Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, בשעה טובה החלטנו לשדרג את הרכב המשפחתי, I30 שנת 2011 , הרכב שירת אותנו נאמנה 6 שנים ולא חווינו איתו תקלות או בעיות, הרכב מתחיל להזדקן והרגיש שהגיע הזמן להשתדרג, שמתי פעמיי לסוכנות רכב Lease4U בחיפה, שם הציעו לי ניסאן סנטרה 2018, אמרו שזה רכב מעולה, משפחתי, רחב, אמין וכו'....בהתחלה חשבנו ללכת על גודל כזה ואז אחרי מחשבה שנייה החלטנו לרדת מהניסן ולהמשיך עם הקו של יונדאי, ההצעה של האיש מכירות בסוכנות היתה יונדאי I25 שנת 2017, מכיוון שאין לי ידע נרחב ברכבים בכלל וביונדאי בפרט אני פונה לעזרתכם

ממה שקראתי הI30 יותר רחבה מהI25 וגם יותר גבוהה, ואלו 2 פרמטרים שדי חשובים לי מכיוון שקצת "סבלתי" מבעיית הגובה בI30 ותמיד הרגיש לי שהוא רכב נמוך ובנוסף זה רכב שאמור לשרת משפחה (אמנם לא הרבה במשך השנה כי רובם גדולים וכמעט ולא נוסעים איתנו אבל בכל זאת אני רוצה להשאיר את האופציה הזאת פתוחה שבמידה ואצטך עדיין הרכב יהיה רחב דיו להכיל משפחה של 4 נפשות לפחות) ולכן נראה לי שהI25 לא מהווה שדרוג בשבילי ביחס לI30 ב2 הפרמטרים שציינתי קודם

אשמח לעזרתכם ולהאיר את עיניי בנושא

תודה רבה

פורסם

ערב טוב

יונדאי i 25 מבוססת על היונדאי i 20 , זהו רכב סופר מיני,

רכב קומפקטי עם תא מטען, ויותר קטן מהיונדאי i 30 המישפחתי.

עדיף לך לחפש i 30 חדשה יותר או i 35 שזה i 30 בתוספת תא מטען גדול.

פורסם

אתה צודק, ה-i25 מקטגוריה נמוכה יותר.

לפני 20 דקות, avi60769 כתב:

רכב קומפקטי עם תא מטען, ויותר קטן מהיונדאי i 30 המישפחתי.

למען האמת, ההגדרה הנכונה של i30 היא קומפקטית ו-i25 היא סופר מיני עם בגאז'.

משום מה, רק בארץ קוראים לקומפקטיות משפחתיות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בנוסף לגודל, i30 הוא גם בכמה רמות איכות מעל i25.. הרבה יותר מהפרש המחיר בין השתיים.

(רכב שמיועד לשוק האירופי מול רכב שמיועד למדינות עולם שלישי). 

פורסם

אני מודה לכם על התשובות, החלטתי לוותר על הרכישה של הi25, וכעת ההתלבטות האם להמשיך עם i30 האצב'ק או לחפש משהו אחר בקנה מידה דומה, מבחינת אמינות וכו' (Suzuki ??? לדוגמא ???)

פורסם

היתה לך יונדאי I30 מודל 2011, אני מניח שמדובר בדור הראשון של הדגם זהיה רכב נחמד מאוד ובהחלט אמין, הדור השני מסוף 2012 ועד ל2018 הוא כבר התקדמות משמעותית, לדעתי כדאי לך לחפש אחת כזו אם כבר אתה מעדיף להתמקד ביונדאי.

אני אישית נסעתי על 2 יחידות כאלו, אחת מהעבודה בגרסת סטיישן מודל 2013 שהחזרתי לחברה אחרי 150 אלף קילומטר בלי להכנס למוסך, ואחת שרכשתי פרטית בגרסת סטיישן עם היסטוריית ליסינג ומכרתי עם 158000 קילומטר, גם היא לא נכנסה למוסך. מדובר בדגם אמין מאוד שעד 2016 היה בעל מנוע אטמוספרי חזק יותר מהדגם שהיה לך עם 135 כ"ס שמשודך לגיר פלנטרי6 הילוכים, הבגאז מספיק גדול למשפחה שלמה עם 4 מזוודות עגלת תינוק וביבמה בצורת פרארי שהבן שלי סרב להפרד ממנה לרדת לאילת ל5 ימים ועדיין היה אפשר לראות מהחלון האחורי, הרכב אמין מאוד, מספיק חזק בשביל לא להתבייש לצאת לעקיפה, היא לא חורכת אספלט אבל גם לא תוכננה להיות כזו, רכב שיקח אותך מא- לב בלי דרמה, לא מצטיינת בשום קטגוריה אבל גם לא נכשלת באף אחת ומהווה אחלה תמורה לכסף, מאחור יש מקום לשני כסאות תינוק גדולים אבל בינהם לא יכנס מבוגר אלא רק ילד צנום מימדים, המזגן סביר, בסטיישן היו חלונות כהים מאחור שעזרו לצנן את האוטו הגדול, אין פתחי מיזוג מאחור אבל הילדים לא התלוננו שחם להם מדי, המזגן כן רועש במהירות הגבוהה ביותר עד לרמה שלא נעים לדבר באוטו.

הכסא מתכונן לגובה ולא הרגשתי מחסור בגובה לראש, בגרסת הסטיישן גם מאחור לא היתה בעיית גובה מהתקרה, לא יודע לגבי ההאצבק בגלל הגג הפנורמי שתופס נפח ומנמיך קצת את ריפוד הגג.

החל מסוף 2015 תחילת 2016 החלה להיות משווקת עם גיר רובוטי דו מצמדי ולכן אם אתה נוסע הרבה בתוך העיר אולי כדאי להמנע מכך, נרשמו פה הבפורום כמה תלונות על הגירים האלו מבעלי קיה סיד שחולקת את אותו מנוע וגיר כך שאולי האמינות שלו לוקה בחסר. עדיף יהיה להתמקד בדגם של עד 2015.

מחלה יודע של הדגם הזה וקיים למעשה כמעט בכול היונדאי שנמכרות בשנים האלו החל מה20 ל20 ל35 ולסונטה וגם באחיות מבית קיה היא הקופלונג הגה שנוטה להשחק, אצלי לא היתה הבעיה הזו אבל רכבים אחרים כן אחליפו אותו עוד לפני ה100 אלף קילומטר, מדובר בגומיה קטנה שעולה 15 שקל אבל ההחלפה לוקחת בסביבות שעתיים ולכן עולה בערך700 שקל במוסכי היבואן (ביו טיוב סרטוני הדרכה מפורטים על ההחלפה ושם לוקח להם בערך שעה וחצי לאדם לא מנוסה)

צריכת הדלק תהיה טובה מזו שהיתה לך ביונדאי הקודמת אבל היא לא מזהירה בלשון המעטה, אני עשיתי ממוצע של 11 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת אבל מה שתאבד בדלק תקבל באמינות.

גרסת ההאצבק מצויידת בגג פנורמי נחמד, בקרוז קונטרול ובמולטימדיה בהתקנה מקומית שנוטה לשבוק חיים בשלב מסויים, כשהחלפתי ראיתי שאת המולטימדיה שהגיע עם האוטו חיברו עם איזולירבנד וליפופי חוטים וגם זה בקמצנות מעצבנת כאילו הקציבו לכל חיבור בערך סנטימטר של איזו על מנת לחסוך ולמתקין נתנו 3 דקות עבודה כדי לסיים ולעבור לרכב הבא. הרבה כלים מהשנתונים האלו כבר מצויידים בולטימדיה חליפית, בגרסת הסטיישן אין גג פנורמי, בדגמים הראשונים של 2012 במקום מולטימדיה היתה מערכת מובנית עלובה ביותר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...