Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס אקטיב X

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתדל לתדלק אוקטן 98, מנוע טורבו ובמיוחד מנוע בהספק כזה יצא נשכר מאוקטן גבוה. הגיר מחליף באמת מהר ולמעלה אבל רעידות לא הרגשתי, אולי רעש קצת עמום מכוון המנוע.

פורסם

בשעת הנסיעה, המערכת בודקת כל הזמן את מהירות הנסיעה,וכאשר המהירות מיוצבת וקבועה ,המע' (המחשב) מנתק צילינדר,

הסל"ד יורד ל- 1500 , וכל עוד לא מאיצים --דוושת הדלק במצב קבוע ,ללא האצה לא נישמע הידהוד.

אולם הרכב לא יצליח להעלות במהירות לבד ,עקב  נסיבות של כביש עמוס פחות ,עליות קלות , מצב הדורש האצה.

בהאצה עדינה כאשר הרכב נימצא ב-1500 סל"ד ולא משנה המהירות בה אנחנו נוסעים , ישנו הידהוד מהמנוע ,מצב הדומה לנסיעה בהלוך גבוה,

במהירות נמוכה שאינה מתאימה להילוך הנוכחי, ואז צריך ללחוץ חזק יותר על דוושת הדלק - הרכב מוריד הילוך , וצובר מהירות בצורה חלקה ללא 

רעשים ותהודה, וחוזר חלילה.

במצב ספורט פחות מורגש .

לדעתי, ניתוק צילידר, צריךלהביא את המנוע לעבודה בסל"ד גבוה יותר מ-1500 , לפחות ל-1700~1800 , ואז כאשר נרצה להאיץ בהדרגה, היות והמנוע נימצא בסיבובים

גבוהים יותר מ-1500 ,הוא יתאמץ פחות לעליית המהירות, מבלי להוריד הילוך ולא יצור ויברציה ותהודה לא נעימה.

צריך לספר על תופעה זו במוסכי השרות, אחרת הם יחשבו שאין בעיות ולא ינתן פיתרון לבעייה- לדעתי הכל בתכנות התוכנה לניהול המנוע.

פורסם

^

אצלי להבדיל מאצלכם יש מנופים לשליטה על ההילוכים,

לכן מספיק שאני מוריד הילוך ל7 במקום 8 ואז הרעידות האלה נעלמות, כמובן עד X שניות זה מחזיר ל8 אוטומטית, לכן אם אני רוצה להישאר על הילוך 7 אז אני לוחץ על כפתור שליטה ידנית M,

משום מה כאשר הכביש רטוב ויש אווירה שקטה בלי רוחות זה משום מה מורגש יותר,

אני קראתי איפשהו והבנתי שמנגנון ניתוק הצלנדר עובד בין 1500-4500 סל"ד,

הנושא הזה כבר עלה מול השירות כמה פעמים, תמיד אמרו נחזור אליך אבל אף אחד לא התקשרו לגבי זה, התקשרו רק כאשר אמרתי מה עם המולטימדיה, באותה שיחה הייתי מנצל את ההזדמנות ומזכיר להם את זה, הזכרתי להם כמה פעמים לגבי זה ושאלתי אם יש עדכון כלשהו, אף אחד לא חוזר אחרי זה, נסעתי למוסך נעמה בחיפה ושם ממש לא התייחסו למה שאמרתי, הייתי שם כבר 3 פעמים, רק המליצו לי לעשות טיפול כל 15K ולא 30 או שנתיים בכל פעם שרגלי דרכה במוסך ולגבי הרעידות טוענים שאין דבר כזה, ואני בטוח שיש כי אני לא היחידי ששם לב לזה, השאלה אם זה חוקי בכלל?

אני ללא קשר מתכוון להחליף שמן כל שנה, אך יש הבדל בין להחליף שמן כל שנה אפילו אם זה 18K ק"מ לבין טיפול כל 15 כפי שאמרו לי בפעם האחרונה שהייתי שם, למה בהתחלה שיווקו את הרכב כדורש טיפול כל שנתיים או 30K, זו הטעיה, וחלק מהלקוחות שלהם יבחרו את הרכב בגלל תכונה זו כדי להגיע כמה שפחות למוסך,

אני חייב להודות שאני לא אוהב את ההתנהלות של דלק מוטורס, ועם כל הכאב ראש והבלגן שהיה לי בלובינסקי עם ה301, מה שבהחלט היה חיובי זה השירות שקיבלתי והנכונות לעזור ולפתור את הבעיה ששם זה ממש רמה אחרת, אפילו בסוף כן פתרו את הבעיה רק חבל שלקח כמעט שנתיים וחצי.

פורסם
לפני שעה, og.mg כתב:

אין הגיון בהסבר ההיקבעות ב"1500 סלד" כפי שהסברת.

בגירים פלנטארים מודרנים בזמן נסיעה בינעירונית תמצא לרוב את הממיר מומנט נעול, דבר שמביא להנעה ישירה בין המנוע לתיבת הילוכים, כך שהסלד הוא פונקציה של מהירות והילוך. כלומר בשונה מתיבה רציפה אין לך יכולת לגרום לרכב להיות תמיד על סלד קבוע.

לכן, בהנחה ומערכת ניתוק הצילנדרים לא מיועדת לנסיעה במהירות מאוד ספציפית אז ההסבר שלך לדברים אינו הגיוני כלל.

פורסם

יתכן שאין לך רכב מסוג זה

בפורד פוקוס MK 4 ,ברגע שהמע' ניהול המנוע מזהה שאתה נוסע במהירות קבועה כל שהיא , היא מנתקת צילינדר אחד, ומביאה אותך לפעילות מנוע , עם 2 צלינדרים , לסל"ד של  1500 קבוע  , באותה המהירות בה היית.

וזו בעייה, משום שכל שיפוע ,או מצב שדורש ההאצה ללא הורדת הילוך, כלאמר, לחיצה עדינה על דוושת הדלק להעלאת התאוצה ,גורמת לצליל תהודה לא נעים, ואז מורידים הילוך בלחיצה חזקה יותר על המצערת , והצילנדר 

המנותק חוזר לעבודה, והכל רגיל --  ס"ה לא נורא ועדיין הרכישה שווה.

פורסם (נערך)

עדין לא מובן איך מבחינה פיזית תיבת הילוכים עם הילוכים בדידים יכולה לאפשר למנוע להסתובב ב1500 סלד עבור מהירויות רבות.

באופן מעשי, עבור כל הילוך קיימת מהירות אחתאחת בלבד בה המנוע נמצא על 1500 סלד

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם

אני לא חושב שזה קשור לניתוק צל' מספר 1,

כמו שאמרתי המנגנון הזה עובד עד 4500 סל"ד בשיוט, וכתוב בלא מעט מקורות שזו פעולה שקופה ולא מורגשת,

אם אני משייט על 110 קמ"ש או יותר התופעה הזו לא קיימת, הכל חלק, כנ"ל עד 90 קמ"ש, שכאן בכלל באזור הזה של ה90 הרכב נשאר על הילוך שביעי, אם מעלים ל92 זה מעלה לשמיני אך משום מה הרעידות מורגשות רק מ95-105,

לדעתי זה בגלל תכנון לא מקצועי של פורד, או שידעו להעלים את רעידות מנוע ה3 צל' בכל טווח הסל"ד ופספסו דווקא בטווח הזה, אני בספק שעדכון תוכנה יוכל לעשות משהו בהקשר לזה, ואם כאן, אז זה לא היה ממתין 3 שנים שהרכב הזה על הכביש באירופה ועוד בכמויות, ובכלל נראה שהחבר'ה בפורד לא ממש ששים לפתור את הבעיה הזו או להשקיע כל מאמץ.

פורסם

לא ברור לי מאיפה המידע על 1500 סל"ד. בחומרים שקראתי, מדובר בפיצ'ר שפעיל עד 4500 סל"ד, לפרקי זמן קצרים.

המעבר בין שני מודי העבודה (3 או 2 צילינדרים) מתבצע בזמן מאוד קצר - 14 מילישניות, ככה שהמעבר עצמו לא אמור להיות מורגש. מה שכן אמור להוות בעיה, לדעתי, הוא ההבדל בין איזון המנוע בשני האופנים האלה - על פניו נראה שדרושים איזונים מאוד שונים כדי למנוע רעידות עם 3 צילינדרים לעומת 2. אלוהים יודע איך הם פתרו את זה...

יש פה קצת הסברים (למנועי 1.0 ליטר, אבל העיקרון אמור להיות דומה) - https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/ford-10-litre-ecoboost-engine-get-fuel-saving-cylinder-deactivation

https://www.theengineer.co.uk/downsizing-on-demand-ford-eyes-ecoboost-evolution-with-cylinder-deactivation-tech/

פורסם

ממש קל לזהות מעבר מ-3 ל-2 צילינדרים  -המעבר לא מורגש , סע במהירות כל שהיא (אני בדקתי מגוון מהירויות עד ל-100 ) ,והישאר במהירות קבועה זו 15~30 שניות , אתה תבחין שמד הסל"ד , יפול מכל קריאת סל"ד קודמת ,לסביבות 1500~1600 , ועדיין תישאר במהירות הקבועה בה בחרת + תופעת הלואי.

ניתוק הצילנדר , מתבסס על בדיקות המחשב לנסיעה במהירות קבועה, כל שינוי במצערת  להעלאת מהירות או בלימה \ או נסיעה שלא במהירות קבועה , ינתק או לחילופין לא יפעיל את ניתוק הצילינדר.

פורסם

אגב, משהו מעניין על הטכנולוגיה הזאת - הצילינדר המבוטל מופעל מחדש כל כמה עשרות שניות, תלוי בסל"ד שזה בעצם "מחזורי הפעלת הצילינדר" (למשל כל 60 שניות ב-1600 סל"ד) לפרק זמן קצר מאוד, כדי לחדש את הלחץ בתוך הצילינדר. כאשר הצילינדר מבוטל, הלחץ בתוכו יורד עם הזמן ויש צורך "לחדש" אותו.

אפשר לקרוא פה - https://core.ac.uk/download/pdf/288352774.pdf , זה מחקר שלם על הטכנולוגיה הזאת (בודקים שם בעיקר את הביצועים והפליטות, המאמר טכני מאוד - לא הבנתי בערך 2/3 ממנו :-) ).

• תוכן חדש...