Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שכשאני מתניע את הרכב יוצא ריח מסריח של אגזוז... רציתי לדעת אם יש פה אנשים שמשתמשים בתוספים/חומרים למינהם שמנקים את המנוע מבפנים. אם יש אשמח להמלצה...

חוץ מזה יש דרך אחרת לנקות את כל המערכת מבפנים?

פורסם
לפני 21 דקות, 1newguy כתב:

שמתי לב שכשאני מתניע את הרכב יוצא ריח מסריח של אגזוז... רציתי לדעת אם יש פה אנשים שמשתמשים בתוספים/חומרים למינהם שמנקים את המנוע מבפנים. אם יש אשמח להמלצה...

חוץ מזה יש דרך אחרת לנקות את כל המערכת מבפנים?

אני שם בערך כל שנה. אבא שלי שם כל חצי שנה בגלל שהוא נוסע הרבה בעיר ויש לו מלא פיח .

פורסם

לדעתי מיותר כל שנה, יותר בכיוון הפעם באף פעם (3-4 שנים) וגם זה סתם בשביל השקט הנפשי.

ריח מסריח מהאגזוז יכול להעיד על בעיות אחרות כמו שריפה של נוזל קירור או שמן, בדוק מפלסים על הדרך

פורסם

לדעתי אין צורך.

נסיעה ארוכה/ להשאיר כחצי שעה את הרכב על סל"ד 2000-2500 עושה עבודה דומה לשימוש בתוסף גנרי לדלק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני שעה, Shab00 כתב:

לדעתי מיותר כל שנה, יותר בכיוון הפעם באף פעם (3-4 שנים) וגם זה סתם בשביל השקט הנפשי.

ריח מסריח מהאגזוז יכול להעיד על בעיות אחרות כמו שריפה של נוזל קירור או שמן, בדוק מפלסים על הדרך

המפלסים תקינים... זה סתם ריח כזה שלכל רכב יש... אולי יותר לכיוון ריח של דלק אני חושבבכל אופן באיזה תוסף אתה משתמש?

ולמה לא להשתמש בכל חודש? (סתם בשביל הידע)

פורסם
לפני שעתיים, 1newguy כתב:

שמתי לב שכשאני מתניע את הרכב יוצא ריח מסריח של אגזוז...

כאשר המנוע קר הוא דורש תערובת עשירה בדלק על מנת לעבוד בצורה תקינה, וחלק מהדלק פשוט נפלט החוצה ולא נשרף במלואו, לכן הריח.

זה לא תקלה ושום תוסף לא ישנה את זה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, om2 כתב:

לדעתי אין צורך.

נסיעה ארוכה/ להשאיר כחצי שעה את הרכב על סל"ד 2000-2500 עושה עבודה דומה לשימוש בתוסף גנרי לדלק

בדיוק, "טיפול איטלקי" שמעתי קוראים לזה.

פעם בחודש ככה שיש כביש ריק תרוץ קצת עם טורים סבירים (אני אפילו עולה ל3-3.5)

אני לא משתמש באף תוסף לדלק(או שמן וכ'ו) ברכב שלי, רק במשאית שלי יש אוריאה שזה תוסף דלק.

עריכה: שחכתי לציין, שאני מאמין שבדלק שמשאבה יש כבר את כל ה"תוספים" שאתה צריך לפי כל מיני תקנים שהדלק המודרני צריך לעמוד בהם, הבנתי שהדלק בארץ נחשב יחסית טוב לעומת שאר העולם.

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם
לפני 31 דקות, Sparrow420 כתב:

אוריאה שזה תוסף דלק

תיקון קטן, זה לא תוסף דלק, האוריה מוזרקת אל צנרת הפליטה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 16 דקות, Igalz כתב:

תיקון קטן, זה לא תוסף דלק, האוריה מוזרקת אל צנרת הפליטה

וואלה, הייתי בטוח שזה נכנס עם הדלק למנוע. (בגלל זה אני רק הנהג 😅)

עדיין הייתי מגדיר את זה כתוסף דלק במידה מסויימת (כי הוא הולך לאיפה שהפילטה של הדלק הולכת), אם לוקחים בחשבון את הממיר הקטליטי זה אולי אפילו יכול להחשב כתוסף בעירה. 😂

תמיד עניין אותי מה זה האוריה הזה, נלך לחפש על זה קצת בגוגל.

פורסם
לפני 17 שעות, Sparrow420 כתב:

בדיוק, "טיפול איטלקי" שמעתי קוראים לזה.

פעם בחודש ככה שיש כביש ריק תרוץ קצת עם טורים סבירים (אני אפילו עולה ל3-3.5)

אני לא משתמש באף תוסף לדלק(או שמן וכ'ו) ברכב שלי, רק במשאית שלי יש אוריאה שזה תוסף דלק.

עריכה: שחכתי לציין, שאני מאמין שבדלק שמשאבה יש כבר את כל ה"תוספים" שאתה צריך לפי כל מיני תקנים שהדלק המודרני צריך לעמוד בהם, הבנתי שהדלק בארץ נחשב יחסית טוב לעומת שאר העולם.

יש לי גיר 4 הילוכים, היום יום שלי הוא 3-3.5 אלף טורים🤣

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Shab00 כתב:

יש לי גיר 4 הילוכים, היום יום שלי הוא 3-3.5 אלף טורים🤣

חחחחח, גם לי יש תיבה של 4, אבל בנסיעה רגילה הוא מעלה הילוך באלפיים וקצת (406 שנת 2001 עם מנוע 2 ליטר), רק אם אני לוחץ אותו יותר מהחצי הוא עולה ל3 וקצת לפני שהוא מחליף. (ובגז מלא הוא מגיע עד אזור ה5 וחצי)

אם אתה רץ 20 דקות על 3-3.5 זה סתם שורף דלק לדעתי, שלי נוסעת 120 על 2700 טורים בערך.

אולי נפלו לך כמה אבנים לתוך הנעל 😜

בכל מקרה, 3 אלף טורים זה דיי והותר בשביל לחמם את המנוע והכל לניקוי פחמן (כביכול, אם זה באמת עובד - לא מדדתי בעצמי)

פורסם (נערך)
בתאריך 19.7.2021 בשעה 10:37, 1newguy כתב:

שמתי לב שכשאני מתניע את הרכב יוצא ריח מסריח של אגזוז...

לא ציינת האם הרכב בעל מנוע דיזל, אם כן - אף תוסף לא יעזור.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 55 דקות, Sparrow420 כתב:

חחחחח, גם לי יש תיבה של 4, אבל בנסיעה רגילה הוא מעלה הילוך באלפיים וקצת (406 שנת 2001 עם מנוע 2 ליטר), רק אם אני לוחץ אותו יותר מהחצי הוא עולה ל3 וקצת לפני שהוא מחליף. (ובגז מלא הוא מגיע עד אזור ה5 וחצי)

אם אתה רץ 20 דקות על 3-3.5 זה סתם שורף דלק לדעתי, שלי נוסעת 120 על 2700 טורים בערך.

אולי נפלו לך כמה אבנים לתוך הנעל 😜

בכל מקרה, 3 אלף טורים זה דיי והותר בשביל לחמם את המנוע והכל לניקוי פחמן (כביכול, אם זה באמת עובד - לא מדדתי בעצמי)

אצלי בפיאסטה עד ההילוך הרביעי כל עוד אתה בלי מזגן/לא לוחץ הרבה זה מחליף לפני 3000 אבל לא הרבה לפני 2200-2900 (תלוי במצב)

שאתה ברביעי ואתה על 110 אתה על 3000 וב120 על 3200-3300.

בקיצור, חווית ה4 הילוכים בshitbox...

• תוכן חדש...