Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יֶש פתרון, מוצע עי יצרני הרכב, שמו Remote start, חוץ מזה אין מה לעשות. לחנות במקום מקורה וכו וכו

בכל רכב שכור בארהב היה לי כזה. אי אפשר היה לנסוע עם הרכב, או לפתוח אותו ונדמה לי שזה היה מוגבל ל10 דקות. אבל זה היה להיט. זה היה חסום עי חברת ההשכרה בתפריט של הרכב אבל פשוט איפשרתי את זה.

בהתחלה זה היה מבלבל כי צריך היה ללחוץ שוב על הכפתור התנעה.

אני חושב שזה מוצע כבר שנים ברכבים אמריקאים כתוספת או ברמת איבזור גבוהה, עוד לפני שההנעה עם המפתח נעלמה והפכה לכפתור .

בארץ אולי זה בעייתי מבחינת ביטוח מקיף. לא ברור מבחינת תקינה בארץ למרות שהתקינה האמריקאית תופסת בארץ.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, נהג שלא ממש יודע כתב:

להניע קצת קודם זה לא אקטואלי (אני גר קומה שלישית ואתה יודע איך זה לעזוב לבד ילד בן שנה וחצי)

אבל אין שום דבר שאפשר לעשות ?

אם אין אז אין מה לעשות נשלים עם המצב

לרכוש רכב חשמלי מלא - בכאלו החימום מתחיל לעבוד במיידי. ברכבי בערה פנימית אתה תלוי בהתחממות המנוע (תהליך של דקה+ לכל הפחות במרבית הרכבים) בכדי שיתחיל לצאת חום מפתחי האוורור.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

הלוואי זה היה לוקח דקה.

באוטו של העבודה (גאמפי דיזל), זה לוקח לפחות רבע שעה עד שהמחוג מגיע לחום נורמלי ואפשר להפעיל את החימום.

ברכבי בנזין בבוקר קר, לפחות 5 דקות.

פורסם
לפני 21 שעות, cabrio כתב:

באוטו של העבודה (גאמפי דיזל), זה לוקח לפחות רבע שעה

דיזל יעיל יותר אנרגטית, במזג אוויר קר בעמידה במקום גם אחרי שעה הוא ישאר קר. גם בנסיעה איטית בפקק ישאר קר המון זמן. 

פשוט צריך לתת גז. אם עולים על כביש מהיר ונוסעים עם גז קבוע, די מהר הוא יהיה בטמפ' עבודה. 

אבל בהחלט הבעיה הזו של הגעה איטית לטמפ' עבודה בדיזל קיימת. 

פורסם

ותנסו להיכנס לרכב דיזל אחרי שהוא עומד לילה של מינוס 20🙃. בפקל הייתי מניע 15 דקות, ונכנס לבית לחכות, והרכב עדיין היה קפוא.

חורף אחד הספיק לי, והתקנתי מערכת חימום מראש. שדאג על פי שעת היציאה שלי לחמם את המים/שמן, ולדאוג שהטמפ' בקבינה תהיה חמימה(היה מפוח פנימי). צריך רק חיבור לשקע חשמל רגיל.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

א. אם אין אדים על השמשה מבפנים שאתה צריך להפשיר, שים לב שהמדחס כבוי. המדחס מייצר קור שהחימום צריך ל"הילחם" איתו.

ב. ניתן להתקין משאבת עזר חשמלית על הצינור מים שיוצא מראש המנוע לרדיאטור החימום. ברכבי יוקרה ורכבי דיזל יש כזאת.

ג. כפפות, כובע..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 4 דקות, amosbmw כתב:

ניתן להתקין משאבת עזר חשמלית על הצינור מים שיוצא מראש המנוע לרדיאטור החימום. ברכבי יוקרה ורכבי דיזל יש כזאת.

מה זה נותן? 

הרי בכל מקרה סירקולציה דרך מערכת החימום כי היא על המעגל הקטן שפתוח קבוע ולא על המעגל הגדול שנשלט על ידי הטרמוסטט. 

מה שאני מכיר זה לא משאבה עלא פשוט פלג חימום חשמלי שמחמם את הנוזל במערכת, ומתנתק מעל טמפ' מסויימת. פ

פורסם
בתאריך 3.2.2022 בשעה 06:52, נהג שלא ממש יודע כתב:

בבקרים הקרים שאני רוצה לקחת את הילד הקטן לגן עד שהמזגן מתחיל לחמם כבר הגעתי לגן (אם אין מה לעשות אז לא נורא)

הגעתי למסקנה שזה מאוד תלוי רכב ותכנון מערכת החימום\קירור שלו.

בברלינגו (דיזל) מנוע 2000 - כמה דקות של נסיעה וכבר יש חימום. נורמלי לגמרי.

ב 3008 (דיזל) מנוע 1600 - לא ממש הצלחתי להבין איך הצליחו לעשות את זה, תוך זמן אפסי (מאות מטרים) החימום מתחיל להיות מורגש.

ניסיתי לבדוק אם יש אביזר שמחמם את האויר\מים או משהו בסגנון, אך לא מצאתי. בדיזלים ישנים היה HEATER על הצנרת חימום של המנוע אבל אין לי מושג איך ומתי זה עובד (אם בכלל) באקלים שלנו.

לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

ב. ניתן להתקין משאבת עזר חשמלית על הצינור מים שיוצא מראש המנוע לרדיאטור החימום. ברכבי יוקרה ורכבי דיזל יש כזאת.

אבל יש משאבת מים, בשביל מה עוד משאבה ?

כשטרמוסטט סגור היא עושה סירקולציה עם הרדיאטור חימום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 29 דקות, איציק נ. כתב:

ב 3008 (דיזל) מנוע 1600 - לא ממש הצלחתי להבין איך הצליחו לעשות את זה, תוך זמן אפסי (מאות מטרים) החימום מתחיל להיות מורגש.

ניסיתי לבדוק אם יש אביזר שמחמם את האויר\מים או משהו בסגנון, אך לא מצאתי.

יש כזה בכל הדיזלים של פיז'ו 1.6 מבפרט לאקלים קר, מעניין אם יש במפרט יהישראלי... 

https://www.ebay.com/itm/Peugeot-3008-2010-Heater-Element-Radiator-Auxiliary-Matrix-T2392001-AMD10905-/153461401056?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=710-127635-2958-0

פורסם
לפני 35 דקות, Buki כתב:

מה זה נותן? 

הרי בכל מקרה סירקולציה דרך מערכת החימום כי היא על המעגל הקטן שפתוח קבוע ולא על המעגל הגדול שנשלט על ידי הטרמוסטט. 

קיים בכל הBMW הגדולות, מרצדסים וגם באודי.

כנראה שמשפר את הסירקולציה כשעומדים בסרק. בעצמך אמרת שצריך לתת גז..

לאחרונה החלפתי משאבה כזאת עייפה באחת חדשה וחזקה יותר. ההבדל בביצועי החימום מורגש מאוד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש רכבים עם חימום חשמלי. נפוץ בעיקר המקומות קרים באירופה. 

שם דיזל נפוץ עם טמפרטורות מתחת ל0 בנסיעה בעיר קשה להגיע לחום מנוע נורמלי.

אתה יכול לרכוש מפזר חום קטן לרכב. 

רק קח בחשבון שצריכת החשמל שלו גבוהה ולא בטוח שתוכל להפעיל אותו על המצת.

.

פורסם
לפני 39 דקות, amosbmw כתב:

בעצמך אמרת שצריך לתת גז..

צריך לתת גז כדי להגדיל את ה Fueling ואז הבעירה מפיקה יותר חום, לא בשביל לשפר סחרור. 

לא הכרתי את המשאבות הנוספות האלו. 

• תוכן חדש...