Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למחשב לתלמיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

אם אתה זוכר, היה פעם דבר כזה נטבוק. הריץ 7 סטארטר (בפועל כבדה בדיוק כמו הרגיל) על חומרה שהיום היו מתביישים לשים בסמארטפון ב50$.

אני לא דוגמא, אני זוכר כרטיסי ניקוב וגם שמתי סרטים מגנטים על כוננים. למעשה, אני זוכר בדיוק מה זה קליינט רזה, אני גדלתי על מיינפריים...

אני זוכר את ״הנייד״ הראשון של IBM, עם המסך CRT הירוק הקטן. אני זוכר שכבר בשנות ב-90׳ IBM ניסו לצאת עם מחשב שמחובר קווית לרשת, שהוא למעשה קליינט רזה.

אני לא שוכח שזה שהיום הכל עובד רב הזמן, זה חתיכת נס.

הרעיון בבסיסו מאוד מאוד נכון. 

אבל אם הכרומבוק שקישרתי למעלה היה זמין במחיר הזה כשקניתי את המק, הייתי לוקח הימור. זה אלפיים שקל, אחרי מסים, למחשב עם מסך מצויין (ואין מסכים מצויינים במחיר הזה), באיכות בנויה טובה מאוד. דיסק של 128 זה לא מספיק, אבל יש מקום לכרטיס זכרון.

הבעיה שלי כרגע זה שאני כ״כ מבסוט מהמק שלא בא לי על שומדבר אחר. הוא מהיר מאוד, התפעול שלו נהדר, הוא לא מתחמם והוא לא שוקל. אין לו חסרונות מבחינתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בתאריך 5.9.2021 בשעה 09:53, vadim6385 כתב:

אם אתה זוכר, היה פעם דבר כזה נטבוק. הריץ 7 סטארטר (בפועל כבדה בדיוק כמו הרגיל) על חומרה שהיום היו מתביישים לשים בסמארטפון ב50$.

וואו זה היה מחריד,

לאבא שלי היה לפטופ כזה עם מעבד אטום N450 או N550 עם 1GB ראם.

מן הסתם לפני התקופה שמישהו שמע על SSD. הראם שודרג מתישהו ל-2GB, שיפר את הביצועים, אבל עדיין היה חלש.

מחשב כזה היה טוב כמחשב לטיולים או לטיסות ארוכות, הסוללה הייתה מחזיקה מעמד כמה שעות טובות והלפטופ קל ולא תופס הרבה מקום, בניגוד לרוב הלפטופים מאותו זמן שהיו כבדים למדי ועם סוללה שלא מחזיקה הרבה זמן ביחס ללפטופים שיש היום.

לא יכול לדמיין עבודה עם דבר כזה היום. יצא לי לעבוד על לפטופ הרבה יותר חזק (i3 דור שני, 5GB ראם והרדיסק רגיל) וזה היה בלתי נסבל, כנראה בעיקר בגלל שאין SSD (אבל גם כמות הראם לא מוסיפה). לא רוצה לדמיין מה זה לעבוד עם נטבוק כזה ולנסות להריץ עליו אפילו איזה סרטון ב-720P ביוטיוב.

• מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...