Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני עושה כרגע פלאשינג למערכת הקירור עם מים מזוקקים לפיג'ו 208. הבעיה שכל פעם יוצאים רק 2 ליטר בערך כשבמערכת יש 5 ליטר לפי הספר. לכן אני מניח שבסוף התהליך ישארו מים מזוקקים בנוסף לנוזל הקירור שאכניס (לא תרכיז, מקורי פיג'ו). איך אפשר לגרום לכל המים או לפחות לרובם המוחלט לצאת בטרם אמלא נוזל קירור? חשבתי להניע את הרכב כשצינור הרדיאטור בחוץ ולתת למשאבה לדחוף החוצה מים מהמערכת, כמובן ללא יותר מדקה. השאלה אם זה מסוכן או שיש דרך אחרת להוציא את כל המים

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

עושים החלפה של נוזל כמה פעמים או משאירים צינור חימום פתוח, ממלאים ונותנים לנוזל הישןו לצד בזמן שמנוע עובד.

אפשר גם דרך הבורגי ניקוז ולהחליף כמות נוזל משמעותית.

אפשר עם לחץ אויר ועוד ועוד שיטות.

פורסם

תודה רבה! מהו צינור החימום? אני נקזתי את נוזל הקירור דרך הצינור התחתון של הרדיאטור, אליו אתה מתכוון? בסוף דחפתי החוצה את המים המזוקקים בנשיפה לתוך מיכל העיבוי, לא הנעתי את הרכב. הצלחתי לבסוף למלא בתוך המערכת 4 ליטר של נוזל קירור (מגיע כבר מהול), כנראה שיש במערכת ליטר של מים מזוקקים פחות או יותר. האם זה תקין או שכדאי לעשות עוד החלפה כדי להגדיל את הריכוז ?

פורסם

בקיר האש(מאחורי מסנן האוויר) קיימים 2 צינורות כניסה ויציאה לרדיאטור חימום של המזגן(אלו צינורות חימום). הגישה לא הכי נוחה למי שלא מכיר.

אם כבר בפג׳ו שלך קיים על הצינורות האלו פקק ניקוז אוויר שאפשר לפתוח אותו ועל הדרך אתה מנקז אוויר ביעילות מהמערכת ומאפשר לעוד מים מזוקקים לצאת, אל תנסה את זה כשהמנוע חם אלא רק בתחילת הנעה ותיזהר שהפקק לא יפול לך, תסגור אותו מיד כשאתה רואה מים ירוקים יוצאים.

אותו העיקרון עם פקק בתרמוסטט(תלוי אם זה מנוע 1.6 שתצטרך מברג שטוח ארוך לפתיחת הפקק או מנוע 1.2 שתצטרך לפרק צינור יניקת אוויר כדי להגיע לפקק).

פורסם

תודה רבה, זה בדיוק מה שעשיתי, פתחתי את שני פקקי הניקוז האלו עד שראיתי שיוצא נוזל בצבע כחול, עם זאת, נותר לי במיכל כמעט ליטר, משמע, נכנסו 3.5-4 ליטרים של נוזל קירור, ואז השאלה היא האם לבצע עוד החלפה או לחיות עם זה שנותר ליטר בערך של מים מזוקקים במערכת בנוסף לנוזל קירור. ההחלפה לא מסובכת, השאלה אם שווה לרכוש עוד מיכל נוזל קירור בשביל זה (עלותו 90 שקלים) או שאני סתם זורק כסף וזה לא קריטי.

פורסם

תלוי איזה נוזל היה קודם ומה מצבו.

אם למשל היה הרבה מי ברז עם טינופת אז חשוב להחליף כמה שיותר, אם היה נוזל קירור מקורי אז פחות קריטי לי ליטר שנים פחות.

פורסם (נערך)

עשיתי 3 מחזורים של מים מזוקקים, כך שכנראה נשאר מעט מאד מהנוזל קירור שהיה במערכת, המים שיצאו בשטיפה האחרונה היו דיי צלולים ולכן אחריו ניקזתי ומילאתי נוזל קירור מקורי. אני מניח שכרגע יש במערכת 80 נוזל קירור + 20% מים מזוקקים.

אחת הסיבות להחלפה היא שאין לי מושג איזה נוזל קירור היה במערכת (לא מי ברז כמובן) הרכב אצלי כמה חודשים. מניח שמדובר בנוזל הקירור המקורי שאיתו הרכב הגיע, לא הייתה שום סיבה לבצע החלפה ואני מניח שהבעלים הקודם לא פדנט כמוני ולא ביצע החלפה יזומה. לנוזל הקירור היה גוון כתום, כאשר נוזל הקירור המקורי של PSA הוא כחול, אבל ראיתי שיש נוזל בכזה גוון גם באקזמפלרים אחרים של ה-208.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

אבל כמו שאמרתי, כנראה שלא נשאר ממנו כלום כי עשיתי כמה פלאשים עם מים מזוקקים

• תוכן חדש...