Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי בכביש בעל 4 נתיבים.

בצד שמאל של הכביש היה רמזור, עם תמרור מעליו-ישר ושמאלה. (ראו תמונה).

החיצים היו יחסית מטושטשים, והייתי צריכה לנסוע ישר. 

נסעתי בנתיב השמאלי, ישר, וצומת אחר כך עצר אותי שוטר, בטענה שהחץ הוא שמאלה.

חזרתי לשם, צילמתי, מצרפת.

השאלות-אם יש תמרור משמאל-מה גובר? תמרור או חץ?

ואם החץ די מטושטש-זה יעזור לי בבית המשפט?

כשהשוטר עיכב אותי-הוא ביקש מיד רשיון. לא הזדהה ולא אמר לי למה מעכב אותי. שאלתי מיהו ולמה מעכב אותי. הוא הזדהה אך הסכים לומר לי למה מעכב אותי רק אחרי שלקח רשיונות.

זה חוקי? זו סיבה לביטול הדוח בכל מקרה?

תודה רבה!!

Screenshot_20210707-123425_Gallery.jpg

Screenshot_20210707-160949_Gallery.jpg

פורסם

הנתיב השמאלי (ביותר, כן ?) - מיועד לפנייה שמאלה בלבד.

יש גם סימון על הכביש (תמרור לכל דבר)  ולטעמי - מספיק ברור.

לדעתי - אין עילה לביטול הדו"ח, אך בכל מקרה תוכלי להעלות את הדו"ח הנה (בהשמטת פרטים מזהים) ומביני דבר יוכלו לראות אם נפלו בו כשלים מהותיים.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לך,

ממה הבנת שהנתיב השמאלי מיועד לשמאל בלבד?

ממה שאני יודעת-תמרור שמאלי (פה זה תמרור 202) חל על הנתיב שתחתיו. כך שהנתיב השמאלי בו נסעתי 20210708_111734.thumb.jpg.7be1a2c82a4be368342f56c729105316.jpgאמור להיות ישר ושמאלה.

מצרפת שתי תקנות סותרות-אחת על חץ והשניה על תמרור.

איזה תקנה גוברת כשיש סתירה?

לגבי הדוח-יישלח בדואר, כך שעוד לא קבלתי אותו.

תודה:)

20210708_111818.jpg

פורסם

מצטרף לדעת קודמי. לדעתי אין עילה לביטול הדו"ח בשל החץ הברור על הכביש.

העובדה שמעל הרמזור יש חצים משמעותה כי הוא מיועד להולכים ישר ושמאלה. זה לא מבטל הקצאת נתיבים.

פורסם

כפי שכתבו מעליי, אין סתירה בין התמרורים. 'הוצב התמרור מעל רמזור, יחולו הוראות הרמזור על התנועות המותרות על פי התמרור' -מתוך התמונה שהעלית.

האם הסימון מטושטש ברמה שהדו"ח יבוטל? לא כל כך נראה לי אבל לא יודע.

לפני 31 דקות, אביה. כתב:

לגבי הדוח-יישלח בדואר, כך שעוד לא קבלתי אותו.

אולי זה סיבה לאופטימיות (יכול להיות השוטר לא באמת נתן קנס. סתם רצה להזהיר).

כמה זמן הוא עיכב אותך?

הוא הסביר למה הוא לא נותן דו"ח ביד?

פורסם

אין כל סתירה. התמרור מיועד להוראות רמזור כדי להבהיר שהוראת רמזור חלה הן לנוסעים ישר והן לפונים שמאלה. להבדיל ממצב של תמרור  נפרדים לנוסעים ישר ותמרור נפרד לפונים שמאלה. שוטר במדים אינו חייב להזדהות (חובת הזדהות ע"י תעודה חלה על שוטר בלבוש אזרחי). עיכוב נחשב לפרק זמן העולה על 20 דקות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בתמונה שצירפת כתוב "בחירת הנתיבים תהיה על פי תמרור 813 או 926 " אין כאן סתירה.

עכשיו בוא נחשוב בהגיון, אם ממשיכים בקו ישר מהנתיב השמאלי ביותר לאן נגיעה?

ממליץ בחום לעבור על חוקי התנוע והתמרורים לא בקטע רע, באמת שלא! 

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

דמייני מצב בו יש בכביש 3 נתיבים ישר ואחד שמאלה

הרמזור מורה מתי על כלי הרכב הרוצים לנוע ישר או שמאלה רשאים לנוע

הסימון על הכביש מסביר באיזה נתיב עליך להשתמש כדי לנסוע ישר ובאיזה לנסוע שמאלה 

ובקיצור לא קיימת סתירה

גם כנראה לא תקבלי דו"ח אם לא קיבלת זאת ביד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

לא יודע אם תקבלי דו''ח. לפי תוואי הדרך בתמונה שצירפת ייתכן וגרמת הפרעה או סיכון בעת חזרתך בנתיב הנסיעה.

כאמור לעיל, אין סתירה בין התמרורים.

לי הסימון מספיק ברור, כי אני מתגורר בישראל. ברוב העולם מקובל סימון ברור בהרבה, ולטעמי מספיק ברור בכדי לבקש ביטול הדוח, אם יתקבל, כי חשבת שזה גם ישר. צריכים ללמוד כאן איך וכמה לצבוע, בעיקר את ההפרדות בין הנתיבים.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

איך אפשר לחשוב שזה גם ישר כשיש ככל הנראה מספר חיצים במסלול השמאלי המציינים שמאלה.

ומה קשור אני מתגורר בישראל

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

מצטרף לכל שנאמר.

אין שום סתירה.

הוראת תמרור 202: "... הוצב התמרור מעל רמזור יחולו הוראות הרמזור על התנועות המותרות על פי התמרור..."

מהן "הוראות הרמזור"?

אותותיו - ירוק או אדום.

ומהן "התנועות המותרות על פי התמרור"? התנועה ישר ושמאלה.

דהיינו - מי שנוסע ישר או שמאלה - עליו לנהוג על פי האמור ברמזור המסווים מעליו הוצב התמרור (202).

אין כאן כל רמיזה לחלוקת הנתיבים והתנועה בהם.

חלוקת הנתיבים וייעודם אכן מצויינת בתקנה 36 שציטטת.

זה לעניין הסתירה.

לעניין ההגיון הסביר, מעבר לעובדה שאין לנתיב השמאלי המשך ישר (ולו היית ממשיכה ישר, היית עולה על אי התנועה הבנוי), הרי שעל פי הרציונל שהצעת, הרכב בנתיב הימני ביותר (המותר לנסיעה ישר) היה רשאי לחתוך את כל הנתיבים כדי לפנות שמאלה (שהרי מעל הרמזור יש תמרור 202).

לעניין טיב ואיכות הסימון - לדעתי דהוי וקצת מחוק, ובכל זאת, עדיין שניתן להבחין בו באופן סביר.

לעניין משפט וסיכויי הזיכוי - לדעתי נמוכים עד מאוד. ובמיוחד עקב ההנחה שהשתלבותך חזרה לנתיב הנסיעה ישר היתה בכוחנות, תוך קיפוח זכותו של הרכב שהיה לימינך, או שכלל לא היה רכב מימינך, ואז עברת עבירה נוספת, נסיעה שלא בנתיב הימני, בניגוד לתקנה 35.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם

אתה צריך רענון בנימוס. 

אביה, הסבירו לך כבר לעומק למה אין סתירה בבין חוקים במקרה הזה. במקומך הייתי מעלה את הד"וח לכאן (אם וכאשר יגיע) ובמידה ואין כשלים מהותיים משלם וממשיך הלאה בחיי.

טעויות קוראות לכולם וזו אחלה הזדמנות ללמוד. לרוב, יש היגיון בכביש. החצים על הכביש הם התמרור הרלוונטי שלך. אבל, הדבר הכי טוב שאת יכולה לצאת ממנו מהשרשור הזה הוא שבכביש סופר חשוב להסתכל תמיד רחוק קדימה. שימי לב שאם את נוסעת ישר, יש מולך שטח הפרדה (ללא סימון של נתיבים העוברים הסטה). רק מבט אחד קדימה היה כבר גורם לך לחשוד שטעית. זה תמיד מפחיד בהתחלה לא להסתכל על ההגה/מד מהירות/סימונים בכביש, אבל האמת היא שאחרי שמתרגלים להסתכל רחוק קדימה, נהיה הרבה יותר קל ובטיחותי לנהוג, לא רק בפניות, אלא גם בהבנה של כבישים ותכנון נסיעה. 

סופ"ש נעים!

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כנראה שלא תקבלי דוח, אבל כן מגיע לך אחד.

באותו אופן בדיוק היו יכולים להיות שני נתיבים שמאלה כאשר הימני מבינהם הוא גם ישר - היית מנסה להמשיך ישר ומתנגשת ברכב שניסה לפנות שמאלה.

• תוכן חדש...