Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איוניק 5 awd או rwd

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, 

ביצעתי הזמנה לאיוניק 5 דגם Élite, הכי מאובזר. ההתלבטות היא האם לקנות אותה או לחכות לינואר לדגם עם הנעה כפולה, 306 כ"ס, 62 קג"ם, 5.2 מאפס למאה. ביצועים הרבה יותר טובים אבל עם קיזוז של 30 ק"מ בטווח נסיעה. 

המחיר גם גבוה ב 22000 ש"ח, האם זה שווה? 

פורסם

הי

הנעה כפולה זה דבר טוב מאוד אבל אפשר גם בלי

אם מה שחשוב לך זה -מאפס למאה - אז זה שווה

אבל בקיזוז הטווח והמחיר הגבוה לא שווה

בהצלחה

פורסם

תתחדש על ההזמנה.

תוספת הביצועים היא נטו עניין של חשק שלך, בפועל לדעתי אין בהם כל צורך ואין איפה להשתמש בהם במהלך רגיל של נסיעה, אלא אם כן יש פונקצית ריחוף באיוניק שאני לא מכיר וגם נגזל טווח נסיעה יקר שגם ככה מדובר בטווח בעייתי בפועל.

אני הייתי בוחר את הגירסה עם המנוע האחד והייתי מתלבט אם לא לקחת את הגירסה הכי הפשוטה שמציגה יתרונות על פני הגירסה הבכירה בגלל  צמיגים קטנים יותר שיתרמו לנוחות הנסיעה ובגלל טווח נסיעה גדול יותר ועוד במחיר נמוך יותר רק על חשבון פחות אבזור. שזה כשלעצמו אבסורדי כי הדגם הבכיר צריך לתת יותר בהכל, אבל זה המצב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, evc כתב:

בפועל לדעתי אין בהם כל צורך ואין איפה להשתמש בהם במהלך רגיל של נסיעה, אלא אם כן יש פונקצית ריחוף באיוניק שאני לא מכיר

אני כותב את זה בצער רב - אבוי לפורום רכב שאלה התגובות בו.

• אהבתי 2
  • לא הבנתי... 2
  • רעיון טוב! 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

מה לעשות הבחור ביקש להתייעץ ואני עניתי לו תשובה שאני חושב שמשקפת היטב את המציאות, לא אענה לו תשובה שמשקפת את ללה לנד לדעתי האישית.

אם מסתכלים נטו רק על הביצועים ומתעלמים משאר הדברים שכתבתי, אז תוספת של 22 אלף ₪  לגירסת 2 המנועים על פני גירסת העלית עם המנוע האחד, אינה גבוהה לדעתי ובכלל מחיר של 239 אלף ₪ לגירסת 2 המנועים הוא מחיר אטרקטיבי מאד וללא מתחרים כרגע בכל מקרה (אלא אם כן מחשיבים את דגמי קופרה כמתחרים).

עריכה:

כאמור שיקול מרכזי הוא שככל שאתה עולה ברמות הגימור או הביצועים, טווחי הנסיעה דווקא מתקצרים. יוצא שהגירסה הפשוטה דווקא היא בעלת טווח הנסיעה הגדול ביותר והשאלה מה חשוב לך יותר טווח או אבזור או ביצועים. הטווחים הרשמיים הם:

פרסטיג' עם מנוע אחד: 480 ק"מ.

עלית עם מנוע אחד: 450 ק"מ.

עלית עם 2 מנועים: 430 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם

לדעתי כן. 

מבחינת טווח, שני הדגמים מציגים טווח פוטנציאלי שיספיק למרבית הנהגים, השאלה האם הוא יספיק לך. 

מבחינת ביצועים, תקרא לי ילדותי, אבל אני אוהב את ההאצות המטורפות. 

22,000 ש"ח, בשביל לקבל מנוע מרגש יותר זה שיקול שלך, לדעתי שווה. 

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 20.8.2021 בשעה 08:25, עמיקד כתב:

המחיר גם גבוה ב 22000 ש"ח, האם זה שווה

שווה למי? את חשבון הבנק שלך רק אתה מכיר.

30 ק"מ פחות בטווח זה לא כיף וכבעל מכונית חשמלית הייתי שמח מאוד לדעת שיש לי עוד כמה עשרות ק"מ בסוללה - יחד עם זאת אני באופן אישי שמח הרבה יותר להשתמש מידי פעם במה שמנועים חשמליים יודעים לתת ותתעלם מנושא האפס למאה, כי במקרים רבים יש לתאוצה מהירה ערך אמיתי - לא בהכרח מאפס, לא בהכרח עד מאה ובטח לא כדי להוכיח משהו למישהו.

במקומך לא הייתי מתלבט אבל זו לא בהכרח הבחירה הנכונה עבורך, ואף אחד לא ידע טוב ממך מה נכון ושווה לך.

• אהבתי 3

The older you get, the better you used to be

פורסם
בתאריך 22.8.2021 בשעה 22:30, shugiflex כתב:

אני כותב את זה בצער רב - אבוי לפורום רכב שאלה התגובות בו.

אתה יודע, לא כולם חיים על רבע מייל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ועדיין... כיף לתת לחיצה מידי פעם :)

פות"ש - עוד 10% במחיר בשביל 62 קג"מ ו 0-100 של רכבי בנזין מאוד חזקים?? ברור שהייתי משלם, בלי למצמץ בכלל.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 2

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
בתאריך 24.8.2021 בשעה 18:33, vadim6385 כתב:

אתה יודע, לא כולם חיים על רבע מייל.

נראה לי שמשהו כמו 99 אחוז מהרכבים שנמכרים בישראל מאיצים בטווח שבין 8.5 שניות ל- 12 שניות כשמתוכם משהו כמו 90 אחוז מאיצים ב- 10 שניות ומעלה. (סתם הערכה גסה שלי שנראית לי די נכונה).

זה פשוט לא מעניין את רוב האנשים או שזה מענין אותם פחות מאשר לחסוך כמה ג'ובות בחסכון בדלק ובמחיר רכישה נמוך יותר או עלות חודשית נמוכה יותר בליסינג וכו'

בפורום הזה היחס הוא אחר ומי שכותב את המיינסטרים הוא אויב הפורום. בסדר עולם הפוך.

עכשיו הכל גם יחסי מבחינת הביצועים. אני אומר שהאצה של 11 שניות בכבישים ציבורים מספיקה לגמרי ואפילו אפשר להנות מביצועים של רכב כזה וממילא אין גם איפה להשתמש בביצועים טובים יותר בלי לעבור על החוק או להתפרע בכבישים או לרחף מעל הפקקים והעומסים בכבישים.

אבל כשיש רכב מהיר יותר, פתאום הרכב שמאיץ ב- 11 שניות נראה עגלה שלא סוחבת את הקסטל.

אם למשל פותח השרשור היה אומר אני רוצה לרכוש איוניק היברידית שמאיצה ב- 11 שניות לעומת איוניק 5 שמאיצה ב- 7.4 שניות היו אומרים לו בפורום: לך על האיוניק 5 אחי, ברור יש לה ביצועים מפגרים, האיוניק הרגילה זה עגלה עם חמור.

פותח השרשור משווה את האיוניק 5 עם המנוע האחד שמאיצה ב- 7.4 שניות לאיוניק 5 עם שני מנועים שמאיצה ב- 5.2 שניות ופתאום האיוניק 5 עם המנוע האחד שעד לפני רגע הייתה טיל רקטי נראית טוק טוק מתאילנד ואז ממליצים לו על גירסת שני המנועים כי יש לה ביצועים מפגרים.

עכשיו לא סיימנו, יש גם את הטסלה מודל y פרפורמנס שמאיצה אני לא זוכר בכמה, נניח ב- 4 שניות. עכשיו יגידו לו האיוניק עם שני המנועים זה ריקשה על ג'ק לך על המודל y פרפורמנס אלו בדיוק הביצועים שאתה צריך בכבישי ארצנו, תן כמה לחיצות בין רמזור לרמזור, תחיה אחי.

עכשיו אולי טסלה ייצרו בעתיד מודל y פלייד שמאיצה ב- 2.5 שניות ויגידו לו לך עליה היא מאיצה משהו, יעוף לך המוח דרך האחוריים.

והנה יצא שהגענו להמלצה על רכב שמאיץ ב- 2.5 וזה נראה הגיוני ושימושי בכבישי ארצנו :)

הכל יחסי כבר אמרתי...

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@evc אתה צודק בהחלט, כל דבר מרגש עד שהוא הופך לשגרה. 

הסרטון המצורף פה מתאר את מצב השמחה אצל האדם. 

אבל, אם פות"ש בעל יכולת כלכלית טובה, ביכולתו לעמוד בתשלום הדגם החזק וחשקה נפשו ברגעי עונג אז אני ממליץ על המנוע החזק. 

זו יונדאי שמאיצה כמו פרארי מלפני 20 שנה, כמו M5 מלפני 12 שנה. 

וכל זה בחבילה שלא תעלה כמוהם, שלא תכאב בכיס כמוהם. 

לצורך הדוגמה; נהגתי בניסאן מקסימה החדשה, אוטו עם מנוע פנטסטי וחשבתי שהוא חזק. 

ועכשיו הקוריאנית הזו אשכרה מאיצה יותר מהר ובפחות כסף. 

ופחות הוצאות! אז זה WIN WIN WIN. 

@עמיקד אני מקווה שתבחר ברגעי הכיף יותר מאשר החסכון, במיוחד כאשר הכיף לא רחוק במחיר. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זיקקת יפה את מה שעמד מאחורי מה שכתבתי.

אבל לפי הדעה הזאת כדאי דווקא לפותח השרשור לרכוש את הגירסה עם המנוע האחד, להחזיק בה עד שההתרגשות תחלוף ואז להחליף לגירסת 2 המנועים ולהתרגש שוב.

אם הוא יקנה ישר את גירסת 2 המנועים הוא יפספס תחנת התרגשות :)

וואלה כשנגיע לכך שכל הרכבים החשמליים יאיצו באיזה 1.5 שניות וזה יקרה מתישהו כל הנהגים יהיו אדישים ומדוכאים, גם סבתות בנות 90 יטוסו עם פרצוף תשעה באב 😅 (וזה עוד השלב לפני הפסקת נהיגה בכלל ונסיעה במוניות אוטונומיות, מה יהיה אז?)

אבל אני מסכים שאם כבר הולכים על גירסת העלית, למי שאוהב ביצועים ויש לו אפשרות לנצל אותם איכשהו, כדאי לשקול לרכוש את גירסת 2 המנועים.

עריכה אחרונה על ידי evc
  • אהבתי 1
פורסם

פות"ש הלך על הקצפת, כבר הזמין את גרסת Elite והוא לגמרי מודע לעובדה שאו-טו-טו מגיע דובדבן גדול שישב על הקצפת ואף מצטט מספרים מדוייקים, אז ברור שיש לו מושג מצויין מה הסיפור הן בביצועים והן בטווח. השאלה שלו למיטב הבנתי היא לא אם יש איפה לנצל את התאוצה העדיפה וגם לא מה כלל המשמעויות של טווח קצר יותר של כמה עשרות קילומטר, אלא האם תוספת של עוד 22K ש"ח שווה את ההמתנה והעונש בטווח המקוצר.

עכשיו, נניח שהדגם עם שני המנועים היה עולה ב-ד-י-ו-ק כמו זה עם המנוע הבודד - יש מישהו כאן שהיה מתלבט קשות בבחירה למרות 30 ק"מ פחות טווח? פות"ש כנראה שלא וגם רובנו יש להניח שלא - אז מה עניין פקקים וחוסר יכולת לנצל את הכוח? השורה התחתונה בשאלה שלו היא כלכלית נטו ואת זה רק הוא יכול לענות לעצמו בלי להיות מושפע מאג'נדת התאוצה ו\או חרדת הטווח שלנו.

• אהבתי 2

The older you get, the better you used to be

פורסם

לא יודע מה אתם מדברים על אין איפה לנצל תאוצה, מרגישים את זה בכל שניה, בכל התחלת נסיעה, זה לא משהו שנעלם כי יש פקק. לפני שבועיים נהגתי באיוניק 2020 אחרי שהתרגלתי למקסימה שלי כמה חודשים, מה אגיד לכם זה עולם אחר מבחינת תאוצה. לא חושב שיש בכלל שאלה בלשבת על 62 קג"מ בהשקעה של עוד 20K ש"ח (זה לא שפות"ש מתלבט אם לקנות רכב ב 50K או חדשה ב 240K, הוא גם ככה הולך להשקיע 220K...), תחשבו על זה שרכב בנזין עם כזה כוח עולה פי 2 ויותר. לא יודע באיזה עולם אתם חיים :D

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

היי חבר'ה, 

בכנות, בשום אתר לא נתקלתי בתגובות כל כך חכמות ומועילות כמו שקיבלתי פה. ממש מוקיר ומכבד כל מי שהגיב לשאלה שלי. עפ"י רובכם כנראה כן ללכת על הדגם הבכיר יותר על אף שהטווח שלו קצר ב 20 ק"מ מהעלית. ידוע לי שכל לחיצה חזקה על הדוושה ברמזור מקצרת את טווח הנסיעה אבל הריגוש לפעמים שווה את זה. נראה לי שאלך על הדגם החזק על אף זמני ההמתנה הארוכים. מודה לכם שוב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...