Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למחשב לתלמיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מהניסיון : עלות לפטופ מחו"ל לפעמים זולה מבארץ אבל בעיקר בניידים היקרים. מה שיש ברשימה של בתי הספר זה המיץ של הזבל ושם אין מציאות בחו"ל. בטח לא כשצריך להוסיף מקלדת עברית ושילוח יקר להחריד . מה שכן , ראיתי שברשימות בית ספר מקבלים הנחת כמות של בין ₪100-400 לפריט לעומת חנות בקניון, שזה גם משהו .

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוטטתי קצת והעלתי את זה: 

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1104780

קל משקל ומסך טוב, הן הנקודות ששמתי לב אליהן. צריך לראות שלוח המקשים נוח.

לגבי הסוללה, בשימוש נבון, תחזיק 10 שעות (בטח עם i3).

אפשר להוציא 500 ש״ח פחות ועדיין לקבל מחשב שיעשה את העבודה, רק יהיה פחות קל. אני חושב שקל זה שיקול כבד במקרה של מחשב שהילד צריך לסחוב כל היום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי הילד רוצה להתקין Gentoo

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 שעות, save כתב:

אבל למה בלי מערכת הפעלה 

מעדיפים לפטופ עם מערכת הפעלה מותקנת, 

מבחינתנו, הנוחות של מחשב מוכן, עדיפה על פני חיסכון במחיר.

-

פורסם
לפני 10 שעות, BEEKER כתב:

מעדיפים לפטופ עם מערכת הפעלה מותקנת, 

מבחינתנו, הנוחות של מחשב מוכן, עדיפה על פני חיסכון במחיר.

גם מבחינתי.

גם לקנות מחשב ורישיון לווינדוס בנפרד, בסופו של דבר יעלה יותר מלקנות מחשב זהה עם מערכת הפעלה מותקנת מראש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אחדד : "אבל למה בלי מערכת הפעלה "

השאלה היתה מופנית ללינק המכירה של אסוס . מחשב ב ₪2600 ועוד בלי מערכת הפעלה. 

פורסם
לפני 15 שעות, save כתב:

אבל למה בלי מערכת הפעלה 

אז לקנות גם מערכת הפעלה, כאופציה בקנייה, או אחד עם.

וגם אפשר לבחור בשליח ולא לאסוף לבד...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן כי לבסוף נקנה מחשב אסוס פשוט באמזון ב-:    $487 כולל מסים,

399 דולר עלות המחשב,

88 דולר מסים + free shipping של אמזון.

ASUS VivoBook 15 Thin and Light Laptop, 15.6" FHD Display, Intel i3-1005G1 CPU, 8GB RAM, 128GB SSD, Backlit Keyboard, Fingerprint, Windows 10 Home in

https://www.amazon.com/dp/B0869L1326?psc=1&ref=ppx_yo2_dt_b_product_details

העדפנו לבסוף לקנות מחשב זול יחסית ופשוט כדי שאם יישכח או יישבר,

אז פחות יכאב בלב ובכיס.

ושוב תודה לכל מי שעזר והמליץ בשרשור.

• אהבתי 1

-

פורסם

קנייה טובה. אולי קצת גדול במידות.

אתמול נתקלתי במקרה בזה:

https://phonehouse.co.il/items/3434857?utm_term=&utm_campaign=Fresh+-+Shopping+-+Xiaomi+Redmibooks+-+Smart&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=8168803521&hsa_cam=13739684814&hsa_grp=128191619030&hsa_ad=531026555907&hsa_src=u&hsa_tgt=pla-321927653186&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=CjwKCAjwj8eJBhA5EiwAg3z0mxePyyLU23VV2zr-xOA15ZLrbxRxiYCwIujo0sLBoG1Va3RKdUUpkhoCnrcQAvD_BwE

חיפשתי את הקאצ׳ ולא מצאתי. אולי ה-SSD הוא מהסוג הפחות מהיר, אבל ניתן להחלפה. הבהירות של המסך גבולית, אבל במחיר הזה באמת שאי אפשר להתלונן.

אישית, זה המחשב שהייתי קונה היום. אני כל הזמן חוזר לדגם הזה, בגלל האיכות של המסך והעובדה שמדובר במחשב חסון עם כוח עיבוד מספק. ״החיסרון״ העיקרי שלו - הוא כרומבוק. אותי זה לא מדאיג, אבל כל אחד וההרגלים שלו.

https://www.amazon.com/Acer-Chromebook-2-VertiView-i5-10210U/dp/B08DTJC9N7

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אישית, זה המחשב שהייתי קונה היום. אני כל הזמן חוזר לדגם הזה, בגלל האיכות של המסך והעובדה שמדובר במחשב חסון עם כוח עיבוד מספק. ״החיסרון״ העיקרי שלו - הוא כרומבוק. אותי זה לא מדאיג, אבל כל אחד וההרגלים שלו.

https://www.amazon.com/Acer-Chromebook-2-VertiView-i5-10210U/dp/B08DTJC9N7

אתה התנסת בchrome os? זה מתאים לצרכים שלך?

כי בעיניי זה שאי אפשר להתקין ולהריץ שם ווינדואוס/לינוקס זה דיל ברייקר בפני עצמו.

פורסם (נערך)

גוגל מאפשרת היום בבטא התקנת לינוקס על כרומבוק Linux development environment (Beta)

. כל הזמן יש תפריט ששואל אותי. סימן לסוף עידן ?

והאמת אין סיבה שלינוקס לא ירוץ על חומרה חלשה או מעבד arm .

למרות זאת כרומבוק הוא פתרון מצויין להרבה מאד מבוגרים ותלמידים. לא כולנו גיימרים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אפשר גם להריץ Windows על חלק מהכרומבוקים, אבל זה נוגד את כל הרעיון של מחשב ׳רזה׳ יותר.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

אתה התנסת בchrome os? זה מתאים לצרכים שלך?

כי בעיניי זה שאי אפשר להתקין ולהריץ שם ווינדואוס/לינוקס זה דיל ברייקר בפני עצמו.

אם אני בודק את מה שאני עושה על מחשב, אז 99 אחוז מהזמן אני אונליין. יש לי אפליקציה אחת שחייבת Windows, אפליקציה ייעודית שפותחה בחברה בה היא מופעלת. אז האפליקציה הזו רצה על המחשב שלי בבית, ואני מתחבר אליה מרחוק (יש לי מק עכשיו).

מעבר לזה, שימושי האופיס שלי יכולים להתבצע ב-Google Docs או Office online (אני גם מעדיף, עקרונית, לעבוד אונליין).

אפילו Lightroom, אני עובד יותר בגירסה החדשה, כי אני לא צריך את כלי הניהול workflow של המקורית.

לסיכום, אני יכול להסתדר לגמרי טוב עם מכונת Windows שרצה בבית/עבודה, וכרומבוק בתור נייד, כמו שאני מסתדר עכשיו עם מק בתור נייד (אם כי יהיה קשה מאוד לרדת עכשיו ברמת המסך, מקלדת, עכבר ומהירות כללית...).

פורסם
בתאריך 4.9.2021 בשעה 09:15, save כתב:

גוגל מאפשרת היום בבטא התקנת לינוקס על כרומבוק Linux development environment (Beta)

זה רלוונטי לתלמיד בי"ס איך בדיוק?

לפני 21 שעות, falou כתב:

אפשר גם להריץ Windows על חלק מהכרומבוקים, אבל זה נוגד את כל הרעיון של מחשב ׳רזה׳ יותר.

אם אתה זוכר, היה פעם דבר כזה נטבוק. הריץ 7 סטארטר (בפועל כבדה בדיוק כמו הרגיל) על חומרה שהיום היו מתביישים לשים בסמארטפון ב50$.

"זכיתי" להיות הבעלים של דבר כזה בשנת 2010, עבד זוועה גם כשהיה חדש, וגם אחרי שהוצאתי משם טונות של bloatware שהיצרן דחף למחשב המסכן.

בסוף שמתי עליו Centos בלי GUI, והמחשב שימש אותי בתור שרת קבצים. אולי אחפור אותו מהבוידעם יום אחד, אשים לו ssd שזרוק אצלי, ואנסה להריץ עליו גירסת לינוקס רזה כלשהי (או אפילו אנדרואיד), נראה מה ייצא מזה.

פורסם
בתאריך 1.9.2021 בשעה 08:30, BEEKER כתב:

מעדכן כי לבסוף נקנה מחשב אסוס פשוט באמזון ב-:    $487 כולל מסים,

399 דולר עלות המחשב,

88 דולר מסים + free shipping של אמזון.

ASUS VivoBook 15 Thin and Light Laptop, 15.6" FHD Display, Intel i3-1005G1 CPU, 8GB RAM, 128GB SSD, Backlit Keyboard, Fingerprint, Windows 10 Home in

https://www.amazon.com/dp/B0869L1326?psc=1&ref=ppx_yo2_dt_b_product_details

העדפנו לבסוף לקנות מחשב זול יחסית ופשוט כדי שאם יישכח או יישבר,

אז פחות יכאב בלב ובכיס.

ושוב תודה לכל מי שעזר והמליץ בשרשור.

מה עם המקלדת עיברית?

• תוכן חדש...