Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

עבור פיקנטו אוטומטית 1.2 משנת 2015.

עקב שנת הקורונה בה עבדתי מהבית וגם בקושי נסעתי, יצאה לי נסועה של בערך 2000 ק"מ.

הגיע מועד הטיפול השנתי, שאמור להיות טיפול 105000, אך כאמור בפועל הקילומטראז הוא כ92000.

האם יש צורך לבצע בכל זאת טיפול שנתי במצב כזה? ואם כן, מה הייתם מחליפים?, האם יש צורך להחליף נוזל בלמים? (הוא הוחלף לפניי שנתיים, אך גם בשנה שלפני הקורונה, הנסועה הייתה נמוכה מאוד).

תודה!.

עריכה אחרונה על ידי wzo4
פורסם

הטיפולים צריכים להתבצע אחת ל15,000 ק"מ או שנה, המוקדם מביניהם.
אם עברה שנה - את השמן צריך להחליף (ועל הדרך את המסנן).
על מסנן אוויר ומזגן אולי אפשר לוותר, בלמים צריך לבדוק, גומיות למיניהן בחלקי המתלה השונים צריך לבדוק גם כן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
Just now, shellcase כתב:

הטיפולים צריכים להתבצע אחת ל15,000 ק"מ או שנה, המוקדם מביניהם.
אם עברה שנה - את השמן צריך להחליף (ועל הדרך את המסנן).
על מסנן אוויר ומזגן אולי אפשר לוותר, בלמים צריך לבדוק, גומיות למיניהן בחלקי המתלה השונים צריך לבדוק גם כן.

תודה, ומה לגביי הנוזל בלמים?

פורסם

החלפת נוזל בלמים תלויית זמן ולא נסועה.

לרוב היצרנים הדרישה היא החלפה כל שנתיים.

אצל יצרנים אחדים ישנה דרישה של החלפה ראשונה אחרי 3 שנים ואחר כך החלפות כל שנתיים.

אם עברו שנתיים או יותר מאז החלפת נוזל הבלמים האחרונה, יש לבצע החלפה.

• אהבתי 1
פורסם

אחת לשנתיים, הכל רשום בספר הרכב בפרק אחזקה>שגרת טיפולים (או משהו בסגנון).
אם אין לך אחד, פנה ליבואן ובקש, מאמין שישלחו.

עריכה:
שים לב שמחליפים את נוזל הבלם לא רק בכוסית שבתא המנוע אלא מבצעים ניקוז מלא לצינורות המובילים לגלגלים, כל דבר אחר = מוסך חאפר.

• אהבתי 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

שים לב שמחליפים את נוזל הבלם לא רק בכוסית שבתא המנוע אלא מבצעים ניקוז מלא לצינורות המובילים לגלגלים

חשוב מאוד, הפעם היחידה שזה בוצע כמו שצריך ברכב שלי היה רק בטיפול האחרון, אחרי שהרכב עבר 180,000 ק"מ. במוסך של קיה שבו טיפלתי פשוט סירבו לעשות את זה פעם אחר פעם.

אם מסרבים תחפש מוסך אחר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, Max_igo כתב:

חשוב מאוד, הפעם היחידה שזה בוצע כמו שצריך ברכב שלי היה רק בטיפול האחרון, אחרי שהרכב עבר 180,000 ק"מ. במוסך של קיה שבו טיפלתי פשוט סירבו לעשות את זה פעם אחר פעם.

אם מסרבים תחפש מוסך אחר.

אשמח אם תפרט איזה מוסך קיה סירב לעשות זאת. ככה אחרים (כמוני) ידעו לא לפנות למוסך לא מקצועי. 

• אהבתי 2
פורסם

לצערי הרבה מאוד מוסכים מסרבים לפעולה הזאת...

אני גם נתקלתי בסירוב במוסך קטן (שבחיים לא אחזור אליו) בחולון וגם בספארק שהייתה לי חדשה לא עשו בטיפול השני שלה פעולה כזאת ומצוין בספר הרכב שכן צריך.

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Dan786 כתב:

אשמח אם תפרט איזה מוסך קיה סירב לעשות זאת. ככה אחרים (כמוני) ידעו לא לפנות למוסך לא מקצועי. 

אשמח לכתוב לך בפרטי, זה קרה ב-2 מוסכים שונים של קיה. באחד מהם אני זוכר בוודאות שביקשתי בצורה מפורשת שיעשו את זה כמו שצריך ואמרו לי שלא עושים את זה, בשני לא ביקשתי אבל ראיתי במהלך טיפול שרק שואבים מהכוסית.

רק מוסך פרטי קטן שהתחלתי לטפל בו ברכב (בכל זאת, 6 שנים ו 180,000 ק"מ) הסכים לעשות את זה.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, Max_igo כתב:

אשמח לכתוב לך בפרטי, זה קרה ב-2 מוסכים שונים של קיה. באחד מהם אני זוכר בוודאות שביקשתי בצורה מפורשת שיעשו את זה כמו שצריך ואמרו לי שלא עושים את זה, בשני לא ביקשתי אבל ראיתי במהלך טיפול שרק שואבים מהכוסית.

רק מוסך פרטי קטן שהתחלתי לטפל בו ברכב (בכל זאת, 6 שנים ו 180,000 ק"מ) הסכים לעשות את זה.

אשמח אם תכתוב בפרטי.

פורסם

אין לו מה לכתוב בפרטי, אני אענה לך בפומבי. הרוב המוחלט של המוסכים לא עושה את זה.

חלק מסכים לעשות אם תבקש וחלק לא.

הבעיה שמי שלא עושה את זה בשגרה... לא בטוח שאתה רוצה שיעשה את זה וייזכר על חשבונך איך עושים.

• מבאס 1
פורסם

לא מדובר פה בפעולה מורכבת כלל, ההיפך הוא הנכון.
אני אומר שמי שלא עושה את זה ביומיום - לא מגיע לו להתפרנס, כי הוא מזלזל בעבודה, במקצוע ובבטיחות של הלקוחות שלו וגם גובה מהם מחיר על עבודה של מתבצעת בפועל.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עצוב ביותר שיש "חובה" לטפל ברכב במוסך יבואן בתקופה האחריות אבל מוסך היבואן, מעבר למחיר, דופק את הרכב עוד יותר.

ואז הלקוח מוצא את עצמו, אחרי 3 שנים, עם רכב שלא טופל כמו שצריך וגם ללא אחריות יצרן.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 14 דקות, Dan786 כתב:

עצוב ביותר שיש "חובה" לטפל ברכב במוסך יבואן בתקופה האחריות אבל מוסך היבואן, מעבר למחיר, דופק את הרכב עוד יותר.

ואז הלקוח מוצא את עצמו, אחרי 3 שנים, עם רכב שלא טופל כמו שצריך וגם ללא אחריות יצרן.

זה לא רק בקיה.

גם באחד ממורשי הונדה היה אותו סיפור אצלי ברכב 2013- החליפו את הנוזל בכוסית ע"י שאיבה ולא נגעו בגלגלים.

באחד ממוסכי מאזדה אבא שלי נתקל באותה תופעה עם מאזדה 3 ספיריט.

זה לא,שהמוסכים אינם מקצועניים,אלא יותר פשוט לומר שרובם עצלנים ברמות קשות.

כמובן,שנאמר רובם כי יש כאן בטוח מוסכים בהומלצו כאו בפורום (רון/גבע ועוד..) שאני מאמין,שעובדים בצורה מקצועית,לא בחאפריות ולא בעצלנות.

• מבאס 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, colauti 9 כתב:

זה לא רק בקיה.

גם באחד ממורשי הונדה היה אותו סיפור אצלי ברכב 2013- החליפו את הנוזל בכוסית ע"י שאיבה ולא נגעו בגלגלים.

באחד ממוסכי מאזדה אבא שלי נתקל באותה תופעה עם מאזדה 3 ספיריט.

זה לא,שהמוסכים אינם מקצועניים,אלא יותר פשוט לומר שרובם עצלנים ברמות קשות.

כמובן,שנאמר רובם כי יש כאן בטוח מוסכים בהומלצו כאו בפורום (רון/גבע ועוד..) שאני מאמין,שעובדים בצורה מקצועית,לא בחאפריות ולא בעצלנות.

לגבי רון, אני יכול להעיד שהוא עושה הכל כמו שצריך וזה לא מפתיע למי שמכיר אותו ואת המוסך שלו.

לפני כמה שנים הייתה לי סיאט וטיפלתי רק אצלו, הייתי נוסע מהצפון עד אליו בכל פעם.

אז בוודאות, הוא החליף לי נוזל בלמים כמו שצריך.

לגבי מוסכים מורשים, לא רק של קיה.

לא פגשתי או שמעתי מאחרים על מוסך מורשה שעושה את העבודה הזאת כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...