Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלקת בגידים. זה עובר בסוף?

Night Driver
שימו לב! השרשור הזה בן 1469 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

סבלתי מכאבים בקרסול מספר חודשים עד שהלכתי לאורטופד שאבחן דלקת בגידים.

עברתי סידרת טיפולי פיזיותרפיה ששיפרו קצת את המצב אבל  מאס כבר שנה וחצי אין שינוי.

יש למישהו תובנות מה ניתן לעשות (האורתופד אומר ניתוח ואין לי זמן להיות מושבת עכשיו)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה מאד תלוי כמובן, וכל מיקרה לגופו. האם הדלקת היא בגיד או במעטפת הגיד? 
האם מלווה בהסתיידות או לא?
כמובן שרק רופא יכול לענות, וכן, דלקת גידים יכולה להפוך ולהיות כרונית.
אם אתה לא מרוצה מהאורתופד שלך - תחליף אותו.
לי היה מרפק טניסאים ובעיית גב, שיישום הפיזיותרפיה באופן מאד מדויק, סיזיפי ונחוש - פתר את הבעיה וכעת כאחזקה - אני שוחה פעמיים בשבוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה אורטופד ופיזיותרפיסט שמלווים אותי הרבה שנים והם טובים (אחראים לזה שאני הולך ומתפקד) וגם בפיזיו אני לא משחק ועושה כל מה שאומרים בלי שום משחקים והנחות. באולטראסאונד לא מופיעה הסתיידות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת שאלה מאוד שאלתית. 

האם דלקת יכולה לעבור? כן.

האם אחרי שנה וחצי של טיפול מיטבי היא פשוט תחלוף לה מעצמה? אולי. 

האם זה סביר? לא.

הרופא ככל הנראה לא רוצה לנתח אותך כי יש לך דלקת. כי דלקת לא נפתרת על ידי ניתוח. היא נפתרת על ידי הסרת הגורם שגורם לה. 

אז השאלה היא למה יש לך דלקת. יש גורמים שניתן לפתור על ידי טיפול שמרני ויש כאלו שלא.

וסיפורים מ-5000 משתמשים שיגידו לך איך להם זה עבר עם שמן נחשים או שניתוח הציל אותם די לא רלוונטים. כי לא ברור ממש מה בעיה אצלך.

אין לך זמן להיות מושבת עכשיו? מתי כן יש לך? שיהיה לך תקבע ניתוח. שמישהו אומר אין לי זמן עכשיו, זה אומר שהבעיה לא מספיק מפריע לו מצד אחד ומצד שני הוא גם כנראה מרגיש שהוא לא מיצה את כל האפשרויות האחרות.

אני ממליץ לך בשלב שאתה נמצא:

1. לנסות להמשיך בסדרת טיפולים שמרנית נוספת.

2. להבין למה הוא רוצה לנתח אותך. מה הסיבה. איזה ניתוח הוא מציע? כי כמו שאמרתי יש מקרים שבהם טיפול שמרני יביאו אותך לשיפור עד רמה מסויימת וזהו. 

3. חוות דעת שנייה זה לא בגידה ברופא שלך. באמת. אתה לא צריך אפילו לספר לו. יש לך ביטוח מושלם. תבחר לך את הטוב ביותר בנושא ותתייעץ איתו. אני מבטיח לך שתקבל תשובות יותר טובות מאשר בקארספורום.

• רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה המפורטת. השאלה היא איפה מוצאים מומחה כזה שאפשר לסמוך על האבחנה שלו.

וברור שאני לא מחפש שמן נחשים או מים קדושים אלא לנסות להבין עם מה אני מתמודד ולמה לצפות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי מנסה למצוא פיזיותרפיסט + אורתופד שעובדים עם ספורטאים (ועושים ספורט בעצמם).
זה אומנם רק ניסיון אישי שלי ושל הסביבה הקרובה שלי (והחבר׳ה איתם אני מתאמן) אבל פניה לניתוח תמיד הייתה מוצא אחרון ותמיד היה קודם ניסיון להבין מה הגורם לבעיה ואיך ניתן לפתור אותו על ידי חיזוק וטיפול נקודתי.
אם אתה מעוניין אני יכול לנסות לברר על אנשי מקצוע מומלצים באיזור הדרום ע״י ספורטאים...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרא את השרשור הזה בבקשה.

כמו שנאמר כבר בשרשור הזה, דלקות זה כרוני ולא עובר ללא שינוי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אחרי דיקור.

היו דברים שדיקור עזר לי אבל פה לא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שלא תבחר אל תעשה ניתוח.

אחרי פריצת דיסק שהקרינה לי לרגל ימין כל מה שניסיתי לא עזר, והלכתי לניתוח.

to make a long story short היום אני לאחר שני ניתוחים,  עם 66 אחוזי נכות והבעיה לא נפתרה.

תעשה הכל, אבל הכל - ואל תתן לסכין מנתחים לגעת בך. צור קשר בה"פ ונשוחח בשמחה בטלפון, ניתוח אורתופדי זו לא עקירת שן.

בריאות

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול רק להעיד על עצמי:

תמיד היו לי כאבים בקרסול, כבר מהצבא, תמיד זה היה סביר והתעלמתי.
לפני משהו כמו 10 שנים זה ממש החמיר (הייתי מתאמן קצת בריצות קלות פעם בשבוע) והאורטופד כמובן המליץ על ניתוח כי יש לי איזשהו בלט בקרסול שלוחץ על גיד או משהו כזה...
הוא אמר אתה יכול לנסות פיזיותרפיה - אבל כשתתיאש תחזור אלי ונעשה ניתוח...
כמובן שמבחינתי ניתוח זה בכלל לא אופציה ואז הבנתי משהו:
אורטופד הוא רופא מנתח - זאת העבודה שלו! 
כשאני ואתה הולכים לאורטופד הוא קודם כל בודק האם ניתן לפתור את הבעיה בניתוח. וזה בסדר כי זאת העבודה שלו.
אז הלכתי לפיזיתרפיסט פרטי, שילמתי ממיטב כספי, והפיזיותרפיסט למעשה לימד אותי איך להמשיך לעשות פעילות מתונה תו"כ הכאבים,

והפלא ופלא תוך כמה שבועות כבר יכולתי לרוץ לקפוץ והיום אני אפילו לא זוכר את הכאבים הללו.

המסקנה שלי היא שפזיוטרפיס הוא כמו מוסכניק של השרירים והעצמות. הוא מכיר אותם טוב ויודע ללחוץ ולתת לך תרגילים שמתאימים לנקודות מסוימות.
וכמו מוסכניקים - יש חאפרים ויש מקצוענים. יש כאלה שלא באמת איכפת להם מהעבודה ויש כאלה שזו דרך חיים בשבילם.

ממליץ לך לברר על פזיותרפיסט מומלץ פרטי ושיהיה בהצלחה.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, nathun כתב:

כשאני ואתה הולכים לאורטופד הוא קודם כל בודק האם ניתן לפתור את הבעיה בניתוח. וזה בסדר כי זאת העבודה שלו.

קראתי בזמנו על נטיה של חלק מהרופאים למהר לשלוח מטופלים לניתוח. אבל זה מאוד, מאוד תלוי ברופא, ויש כאלו שיעדיפו כל טיפול שמרני בעולם לפני שיציעו ניתוח. 

אני לא רופא, אבל כמובן הייתי מציע לכל אחד לשקול לשמוע חוו"ד נוספת מרופא אחר כדי להבין אם ניתוח הוא בלתי נמנע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא כל כך מהר הולך לניתוחים גם כי לפעמים אפשר לחיות עם הבעיה, גם כי לפעמים הסיכון לנזק גדול מהסיכוי לשיפור וגם כי אני לא סומך על זה שאני ישן והם עושים מה שהם רוצים (לך תדע אם לא ישימו איזה חלק סיני מפירוק).

בגלל זה אני שואל כדי להבין מה האופציות ומי מומלץ להתייעצות. ה נע אצלי מכאב מטריד ועד למצב שאני בקושי יכול ללכת וצולע עם כאבים (וניסיתי למצוא חוקיות בין רמת הכאב לאופי הפעילות אבל לא הצלחתי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, Nakamichi כתב:

להבין למה הוא רוצה לנתח אותך.

רופא מציע לנתח כי זה מה שהוא יודע לעשות.

מנסיון של מכרים, בכל הקשור לאורטופדיה, ניתוח צריך להיות אופציה אחרונה, גם אחרי שמן טווסים מיוחמים.

להורי יש נסיון מצויין לבעיות שונות עם אפוסתרפיה (אבל מכירה גם מישהו שלא עזר לו):

https://www.apostherapy.co.il/כאבים-בקרסול/
לאחותי היו שני דורבנים ברגל, והיא נסעה במיוחד לכפר סבא למישהו שעושה מדרסים שהעלימו אותם לגמרי (אחרי שנה):
https://www.facebook.com/eyalorthopedia

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...