Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכן שפשף טמבון אחורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחד השכנים שמכנה קבוע ליד אבא שלי שפשף את הטמבון האחורי שלו, והוא השאיר מכתב עם הטלפון שלו. 

עכשיו אבא שלי לא בטוח מה לעשות, לקחת ממנו כסף או להשאיר ככה? 

זו לא פעם ראשונה שזה קורה (ואני מאמין שלא אכפת להם כי הם מחזיקים רכב ישן וחבוט), כבר היה בעבר איזשהו מקרה של שפשוף והשכן לקח את אבא שלי לחבר שלו שיסדר את המכה/שפשוף במוסך.

הצעתי לאבא שלי את האפשרות שיש סוג של לק צבע לפי הקוד של האוטו, אפשר לסיים את זה ב-100 שקל (למרות שזה דורש קצת עבודה וסביר להניח שלא יצא מושלם).  

מה דעתכם? כמה הייתם דורשים? 

הנה תוכן ההודעה שהשאיר:

F1kkiFb.jpg

וזה השפשוף:

AB2csdb.jpg

gVqtMkF.jpg

פורסם

ניגש למוסך פחחות ומבקש הצעת מחיר. 

ניגש עם אותה הצעת מחיר לשכן. 

ככה אני הייתי פועל לפחות.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני שעה, yorng כתב:

עכשיו אבא שלי לא בטוח מה לעשות

נראה שפוליש יכול להחליק ולהעלים את השריטות האלו.

אבל גם חשוב מה טיב היחסים ביניהם. אם זה שכן טוב ואבא שלך רוצה לשמור על השכנות הזו (וגם לתקן את הרכב) שיבדוק איך אפשר לתקן בצורה טובה בלי לקרוע את השכן.

לפי נוסח המכתב נראה שהוא אדם הגון וגם כך הנזק לא נראה שיהיה יקר לתיקון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, Kooper כתב:

ניגש למוסך פחחות ומבקש הצעת מחיר. 

ניגש עם אותה הצעת מחיר לשכן. 

ככה אני הייתי פועל לפחות.

זה גם מה שאני הייתי עושה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסוף זה שכן אחר (ולא מי שחשבתי שכבר עשה זאת בעבר).

הוא באמת נשמע אדם הגון בשיחת טלפון. ממה שהבנתי, הוא רוצה שנעשה את זה דרך הביטוח... הוא יחזור אליי עם תשובה סופית. 

תודה לכם על המענה. 

פורסם (נערך)

הייתי בצד השני של המתרס - שפשפתי רכב של שכן (שפשוף שטחי בפגוש ובכנף אחוריים, רכב די בלוי). השארתי לו פתק מתחת למגב, אחרי שבוע - שבועיים הביא לי הצעת מחיר מפחח, נתתי לו צ'ק על אותו סכום והחתמתי אותו על מסמך כי אין לו דרישות נוספות.

חוץ מהשמרדף עם המסמכים הכל נשכח.

עריכה (בינתיים הוספת הודעה) - תן לו הצעת מחיר, ואז שיחליט לגבי הפעלת ביטוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

דעה לא פופולרית כנראה:

השפשוף רק על הפגוש. זה חלק פלסטיק, הוא לא יחליד ואין שום נזק חוץ מהנזק הקוסמטי, ובעצם הפגוש מילא כאן את תפקידו (לחטוף מכות קטנות בלי נזק), וכנראה שלא בפעם האחרונה.

אם זה לא מאוד מפריע לך הייתי מוותר או מנסה לתקן לבד.

אני לוקח בחשבון שבסוף הסתבר שזאת לא תופעה שחוזרת על עצמה. אם זה היה אותו שכן זה היה סיפור אחר.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

למה לוותר על נזק בולט כול כך?

תיקון עצמי של חלק גדול יהיה בולט מאוד.

השכן התנהג כמצופה ממנו, לוקח אחריות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם זה שכן טוב שלי.

מנסה לתקן בצורה מיטבית אבל במינימום עלות לשכן 

לא בצורה שתפגע ברכב שלי,

אבל מצד שני לא אכנס למוסך המכרזי שיצרך להפרד מכמה אלפים על שטות כזאת.

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, yulianx כתב:

למה לוותר על נזק בולט כול כך?

תיקון עצמי של חלק גדול יהיה בולט מאוד.

השכן התנהג כמצופה ממנו, לוקח אחריות.

זה שהוא לוקח אחריות לא אומר שצריך להכניס לו את האלמנט.

אם היה נזק ממשי כמובן שצריך לתקן, אבל הנזק הוא קוסמטי ולכן השאלה האם לתקן או לא היא שאלה של הרגשה. אם זה מאוד מפריע - שיתקן. אבל סיכוי טוב שפוליש יוריד את הרוב וישארו כמה שריטות קטנות יחסית במקומות שהצבע ירד לגמרי. במקרה כזה, להוציא מאות שקלים (גם אם זה לא מכיסך) נראה לי מוגזם.

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש הרבה אזורים שבהם אין צבע, פוליש לא יעזור פה הרבה.

אין פה הכנסה של אלמנט.

פורסם

צביעת פגוש, או את החלק שנפגע, בצורה יפה, לא צריכה לעלות יותר מ-1000 שקל.

גש עם ההצעה של המוסך, אליו שישלם.

בפעם הבאה הוא יזהר יותר, וזה לא יחזור על עצמו.

ושוב, זו כמובן שאלה,  של- כמה אכפת לכם ממראה הרכב שלכם.  או באיזה מידה הדבר מפריע.

יש אנשים שכל שריטה קטנה או שפשוף, עבורם זה דבר שמציק מאוד, ויש כאלה שיגידו "אז מה, זה רק פגוש, זה פלסטיק" או "עוד יהיו הרבה שריטות עד שנמכור, כי אוטו צריך לשרת אותי, ולא ההיפך".

פורסם (נערך)

מסכים עם המשפט האחרון, וכך גם כתבתי בכל ההודעות שלי - אם זה מפריע אז שיתקן. אבל היות ופות"ש מוכן להשאיר את המצב בלי תיקון בכלל, אני מנחש (ואולי אני טועה) שהוא לא מאלה שכל שריטה מפריעה להם.

העניין הוא שיש במדינה הזאת רצון חזק מאוד לא לצאת פראייר, והתפיסה היא שאם מישהו פגע בי, אפילו בטעות, צריך להראות לו מה זה (למען הסר ספק - אני לא אומר שזה המניע של המגיבים, מדבר באופן כללי).

המטרה שלי היתה להגיד שלדעתי צריך לקחת נשימה עמוקה ולהסתכל על המצב בצורה רגועה. לפעמים גם לוותר זה בסדר, ולא צריך להרגיש שיצאת פראייר בגלל זה 😊

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

לפני אי אילו שנים שכן פגע לי בפגוש הקדמי וסדק אותו. מכל מיני סיבות (לא כלכליות) עזבתי אותו לנפשו בעניין הזה. כמה חודשים אחר כך אשתי דאגה לצורך בהחלפת הפגוש (ועוד כמה חלקים) על חשבון הביטוח.

בסופו של דבר הפגוש נועד לספיגת אנרגיה ונשרט כל הזמן. ההחלטה מתי לתקן היא שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מצטרף לדעה הלא פופולרית של "לא לתקן במוסך, לא לקחת כסף" אלא לקחת פוליש ולשפשף היטב האזור הזה ורוב הנזק יטושטש (מניסיון של אפילו מכה משמעותית יותר). הייתי אפילו קונה מאיביי שפופרת/קיט קטן של צבע מקורי של הרכב ועובר בעדינות על השריטה רק כדי לטשטט הצבע השחור של הפלסטיק - מרחוק לא רואים ההבדל ורק מי שמסתכל מקרוב רואה המכחול. גם כיף לעשות משהו קטן בעצמך. המכה/השפשוף בחלק הישר של הפגוש מתחת לפנס נראה לי שבכלל ישנה ולא חדשה. כל זה בתנאי שהפגוש לא נפתח בחלקו הקרוב לכנף וצריך להחליף הקליפס. 

אני גם חושב שבמוקדם או מאוחר רכב חוטף וחבל על כל מכה ממש קטנה לתקן בטח שאין נזק לפח. בכל מקרה השכן קצת הזוי שרוצה להפעיל ביטוח על דבר כזה.

אם אכן תוותר - לא חותם על כלום לשכן גם אם יתעקש. מבהיר לו שדיר בעלאק בפעם הבאה לא תהיו בהכרח כאלה נדיבים ושיתחיל לנהוג בזהירות יותר (בעתיד זה עלול להיות אדם).

אני גם אומר כל זה בתור אחד שלא מעט פעמים פגעו פגיעות קטנות ברכבים שלי וכמובן לא השאירו פרטים. מבחינתי רק על זה שהשאיר פרטים כבר מגיע לו "כל הכבוד על היושר" זה נדיר ביותר בימינו בפגיעות כאלה. או שבאמת מדובר באדם ישר או שפחד שמישהו ראה, שיש מצלמות בבניין או באחד מהרכבים ליד.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...