Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כל החלפת שמן פעם בשישה חודשים אני מחליף גם את הפילטר(באוטודיפו)-עד היום ללא בעיות.

מעולם לא ראיתי איזשהו סימן על הפילטר לגבי טיבו ,תכונותיו וכו'.

ניסיון לחפש בגוגל את החברה המייצרת את הפילטרים(IP-זה מה שמצוין עליו) העלו חרס.

קראתי במקומות שונים שישנם סוגים של פילטרים עם חומרים מסננים שונים וכן דרגות סינון שונות

אשר נעות בין 40 מיקרון ל-10 מיקרון.

כמו כן קראתי כי הדרגה ה"סטנדרטית" של פילטר רגיל גנרי היא 40-45 מיקרון.

קראתי באיזה שהוא מקום שככל שדרגת הסינון גבוהה יותר,הדבר יאריך את חיי המנוע ואף יכפיל אותם ויותר.

איך ניתן לדעת במה להשתמש ואם הפילטר הוא בדרגת סינון כזו או אחרת.

מצפה לתשובת המבינים בנושא.

תודה

ניצן

פורסם

ככל שדרגת הסינון של הפילטר גבוהה יותר, כך השמן נשמר זמן רב יותר מחלקיקים ומעצמים מזיקים, דבר שמוביל לשמירה על המנוע.

אולם, מנגד יש לזכור, שככל שרמת הסינון של הפילטר גבוהה, כך אורך חייו מתקצר, שכן הוא נסתם מהר יותר - מה שמפחית מיכולת ספיקת השמן.

אני ממליץ ך להיכנס לאתר של חברת Purflux, שהיא אחת מהחברות המובילות בתחום, וללמוד משם:

http://www.purflux.com.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מדידות העלו שעם פילטר של 40 מיקרון אורך חיי המנוע יהיה בממוצע כ150000 מייל

ועם פילטר של 10 מיקרון אורך חיי המנוע יהיה בממוצע כ-405000 מייל.

הענין הוא שלא ניתקלתי בסימונים מתייחסים על הפילטרים

ניצן

פורסם

סיבה נוספת להשתמש אך ורק בחלק מקורי של היצרן.

מוטי.

בהחלט נכון.

אחד מההבדלים העיקריים בין הפילטרים המקוריים (וגם אלו שאינם מקוריים, אך לפחות איכותיים) לבין הפילטרים הפשוטים הוא שסתם האל-חזור המותקן בפילטר.

לשסתום זה משמעות רבה: כאשר לחץ השמן במנוע נופל, תפקידו של שסתום זה הוא "להחזיק" את כמו השמן למשך זמן ארוך יותר, ולמנוע את צניחתו מטה באופן מיידי.

הדבר מונע בלאי רב, בעיקר כשמדובר ברכב העובר התנעות רבות ותכופות (כגון רכב חלוקה).

כמובן שלפילטרים איכותיים נלויים יתרונות רבים נוספים. אחרי הכל, פילטר שמן אינו מוצר יקר (עשרות שקלים בלבד לפילטר מקורי ממוצע), כך שלא מומלץ להתפשר בנושא זה.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

במידה והפילטר שמן מותקן אנכית (ז"א מוברג כלפי מעלה) עניין השסתום לא נחשב, השמן גם ככה מתרכז במסנן לאחר כיבוי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מניח שזו התצורה שבה מותקן הפילטר במנוע בוקסר? :wink:

במידה והפילטר שמן מותקן אנכית (ז"א מוברג כלפי מעלה) עניין השסתום לא נחשב, השמן גם ככה מתרכז במסנן לאחר כיבוי.

איציק

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

רק באימפרזה/לגאסי :D... בלאונה לא...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גם ב-V8 של הפיקאפ שלי ואפילו במיאטה שלי התקנתי מתאם שיושב על קיר האש והפילטר מוברג אליו אנכית... ב-M3 שהייתה לי בכלל היה פשוט, המיכל שהפילטר יושב בו נמצא ממש מולך שאתה פותח את מכסה המנוע, פותח את המכסה, מוציא הפילטר וזורק אחד חדש פנימה וגמרנו.

מוטי.

פורסם
שלום

כל החלפת שמן פעם בשישה חודשים אני מחליף גם את הפילטר(באוטודיפו)-עד היום ללא בעיות.

***אני הייתי פעם באוטודיפו ואני לא נכנסת לשם יותר.

ביקשתי שמן גיר אוטומט נתנו לי לגיר רגיל, וזה מה שהרס לי את הגיר. קח בחשבון שאם הם החליפו לך את המסנן הם גם יודעים איזה פילטר את טיבו ואת תכונותיו וכ"ו תמוה בעיניי שאתה לא שואל אותם מה הם שמים לך באוטו.

:roll: אני שואלת ולא מתביישת תענו לי! :roll:
פורסם
שלום

***אני הייתי פעם באוטודיפו ואני לא נכנסת לשם יותר.

ביקשתי שמן גיר אוטומט נתנו לי לגיר רגיל, וזה מה שהרס לי את הגיר. קח בחשבון שאם הם החליפו לך את המסנן הם גם יודעים איזה פילטר את טיבו ואת תכונותיו וכ"ו תמוה בעיניי שאתה לא שואל אותם מה הם שמים לך באוטו.

תמוה בעיני שלא עמדת ליד האוטו ולא וידאת את סוג השמן שהם שמים לך(או שאולי אין לך יכולת להבדיל ביניהם).-חבל, כי במקרה שלך הפסדת אלפי שקלים,אני במקומך הייתי תובע.

כמובן שפילטר זה פילטר, והם טוענים שהוא מתאים לרכב-אני מטפל שם כבר 8 שנים ללא בעיות אך אני מודא ומשגיח בדיוק במהלך העבודה מה הם עושים ומה מחליפים.

כמו כן את לא מתיחסת לשאלתי (השאלה היא למבינים בלבד(אפי?!))

פורסם

הבעיה ששמתי אותו בעצמי ומי שהלך לקנות את השמן הזה זה בעלי, והמוכרן רק דחף לו שמן שלא מתאים כששאלתי אותו: "מה זה? זה לא אדום" ענה לי: "זה חדש, זה מה שהמליצו באוטודיפו"

נו, לכי תתווכחי וזהו פאשלה רצינית הא?

פילטר שמן נמצא בתחתית הגיר אצלי, איפה נמצא אצלך הפילטר לפי דעתך? ואם כבר מחליפים אותו באותו דיפו אתה חושב שהם לא יודעים מי היצרן ?

אולי לא הבנתי נכון את שאלתך, אקרא שוב בעיון.

פורסם

נכון אין סימונים על פילטר השמן, ואפשר לשים לך גם משהו דומה, אבל אם תכנס למוסך מורשה שמטפל ברכב שלך אין סיבה שתקבל משהו לא טוב, או שאני נאיבית מדיי.

• תוכן חדש...