Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רפי לין - אכן המלצת ותגובתך נדרשת !!

אני מציע להימנע מהצליל של החקירה הצולבת.

רפי מסייע כאן רבות לחברי הפורום, ובהתנדבות מלאה. כל ההמלצות שקיבלתי ממנו עד כה (וקיבלתי לא מעט) היו מדויקות, מלאות מידע וללא רבב.

אני משוכנע שהוא לא היה ממליץ על המכון הזה אילו חשב שיש סיבה לחשש.

את ההתדיינות של פותח השרשור עם מכון הגירים הוא צריך למצות עד תום, אבל השימוש בפונטים אדומים כדי לפנות אל מי שהמליץ בהתנדבות על המכון אינה במקומה.

גם אני ממליץ לעתים על מוסכים על פי נסיוני.

אם במקרה מוסך עליו המלצתי יכשל קשות מול לקוח שניגש אליו בהמלצתי, וזאת על אף נסיון העבר החיובי שלי עם המוסך, זה יצער אותי מאוד, אבל אני מקווה שאף אחד לא ינסה להושיב אותי על ספסל הנאשמים בשל כך.

פורסם

צודק. בגלל זה סייגתי את דברי ואמרתי, שלמרות ההמלצה שלא צלחה במקרה זה, אני מאוד מעריך את דעתו של רפי ואם כבר צריך להושיב מישהו על ספסל הנאשמים, זה את המוסך הסורר ולא את רפי עצמו, שכנראה גם הוא הולך שולל.

פורסם

את מוטי ממכון גיר-און אני מכיר מעבודתי לשעבר במוסך, שהיינו מתקנים אצלו תיבות הילוכים אוט' או מפנים אליו את הלקוחות והכל היה לשביעות רצון מלאה של כולם. כל זאת כנראה עד למקרה זה.

לשם הסקרנות, של כולנו, אני אנסה לברר איתו מה קרה ואם יהיה לי מה לדווח אכתוב פה.

בברכה - רפי לין :|

פורסם

לטענתו של מוטי מגיר-און הוא נסע עם הויטרה למוסך מרכזי של סוזוקי בת"א לבדיקה ממוחשבת של הגיר האוט' ושם מצאו שהתקלה הנה מכבל הקיק דאון ולא ממוח הגיר. כמובן שהוא לא פתח את הגיר ולא פירק עוד דבר. תקון כבל הקיקי דאון היה אמור להיות זול יותר כי זאת תקלה קטנה יותר.

מוטי טוען שהמתלונן לא רצה לשמוע דבר ומיד התייחס כאילו שרוצים לחמוס אותו ולרמותו ולא נתן להמשיך הלאה בתקון כבל הקיק דאון.

הבאתי כאן, לבקשתכם, את גרסתו של המוסך ואני איני שופט מי צודק ומי לא אך בל נשכח שתמיד למטבע יש שני צדדים. חלק מהקונפליקט הנו חוסר תקשורת מתאימה, כי אם המוסך היה אומר ללקוח שהוא הולך לבצע עוד בדיקה מוקדמת הכל היה ברור וידוע ללקוח.

הלקוח הגיע למוסך גיר-און בהמלצת אחד מהחברים המקצועיים הפעילים בפורום "נטקאר" שאני מעריכו מקצועית מאוד. (בצעתי חיפוש ב"נטקאר").

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הייתי רוצה להגיב שוב לאנשים שכתבו שהם עומדים ליד הרכב כל הזמן ומסתכלים על כל מה שהמכונאי עושה.

דבר ראשון, אני עבדתי במוסך, וזה מאוד מעיק שהלקוח עומד לידך, מסתובב לך בין הרגליים, אתה כל פעם מפחד לפגוע בו או להשפריץ עליו איזה משהו והוא כל שנייה בודק אותך ולא מפסיק לשאול אותך שאלות.

דבר שני, אסור לפי החוק ללקוח להימצא בשטח הטיפלוים במוסך!

על הלקוח אין ביטוח, ולפי מיטב ידיעתי זאת אחריות פלילית של בעל המוסך במקרה ויקרה לו משהו!

זה נגד תקנות הבטיחות ומוסך יכולל להיקנס על זה בכבדות!

לכן אם מבקשים ממכם לצאת מהשטח טיפולים, אתם אמורים לצאת ולא להתווכח. אתם יכולים לעמוד מרחוק ולהסתכל.

אני אף פעם לא עומד ליד האוטו כשזה במוסך, כי אני יודע עד כמה זה מפריע למכונאי.

ובכלל, האפשרות הכי טובה, היא פשוט למצוא מוסך שבו אתם בוטחים באנשים, ולהשאיר את האוטו בלי דאגות ופרנויה.

שבת שלום.

פורסם

כל מילה שכתבתי היא ציטוט מדויק !! , הוא טען ששיפץ את המוח !! בשיחה שנערכה איתו בשעה 15:00 לערך.

אני מוכן "להתחבר" למכונה (אמת) הוא בטוח לא ! , הכדור אצלו שיפנה לערכאות משפטיות , פירסמתי בכל פורום רכב שאני חבר בו.

כמו שכתבתי , השטות שלי שלא חייכתי וביקשתי חשבונית (1000 ש"ח לערך לשיפוץ המוח) כנראה שאז הוא כבר היה סוגר עסקיו פה.

לעניין הכבל קיק דאון את זה כבר עברנו במפגש הראשון שבעקבותיו הגיע למסקנה שמדובר במוח.

לעצם העניין החלטתי להגיש תלונה לאיגוד המוסכים (לא למטרת רווח אישי) אלא משום אזרחות טובה שאולי תמנע מתמימים ליפול קורבן לתרמית ע"י מוטי

פורסם

אני רוצה לחזק את מה שרפי כתב .אני מכיר את מוטי " מגיר און"עוד מהימים שעבד

במוסך" בן-יהודה".ולאורך של לפחות 20 שנה אני עובד איתו והפנתי אליו לקוחות כולל

בני משפחה.ותמיד היו הלקוחות מרוצים מהייחס ומהמחירים ההוגנים .ביום א' אני חייב לדבר איתו על הנושא שמאוד יצער אם הוא נכון.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
הייתי רוצה להגיב שוב לאנשים שכתבו שהם עומדים ליד הרכב כל הזמן ומסתכלים על כל מה שהמכונאי עושה.

דבר ראשון, אני עבדתי במוסך, וזה מאוד מעיק שהלקוח עומד לידך, מסתובב לך בין הרגליים, אתה כל פעם מפחד לפגוע בו או להשפריץ עליו איזה משהו והוא כל שנייה בודק אותך ולא מפסיק לשאול אותך שאלות.

נכון, זה מפריע, אבל מפריע לי עוד יותר שמוספים דברים לרכב שאני לא רוצה. (סתם לדוגמא, נוזל יעודיי לשמשות שבמוסך מחייבים פי 2 ממה שזה עולה ברשתות יקרניות)

ברור שהלקוח ישאל שאלות, זה הרכב שלו וזכותו לדעת מה עושים ברכבו !

אז אולי זה לא נכון שלקוח שלא יודע מהחיים שלו יעמוד צמוד למוסכניק, אבל מרחק של 2-3 מטר לא יעשה למוסכניק כלום.

על הלקוח אין ביטוח, ולפי מיטב ידיעתי זאת אחריות פלילית של בעל המוסך במקרה ויקרה לו משהו!

לכן אם מבקשים ממכם לצאת מהשטח טיפולים, אתם אמורים לצאת ולא להתווכח. אתם יכולים לעמוד מרחוק ולהסתכל.

סלח לי, אבל ממש לא מעניין אותי כמה זה מפריע למכונאי או כמה אני מלחיץ אותו, הרכב שלי על הליפט, מטפלים ברכב שלי אני אעמוד ואבחן כל פעולה של אותו מכונאי ואם הוא יעשה משהו שלא נראה לי, אני אשאל אותו לפשר מעשיו.

מה שכן, אני בהחלט עומד 2-3 מטרים מימנו כדי לתת לו איזשהו מרחב.

ובכלל, האפשרות הכי טובה, היא פשוט למצוא מוסך שבו אתם בוטחים באנשים, ולהשאיר את האוטו בלי דאגות ופרנויה.

אני אישית סומך על מנהל המוסך שלי, לא על עובדיו, דוגמא היא הדוגמא של הנוזל לשפירצרים.

שבת שלום.

סופ"ש נעים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לא הייתה שום כוונה לחקירה צולבת או האשמה כלשהיא !

רפי לין מוערך מאוד גם על ידי וזו בדיוק הסיבה שציפיתי לתגובתו בעניין

ואכן הוא לא אכזב והגיב בענייניות.

ראוי ונדרש להגיב במידה ויש תלונה כל כך חמורה כנגד מקום שהומלץ ע"י מי ממשתתפי הפורום.

רפי בעצמו המליץ על המקום לאחרים בעבר.

ברור העניין רק הוסיף אמינות ומקצועיות לפורום ומשתתפיו !!

פורסם

בלובינסקי בני ברק חדר ההמתנה כלל חלון ראווה גדול שמשקיף על רחבת הטיפולים ובכך אתה יכול להיות בקשר עיין מתמיד עם הרכב...ועם מה שנכנס או לא נכנס..

פורסם

Damn למה לא הגבת על הפיסקה של עניין החוקיות שבדבר?

תאר לך אם מישהו יפגע בזמן שהוא עמד לי מכונאי? מה אז? יאשימו את המוסך בזה שהלקוח היה נוכח ברחבת הטיפולים בזמן טיפול!

נכון האוטו שלך, אבל זה לא אומר שיש לך זכות לעשות כל דבר.

בקש לזה שאתה פוחד שיעבדו עלייך. פשוט תבקש מהבעל מוסך שלא יוסיף כלום אבל ממש כלום בלי אישור ספציפי ממך.

אם אתה רוצה לדעת מה בדיוק עושים ברכבך, אז כמו שאמרתי תבקש ייעדכנו אותך בכל שינוי ותיקון נוספים שלא נכללו בהזמנה המקורית.

תגיד לי, אם אתה תביא את הטלויזיה שלך לתיקון, אתה גם תעמוד ליד הטכנאי ותשאל אותו כל רגע מה הוא עושה, ומה עושה הקבל הזה והנגד הזה?

עם כל הכבוד, אני שמח שאתה אוהב את האוטו שלך, אבל צריך גם לתת כבוד לאנשים אחרים ולהתחשב בהם.

שבת שלום.

פורסם
Damn למה לא הגבת על הפיסקה של עניין החוקיות שבדבר?

אינני מכיר את החוק לכן לא הגבתי, לא יודע אם אתה צודק או טועה.

תאר לך אם מישהו יפגע בזמן שהוא עמד לי מכונאי? מה אז? יאשימו את המוסך בזה שהלקוח היה נוכח ברחבת הטיפולים בזמן טיפול!

אתה יודע מה, צודק, אבל במידה ובמוסך אין עמדת המתנה כפי שעתיד ציין, שרואים את כל התהליך, אעמוד ליד הרכב.

נכון האוטו שלך, אבל זה לא אומר שיש לך זכות לעשות כל דבר.

בקש לזה שאתה פוחד שיעבדו עלייך. פשוט תבקש מהבעל מוסך שלא יוסיף כלום אבל ממש כלום בלי אישור ספציפי ממך.

נראה לך סביר שבמידה ואתה לא ליד הרכב המוסכניק ירים טלפון כל שניה לשאול אותך אם אתה מסכים להכניס את החלק או לא ? הרבה יותר פשוט, להיות שם.

אם אתה רוצה לדעת מה בדיוק עושים ברכבך, אז כמו שאמרתי תבקש ייעדכנו אותך בכל שינוי ותיקון נוספים שלא נכללו בהזמנה המקורית.

ברוב במוסכים זה נעשה בכל מקרה, אבל שוב, מי אמר שזה באמת קורה, אתה צריך להתחיל לתחקר ולבקש לראות מה עשו ושיראו לך את החלקים שהוצאו, שוב, אני מעדיף להיות ליד הרכב.

תגיד לי, אם אתה תביא את הטלויזיה שלך לתיקון, אתה גם תעמוד ליד הטכנאי ותשאל אותו כל רגע מה הוא עושה, ומה עושה הקבל הזה והנגד הזה?

הטלוויזיה שלי שווה בלחץ 1000 ש"ח (21 אינץ') והיא לא יכולה לגרום למוות, שלי או של אחרים, בגלל חלק לא תקין, או בגלל ששכחתי לדווח על תקלה כאשר מסרתי את הרכב לתיקון.

עם כל הכבוד, אני שמח שאתה אוהב את האוטו שלך, אבל צריך גם לתת כבוד לאנשים אחרים ולהתחשב בהם.

איגור, יש בי כבוד לאנשים, אבל זה לא אומר שאני סומך עליהם, זה שני דברים שונים.

שבת שלום.

לסיכומו של דבר.

כאשר אני עומד ליד הרכב, מלבט העיניין של השגחה וזירוז הטיפול ברכבי, אני עושה זאת ע"מ ללמוד ולראות מה עושים ברכב ע"מ שלהבא יהיו דברים שאוכל לעשות לבדי ללא המוסך.

שבוע טוב.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

שבת שלום.

פעם חשבת על ברמנים???

חשבת איך הם עובדים? כשכולם מסתכלים כאילו זו הופעה? ואז לצורך העיניין נופלת לך כוס זכוכית ונשברת? מה הם מרגישים? ... מה הם יגידו?? יפנו לכולם בבר ויגידו:"ראבאק!! תפסיקו להסתכל!!"..?

אז כן להיות במוסך ולשאול שאלות זה לגיטימי..

פורסם

שבת שלום.

אני מניח שאתה יודע כמה קשה למצוא מוסך שאתה גם בוטח בו והוא גם זול וגם וגם וגם...

למזלי אני כמעט ולא נמצא במוסכים, אבל כשנאלצתי לעשות זאת השתדלתי להיות בקרבת מקום,

לראות איך מתחילה העבודה, ולשאול כמה שאלות בנימוס, בעדינות ובכבוד.

לצערי, צריכה להיות פרנויה לכל מוסך שאתה לא מכיר - צריך פשוט לעשות את זה בגישה הנכונה,

ולא לבוא עם וריד מנופח במצח וישר לצעוק "אתה לא תעבוד עליי".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...