Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אני קורא בין השורות שאין סיבה לפסול אבן קיסר? קראתי את החסרונות של חריצה והכתמה/סדיקה מחום.

ממשיך להתעלק, מטבח קבלן (סמגל) לא אפשרי בגלל שהם רוצים לפחות 4 חודשי עבודה.
בגלל זה בחרנו באיקאה, אבל אני חושש מהעץ סיבית.
אם אני בודק בחברות נוספות, לא השמות הגדולים, איזה עץ סנדוויץ' אני רוצה? קראתי שיש בלבול בין שני סוגים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. רוב חברות המטבחים עובדות היום על גוף ארון מ"סיבית".

2. המיתוס של "סיבית זה דרעק, וסנדוויץ' זה הדבר"  רלוונטי בדיוק כמו "צרפתיות זה דרעק ויפניות זה הדבר".

כלומר, היה פעם בסיס אמיתי, הוא כבר מזמן לא נכון, ויש הרבה תת-דגמים שיש להם תכונות שונות זה מזה.

אם נחזור לגופים של ארונות מטבח, אז יש היום סיבית ירוקה, שהיא חומר עמיד ברטיבות לא פחות, ואפילו יותר מסוגים של סנדוויץ'.

דווקא חברות שמעידות שהן עושות את ארון הכיור מסנדוויץ' צריכות להדליק נורה אדומה.

כי כנראה החומר שמשמש לשאר המטבח, נחות.

בנוסף לזה, הדלתות עשויות היום ממגוון גדול של חומרים, וכמעט אף פעם לא מסנדויץ'.

דלתות לצבע, למשל, יהיו תמיד מmdf, יש דלתות זכוכית, הי גלוס (או אולטראגלוס או כל שם אחר שהחומר האקרילי הנ"ל מקבל בחברות השונות)...

לגבי סנדוויץ' ספציפית- זה בדיוק כמו סנדוויץ' בארומה.

יכול להיות טוב ויכול להית דרעק. תלוי מה שמים לך בפנים.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נתקו, מה משמעות חומרי הציפוי לעמידות הריהוט? האם יש חומרים מומלצים מבחינת עמידות המטבח לטווח ארוך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לכל חומר יש רגישויות שצריך לקחת בחשבון.

אין חומר "מושלם".

צבע רגיש לשריטות, פורניר לרטיבות.

פורמייקה עמידה מאד יחסית, אבל חום עלול לגרום להתרוממות הציפוי.

דלתות הפולימר הן חדשות מידי בשוק, בינתים מראות עמידות לא רעה. לדעתי פגיעות קצת פחות מצבע וקצת יותר מפורמייקה.

דלתות היי-גלוס גדולות מתעקמות, ושמעתי על כאלה שמצהיבות.

דלתות זכוכית לא מתאימות לארונות תחתונים כי הן פגיעות.

יש בחברות המטבחים היום חומרים מתכתיים (בעיקר על בסיס אלומינים) אבל צריך להתחבר למראה.

כנ"ל ה"ננו" שהוא מאד עמיד אבל תמיד בגימור מט, ובמעט צבעים.

אם השיקול הוא רק עמידות, מבלי להתחשב בכלל בעיצוב, הייתי אומר פורמייקה או פולימר.

פורסם

לקחנו זיו, צדקת לגבי המחירים.
בגלל שביצענו דרכם הזמנה למטבח מאוד יקר בדירה אחת, הם מאוד באו לקראתו, יותר ממה שאמרת.
משתף רק כי עזרת לי והידע הזה אולי יעזור לך.

• רעיון טוב! 1

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קרמה מרפיל (אבן טבעית, ליים סטון) או אבן קיסר?
אין הבדל עלויות משמעותי, לעומת גרניט למשל.
משהו כמו 6.5 מ"ר.

• אחראי פורום
פורסם

רוצה להעיר הערה מעשית. הפתח שעושים עבור הכיריים.

אני הייתי מבקש לפתוח פתח גדול מגודל הזיווד שנכנס בו, עד כמה שניתן כמובן בלי שיעבור את מידת החלק העליון.

החלפנו לאחרונה מגז לאינדוקציה, היו חסרים 7 מ"מ מעצבנים למדי.

סחבק לא קורא לבעל מקצוע על כל שטות, הצטיידתי במסכת צביעה טובה שיש לי, דיסק עם פלאפ ליטוש 40 וחפרתי ת'אמא של הקיסר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

:-)

עשיתי את זה לאחרונה כשהחלפתי כיור. הייתי צריך להוריד די הרבה, אז עבדתי עם דיסק יהלום, לא עם פלאף. אנחנו עדיין מנקים אבק מההרפתקאה הזו...

קח בחשבון שהאבק של הסיליקוורץ המחורבן הזה הוכח כמסרטן.

כך שהעניין לא מומלץ כתחביב קבוע.

לפני 21 דקות, Moonlight Theory כתב:

קרמה מרפיל (אבן טבעית, ליים סטון) או אבן קיסר?
אין הבדל עלויות משמעותי, לעומת גרניט למשל.
משהו כמו 6.5 מ"ר.

קרמה מרפיל זו אבן גיר. לא שמעתי על מישהו שהשתמש בה למשטח של מטבח (היא כנראה תספוג ותוכתם די מהר)

אבן קיסר זה הסובארו של המשטחים. עושה את העבודה, נראה מכובד, מגוון צבעים ועיצובים, עלות סבירה.

גרניט זו אבן מצויינת למשטחים. היא חזקה מאד ולא סופגת. גרניט טובה תראה כמו חדשה אחרי 30 שנה. צריך אבל להתחבר למראה. אם התחברתם לקרמה (החלקה והעדינה) המראה של הגרניט אולי ירתיע אתכם. גם אין כמעט בז'ים שמנתיים כמו הקרמה בגרניט. יותר לכוון השחורים-אפורים או חומים-אדומים כהים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מבין נכון שאם גרניט מחוץ לתקציב אתה תעדיף אבן קיסר על קרמה מרפיל?
קראתי בגדול מה שאפשר על אבן לעומת קיסר, הרושם שלי שיש יתרון של טמפרטורה וחריצה, חסרון של נקבוביות ורגישות לחומציות (כתבת אבן גיר).

אגב,גם לי היה מוזר במיוחד התוצאות בעברית, רק כשמחפשים קאונטר טופ באנגלית מתחילים להבין שזה קיים.

• אחראי פורום
פורסם

מכיר את האזהרות לגבי החומר ואני לא מזלזל, מעבר למסיכה גם הרכבתי משקפי מגן ודאגתי שהאבק יעוף הלאה ממני עד כמה שניתן וכל המשפחה בחוץ עד אחרי הניקיון.

האופציה השנייה הייתה לחכות לאיש שיש, בנתיים להיות מושבתים מבחינת כיריים ולנשום את הלכלוך שהיה משאיר.

זה כמובן לא מומלץ לאף אחד ולא צפוי לחזור על פעולה כזו בקרוב.

היום מחכה לי תענוג אחר של שיוף שפכטל מ-15 מ"ר בניה של גבס.

עד כאן חטיפת השרשור :)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בהבנת הנקרא הלקויה שלי הבנתי שיש אופציה לגרניט...

(אגב, אם אתם מתחברים לאפורים המגורענים, יש מצב שתמצאו סרדו טורקי, שזו אבן גרניט דחוסה ואיכותית, מאיכות טובה, בסביבות המחיר של אבן קיסר מסדרות הביניים)

אני אומר שוב- לא מכיר קרמה מרפיל כמשטח למטבח. מצד שני- 40 שנה עשו כאן מטבחים מאבן חברון, שהיא אפילו פחות דחוסה מהמרפיל. אף אחד לא מת. 

לא יודע מה קורה בחו"ל, מצד שני, באירופה עושים קאונטרטופס מפורמייקה...

אני עושה קיסר היום בבתים שבהם "money is no object". יש להם סדרות מטורפות שעולות יותר מגרניט איטלקי. כולל משהו שמדמה אוניקס חצי שקוף.

צריך להקפיד לחתוך על קרש חיתוך, ולא לשים עליו סיר חם ישירות מהכיריים. זה לא שהוא נשרט מכל נגיעה עם הציפורן או נסדק ביום חמסין.. 

• תוכן חדש...