוסיה, נכה מספיק חזק ומהר, ולא ניכנס למלחמה ארוכה, כי הצד השני יוותר. צריך לזכור שאז ארה״ב לא נתפסה כשוטר של העולם וכמי שתהיה מוכנה להילחם רחוק מהבית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למעשה התפיסה בציבור האמריקאי היתה של בדלנות, הוא היה צריך לחטוף את פרל הרבור כדי לשנות אותה, למרות שהממשל כבר התכונן.

דרך אגב, גם לגבי הסכמי מינכן, בריטניה כבר היתה בשלבי הכנה למלחמה, כי כבר בתחילת שנות ה-30 האנגלים הבינו לאן הם הולכים. אבל הם היו צריכים לקנות זמן.

@mikylאל תשווה בין מעמדה של ארה"ב מול ברה"מ ב-1973 למעמדה של ישראל מול רוסיה כיום. יחי ההבדל ה(לא כל כך) קטן.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, mikyl כתב:

מה היית אומר אם ב-73 אמריקנים היו שולחים לנו רק תחבושות?

סתם אנקדוטה, כשהם רצו שנפסיק להלחם ביום הכיפורים, הם שלחו מטוסים מלאים בתחבושות, כבלי תקשורת ומעילים אמריקאים ברכבת האווירית, לקראת הסוף. זו הייתה הדרך לרמוז שמספיק.

אבל, שוב, מה הקשר בין יחסינו וארה״ב ליחסינו עם אוקראינה.

אתה באמת חושב ששווה לנו לאבד את התיאום עם הרוסים בסוריה תמורת סיוע לאוקראינה?

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, mikyl כתב:

מה היית אומר אם ב-73 אמריקנים היו שולחים לנו רק תחבושות? לבקש מאחרים ולבא בטענות לכל העולם אנחנו יודעים יופי. אדון פוטין לא צריך תירוצים, הוא מזמן מחמש את האויבים שלנו בלי לשאול אף אחד. כמו כל אלה שהיו לפניו.

1. גם אם ארה"ב לא הייתה מוכנה, היא עדיין הייתה מעצמה עם אוכלוסיה של מאות מיליונים, לא טריטוריה מצ'וקמקת מוקפת אוייבים של פחות מעשרה מיליון.

2. כל הפואנטה שלי זה שאנחנו לא האמריקאים. מה שהאמריקאים יכולים לעשות, אנחנו לא. יש בדיוק אפס דמיון בין מערכת היחסים של ישראל ואוקראינה ושל ארה"ב וישראל, זאת השוואה מאוד לא רלוונטית.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

הודעתו של מדבדב שהזהיר את ישראל מלסייע לאוקראינה קשורה להודעת רוה"מ כמה ימים קודם לכן שישראל תסייע לנטרל מל"טים אירניים על ידי העברת ידע (לא יודע אם הייתי עושה את זה , צריך לשמור לנו את גורם ההפתעה מול חיזבאללה).

בתגובה להודעת מדבדב , שר הבטחון הדגיש כי ישראל לא תעביר נשק לאוקראינה. זו דיפלומטיה על גבי האתר ובזה הצדדים סיימו. 

אם מדבדב (פוטין)  היה רוצה למנוע העברת נשק לאוקראינה הוא בכלל צריך לפנות בבקשה לארה"ב . 

פורסם
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

כדי שאדון פוטין יראה שאנחנו מחמשים את האוייבים שלו ויחליט להגביר את החימוש של האויבים שלנו? 

בנשק שאין לו מספיק ממנו לחיילים שלו?

לפני 51 דקות, falou כתב:

צריך לזכור שאז ארה״ב לא נתפסה כשוטר של העולם וכמי שתהיה מוכנה להילחם רחוק מהבית

עד כמה שידוע לי, הם עשו את זה עוד במאה ה19.

שלחו ספינות ונחתים לאסיה, אפריקה, ולאן לא, אפילו שלחו חיילים לבריה"מ בתקופת מלחמת אזרחים שלהם. חיילים אמריקאיים נלחמו במלה"ע 1.

כל המודרניזציה של יפן (Meiji restoration ) התחילה מזה שהגיע לשם קומודור מת'יו פרי עם כמה ספינות מלחמה אמריקאיות ו"המליץ בחום" שייפתחו למסחר עם המערב.

לפני 48 דקות, falou כתב:

התיאום הזה עוד קיים בכלל?

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

בנשק שאין לו מספיק ממנו לחיילים שלו?

בכסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, mikyl כתב:

וברה"מ הצטרפה לארה"ב במלחמה עם יפנים.

לבריה"מ היו אינטרסים משלהם באיזור, הם היו בעימות עם יפן עוד מסוף שנות ה30.

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet–Japanese_border_conflicts

אחר כך הסובייטים גם דאגו יפה מאוד לחמש את הקומוניסטים בסין וצפון קוריאה (חלק מזה היה עם ציוד אמריקאי שקיבלו במסגרת לנד ליז).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני 42 דקות, falou כתב:

1. אני חושב שתיאם חשוב לרוסים לא פחות מאשר הוא חשוב לנו. עד היום ישנו תיאום בינם וארה"ב בסוריה. יותר מזה, עד הים גז זורם מרוסיה לאירופה דרך אוקראינה.

2. אנחנו לא חיים בווקום. התחמקות מלקחת חלק במאמץ משותף בטענה שלנו לא כדאי זה לא דרך הכי טובה לעשות חברים. וכוונה שלי לא לאוקראינים.

3. אני חושב שזה צודק וישנם דברים חוץ מ"מה יצא לי מזה". אחרת למה גרמנים תומכים בנו עד היום?

לפני 39 דקות, MostlyWicked כתב:

2. כל הפואנטה שלי זה שאנחנו לא האמריקאים. מה שהאמריקאים יכולים לעשות, אנחנו לא. יש בדיוק אפס דמיון בין מערכת היחסים של ישראל ואוקראינה ושל ארה"ב וישראל, זאת השוואה מאוד לא רלוונטית.

התבלבלת. זה אתה שמשכת לדיון השוואה לארה"ב ובריטניה ב-WWII.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

אני חושב שתיאם חשוב לרוסים לא פחות מאשר הוא חשוב לנו.

איך בדיוק?!

בפעילות שלהם בסוריה הם מונעים כסוי המדינהה שלהם בנשק תק״ק מדוייק וכניסת מדינת עויינת שתשב להם על הגבול?

לפני כשעה, mikyl כתב:

עד היום ישנו תיאום בינם וארה"ב בסוריה. יותר מזה, עד הים גז זורם מרוסיה לאירופה דרך אוקראינה.

ומה הקשר?

פורסם

שאני שאלתי למה לא מחסלים את פוטין אמרתם שיגיע אחד יותר גרוע, אז הנה,פה ישר הורידו את הראש של הנחש,גוב האריות בשכם, למה פה לא אומרים יגיע אחד גרוע יותר?

אני לא חושב ככה. אני חושב שמי שמאיים ועושה בעיות בעולם,תוריד אותו ותן לחיות בשקט.

פעם ועוד פעם חיסול ועוד חיסול בסופו של דבר העולם יהיה מקום יפה יותר.

https://www.mako.co.il/news-military/2022_q4/Article-f52ad30efb30481027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אתה משווה חיסול של מפקד בארגון טרור שקם לפני שבוע למנהיג המעצמה הגרעינית הגדולה בעולם?

טוב שלא שאלת למה מפציצים בסוריה אבל לא מורידים איזה פצצה על הקרמלין כדי לסיים עניין...

• מצחיק 2

• תוכן חדש...