Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם
אשמח לעזרתכם לבעיה ש 4 מוסכים שונים לא מצאו לה את הפתרון

מדובר באופל אסטרה 1.4 טורבו 2013

זה כחודש מיד לאחר טיפול  שכלל נננ
החלפת נוזל קירור 
( כנראה מבלי שניקזו כראוי,) החלפת שמן כולל מסנם כמובן,והחלפת פילטר אוויר

התחלתי לסבול מריח בתא הנוסעים, שמן/דלק שרוף, כזה שממש מפריע לנשימה ולעיניים.
לא חסר שמן , ונוזל קירור ממש בהתחלה ירד קצת ומאז אין ירידה.

תחילה זה היה מתחיל בדיוק אחרי 6 דקות נסיעה
לאחרונה זה יכול להיות כבר בהנעה, ולעיתים כבר עם הכניסה לרכב

עד כה הוחלף פילטר מזגן שגם לא עזר

נבדק שאין איזה חור בפליטה , ולא היה (רק ע"פ התבוננות)

הוחלף גם מכסה שסתומים אורגינל (לא רק האטם), גם לא עזר 
 (היה קצת הזעה, אבל הרבה לפני שהתחיל הריח, יותר משנה)

מוסך נוסף אמר שייתכן שזה נזילה מקולר שנוזלת למקום חם, רק שזהו נזילה מאד קטנה, לטענתו כל חצי שעה טיפונת,כך שבכלל לא בטוח שזה קשור

אציין דברים נוספים ברכב אף שנראה שאין קשר בין הדברים, אך אתם לבטח תדעו לקשר או לא ....

1 הרכב צורך הרבה דלק 7/8

2 בנסיעה לאחור בלבד, יוצא עשן מאיזור האגזוז, בנסיעה שאינה רוורס לא , נתנתי לאחרים לנהוג כאשר אני מאחור.... וראיתי זאת בבירור

3 שאני משחרר את הרגל מדוושת הברקס, ישנו צליל של אוויר, הרכב בולם טוב והרכב גם עבר טסט לפני שבוע (יש את התופעה כשנה וחצי לפחות)

4.סורק תקלות הראה על p1101
 (ברכב לא נדלק לי דבר) נעשה אינפוזיה 

תודה מראש לכולם
פורסם

ראשית, קוד תקלה p1101 יכול היה לנבוע ממכסה שסתומים תקול שהוחלף והקוד מעולם לא נוקה, הייתי מתחיל בלנקות אותו ולראות אם הוא חוזר לאחר תקופה.

כמה ק"מ עבר הרכב?

ריח של שמן שרוף בהחלט יכול לנבוע מהזעת שמן שמטפטף על אזור חם - השמן נשרף ומכאן נובע הריח.

צינורית הזנת שמן של הטורבו היא אפשרות די נפוצה במנוע הנ"ל. הזעה/טפטוף עדין לא ישתקף במדיד, החלק עבר שדרוג במהלך השנים והמקט העדכני מגיע עם 2 טבעות אטימה במקום אחת שהייתה בחלק המקורי במקום שבו לרוב הוא מתחיל לנזול.

מקט צינורית הזנת שמן: 55592600

אתה יכול להסתכל בסרטון הנל על מנוע זהה כדי לראות היכן ממוקם ואיך להחליפו:

מקום פונטציאלי נוסף במנוע הנ"ל הוא אכן הקולר שמן שממוקם ממש מאחורי הטורבו, גם כאן זאת נזילה עדינה ולא תראה איבוד שמן שישתקף במדיד בטווח הקצר.

בגלל המיקום, קשה לאתר את הנזילה שם ללא הרמת הרכב על ליפט ופירוק ממיר, התיקון הוא החלפת האטמים של הקולר אך העבודה לוקחת לא מעט זמן עקב הצורך בפירוק הטורבו בכדי להגיע אליו.

לגבי רעש של אוויר בשחרור דוושת בלם, תנסה להקליט ולהעלות פה קשה להבין במה מדובר.

לגבי צריכת דלק, ממליץ לבדוק את העניין שכתבתי עליו בהרחבה כאן:

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

תודה על התגובה

מכסה שסתומים כאמור כבר הוחלף

גם השגיאה אף פעם לא הופיעה לי ברכב נורית כלשהי, סריקה יזומה העלתה זאת

הרכב לא נסע הרבה בכלל.... 40.000

אין כבר שום הזעה ממכסה השסתומים אחרי ההחלפה

צינורית ההזנה של הטורבו, ניתן להבחין אם מטפטף מבלי לפרק לעת עתה?

באיזה עלות אתה מעריך את העבודה על הקולר?

אתה יודע אולי גם מה הסיפור של העשן ברוורס?

עריכה אחרונה על ידי Avi132
פורסם

ק"מ נמוך ופחות אופייני לקולר שמן לדעתי.

מציע לבדוק את צינורית הטורבו, תסתכל בסרטון שציינתי רואים את המיקום שלה, אפשר לראות את כל הצינור על ידי הסרה של מגן החום בלבד (3 ברגים).

עשן רק ברוורס, לא שמעתי על דבר כזה ולא עולה לי בראש הסבר הגיוני לתופעה כזו.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

בהמשך לפוסט קודם שלי על ריח בתא הנוסעים

אחרי שביקשתי ממישהו להריח .... מסתבר שלא הגדרתי נכון את הבעיה, זה לא ממש ריח,כמו שזה משהו שפשוט נושמים בתוך הרכב נטול ריח אך מפריע לנשימה וגורם לעיניים אדומות.

זה מתחיל/מתגבר אחרי כמה דקות נסיעה

זה שעברתי בזמן שהייתה לי את הבעיה, טסט עם כל ענייני הפליטה,אומר שלא ייתכן בעיית גזים/פליטה? או שאין קשר?

יש גם את עניין העשן בזמן הרוורס (אין בנסיעה שאינה רוורס)

תודה לכולם מראש

פורסם

אז העברתם את ההודעה שלי לכאן ... רק כי ציינתי שכבר כתבתי שפתחתי שירשור קודם, הרי ציינתי שהניסוח שלה היה לא נכון, ומה רואה זה שנכנס לשירשור? את אותו ניסוח לא נכון!!

לראיה אף אחד לא הגיב 

במה הועילו חכמים?

פורסם

איחדתי את השירשרורים כי זה המשך של אותה בעיה וחשוב לדעת מה נעשה כבר בניסיון לפתור אותה, מה שרשמת בהודעה המקורית.

כשאתה כותב "בהמשך להודעה הקודמת שלי", בלי לתת אפילו לינק אליה ובלי לציין את דגם הרכב, אף אחד לא זוכר על מה מדובר, יש פה מאות הודעות ביום.

ואז רק ימליצו לך לבצע את מה שכבר בוצע.

פורסם

הייתה לי פעם אסטרה טורבו עם נזילת שמן מקולר שמן כפי שצויין פה שגרמה לריח שמן שרוף בתא הנוסעים.

פתרון עבור הנוסעים באוטו (לא לתקלה) להפעיל את המזגן במצב שלוקח אוויר מבפנים ולא על auto.

• תוכן חדש...