Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום וברכה חברים

מחפש רכב 7 מקומות , התקציב הוא כ90000 , יכול לגדול לאיזור 110K אם קונה מליסינג כשהיתרה תהיה במימון (משהו כמו 15-20K בתשלומים).
לא מצליח להחליט , התחלתי עם טויוטה ורסו , נהגתי עליה , היה לי משעמם וסביר ברמות שהיה לי קשה להבליג , אמנם אמינות זה הנתון הכי חשוב לי , אבל מסתבר שגם איכפת לי לא להרדם בזמן נהיגה , סביבת הנהג המיושנת ולא מאובזרת בנוסף לקוטן הרכב (בשנים האחרונות היה לי פורד גלקסי) קצת גורמים לי להרגיש רע עם ורסו וכרגע ירדתי ממנה.
אז למה פריוס? כי לפחות סביבת הנהג נעימה , ובנוסף השמירה על הערך והחסכון בדלק משמעותיים עבורי.
על הפרק טויוטה פריוס פלוס 2019 110000 ק"מ ב112K מליסינג, ומולה מיצובישי אאוטלנדר בערך באותו קילומטראז  ,שנת 2018 ותעלה בערך 100K החסרון שלה שהיא מהשכרה , חבר אמר לי שהשכרה של רכבי 7 מקומות לא בהכרח חסרון כמו רכבים פרטיים כיוון שיש עליהם פקדון גבוה ולכן שוכרים נזהרים.

לא יודע כמה זה נכון ואיך בדיוק לחשוב.
יש לי נטיה תקציבית לאאוטלנדר , אבל אני קצת חושש מאיך אאוטלנדרים מזדקנים , לא מוצא נתונים על כך , לגבי הפריוס פלוס אני מניח שהמותג שלה מבטיח שלפחות באספקט הזה יהיה בסדר.
אשמח לייעוץ .
ואשמח לשמוע גם אם אני לא חושב על עוד דגמים שאולי צריכים לבוא בחשבון. 

תודה מראש
שלומי

עריכה אחרונה על ידי shlomiyan4
פורסם

יהיה לך יותר קל לבחור בין השתיים כשתתמקד בדרישות שלך.

האאוטלנדר יותר יותר פופולרית שכן היא נמצאת בקטגוריה יותר סקסית כיום- הקרוסאוברים. 

הפריוס פלוס, מאידך, היא בקטגוריה שפחות ופחות פופולרית מיום ליום (פרט למגזר הדתי/ חרדי ששם הביקוש מאוד גבוה).

אך בסופו של יום זה תלוי בכמה משתנים. 

קודם כל נוחות. אני לא נהגתי על הפריוס פלוס אך האאוטלנדר היתה לי מאוד צפופה ולא נעימה לנסיעה, חלשה והיא מאוד מיושנת (הושקה בארץ ב- 2013 עד ממש לאחרונה). 

באשר לפריוס פלוס, אני לא יודע עד כמה היא מרווחת יותר או חזקה יותר (מניח שחזקה יותר), אך היא חסכונית יותר בדלק שכן היא היברידית, 

דבר שיכול להכריע כאן את העניין דיי מהר כשבדוק כמה אתה נוסע בשנה.

דבר נוסף, אם אתה מחליט ללכת על הפריוס פלוס, הייתי מנסה לחפש אחת מטויוטה סלקט, מחלקת הטרייד של טויוטה, ששם ניתן לרכוש מכונית עם אחריות שמקבילה ליצרן למשך שנתיים או 30K ק"מ.

שלומי.

פורסם
לפני 7 דקות, shlomi6280 כתב:

יהיה לך יותר קל לבחור בין השתיים כשתתמקד בדרישות שלך.

האאוטלנדר יותר יותר פופולרית שכן היא נמצאת בקטגוריה יותר סקסית כיום- הקרוסאוברים. 

הפריוס פלוס, מאידך, היא בקטגוריה שפחות ופחות פופולרית מיום ליום (פרט למגזר הדתי/ חרדי ששם הביקוש מאוד גבוה).

אך בסופו של יום זה תלוי בכמה משתנים. 

קודם כל נוחות. אני לא נהגתי על הפריוס פלוס אך האאוטלנדר היתה לי מאוד צפופה ולא נעימה לנסיעה, חלשה והיא מאוד מיושנת (הושקה בארץ ב- 2013 עד ממש לאחרונה). 

באשר לפריוס פלוס, אני לא יודע עד כמה היא מרווחת יותר או חזקה יותר (מניח שחזקה יותר), אך היא חסכונית יותר בדלק שכן היא היברידית, 

דבר שיכול להכריע כאן את העניין דיי מהר כשבדוק כמה אתה נוסע בשנה.

דבר נוסף, אם אתה מחליט ללכת על הפריוס פלוס, הייתי מנסה לחפש אחת מטויוטה סלקט, מחלקת הטרייד של טויוטה, ששם ניתן לרכוש מכונית עם אחריות שמקבילה ליצרן למשך שנתיים או 30K ק"מ.

נתונים נוספים:
1- נוסע לפחות 30K בשנה.
2- השוק של הפריוס פלוס פסיכי לגמרי, מבקשים ומקבלים 10-15 מעל מחירון.
אני גר בטויוטה סלקט , כל רכב שעולה לאתר נעלם תוך דקות.

אני לא מפונק, מה שבאמת חשוב לי זה שהרכב לא יהפוך למשאבת מזומנים כשיתבגר, שישאר אמין , אני יודע שטויוטות אמינות גם בקילומטראז'ים גבוהים , אני יודע שאאוטלנדר אמינה אבל לא יודע אם היא עדין אמינה כשהיא ב150K וצפונה.
מתכוון להחזיק את הרכב 3-4 שנים גג , זה רכב שני וכשהילד יקבל רשיון נרד ל2 משפחתיות, ככה ששמירה על הערך גם מאד חשובה.
לגבי זה שאאוטלנדר מיושנת - אני מניח שזה מתחבר למה שכתבתי על הורסו, קשה לי להסביר מה מפריע לי בה, אני מאד מעריך את הרכב הז,ה אבל השילוב של הגודל, השעמומון מקדימה , והאמת שגם המרכב הנמוך מאד - לא עושה לי טוב ולכן העדפתי ללכת על אופציות שנראות לי שאני אחיה איתן יותר טוב כמו אלה שציינתי.

אומר מראש הפריוס פלוס ממש לא מרווחת , הורסו יותר מרווחת ממנה בקצת , אבל היא יותר מפנקת , וכנראה שזה חשוב לי

פורסם

אם עניין המרווח הוא לא מהדרישות החשובות ביותר, שווה לך להתמקד בפריוס פלוס. 

30K ק"מ בשנה זו כמות נסועה שנתית שתתבטא בלא מעט כסף שתחסוך כשתבחר בה לעומת האאוטלנדר או רכב אחר. 

אני מכיר טוב את הבעיה סביב סלקט כי גם אני כל היום על האתר שלהם במרדף אחר מכונית ואני בהחלט מבין לליבך. 

אם לא ילך לך במציאת פריוס פלוס הייתי שוקל לעבור כבר עכשיו לשתי משפחתיות ולעשות לך את החיים קלים יותר.

שלומי.

פורסם

ל 30 אלף קילומטרים בשנה לכיס עדיף פריוס פלוס, ללא שום ספק. 500₪ כל חודש הפרש בהוצאות דלק.

אבל בתור בעלים של טויוטה ורסו ומי שנהג כמה פעמים בפריוס פלוס  - יהיה לך עוד יותר משעמם בפריוס פלוס , הוא גם מרגיש יותר חלש בעליות.

איפה היתרון של טויוטה על אאוטלנדר - בשורה השניה, שמחולקת ל 3 מושבים נפרדים וניתן להזיז אותם איך שרוצים.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תגובה לשלושתכם:
1- הייתי שמח לעבור למשפחתית עכשיו , ההפרש בקושי למצוא רכב מצוין בתקציב נמוך יחסית הוא עצום.
אלא שכמות הילדים לא מאפשרת , כי אם אחד מאיתנו רוצה לנסוע עם הילדים לאן שהוא אפילו אם השני לא יכול, משפחתית כבר לא מספיקה, וזה חשוב כי זה קורה לא מעט. לכן כשלאחד הילדים יהיה רשיון אפשר יהיה לצאת עם 2 רכבים משפחתיים.
2- תודה על התגובה לגבי ההשכרה , חשוב לי מאד היה לדעת את זה , השאלה - שמן הסתם התשובה די ברורה לי אבל בכל זאת אשאל , האם זו סיבה לפסול את האאוטלנדר אפילו במונחים של ספר טיפולים ובדיקה שהם עושים כדי לדעת אם שווה לי לקחת אותה לבדיקה?
3-  לגבי כח , אני כמובן כמו כל גבר שמח לקבל כח מהרכב, אבל זה לא הכי חשוב לי.
נסעתי בשתיהן (ורסו ופריוס פלוס) ועם אחת מהן קשה לי , לא רוצה לקנות רכב שהשכל שלי מעריך אבל הבטן לא  רוצה.

פורסם

אם נהגת בפריוס פלוס ואין לך תלונות כמו לורסו,  תקנה פריוס פלוס. גם תחסוך בדלק וגם כמות הנסיעות שלך תיראה  הגיונית יותר לרכב היברידי במעמד המכירה בעתיד.

אאוטלנדר נראה גדול מבחוץ, אבל מרחב הפנים לעומת הציפיות קצת מאכזב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

קצת חדשות:
ההיסטוריה של הפריוס פלוס ממש נקיה , טיפולים כל 15K קצת לפני.
אממה , במוסך שנקרא רלקס הנדסה , זה רכב מליסינג, אז אני לא מניח שמדובר ביבואן , זה סיפור?
בבדיקה שהם הראו לי שנעשתה ממש לאחרונה שנעשתה בקומפיוטסט כוכב יאיר - אין כלום , הכסת"ח הרגיל - סימנים על פגושים , נזק למרכב משמעות נמוכה - תיקוני צבע , אני מניח שהרכב עבר דפיקה מקדימה והם תיקנו ,לפחות לפי הכתוב.
כל שאר המערכות נקיות.
111000 ק"מ

מחיר - 112K

לגבי האאוטלנדר (מסתבר שהוא 2017, דגם INTENSE):
בטופס בדיקה , הדבר היחיד שעולה הוא חלודה במערכת פליטה ויניקה ואותו מלל לגבי תיקוני מרכב משמעות נמוכה.
בספר טיפולים עולה שטופל כל 20000 ב2 טיפולים יש סעיף מנוע ללא פירוט , כל היתר זה שמן ובלמים , טופל במוסכים :
ניוטון שירותי רכב, ו"מוסך אמינות פיני".
113000 ק"מ
מחיר 93K

תודה רבה רבה לעונים , אתם ממש עוזרים לי להתקדם :-)

ואגב , שאלה נוספת צצה לי , הפריוס פלוס עלתה לכביש בספטמבר 2019 , מה שאומר שהיא עשתה 111K בשנתיים.
זה המון , זה יכול להזיק? או להיות מינוס?

עריכה אחרונה על ידי shlomiyan4
פורסם

אישית הייתי ממש ממליץ לך על הפרייס פלוס.

את אותה התלבטות היה לחבר לפני כשנה, שם ישבתי איתו ועם אשתו בתור החבר שמבין 😉 על הנתונים היבשים ועל הטיפולים ובסוף הם קנו את הפריוס פלוס ועד עכשיו הם ממש ממש מרוצים ממנה.

הרכב לא חסר כח, אם כי הוא גם חא חזק, בעליות שומעים את המנוע מתאמץ בגלל הגיר הרציף, כמו בכל הטויוטה הייבריד.

חסכוני בדלק מאוד.

הפלוס היחיד מבחינתי של האוטלנדר זה עצם כך שהוא ג'יפון.. יותר גבוה, יותר יפה, בקיצור.. ג'יפון.

כל השאר הטויוטה משאירה לו אבק.

בפרט אם אתה הולך לנסוע הרבה ששווה לך את הטויוטה, ולא רק מהסיבה של הדלק, אלא גם מהסיבה של האמינות.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

1. לגבי כל רכב אל תסתמך על הבדיקה שמראים לך אלא תמיד תקח לבדיקה מטעמך במכון לבחירתך. 

2. חיפוש קטן בגוגל יגלה לך אם רלקס הנדסה הוא מוסך מורשה יבואן

3. דעתי האישית שלא כדאי לרכוש רכב מהשכרה ואם כן אז בהנחה גדולה מאוד וזה לא המצב. 

• תוכן חדש...