Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

אז עכשיו שזה ברור, אמור להיות ברור לך גם למה הבנק רוצה לראות את הכסף שלך, לפני שהוא נותן לך כסף שלו - זה גידור סיכונים, אם קורה משהו, קורה משהו לכסף שלך ולא של הבנק. זה לא היה ברור עד עכשיו?

מעולה. אז למה אתה רוצה לדרוש ממי שהבנק מוכן להעמיד לו מימון מלא (כי הוא מסתמך על יחס המינוף של נוכס נוסף) להביא מזומן? הרי הסיכון הזה לא מתקיים.

• תגובות 191
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

@m3x7r3m3כאמור זה היה לפני הרבה שנים, אאל"ט המשכנתא בסדר גודל 35-40% (אבל אל תסמוך על הזכרון בעניין זה, עברו יותר מדי שנים) וכל שוק הדיור ושוק המשכנתאות היו שונים מאלה של היום.  וכאמור, הפרוצדורה לא היתה טריוויאלית, אבל דפקה כמו שעון שויצרי.

גם היום אם המימון הוא לא המקסימום האפשרי אז לרוב יאשרו את זה.

לפני 15 שעות, BarryG כתב:

מעולה. אז למה אתה רוצה לדרוש ממי שהבנק מוכן להעמיד לו מימון מלא (כי הוא מסתמך על יחס המינוף של נוכס נוסף) להביא מזומן? הרי הסיכון הזה לא מתקיים.

בטח שכן, אם קורה משהו בעסקה החדשה, אין לו כסף מהבית שיישרף, זה כסף של הבנק שנשרף.

שוב, לא סתם זה משהו שקיבל שמות פתלתלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך הכסף של הבנק נשרף בדיוק? נניח שההון העצמי 750 א', והוא קנה שני דירות בשווי 1.5 מיליון כל אחת (70% LTV) כך שסך החוב הוא 2.25 מיליון. קרה משהו נורא והבית הנוסף שווה 20% פחות. עכשיו יש לנו 2.25 חוב על 2.7 שווי נכסים (83% LTV). באסה אבל בטח לא נורא (מבחינת הבנק) ולכסף של הבנק לא קרה כלום.

פורסם (נערך)

בעדינות אני יאמר שזה לא המקרה שמפחיד את הבנק.

אגב בקניית דירה מיד 2 הבנק מחייב אותך להביא שמאי מתוך רשימה של הבנק (אחרת הוא לא מחויב לקבל את השמאות).

בשמאות יופיע סעיף "שווי הנכס הנוכחי" (לפיו תוכל לקבל את המשכנתא - עד 75%, 70% או 50% מימון מהסכום הזה, ולא משנה כמה אתה שילמת בפועל).

בשמאות גם יופיע סעיף נוסף, "שווי למימוש מהיר", ואתה לא תוכל לקבל מימון מעל הסכום הזה (כסף של הבנק יהיה פחות מזה).

המצב הקודם נועד לעקוף את המימון לפי שווי הנכס הנוכחי. ובכל מקרה לא היית מקבל סכום כמו שמופיע למימוש מהיר. לפחות לא מאותו בנק.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נכון קשה מאוד. אם אתה לא עובד בהייטק הסיכוי שלך לחיות כמו שצריך (הכוונה להיות בעל משפחה ללא מינוס בבנק) שואף לאפס  כי הכל יקר , הרכב , הביטוחים ,הדיור פסיכי,הגני ילדים,  המחיה הכל יקר מאוד.

לדעתי מחאה תעזור אבל לא תתקיים כי אנשים פה כבשים. 

פורסם

לא חושב בגלל זה

כל מחאה כאן בארץ מתחילה במילים: מגיע לנו

נכים? מגיע לנו! חקלאים? מגיע לנו! ערבים? מגיע לנו! חרדים? מגיע לנו! מורים? מגיע לנו! סטודנטים? מגיע לנו!

רק מאיפה מגיע הכסף? לאף אחד לא אכפת

בגלל זה אולי כדאי כמה שנים לבטל את מדיניות הרווחה. (לפחות לציבור מתחת לגיל 65-70 ונכים קשים) אולי אז אנשים ילמדו להגיד תודה ויפסיקו לבזבז כסף כאילו אין מחר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעניין איפה טוקיו נעלמה להם, או שסתם פספסתי.

כן, לא כזה מפתיע. היו בערך 3-4 חודשים בהם נראה שמחירי השכירות בעיר יורדים. מאז הכל חזר לטפס. ומצטרפות לזה עליות מחירים כלליות בחסות הקורונה.

מה שכן - אני לא ככ בטוח למה חושבים שהתחבורה פה יקרה. נראה לי שהמחיר לנסיעה אחת די ממוצע בתחבצ

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

מעניין איפה טוקיו נעלמה להם, או שסתם פספסתי.

כן, לא כזה מפתיע. היו בערך 3-4 חודשים בהם נראה שמחירי השכירות בעיר יורדים. מאז הכל חזר לטפס. ומצטרפות לזה עליות מחירים כלליות בחסות הקורונה.

מה שכן - אני לא ככ בטוח למה חושבים שהתחבורה פה יקרה. נראה לי שהמחיר לנסיעה אחת די ממוצע בתחבצ

רוב ההשפעה היא התחזקות השקל, כך שעבור מי שגר בתל אביב זה יותר ששאר הערים הוזלו

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש פחות ופחות דירות שנכנסות תחת הפטור, בטח בין גדרה לחדרה, ואז המדינה עושה כסף

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...