Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Tsachi89 כתב:

אין לי גישה למאמר המקורי, אבל שליש מהכתבה של מכון דוידסון היא הסתייגויות, שמשמעותן: יש מחקר אחד כזה, אבל בינתיים רוב הסמכויות ממליצות על טחפול אנטיביוטי שלם ולא מקוצר, ןיש נרבה צקרים בהם טיפול מקןצר נכשל".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצידו שני של המטבע - נטילת יתר של תרופות. דוגמה בולטת NSAID. הם ניתנים בקלות ,בעיקר ע"י אורטופדים, קצת פחות ע"י רופאי משפחה, בעיקר על מנת להפחית תגובה דלקתית של הגוף. חשוב להדגיש, שהתרופות האלה לא פותרות את הבעיה בגינה התפתחה הדלקת (למשל דורבן בעקב), אלא פשוט מנטרלות/מעכבות אנזימים (COX). פעם,פעמיים - לא יקרה כלום בטווח הרחוק. אבל אם מישהו לוקח מספיק פעמים, מערכת החיסונית שלו תתחיל להדרדר אט אט מבחינת מהירות ועוצמת התגובה. שימוש בסטרואידים לוקח את העניין לרמה אחרת לגמרי. נכון, שלעתים אין ברירה (בעיקר במחלות אוטואימוניות - אבל זה כבר נושא מורכב בפני עצמו), אך בחלק ניכר מהמקרים זו פשוט פעולה מהירה ונוחה, כאשר לא תמיד נלקחות בחשבון תוצאות הרסניות שלה בטווח הרחוק.

לסיכום - תמיד טוב להפעיל שיקול דעת, תמיד טוב לקרוא (באתרים מדעיים ,כמובן ובספרי רפואה ),לסמוך על התחושות שלנו כגוף חי (תכל'ס, אף אחד  לא מכיר את גופנו יותר טוב מאיתנו) ולא סתם לקחת תרופה מסויימת, כי זה מה שהרופא אמר.

מצרף קישור לפרק של יגאל גואטה מאתמול , עם קצת חומר למחשבה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הבעיה ב-NSAIDS אינה מערכת החיסון אלא הלב וכלי הדם, הקיבה, הכליות ועוד כהנה וכהנה. אבל זה לא העיקר.

מה שאתה מתאר הוא שימוש לא נכון בתרופות, אם בהוראת רופא ואם בלעדיה. שאלתו של פות"ש היתה דווקא לגבי שימוש נכון באנטיביוטיקה, אני מבין שהרופא התרשם מאד ממצב היד חהחליט שעדיף לטפל באנטיביוטיקה ללא דיחוי. כאן מדובר בחלטה שקולה, ולכן מדובר במצב זונה מזה שאתה מתאר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראת ליד שלו זונה? 😲

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

איזה ז'. שוב ההקלדה שלי.

מזכיר לי את רמזי שעובד אתי,  שמישהו קרא לו רמי. התלונן שקצצו לו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

זה בסדר, קוצצים להם פשוט בגיל 13 לא?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...