Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני נוסע על קורולה ומאוד מרוצה ממנה, הכח מספיק לי, גם הנוחות, ובעיקר האחזקה. אני מבין שאני לא מבין במכונאות, לכן אנו מטריח עצמי לזיסו בת"א.

יש לי חיבה עזה למשפחתיות גדולות, הבעיה שכל הרכבים במחירים השפויים זיסו לא ממליץ בלשון המעטה..

B4? "יקר מאוד להחזיק"

לנסר החדשה? "פח של רכב"

צרפתי " אתה תהיה פה כל יומיים"

זיסו ממליץ רק טויוטה, הונדה, וולוו אם אתה בעל כיס גדול.

התקציב שלי 30k עד 35k. הרכב יסע 90 ק"מ ביום, קונה עוד כמה חודשים שיגמר קורונה, בודק אופציות מעכשיו.

אופציה ראשונה זה סופר מיני יפני, יאריס, גאז סוייפט שזיסו יטפל.

אופציה שניה זה ללכת על משפחתי גדול נוסף. מתעניין בc5. ראיתי במחיר הנל רכבים עם ק"מ נמוך טופלו במוסך מורשה. נוחות נסיעה ומנוע חזק זה שני הדברים החשובים לי ביותר ברכב..

הבנתי שהיה להם בעיות טיימינג, טורבו ועוד..

שאלתי היא אם c5 היא הרפתקה מיותרת

במידה ולא האם יש מוסך מומחה כמו זיסו שמטפל ברכבים כאלה?

במידה וסופר מיני יפני מה עדיף?

תודה לכולם

עריכה אחרונה על ידי naki220
פורסם

לא יודע מי זה זיסו,

אבל לצרפתיות קראתי הרבה המלצות על מוסך גבע.

איזו C5 מצאת בתקציב שלך? איזה מנוע?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

156 כ"ס?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לפי מה שאתה מגדיר את עצמך, הייתי מכוון למכוניות יפניות (אפילו שחלקן מגיע מטורקיה,צרפת ואנגליה) .

אתה מציין שאתה "עגלון" ("נוהג על-" כמו עגלון בעגלה, ולא "נוהג ב." (רגע של עברית 😉) )

עם כל הכבוד הראוי למוסך זיסו, ויש כבוד, כחלק ממוסך ברשת "בוש" מושקע בציוד הולם עם ידע ונסיון. המלצות של בעלי מקצוע כמוהו טובות בעיקר למי שלא מבין. הכוונה שלי היא שמטרתם היא להרגיע את הפחות מבינים מלהכנס להרפתקאות שיגרמו להם מפח נפש ואולי הוצאות מיותרות ( לא חושב שזיסו מפחד מצרפתיות או דומות, יש לו לפי האתר את הכלים והיכולת להתמודד איתן) 

לכן C5 עבורך עשוייה להיות חוויה לא נעימה. לא בגלל הרכב אלא יותר בגלל שאתה עשוי "להטריח" את עצמך, כדבריך, לתל אביב מידי פעם. 

אבל אובייקטיבית C5 עשויה להיות תמורה מעולה למחיר מצחיק בשנתון גבוה יחסית ורמת איבזור נדיבה. אבל כפי שציינתי- "לא לבעלי לב חלש" .

הונדה ו VOLVO לא זולות בוודאי בהשוואה ל טויוטה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, naki220 כתב:

אין לי בעיה לנסוע לת"א לטפל, אני נהנה לבקר אצל זיסו.. בהשוואה לקורולה מה גורם לc5 להיכנס למוסך יותר?

בקצרה, C5 היא מכונה מורכבת יותר מכל טויוטה שאינה הייברידית באותן שנים (וגם היום) . מנועי הטורבו אינם סלחנים להזנחה למשל.

אתן לך דוגמא בטויטה שהוחלפה  לאחרונה במשפחה. הרכב טופל פעם בשנה לפני טסט. ואציין גם שטיפול בוצע כל השנים במוסך שהיה מורשה יבואן ואחר כך הפך למוסך ברשת בוש. עד כאן הכל טוב ויפה. רק ש... הרכב נסע 25-27 אלף קילומטר בשנה, כלאמר הוזנח למדי למרות שחיצונית נשמר נקי ויפה. מכאנית היה מוזנח. הרכב נסע ונוסע (נמכר AS-IS,) אמנםרועש וחלש למדי (בוצה באגן השמן, רעשים מהגיר, מתלים גמורים חופש בהגה - אבל מניע ונוסע) 

לא תראה את זה ב C5 . 

אתה רוצה טעימה? עקוב אחרי לאנופורס והשרשור על הDS עם אותו מנוע. 

על פניו אתה לא נראה כאחד שתתלהב לטפל באותה מסירות, ויהיה עליך לבקר אצל גבע או זיסו מידי פעם.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מאז שקניתי הרכב מטפל כל 13k ק"מ בערך, רגיש לכל רעש בלימה, רחיקה כל צליל לא שגרתי מהמנוע. כל דבר מתקשר לשאול, אני ממש לא מזניח מכאנית. מהבחינה הזאת אני דווקא די בסדר, רק מפחד להתקע עם רכב שובק חיים באמצע כיבש מהיר..

שכן שלי עם c4 שנת 2000 בערך היה מתנתק לו החשמל באמצע נסיעה, ההגה מאבד החשמל מצב לא נעים בכלל.. אם זה לטפל בדיוק לפי הספר אין בעיה רק לא להגיע למצבים מסוכנים

פורסם

למעט צריכת דלק גבוהה יחסית וצורך בהחלפת צמיגים ברביעיות בגלל 4X4 קבוע, אני לא רואה מה כל כך יקר באחזקה של B4.
בתקציב שלך זה אמנם ישנות יחסית, אבל אחלה רכב לטעמי - מרווח, אמין מאוד, בטיחותי יחסית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אין דבר כזה C4 שנת 2000 בערך.

התחילו לייצר את הרכב רק ב-2004. כמדומני אקזמפלרים ראשונים הגיעו לארץ בסביבות 2005.

פורסם

ספציפית המנוע 1600 טורבו של הc5 בעייתי במיוחד , הרבה מנועים הלכו למרות שטופלו לפי הספר. להרפתקנים בלבד לדעתי.
לא רואה סיבה למה לא לקנות b4 או מאזדה 6 לדוגמא-אמינות גבוהה וחוץ מצריכת דלק בינונית מינוס מדובר ברכבים מעולים.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

פורסם

לפי התקציב אני מבין שאין לך עודפי כסף לטיפול ברכב. וזה גם עולה זמן. 

לדעתי לך "על בטוח" - עד כמה שאפשר לרכב בתקציב שלך. ואפילו לוותר קצת בגודל אם זה מאפשר לך לרכוש רכב יותר צעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, Michaelgir כתב:

ספציפית המנוע 1600 טורבו של הc5 בעייתי במיוחד , הרבה מנועים הלכו למרות שטופלו לפי הספר. להרפתקנים בלבד לדעתי.

אפשר לדייק,

המנוע הבעייתי הוא 1.6 עם 156 כ"ס, 165 כ"ס אינו בעייתי.

פורסם (נערך)

מבחינת הוצאות גם אם אפשר לדיית. אם זה כמה מאות שקלים יותר מרכב יפני בשנה לא משמעותי.. אבל אם זה הרבה יותר מזה(אני מטפל בזמן וכמו שצריך) לא משתלם לי

עריכה אחרונה על ידי naki220
פורסם (נערך)

תראה, הנסועה שלך גבוהה, קרובה ל-25,000 ק"מ בשנה. זה הרבה דלק, זה הרבה שחיקה, זה טיפול כל 6-8 חודשים. אם יש לך קושי לממן את אלה עליך לשקול מחדש את בחירת הרכב, גם אם מדובר בתחושה של אי הגשמת חלום ואפילו ויתור על נוחות מסויימת. ועל אלה עליך להוסיף תקלות שעולות כסף וימי עבודה, ועדיף רכב יותר צעיר עם הפחתת סיכון להן.

לכן אם אין לך צורך ברור ברכב גדול הרי שלגישתי עדיף רכב חסכוני וככל האפשר אמין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...