Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על הזרקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים אני שומע על דבר שנקרא בעיית הזרקה בגלל מזרק לא תקין ומעניין אותי לדעת איך המנוע יפעל אם אחד המזרקים לא יזריק מספיק דלק. מה יהיה אופן פעולת המנוע בסרק ובנסיעה במצב כזה ואיך זה ישפיע על המנוע בעתיד?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

השאלה שלי מה יהיה אופן הפעולה, יקרטע? ירעד? יוציא עשן או ריח? מה הסימנים או התופעות לוואי של מקרה כזה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הבה נחשוב בהגיון.

הרי כשאחד מהמצתים לא תקין, אחד מהצילינדרים לא מייצר כוח והדבר מתבטא בקרטוע המנוע, גמגומים בהאצתו, כיבויו בסרק ועוד.

ניתן לצפות לתגובה דומה ממזרק תקול, היות וגם הוא גורם לאי פעולתו של צילינדר מסוים.

ייתכן ויהיה הבדל בכך שיהיה ניצוץ באותו צילינדר, אך לא דלק או לא בכמות מספקת, ולכן ככל הנראה לא יהיה פיצוץ.

אני משער שההבדל בהתנהגות המנוע יהיה אף פחות מורגש ממצת תקול, היות ומחשב המנוע ינסה לתקן את המצב ע"י הזרקת כמות דלק רבה יותר במזרקים הנותרים, ובנוסף יפתח את המצערת במעט יותר מהרגיל לכניסת אויר נוסף.

כל דבריי לעיל הם בגדר השערה בלבד, ואשמח לחוות דעת המנוסים.

שאלה קטה, האם במקרה שאחד המזרקים לא יעבוד לחלוטין או יעבוד בצורה לא תקינה לא תדלק נורת ההזהרה של מע' ההזרקה?

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

התקלה יכולה ליהיות גם במשאבת הזרקה

תיזמון לא נכון של ההזרקה באותו מזרק ,

לחץ הזרקה שונה ממזרק למזרק,

כל הדברים הללו ניתנים לתחושה ע"י גמגום של המנוע ,לא עובד עגול ברצף.

לעיתים אף לעשן מהאגזוז בתחילת נסיעה,

תצרוכת דלק שונה מהרגיל.

ויש עוד כמה סממנים שניתן לבדוק ע"י מכשירים ומחשבים אשר נימצאים בכל מוסך שירות.

ירון מאיר

פורסם

אם כבר דובר על מצת תקול, יש לי גם שאלה

מה קורה לדלק שנכנס לצילינדר ולא נשרף? הוא יישרף בצנרת הפליטה, ויהיו בקפיירים?

פורסם

דלק שלא נשרף בתא השריפה או עודף דלק בגלל מזרק דולף ("משתין") עלול לגרום למושג הנקרא

"שטיפת צילינדר" כלומר הדלק שוטף את שמן המנוע מהבוכנה והצילינדר ועלול לגרום, לאורך זמן, לנזק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אתה תראה גם בנייה של משקעים על הפלאג.

מה שנקרא בעגה המקצועית קרבון דיפוסיטס

באם יהיה הרבה דלק הדלק כמו שרמז רפי ידלוף גם לשמן.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...