Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא חבל? יותר קל ומשתלם לנסוע לירדן ולשכור שם רכב שטח 😝😝

צוחק!!! זה נשמע אחלה של מסע ומקווה שהכל יסתדר. 

עם מי אתה נוסע? באיזשהי מסגרת או סוליקו?  מדריך מקומי? ישראלי? איך זה עובד?

מה התצורה של הדור הראשון של הראב4? שלדה, הילוך כוח?

איזו שנה שלך, יד, ק"מ, שפצורים? תן פרטים, שיהיה שמח. 

קצת הפצצתי בשאלות חופרות 😜 תהנה, ושים עוד תמונות

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, אם היית יודע כמה פעמים שמעתי את המשפט ״ יותר קל לשכור אוטו שם״ על כל השטויות שעשיתי עד עכשיו אז כבר הייתי יוצא לפנסיה בגיל 30 😉

כדי לצאת ולטייל בירדן צריך מדריך מקומי לאורך כל הטיול, עם תכנית קבועה ומסודרת מראש.

יש הרבה ״חברות/אנשים״ מהארץ שמארגנים טיולי ג'יפים לירדן לאורך 4 ימים, וואדי ראם, פרטה זהו בגדול.

אני רוצה לעשות טיול קצת ארוך יותר, לבקר בעוד מקומות מטורפים, לנסוע יותר, רחוק יותר ובאופן כללי שיהיה מעניין יותר, טיול שיהיה באיזור ה7-9 ימים, ולא גיחה וחזרנו.

אז האופציה של לצאת עם קצובה מהארץ לא מתאימה לי כל כך, אבל לצאת עם עוד 2-3 גיפים זה אפשרי בהחלט ואפילו עדיף גם מבחינת העלויות וגם מבחינת החוויה. 

הטיול יתוכנן, יתואם ויסגר מראש עם מדריך מקומי בירדן. 

קצת על הרכב, טויוטה ראב4 שנת 97, יד 3, קצר, מנוע 2000, גיר אוטומט ללא הילוך כוח וללא נעילות, שלדה אחודה, עומד על 194K km. 

מהשנים הטובות של טויוטה, הברזל הוא ברזל אמיתי, לא מזוייף כמו היום :)  כל הרכב מרגיש יציקה אחת.

עשיתי איתו מלא שטח עם רכבי שטח רציניים, תמיד עברתי ללא בעיות מיוחדות. הרכב מרגיש כמו טרקטורון.

השפצורים המעניינים יקרו ממש עוד מעט כשאני אקבל את ההגבה של OLD MAN, מיגון תחתון לכל הרכב שגם זה יקרה יחד עם ההגבה וגגון שיגיע מאוסטרליה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם (נערך)

נהדר!

הרכב הזה הוא הברקה הנדסית שהפכה לגאונות שיווקית. חבל שבדרך ההנדסה הטובה והטהורה פינתה מקום לצעצועים יקרים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

נראה לי שאני מפספס משהו.

אני לא הכי בקיא בתחום, אבל:

לפני 3 שעות, Itsik1990 כתב:

ללא הילוך כוח וללא נעילות, שלדה אחודה

לא חסרים פה הרבה מהמאפיינים העיקריים לרכב שטח עם יכולת עבירות טובה?

מה הופך את הרכב הזה ל:

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

הרכב הזה הוא הברקה הנדסית

???

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

איציק, מה עם הקסארה 1998 וטיול סביב העולם? יצא לפועל? 

RAV4 דור ראשון היה באמת הברקה הנדסית, רכב קטן מאוד עם מנוע יחסית חזק ו 4X4, עיצוב מאוד מיוחד. בסדר אין הילוך כוח אבל זו לא הייתה המטרה של הרכב, הוא לא מוצב כרכב שטח אלא כג'יפון אופנתי. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

איציק, מה עם הקסארה 1998 וטיול סביב העולם? יצא לפועל? 

RAV4 דור ראשון היה באמת הברקה הנדסית, רכב קטן מאוד עם מנוע יחסית חזק ו 4X4, עיצוב מאוד מיוחד. בסדר אין הילוך כוח אבל זו לא הייתה המטרה של הרכב, הוא לא מוצב כרכב שטח אלא כג'יפון אופנתי. 

אוהו מאז עברו הרבה מים בנהר!!! תחילת הקורונה שיבשה המון דברים, במיוחד מעבר ממדינה למדינה וככל שעניין הקורונה התפתח (גל,שני,שלישי וכ״ו) ראיתי שהעסק הזה כבר לא רלוונטי ובסוף הכל פוצץ. בתקופה של היום אי אפשר לתכנן תוכניות לטווח רחוק.

נתחיל בקטן ונתקדם שלב שלב ובוא הראב4 הרבה יותר מתאימה לזה :)   

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם
לפני 17 שעות, GR8Day כתב:

לא חסרים פה הרבה מהמאפיינים העיקריים לרכב שטח עם יכולת עבירות טובה?

מה הופך את הרכב הזה ל:

שהוא אוהב את הרכב. באמת חסרים לו מאפיינים קריטיים כדי להיות רכב שטח אמיתי. מקווה שאתה מטייל עם חבר'ה עם כלים רציניים יותר וניסיון בחילוצים/גרירות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

נראה יפה.

אין על ברזלים בשטח.

נראה שהגדלת את הצמיגים, האם גם שונו יחסי העברה בגיר לפצות על זה?

ובסיבוב ההגה הצמיגים הקדמיים לא פוגעים במרכב?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 18 שעות, לירון .ה. כתב:

נראה יפה.

אין על ברזלים בשטח.

נראה שהגדלת את הצמיגים, האם גם שונו יחסי העברה בגיר לפצות על זה?

ובסיבוב ההגה הצמיגים הקדמיים לא פוגעים במרכב?

תודה לירון ובהחלט אין על ברזלים :) 
לא שיניתי את גודל הצמיג, מקורי לגמרי! 

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם

וואלה?, נראים יותר גדולים.

איך אתה מסתדר בשטח טכני, ללא הילוך כוח? ועוד עם גיר אוטומטי, בלימת מנוע יעילה?

שהיה לי קרוואל סינכרו, לא היה לו הילוך כוח, אבל הילוך ראשון היה super low, שנתן בלימת מנוע חזקה, ויכולת טיפוס מאוד איטית ומדויקת.

גם מנוע דיזל עזר כמובן

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...