Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים נוסעות בכבישי ארצנו עשרות אלפי מכוניות עם תיבת EAT6 או EAT8 שלא החליפו שמן גיר מעולם ולא שמעתי על אחד שהלך לו הגיר

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרתי אייסין אלו גירים מאוד אמינים ורובם שורדים את ה200 אלף קילומטרים גם אם לא תחליף שמן אבל עם הזמן תתחיל להרגיש שהעברות ההילוכים נהיות פחות חלקות.

עם החלפות שמן סדירות הגירים הללו מגיעים גם לחצי מיליון קילומטרים ללא שום בעיה וללא הרעה באיכות החלפת ההילוכים.

אצלי יש גיר אייסין eat6 ברכב עם 110 אלף קילומטר והגיר לא מעביר הילוכים פרפקט. אחרי החלפת השמן המצב נהיה יותר טוב.

פורסם

אצלי בפיאסטה עם 4f27e שמשותפת לפוקוסים עד 2011 החלפה רק שיפרה את המעבר בין הילוכים.

גם לחבר עם אקורד 2007 ההחלפה שיפרה.

אני הייתי עם 90 אלף קילומטר והוא היה עם 60 אלף (כן כן לא נסעו ברכב)

פורסם
לפני 3 שעות, TZR84 כתב:

בפורד פוקוס 3.5 בספר טיפולים לא רשום להחליף שמן גיר בטבלה של השגרות טיפולים. אבל אם עברת דף קדימה כתוב בקטן *במדינות עם תנאים קשים מומלץ להחליף את שמן הגיר לאחר 10 שנים או 150 אלף ק"מ (תכלס סתם כסתח על פניו) . למרות שהייתי רחוק שנות אור מזה כשמכרתי את הרכב שאלתי במוסך מורשה אמרו שאין להם הוראה להחלפת שמן ברכב בשום ק"מ.

היה לנו בקבוצה של הפוקוסים מישהו שהחליף ב100 אלף שמן גיר מרצונו והגיר התחיל לדפוק בהילוכים.

בפיגו 3008 הנוכחית שלי לא רואה בספר בשום מקום שצריך להחליף שמן גיר אפילו לא הערה בקטן גיר של איסין EAT8.

שאלתי מנהל מוסך מורשה של פורד שאני מכיר באופן אישי, אמר שלא לגעת בשום אופן בשמן גיר של הפוקוס

פורסם

גם לי מנהל מוסך מורשה של פיג'ו אמר שאסור בשום פנים באופן לגעת בשמן גיר כי זה יהרוג את הגיר.
פעם שעברה לפני מספר שנים הוא גם אמר לי שברכב הקודם שלי (208 1.2 82 כ"ס) מותקנת שרשרת טיימינג כשביקשתי לבדוק את מצב רצועת הטיימינג.

פורסם (נערך)

עוד פתרון אפשרי להתגבר על הבעיה בלי לחשוב עליה יותר מדי- זה לשים cruise control בפקק ולהגביל אותו לאיזה 30 קמ"ש.

ניסיתי את זה פעם עם הארונה שלי ואני חושב שהיא לא הייתה מביישת אף אישה- פול גז ופול ברקס כל פעם שהרכב מולי התקדם קצת- אז אין חשש ל "נהיגה לא נכונה" (אמנם יש חשש למבטים תמוהים מהנהגים מסביב)

עריכה אחרונה על ידי laplug
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, laplug כתב:

עוד פתרון אפשרי להתגבר על הבעיה בלי לחשוב עליה יותר מדי- זה לשים cruise control בפקק ולהגביל אותו לאיזה 30 קמ"ש.

ניסיתי את זה פעם עם הארונה שלי ואני חושב שהיא לא הייתה מביישת אף אישה- פול גז ופול ברקס כל פעם שהרכב מולי התקדם קצת- אז אין חשש ל "נהיגה לא נכונה" (אמנם יש חשש למבטים תמוהים מהנהגים מסביב)

בחלק מהפעמים זה יעבוד ובחלק לא. כשיש מצב בפקק של גלישה איטית לפנים אז זה גם מה שבקרת השיוט תעשה. אפשר לצמצם גלישות מיותרות אבל לא להמנע מזה לחלוטין. כל טענה על נהיגה לא נכונה מגוכחת בעיני. תנאי הכביש מכתיבים בהרבה מקרים את אופן הנהיגה ואם לא מדובר בנהיגה אגרסיבית (וברוב המקרים כנראה שזה המצב) הקלאצ׳ים צריכים להיות בנויים לזה. אין פה שטח אפור.

הלכו קלאצ׳ים תוך פחות מ-3 שנים? החלפה מיידית ושלום על ישראל, אין בכלל על מה לדבר. עובדה שיש כאלה שזה קורה להם ויש כאלה שלא, אז בלי בדיקה אמפירית הייתי מנחש שזה פאק בייצור, כי אלו שמעידים על קלאצ׳ים שלא הוחלפו לא מציינים שנהגו בסגנון נהיגה מסוים.

עריכה אחרונה על ידי avilior
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, avilior כתב:

בחלק מהפעמים זה יעבוד ובחלק לא. כשיש מצב בפקק של גלישה איטית לפנים אז זה גם מה שבקרת השיוט תעשה. אפשר לצמצם גלישות מיותרות אבל לא להמנע מזה לחלוטין. כל טענה על נהיגה לא נכונה מגוכחת בעיני. תנאי הכביש מכתיבים בהרבה מקרים את אופן הנהיגה ואם לא מדובר בנהיגה אגרסיבית (וברוב המקרים כנראה שזה המצב) הקלאצ׳ים צריכים להיות בנויים לזה. אין פה שטח אפור.

הלכו קלאצ׳ים תוך פחות מ-3 שנים? החלפה מיידית ושלום על ישראל, אין בכלל על מה לדבר. עובדה שיש כאלה שזה קורה להם ויש כאלה שלא, אז בלי בדיקה אמפירית הייתי מנחש שזה פאק בייצור, כי אלו שמעידים על קלאצ׳ים שלא הוחלפו לא מציינים שנהגו בסגנון נהיגה מסוים.

אם גם הבקרת שיוט תעשה כך- הרי לך ראיה שאין דבר כזה "נהיגה נכונה". למרות שהמנסיון שלי היא לא תעשה את זה- אלא אם כן הגלישה כבר מספיק מהירה בשביל שגם אתה תצטרך ללחוץ על הגז מדי פעם

פורסם
לפני 1 דקה, laplug כתב:

אם גם הבקרת שיוט תעשה כך- הרי לך ראיה שאין דבר כזה "נהיגה נכונה". למרות שהמנסיון שלי היא לא תעשה את זה- אלא אם כן הגלישה כבר מספיק מהירה בשביל שגם אתה תצטרך ללחוץ על הגז מדי פעם

אנחנו באותו ראש בעניין ה״נהיגה הנכונה״, רק שמהניסיון שלי בקרת השיוט האדפטיבית מבצעת גלישה בנהיגה איטית בפקק כי זה מה שהיא אמורה לעשות, אדפטציה לנהיגה שמלפנים תוך שמירת מרחק.

פורסם (נערך)
בתאריך 31.10.2021 בשעה 22:30, zvit כתב:

ציי הרכב הם האינדיקציה הטובה ביותר לכך. קרוב ל-50% מכלי הרכב המצוידים בגיר הזה נמכרו לציי רכב. למי שיש זכרון קצר ציי הרכב הם הראשונים להתריע במקרה של תקלה חריגה. תעיד הפורד פוקוס שהוכתרה כדגם הנמכר ביותר לשנת 2012 עם 15500 יחידות בגלל ציי הרכב, שלוש נים אחר-כך כבר היה אפשר לספור את הפוקוסים שנמכרו על אצבעות שתי ידיים.

כשיש תקלה אמיתית השוק מצביע ברגליים.

רוצה עוד? כל המכוניות של GM עם מנוע 1.4 טורבו נמכרות במחירים של מכוניות מפורקות מעזה, וזה לא בגלל אמינות מופלגת של המנוע...

מההתרשמות שלי מהכבישים שלא תראה כמעט ארונה שהיא פרטית ולא מליסינג דווקא הביאה אותי להשערה הפוכה- שמכיוון שהרכב מאוד מהנה לנהיגה (+ג"יפון- מאוד קורץ לנשים בדר"כ) ומאובזר מאוד ומצד שני לא אמין- אנשים לא קונים אותו בפרטי אלא מעדיפים לקחת אותו בליסינג ושהליסינג יספגו את ההוצאות. מצד שני, ליסינג לא באמת סופגים הוצאות כי הרכבים תחת אחריות בשלש שנים הראשונות (שזה הזמן שהם נותנים לאנשים לשכור אותם) וגם אם כן לפעמים, משתלם להם בגלל הביקוש הגבוה והרווחים שהם מקבלים מההשכרה. 

בתום שלש שנים, הליסינגים פשוט מחפשים פריירים שיקנו רכב כמעט חדש, עם קילומטרג" נמוך (כי הליסינג מגביל אותך בקילומטרג"), שספג כבר את הירידת ערך העיקרית, עם היסטוריית טיפולים מלאה רק במוסכים מורשים ושאינו חבר בקרספורום שיקפוץ על ה"מציאה".

כרגע הארונות והאטקות, הקארוקים והקודיאקים למיניהם קיימים רק 4/5 שנים- אז נחיה ונראה

זאת ההשארה שלי לפחות.

לפני 17 דקות, avilior כתב:

אנחנו באותו ראש בעניין ה״נהיגה הנכונה״, רק שמהניסיון שלי בקרת השיוט האדפטיבית מבצעת גלישה בנהיגה איטית בפקק כי זה מה שהיא אמורה לעשות, אדפטציה לנהיגה שמלפנים תוך שמירת מרחק.

עוד פעם, אני לא חולק עליך. אני רק אומר שזאת ראיה שאפשר להציב במוסך או מול היצרן אם וכאשר הם באים בטענות- לא שאני אומר שזה מצדיק איכשהו את הטענות- בכלל לא.

זאת גם יכולה להיות ראיה טובה במקרה של תביעה יצוגית לפי דעתי. 

פורסם
לפני 5 דקות, laplug כתב:

מההתרשמות שלי מהכבישים שלא תראה כמעט ארונה שהיא פרטית ולא מליסינג דווקא הביאה אותי להשערה הפוכה- שמכיוון שהרכב מאוד מהנה לנהיגה (+ג"יפון- מאוד קורץ לנשים בדר"כ) ומאובזר מאוד ומצד שני לא אמין- אנשים לא קונים אותו בפרטי אלא מעדיפים לקחת אותו בליסינג ושהליסינג יספגו את ההוצאות. מצד שני, ליסינג לא באמת סופגים הוצאות כי הרכבים תחת אחריות בשלש שנים הראשונות (שזה הזמן שהם נותנים לאנשים לשכור אותם) וגם אם כן לפעמים, משתלם להם בגלל הביקוש הגבוה והרווחים שהם מקבלים מההשכרה. 

בתום שלש שנים, הליסינגים פשוט מחפשים פריירים שיקנו רכב כמעט חדש, עם קילומטרג" נמוך (כי הליסינג מגביל אותך בקילומטרג"), שספג כבר את הירידת ערך העיקרית, עם היסטוריית טיפולים מלאה רק במוסכים מורשים ושאינו חבר בקרספורום שיקפוץ על ה"מציאה".

כרגע הארונות והאטקות, קיימות רק 4/5 שנים- אז נחיה ונראה

זאת ההשארה שלי לפחות.

עוד פעם, אני לא חולק עליך. אני רק אומר שזאת ראיה שאפשר להציב במוסך או מול היצרן אם וכאשר הם באים בטענות- לא שאני אומר שזה מצדיק איכשהו את הטענות- בכלל לא.

זאת גם יכולה להיות ראיה טובה במקרה של תביעה יצוגית לפי דעתי. 

זו לא ראיה בפני המוסך בגלל שלמוסך אין מושג בכלל איך נהגת. מוסך שטוען שאתה לא נוהג נכון צריך לשלול לו את המילה ״מורשה״ לאלתר. זו חאפריות לשמה.

לא הבנתי גם למה אתה מכנה את מי שקונה רכב אחרי 3 שנים מליסינג פראייר או למה אתה מניח שהוא לא חבר בפורום. מהטענה שלך אפשר להבין שלרכבי קבוצת vag יש תוקף של 3 שנים.

אני לא רוצה להכנס שוב לוויכוח אמינות מול הנאה, טויוטה מול סקודה, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אבל אתה מכליל מקרה פרטי. מכיר לא מעט בעלי נירויים ואיוניקים שאמורים להיות אמינים וביקרו בתוך ה-3 שנים הראשונות לא מעט במוסך. 

פורסם

אין ססטיסטיקה אמינה באשר לאופי הנהיגה מי יושב על הבלמים יותר או פחות לכן כל ההשערות כאן הן בגדר ספקולציות ולא יותר. גם מי שמורגל בגיר פלנטרי לא בהכרח חורך בלמים. יש כאלו שלא חורכים מצמדים אבל כן בלמים ומחליפים רפידות בתדירות גבוהה מהרגיל (שגם זה לא נתון מדוייק, מהו רגיל) איולו הייתה קורלציה אמינה בין חריכת מצמדים וחריכת בלמים אפשר אולי היה להגיע לתובנה באשר להשפעה הברורה והמדוייקת על הבלאי. 

בחזרה לנושא של פות"ש, בלאי המצמדים הוא יותר כתוצאה של צורת נהיגה מאשר דבר אחר. בכל אופן האחריות אמורה לכסות את ההחלפה והמוסך לא יכול להתחמק מזה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, avilior כתב:

זו לא ראיה בפני המוסך בגלל שלמוסך אין מושג בכלל איך נהגת. מוסך שטוען שאתה לא נוהג נכון צריך לשלול לו את המילה ״מורשה״ לאלתר. זו חאפריות לשמה.

לא הבנתי גם למה אתה מכנה את מי שקונה רכב אחרי 3 שנים מליסינג פראייר או למה אתה מניח שהוא לא חבר בפורום. מהטענה שלך אפשר להבין שלרכבי קבוצת vag יש תוקף של 3 שנים.

אני לא רוצה להכנס שוב לוויכוח אמינות מול הנאה, טויוטה מול סקודה, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, אבל אתה מכליל מקרה פרטי. מכיר לא מעט בעלי נירויים ואיוניקים שאמורים להיות אמינים וביקרו בתוך ה-3 שנים הראשונות לא מעט במוסך. 

אני רק מניח את זה מהתצפיות שלי (שאני לא רואה כמעט ארונות שלא מליסינג - כולל הארונה שלי) וממה שנכתב פה בפורום (הכוונה ב"פריירים" זה איך שהליסינג מסתכלים על אנשים שקונים מהם עפ"י ההשערה שלי)

אני לא מכליל מקרה פרטי- אני רואה מה שקורה בכבישים ומה שנכתב פה בפורום

אבל אתה צודק, אני גם לא רוצה להכנס לויכוח- רק העלתי השערה הפוכה מ @zvit - זה הכל

פורסם

מתחבא מאחורי מסך העשן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...