Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות במכירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רכב מזה כשלוש שנים שקיבלתי מאחותי הגדולה (נעשתה העברת בעלות), בזמנו היא רכשה את הרכב מליסינג.

לצערי, אין לי היסטוריית טיפולים מסודרת לרכב כי אבא שלי היה זה שלוקח ומחזיר את הרכב אבל לא היה מספיק חכם לתעד את הטיפולים באופן מסודר.

בנוסף לכך,  חשוב לי לציין שאני לא יודעת מה באמת ההיסטוריה של הרכב, מכיוון שנקנה מליסינג אין שום דרך לדעת אם אי פעם עבר עליו משהו, אם חלילה עבר תאונה או שהיו תיקונים.

לקחתי את הרכב לפוליש ווקס כדי להחזיר לו את הברק, אני לא יודעת עד כמה ההשקעה הזו הייתה משתלמת כי נלקח ממני מחיר מעט גבוה ביחס לתמורה אבל זה כבר עניין אחר.

בכל מקרה, אני מוצאת את עצמי בסיטואציה לא פשוטה, גם ערך הרכב משמעותית יהיה נמוך ממחיר מחירון בגלל הליסינג ומעבר היד מאחותי שהוא מיותר לגמרי וגם אני לא יודעת אם אי פעם אוכל להתחייב על שלדה, גיר, מנוע.

הרכב עובר טסט בקלות בכל שנה וגם נלקח לאחרונה לטיפול כללי להחלפת שמנים ובדיקת ברקסים.

כמו כן, חשוב לי לציין שכנראה חלקים ברכב נצבעו בעבר, לא ידוע לאחותי על משהו כזה או אחר ואני לא מאמינה שחלילה עשתה תאונה כי אחרת זה היה מופיע בסליקה שהוצאתי לא מזמן.

איך אני יכולה לעשות מאמץ ולמכור את הרכב? מצד אחד, אין ממש היסטוריית טיפולים מסודרת, לא ידוע לי העבר ממש ומצד שני, הק"מ נמוך משמעותית כי אני משתמשת בו רק לנסיעות קצרות והק"מ אפילו לא חצי מרכבים אחרים באותו שנתון.

מה הייתם מייעצים לי לעשות? אני מעוניינת למכור את הרכב ולהתשדרג וגם מבינה שרווח גדול לא ייצא מזה.

אשמח לכל תובנה.

תודה ולילה טוב.

פורסם

לפרסם את הרכב אין לי בעיה.

איך אני מתנהלת מול אנשים שמעוניינים לקנות את הרכב?

איך להסביר את ההיסטוריה של הרכב? 

מה להגיד לגבי טיפולים, לגבי העבר?

אני לא מתכוונת לשקר לאף אחד, רק שקיפות.

פורסם

תתקשרי למרכז שירות טויוטה הקרוב לביתך ותבקשי דו"ח היסטוריית טיפולים,

שישלחו במייל.. את אפילו לא צריכה לצאת מהבית.

התנהלות מול קונים?  תציגי בפניהם את כל האסמכתאות שיש לך כולל סליקת הביטוח (לדעתי הרוב לא יכירו את הדו"ח הזה).

אם תרשמי קצת פרטים יבשים אני אוכל לעזור לך לאמוד את מחיר הרכב.

ק"מ נוכחי, יד 01 ? , חודש ושנה עלייה לכביש, רמת גימור.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

כמו שנאמר, אם הרכב טופל במורשה טויוטה תוכלי להוציא את כל הסטוריית הטיפולים מכל מוסך מורשה. אם לא, נסי לגשת למוסך הספציפי שהוא טופל בו ולבקש מהם. בהנחה שהשום דבר לא נעשה בשחור, לא צריכה להיות בעיה משמעותית לשחזר מה נעשה.

לגבי המכירה עצמה: אל תתחייבי לכלום. בלי קשר בכלל למה את יודעת על הרכב ומה לא. גם ברכב בן שנה שהוצאת מהיבואן ולא עבר תאונה לעולם יכולות להיות בעיות שאת לא מכירה, אפילו תאונות קלות שקרו לפני המסירה, בוודאי ברכב עם הסטוריית ליסינג. יש עדיין אנשים (אפילו פה בפורום!) שלא יקנו ממישהו שלא מוכן "להתחייב", אבל יש גם לא מעט שיעריכו מוכר אמין שלא מנסה לבלשט אותם. בסה"כ כל התתחייבויות האלו הן לגמרי באוויר - גם אם מוצאים משהו בבדיקה, ברוב המקרים זה נכנס למו"מ מול המוכר על כמה זה "מהותי" והאם תאונה היא "שלדה", ו משם זה בעיקר נתון לרצונו הטוב של המוכר - אם הוא לא רוצה להחזיר את עלות הבדיקה, קשה לי להאמין שמישהו יקח אותו לבימ"ש בשביל זה.

בקיצור - תשיגי כמה שיותר מידע, תספרי כל מה שאת יודעת (ותדגישי מה את לא יודעת), ולדעתי תוך כמה ימים (אם תתמחרי נכון) הרכב כבר לא יהיה שלך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אז ככה:

- אני מניח שיתקשרו אלייך סוחרים רבים, רובם לא יזדהו כסוחרים, ויבקשו התחייבויות שונות או יבטיחו 'מזומן' (כאילו זה יתרון) במחיר נמוך בלי לראות את הרכב.

מודעה עם תמונות יפות, הסטוריית טיפולים מטויוטה רק מה שיש בלי להשתגע, לשאול יפה את אבא היכן טיפל בדרך כלל ולהוציא גם משם הסטוריה, הסטורית ביטוחים כנ"ל ואת יכולה למכור את הרכב במחיר מחירון (משוקלל) מהר מאוד.

תהיי בטוחה בעצמך ואל תסעי לאף אחד, מי שרוצה שיבוא. גם לא להלחץ מכמה ענקיים שבאים ועושים פרצוף של מבינים.

תדגישי בטלפון שאת שקופה ואמיתית ואת יודעת רק מה היה בבעלות שלכם, וכי יש לך דו"ח סליקה השולל (כך אני מקווה) תאונות קודמות.

בהצלחה!
אה, ולא בשבת קודש... אין ברכה בכסף שמרויחים בשבת

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני יודעת איפה אבא טיפל ברכב, אמנם זה מוסך מוכר וטוב אבל אין לי קבלות ותיעודים.

אבא שלי מכיר את בעלי המוסך באופן אישי, אולי זו הסיבה שהיה ביניהם הסדרים מיוחדים אבל מה אני עושה בסיטואציה כזו?

הרכב כן מטופל פשוט לא מתועד...

פורסם

אם המוסך לא יכול להוציא לך איזשהו תעוד כתוב של הטיפולים, אין לך הרבה מה לעשות. אבל מה אנחנו יכולים לעזור? מקרה קלאסי של "חייבים לחסוך, יעלה כמה שיעלה".

כל מה שנשאר לך זה לספר את הסיפור הזה לקונים פוטנציאליים ולקוות לטוב.או לזרוק אותו באיזה מגרש ולהפסיד כמה אלפים, גם אופציה.

סה"כ יאריס רכב מאוד מבוקש, אם הוא במצב סביר אני מאמין שתצליחי למכור גם בלי תעוד טיפולים. זה לא שלכל רכב משומש בישראל יש הסטוריה מתועדת ממוסכים מורשים, בסוף (כמעט) הכל זה עניין של מחיר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

את לוקחת את העניין קשה מדי.

"טויוטה יאריס, שנה X, קילומטראז' Y, יד Z, ליסינג בעבר, שמור ומטופל ללא תיעוד.

מחיר: 12345, לא לסוחרים בבקשה."

זהו. שלח לחמך... תראי אילו פניות תקבלי. 

תמונות נורמאליות- חשוב.

פרסום מחיר גבוהה טיפה מהמחיר המבוקש. כולם מצפים להוריד קצת במחיר אז צריך מקום למשא ומתן, הרבה נרתעים ממחיכ גבוהה מדי- אז לא להסחף.

עוד דבר- הרכב טופל במוסך שהוא חבר של המשפחה? דבר ראשון תפרסמי אצל בעל המוסך שהרכב למכירה. זה שיש לו קשרים ולקוחות שמחפשים רכב- זה בטוח. האם הכפפה שלך מתאימה להם? מי יודע...

• מעניין 1
פורסם

תגידי מה שיש,שאבא שלך עשה טיפולים ואצלכם הרכב לא עבר תאונות.

אם הוא רוצה לקחת לבדיקה מוזמן על חשבונו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...