Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי את מטוסטסת לי. 

טסט עד אמצע ינואר 2024 - פשוט הקדמתי בחודש את ההליך. ניצלתי יום חופש מתוך שבוע שהייתי צריך לשרוף אז החלטתי להתחיל את יום ראשון של שבוע שעבר בהתקף חרדה. 

עובר את המסלול עם הדוגמנית ונכשל על עוצמת תאורת חזית בשני הפנסים - וזה כבר מעלה את הלחץ דם כי אם זה היה פנס אחד מילא אבל שניהם? זה לא צירוף מקרים יש משהו לא בסדר בפנסים כנראה. 

והטמבון תפור עם ברגים בצד אחד. וכל פנס עולה אלפים ואין כאלה להשיג כמעט - והלחץ דם עולה. 

בסופו של דבר זה נסגר ב160 שקלים שכללו שתי נורות חליפיות מבית היוצר של OSRAM - 55 וואט נורמטיביות. 

וכיוון פנס לפנס ימין. 

אבל מפנס שמאל הנורה יצאה ככה: 

image.thumb.jpeg.5f0fce08e4003f4968cc6e69e863969e.jpeg

שמתם לב לזה שהיא עקומה? וגם החיבור של נעלי הכבל שלה... 

הנה יותר ברור

image.thumb.jpeg.1933c8b7efd50e2a3f520119e22c57a1.jpeg

איך זה קרה? רק זה שלמעלה יודע - אני זה שהכניס את הנורה הזו וזה קרה לפני הטסט האחרון ממה שזכור לי והיא עברה טסט... אז או שאני מתבלבל וזה קרה אחרי הטסט והיא התעקמה בניסיון להכניס אותה או שחטפה מכה מאיזה בור - בקיצור תעלומה. אבל! 

הנורה עצמה היא נורה סינית זולה שקניתי בתחנת דלק כשמיהרתי להחליף אותה וכן - רואים בעיניים מה היא משמעות של מוצר לא איכותי. 

יצאתי מהמסלול חוזר עם ידיים רועדות שרק תעבור כבר את הטסט - עברה! 

מעקב אחרי צריכת שמן

וובכן צריכת השמן ירדה באופן משמעותי כמו שזה נראה, מעריך שבין שני שליש לשלושה רבעים מבחינת אחוזים - רק אחרי שלושה וחצי מיכלים, היה חסר לי בערך 250 CC של שמן וזה אומר ליטר לפחות לכל 3K קילומטרים - זה בSPEC תקין סה"כ. 

אבל בקרוב סוגר איתה 3 שנים והאמת - הרכב הזה נרכש מלחתכילה לתקופת אחזקה של 3-4 שנים ונכון לעכשיו - אני אכנס איתה לשנה הרביעית כמו שזה נראה, אוהב את הרכב מאוד! 

אבל אני לא מתכוון להחזיק בה מעבר ל4 שנים. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

זה אומר ליטר לפחות לכל 3K קילומטרים

זה אומר יותר מ-4 ליטר בין טיפול לטיפול.

נשמע לך תקין? לי לא 

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 11 שעות, lanosforce כתב:

והיא התעקמה בניסיון להכניס אותה או שחטפה מכה מאיזה בור - בקיצור תעלומה.

יש סיכוי טוב שהנורה הזולה התעוותה מהחום שהיא מפיצה.

דבר נוסף, היצרן מאפשר צריכה של ליטר שמן כל 3,000 ק"מ?

נשמע שזו צריכה די גבוהה

• רעיון טוב! 1

-

פורסם

כבר לא יודע איך להתייחס לזה - מקריאה של מידע בכמה וכמה מקומות ממה שאני מצליח להבין זה שאפשר לצפות לצריכת שמן כזאת -  ואני מטפל אחת לכל 10KKM אז זה 3 ליטרים אולי פחות - אני יכול לחיות עם זה אם זה ישאר יציב ככה. ואין נזילה - בדקו את זה בגבע גם ואני עוקב אחרי הרכב והחניה - שום סימן לנזילה. 

אין לי כבר כוונה לתקן כל עוולה שיש במנוע הזה - הרכב עבר טסט, עבר בדיקת זיהום אוויר בלי שאצטרך לחמם ממיר או שום דבר מיוחד בניגוד לטסט הקודם שבו הבוחן מיוזמתו אמר לי לחמם ממיר ועברתי. 

אני עוצר כרגע כאן והתיעוד ימשיך בסיכום 3 שנות בעלות במרץ. 

לפני 14 שעות, BEEKER כתב:

יש סיכוי טוב שהנורה הזולה התעוותה מהחום שהיא מפיצה.

יתכן מאוד. הייתי מאוד עדין כשהכנסתי אותה למקום אבל היא היתה סוג של "פרודה" מהתושבת שלה - יתכן גם כניסה לבור, המתלים של הרכב הזה והבולמים קשים רצח. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 22 שעות, lanosforce כתב:

עבר בדיקת זיהום אוויר בלי שאצטרך לחמם ממיר או שום דבר מיוחד בניגוד לטסט הקודם שבו הבוחן מיוזמתו אמר לי לחמם ממיר ועברתי. 

סליחה על הבורות
מה זה לחמם ממיר ?

איך עושים את זה ?

איך זה גורם לפחות זיהום אויר ולעבור את הטסט ?

פורסם (נערך)

פשוט , נוסעים בכביש החוף עשרים דקות ומגיעים לטסט עם מנוע חם . היעילות של הממיר עולה פלאים עם הטמפרטורה ולכן יסנן יותר חלקיקים. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון תקופתי - 

עשיתי משהו ממש מפגר לאחרונה - אבל אני עדיין עוקב אחרי זה וטרם מתחשק לי לכתוב על כך. אז העדכון היום יהיה על משהו שנעשה ברכב אתמול. 

פינקתי את עצמי ביום של לייזרים, CNC ומחרטות אצל עלית קאר אודיו (יוסי אלפיין) בכדי להחליף בגברת סט רמקולים קידמי - 

image.thumb.jpeg.e9cb17ed14f4d3d21b92aadc1f3cce14.jpegimage.thumb.jpeg.22cffe6625980da8d2ba16a91f962f08.jpeg

image.thumb.jpeg.7b1f7bd081c6e38016437cb12f0a8ee3.jpegimage.thumb.jpeg.2cbd23ccfe02944cc9a9770d191c8442.jpeg

image.thumb.jpeg.6274215335eb7f3d96aad8dabffe1fcd.jpeg

הסט שהותקן הם סאב וופרים - כן, סאב וופרים קטנים ושטוחים בדלתות מבית earthquake sws-6.5x 

מידריינג'ים משולבים טוויטרים (מה נקרא סורס פויינט) עם קרוסים פסיביים - Eton RSX 80 

כל מה שיש לי לאמר זה - שימו אזניות טובות שמסוגלות להפיק באס טוב - תקבלו סוג של תחושה מה פחות או יותר קורה (זה נשמע הרבה הרבה יותר טוב במציאות) 

אה כן - וזה כשהסאבוופר בתא המטען - כבוי. 

זהו לבינתיים - בעוד כשבועיים מסכם שלוש שנים עם הקרוקומבוש דה באגט שידוע בכינוייה איילה דיאז. 

תמתינו לסיכום שלוש שנים כרגע ממש לא בא לי לפתוח תיבת פנדורה. 

• אהבתי 4

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 31 דקות, lanosforce כתב:

תמתינו לסיכום שלוש שנים כרגע ממש לא בא לי לפתוח תיבת פנדורה. 

עבודה יפה.
אני ממתין למפגש הבא כדי להתרשם מהסאונד ברכב שלך שוב...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סיכום 3 שנים עם קרוקומבוש 

כן! עברו שלוש שנים מאז הרכישה (השרשור נפתח חודש אחרי שרכשתי אותה בשביל בדיחת 1 באפריל) 

כן! אני עדין כאן והDS נוסעת - לא, המנוע שלה לא התפוצץ  - אבל... :-P

וובכן הבטחתי עדכון לפני מספר שבועות וכתבתי שאני עוקב אחרי משהו בשביל להיות בטוח - והיום אני כבר בטוח ויכול לחלוק מידע שהוא מהימן. 

איך אני מתחיל את השנה הרביעית שלי עם איילה? - כמובן, אצל גבע. 

למה אבל? 

כי אכילת השמן לא היתה רק מגומיות השסתומים - אמנם המנוע הפסיק לעשן ועבר טסט בלי שום בעיה בפן של זיהום אוויר. 

אבל פה ושם עדיין ראיתי קצת עשן (בימים קרים במיוחד שזה תכלס אפשר לאמר - תקין) ואז ראיתי שצריכת השמן ממשיכה.

מפה לשם מנסה לבדוק נזילות - אין אפילו טיפה אחת על הרצפה! כלום, נאדה - שולח ידיים לאזורים במנוע - יבש. לא מוצא כלום. 

מכאן לשם התחלתי לחקור את כל נושא תוספי השמן - אלו שנועדו לחדש אטמים והחלטתי לנסות BG RF-7 - בחיי שהמנוע מיד אחרי הרגיש עוד יותר חלק ונעים. 

אבל עדיין צריכת השמן ממשיכה - צריכת השמן עומדת על כליטר ממה שאני קולט לאזור ה1.5 אלף קילומטרים לממוצע. 

ולא נראה שלתוסף הזה היתה יותר מידי השפעה - הסיבה לRF7 היא שהוא יוצא עם השמן בזמן ההחלפה שלו אז לא מצאתי סיבה למה לא לנסות. 

אפשרות נוספת שהיתה לי - להזמין דיו UV לשמן ומשקפי אולטרה סגול וכבר באתי להזמין.

אבל - 

הרכב התחיל פתאום לאבד מים בקצב שהייתי צריך למלא באזור ה50 CC ליומיים - החלפתי פקק רדיאטור - לא עזר. 

מכאן - החלטתי לחזור לגבע ולהודיע שהחלפת גומיות השסתומים אמנם הפסיקה את העישון אבל לא את צריכת השמן. 

בקיצור הבוקר נכנסתי לגבע והאבחון הוא - 

מים - טרמוסטט - צריך להחליף שוב לאחר שלוש שנים.

פקק מיכל החזרים - ביקשתי שבכל מקרה ישימו לי מקורי. 

שמן - אין שום הזעה בעלת משמעות ובטח שלא נזילה - כנראה זה מהרינגים - ההמלצה היא לא לשפץ מנוע בשלב הזה כי אין שום עשן, השמן נקי  לגמרי - להמשיך לעקוב בקיצור.

מעבר לזה - טיפול תקופתי, רפידות בלמים קדימה, נוזל בלמים, נוזל רדיאטור, רצועת אביזרים יבשה (אבחון שלי - ראיתי קרע קטן בדופן שלה), פילטרים. 

מה הלאה? 

כמובן אעקוב אחרי הצריכה - שוקל להעלות בהמשך את צמיגות השמן ל5W40 או להשתמש בתוסף של ליקווי מולי. 

צפיתי בעשרות אם לא מאות סרטונים על מנועי THP ומנועי BMW - נראה שנושאי הנזילות והרינגים יותר מידי נפוצים ואם יש דבר שחוזר על עצמו המון זה שימוש בתוסף שמן וזה מה שהוביל אותי לנסות ודווקא החוויה - מאוד חיובית. 

סה"כ המנוע מגיע לחום עבודה מהר ויציב, אין מיספיירים למעט כמה שניות בהתנעה וזה מתייצב כמעט מייד. המנוע עובד חלק והרכב נוסע חמאה. כן כן - למרות כל מה שרשמתי. 

ונעבור לסיכום

סיכום שלוש שנים עם DS5 2014 

הרכב נקנה מראש לתקופת בעלות של 3-4 שנים, לא יותר.

סכום הרכישה 54 אלף שקלים כאשר 20 מתוכם מומנו ע"י טרייד על הרכב הקודם. 

הלוואת הגישור שלקחתי לרכישת הרכב הוחזרה בשנה הראשונה של הבעלות. 

הטוב 

הרכב באמת מדהים!

אני לא חושב שהייתי יכול למצוא בסכום כזה מכונית יפה יותר וסלון טוב יותר. באמת - מאוהב ברכב הזה גם עכשיו, עדיין! 

פשוט אי אפשר שלא לאהוב את הרכב גם אם אגרוט אותה מחר. 

הנסיעה שלה חלקה, המנוע בלתי מורגש בכלל - לא יודע לפעמים אם הוא עובד בכלל. 

למעט המתלים המאוד קשים - פשוט עונג צרוף, זה כן רכב שאפשר להזדקן איתו אם מבינים שפעם בתקופה יכולות להיות הוצאות כבדות. 

הרע 

חווית התחזוקה - נוראי! 

אני לא יכול לאמר לאנשים שכתבו כאן על לאקרדות שהם טעו - לצערי - צדקו, למען האמת כולם כאן צדקו - לטוב ולרע. 

מבחינת עלויות - כלכלית - לא נעים, אבל גם רחוק מלהיות באמת נורא עד עכשיו. באמת - לא זה מה שישבור אותי כנראה.

מה שבאמת כל כך נורא - זה תדירות וכמות התחזוקה שצריך להשקיע ברכב בכדי שיסע - פעם בשנה תקלה ברכב מעל 5 שנים על הכביש - לחלוטין יכול להבין - כבר מקדימים טיפול יאללה ביי. 

אבל ארבע, חמש, שש פעמים למצוא את עצמי מפרק חלקים בחניה או נוסע למוסך בקטע של ללכת על קצות האצבעות - זה כבר לשרת את הרכב. 

לבן אדם כמוני - בן אדם שהוא כן למרות הכל - מאוד טכני, בסדר, שרדתי את זה - אבל באמת - זה לשרוד. וזה לא התחביב שלי למרות הכל אז זה גם מאבד מהכיף תוך כדי בייחוד כשאין לי, פשוט אין לי - זמן. 

לבן אדם נורמטיבי - בלתי נסבל, בלתי מתקבל על הדעת. 

אבל 3 

השורה התחתונה - שלוש שנים אחורה האם הייתי מסתובב והולך? 

כן, ברור. 

אבל 4 

האם אני מתחרט על זה? 

לא!!! בשום פנים מצב ואופן אני לא מתחרט - אני משוגע! על הרכב ואוהב את הרכב ואין מצב! שהייתי רוצה לראות משפחטומטית עממית במקומה בחניה שלי. 

לקראת סוף השנה אני כבר אחפש לה את המחליפה כי תקופת הבעלות שהוחלטה עליה מגיעה לסופה ואני לא רואה טעם להמשיך - גם אם עד אז אשפץ מנוע מהייסוד או אם הרכב ימסר לבעלים הבאים עם לינק לשרשור הזה לגילוי נאות מלא! 

מה על הכוונת? 

אני רוצה לראות IS300H 15-16 בחניה בעקרון אבל גם לא אתנגד בכלל! לקיה פיקנטו חדשה - ימים יגידו. 

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם

יועלה כאן פוסט מכירה (ביד 2) כשיגיע הזמן לזה - אני מתאר לעצמי שיש כאן כמה משוגעים שלא יהיה אכפת להם בכלל לשלוף מנוע או להחליף אחד גם אם יהיה צריך ותכלס המחירון והעלות של הרכב יהיו כנראה פשוט בדיחה. לעומת זאת הרכב שיעמוד לאותו אדם בחניה - פרייסלס. 

ובדיוק בגלל זה - אני רציני וכנה כשאני אומר - אני אוהב את הרכב ולא מתחרט לרגע שיצאתי להרפתקא הזו (שעדיין תימשך לפחות עד אזור סוף השנה). 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

נראה רכב מאוד מיוחד ומעניין.

שאלה קצת מפגרת אבל אתה תבין אותי,בתור רכב יחיד שגם האשה משתמשת בו,זו אופציה או מתכון לבעיות?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

שאלה לא מפגרת בכלל וסופר רלוונטית. 

שנתון 2015 עם בלוק 165 זו לחלוטין אופציה - הדגם שלי - לא! רד מזה. למען האמת אם אתה אומר לי שזה רכב יחיד שלך שמשמש גם את האשה - הדבר הנכון יהיה לסרב למכור לך. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, lanosforce כתב:

מה על הכוונת? 

אני רוצה לראות IS300H 15-16 בחניה בעקרון אבל גם לא אתנגד בכלל! לקיה פיקנטו חדשה - ימים יגידו. 

אחלה, הנעה אחורית == כיף, אבל לא ממש חזקה וצריך להתאמץ כדי לגרום לה לבצבץ.

מבחינת אמינות תקבל שקט.

בחירה מצויינת

שלא יהיו אי הבנות, את הפיקנטו תשאיר בחנות

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...