Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלקת בגידים. זה עובר בסוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הצעה שצריך לקרוא אותה בראש פתוח:

לדלקות חוזרות ונישנות- כורכומין.

אישית, אני לא אחד שלוקח תרופות, ובטח לא דברים טבעיים שכאלה שמרגישים אולי כמו הונאה.

שנים סבלתי מדלקות בעכוז וברגליים, לא משנה שלאחר 12 שנים גילו אצלי בסוף מחלה תורשתית (של דלקת בשרירים) ויש לזה טיפול, אבל במהלך ב12 שנים האלו ניסיתי כל דבר אפשרי- רופאים, משחות, כדורים, פיזיו, דיקור, שחייה, שינוי הרגלי אכילה, ואם היו מציעים לי ללכת לרופא אלילים כנראה שגם את זה הייתי מנסה. הייתי אובד עיצות.

מתישהו מישהו הציע לי לקחת כורכומין. טבעי, זול, לא יכול לגרום נזק. ניסיתי- במשך חצי שנה לא היו לי כאבים, אח"כ הכאבים חזרו (כנראה בגלל שהגוף התרגל לכורכומין) אבל זו הייתה החצי שנה היחידה בכל התקופה שהייתה נטולת דלקות.

אין מה להפסיד מזה. אני הייתי הכי סקפטי בעולם אבל מאוד הופתעתי.

https://www.tevabari.co.il/ויטמינים-ומינרלים/כורכום/כורכומין-terra-קנה-1-קבל-2-מתנה?gclid=CjwKCAjwnK36BRBVEiwAsMT8WH46u_YAOAP6aRCONbdxoRGOCjvf9RGAS1qzoOYhGuZKEQT6Xgm8ZRoCP3MQAvD_BwE

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, Night Driver כתב:

ברור שאני לא מחפש שמן נחשים או מים קדושים

ומצד שני אתה כותב

לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

אני אחרי דיקור.

היו דברים שדיקור עזר לי אבל פה לא.

איך אני אגיד את זה בלי לעורר פה מהומה רבה מידי, דיקור זה פלסיבו נקודה, המחקרים היחדים שמראים שהוא "עובד" הם מחקרים סינים שיש להם אינטרס חזק מאוד מתוך סין לתחזק את התעשיה הזו, כל מחקר קליני אמיתי שנעשה מחוץ לסין בכלים מערביים הראה פלסיבו מוחלט, בדיוק כמו הומאופטיה, קופות חולים "ממליצות" על זה כי החולים מבקשים את זה ולקופה זה זול להיפתר ככה מאנשים שלא חוזרים שוב ושוב לרופא, מצידי אם פלסיבו עובד על תחושת כאב של מישהו - שיהיה לו לבריאות, כשזה מגיע לכאב לפלסיבו אפקט חזק מאוד על חלק מהאנשים אם אתה לא יודע שזה פלסיבו, כשמדובר במחלות שאין להם תרופה (שפעת, קורונה וכו) שאנשים ישתו בקבוקים שלמים של שמן נחשים אם זה גורם למוח שלהם להרגע, אין לזה אפקט לטוב או לרע על המחלה שלהם, כשזה מגיע לנוכלים שמוכרים טיפולי סרטן במקום רפואה שבאמת יכולה להציל אנשים זה כבר משהו שפחות עובר אצלי.

כשרופא ממליץ לי על פלסיבו (הומאופטיה/דיקור/טייפינג [כן, כל הרצועות הצבעוניות האלה הם קשקוש] וכו) אני שואל אותו אם הוא באמת מאמין שפלסיבו יעבוד עלי, אם הוא מבין אותי, סבבה, אם הוא מתחיל להתווכח איתי זו הפעם האחרונה שאני רואה את אותו רופא.

אני אוהב לצטט את המשפט "אתה יודע איך קוראים לרפואה אלטרנטיבית שעובדת? - רפואה!"

עריכה אחרונה על ידי DrorZi
  • רעיון טוב! 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

יכל להיות שזה פלציבו ויכול להיות שלא.

אני הגעתי לדיקור בפעם הראשונה כשהייתי מאושפז עם חום גבוה לא מוסבר שלא ירד גם עם תרופות (עם אופטלגין היה יורד לכמה זמן ל 38.5 ומיד עולה חזרה) ואז הציעו לי לנסות דיקור. אני הסכמתי מנקודת מוצא של לא יועיל לא יזיק (ובהתחלה הזיק מאוד. זו דקירה מאוד כואבת באוזן שמביאה לך חשק עז לבעוט את המדקר מהחלון) אבל אחרי חצי שעה החום ירד למשך כמה שעות. אין לי מושג אם זה צירוף מקרים או לא אבל מאז אני מתייחס לזה כלא יועיל לא יזיק ואף פעם לא במקום רופא אמיתי.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@DrorZi

המלצה ללכת לדיקור היא די סטנדטרטית היום אצל רופאים, לא רק בקופה. 

לא יודע אם יש רופא שיציע לחולה סרטן לטפל בבמחלה בדיקור, אבל כאבים כרוניים (גב, רגליים, ראש) זו תופעה נפוצה למדי, לעיתים ללא היכולת של הרפואה המערבית להסביר את מקור הכאב או לתת לו פתרון. ובזה הפלסיבו עוזר לפעמים. זה לא תחליף לרפואה קונבצניונאלית, אלא עוד משהו שלפעמים יכול לעזור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@יבגניפ אני אבהיר את עצמי לרגע, אכן רופא MD לא ישלח חולה בסרטן לערבב דג חשמל וחיה מה עושה בלילה של ירח מלא גורוווווו גורווווווווווו, אבל יש מלא נוכלים שישכנעו אנשים לוותר על רפואה מערבית וימכרו להם את "הסוד שיודעים רק בהונללו" תוך כדי ריקון חשבון הבנק שלהם.

לגבי דיקור לכאב כבר כתבתי בהודעה הראשית שכל עוד מטופל לא מודע לפלסיבו שניתן לו יכולה להיות לזה השפעה מדהימה ומעלפת על כמה המוח שלנו נתון למניפולציות, כל עוד מפסיק לכאוב לבן אדם אני בעד, ועדין צריך להכיר בעובדה שזה לא יותר מפלסיבו.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

יש גם מה שנקרא "דיקור מערבי"? שפיזיותרפיסטים משתמשים בו, בעצם מחט ארוכה שמשתמשים בה כדי לנסות להגיע לכל מיני נקודות עמוקות בגוף (אם אני זוכר נכון את ההסבר של הפיזיותרפיסט שעשה לי את הדיקור הזה באיזור המפרק ירך...) לי זה עזר בשילוב עם תרגילים נוספים שהוא נתן לי. (אבל אולי גם זה פלסיבו... לא יודע)

פורסם

לא מאמין לאורטופדים.

אבחנו אצלי דלקות גידים ופרקים בלי הפסקה במשך 10 שנים.
עברתי את כל סוגי הטיפולים שהם המליצו (קיבוע, גבס, זריקות, כדורים). לא הסכמתי בשום אופן לניתוחים.

בזבזתי לא מעט זמן בחקר עצמי, והבנתי שאני צריך לפגוש מומחה בתחום הראומטולוגיה. 
עברתי מספר מומחים עד שהגעתי לפרופסורית ספציפית שהיא לטעמי עילוי.

היא איבחנה אותי בתוך זמן יחסית קצר, נתנה לי טיפול שישמור על המצב הקיים ויפסיק את הכאבים (זה הכי טוב שיש בשבילי כרגע).

אינני מכיר את הסיפור הרפואי שלך ומה משך הזמן שאתה סובל מכאבים. 

אבל, אם אתה סובל מכאבים במשך זמן רב, והדלקות שלך חוזרות ונשנות, אני ממליץ לפזול קצת מתחום האורטופדיה ולנסות להיוועץ במומחים בתחום הרפואה הפנימית (ראומטולוגיה).

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
לפני 2 שעות, BloodFist כתב:

יש גם מה שנקרא "דיקור מערבי"? שפיזיותרפיסטים משתמשים בו,

גם נקרא דיקור יבש. אני מבסוט על זה, זה קצת מאפס ונותן הזדמנות לעבוד על האיזור ממקום התחלתי של פחות כאב.

[אגב בחלק מהמקומות רושמים שזה לא כזה כואב, הניסיון שלי שונה אבל לפחות יש תוצאה]

------------------

עצוב לשמוע כמה אנשים לא מאמינים לאורטופדים (אני ביניהם), פשוט תחום רפואה שההרגשה האישית שלי לגביו הוא שהוא כושל. הניסיון שלי איתו מר מאוד, אני בטוח שאם חלק מהאורטופדים שהלכתי אליהם בצעירותי היו מנסים לחשוב טיפה שונה אולי המצב שלי כרגע היה טוב פי כמה, אבל לא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 30.8.2020 בשעה 10:25, אורח לרגע כתב:

מתישהו מישהו הציע לי לקחת כורכומין. טבעי, זול, לא יכול לגרום נזק.

אתה יודע, יש גם רעלים טבעיים שיכולים לגרום למוות. אז "טבעי" זה בהחלט לא "בטוח" למינונים גבוהים של שורש הכרכום יש תופעות לוואי בלתי רצויות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

עצוב לשמוע כמה אנשים לא מאמינים לאורטופדים (אני ביניהם), פשוט תחום רפואה שההרגשה האישית שלי לגביו הוא שהוא כושל. הניסיון שלי איתו מר מאוד, אני בטוח שאם חלק מהאורטופדים שהלכתי אליהם בצעירותי היו מנסים לחשוב טיפה שונה אולי המצב שלי כרגע היה טוב פי כמה, אבל לא.

יש ויש.

נכון שזה מקצוע שאוהב לחתוך ולנסר אבל יש גם אחרים.יצא לי להיתקל באורטופדים טובים (שבזכותם אני הולך ותפקד) ויצא לי להיתקל בסנדלרים (כמו אחד שאבחן לי שבר בבוהן ברגל בסיבוב הבוהן השבורה וכמעט חטף ממני בעיטה). פשוט צריך שילוב של מזל והיגיון בריא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

david, אני שמעתי קצת אזהרות על דיקור יבש, שאפשר לפספס בו ולעשות נזק.

אורטופדים יש ברמות מאוד שונות. התחושה שלי היא שרופאים לא מנסים הרבה פעמים לבוא עם ראיה הוליסטית. הכוונה לראומטולוג מאורטופד, למשל, אמורה להיות טריוויאלית אם יש סמפטומים שמתאימים או לא מוצאים הסבר אורטופדי לכאב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני יש מצב שאתה צודק אני לא בדקתי על זה לפני שביצעתי.

הלכתי לפיזיותרפיסט שאני סומך עליו ושמעתי עליו המלצות ממקור ראשון לכן כשהציע את זה כחלק מהטיפול "זרמתי".

פורסם

זה שמשהו פלצבו לא אומר שהוא לא עובד. אם פלצבו עובד, אדרבה.

לגבי ראומטולוגיה, זו המלצה לא רעה לדעתי והייתי מנסה לכל הפחות פגישת ייעוץ.

באיזו קופה אתה?

אוכל להמליץ לך על רופאים במרכז. לא חסרים ראומטולוגים טובים.

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המלצה חמה - פרופסור פנינה לנגביץ'.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תוכן חדש...