Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה היה משך הנסיעה הכי ארוך בHST?

ובכלל, מה מצב "רכבות הלילה" עם קרונות שינה באירופה נכון להיום? עדיין נפוצות או שכבר אין הרבה?

פורסם (נערך)

מצטרף לברכות על השרשור המרתק. לפני כחמש שנים נסעתי ברכבת מאדינברה לאינברנס, נסיעה לא קצרה. אני תוהה אם זו הייתה HST או משהו אחר (לא זוכר).

בוקי, אני לא יודע להגיד אם יש פחות רכבות לילה או לא, רק יודע שנסעתי בקרון שינה בנורבגיה, ויש גם רכבת לילה עם קרונות שינה בפינלנד, יש מצב שאפילו ייצא לי לדגום אותה בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

כן יש תמונה באחת ההודעות :-)

השאלה שלי, כשיש נסיעה של נניח 10-12 שעות, האם רוב הנסעים לא יעדיפו טיסה בהנחה שהפרש המחיר לא מאוד גדול לטובת הרכבת.

בקרון שינה יש יחסית מעט מאוד מקומות ולכן מחיר הכרטיס גבוה.

פורסם (נערך)

ובכלל, מה מצב "רכבות הלילה" עם קרונות שינה באירופה נכון להיום? עדיין נפוצות או שכבר אין הרבה?

זה תלוי במפעיל. DB לא ממש הצליחו בזה, אבל מכרו את הקרנות לOBB האוסטרית שמראה עלייה במספר הנוסעים משנה לשנה.

כדי להרחיב את השירות הם הזמינו מסימנס קרונות שינה חדשים.

מעבר לזה

https://www.seat61.com/sleepers.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Sleeping_car#Europe

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

טוב זה קצת כבד לקרוא 228 עמודים...

אבל זה לא מפתיע בכלל, הגיוני שיש ירידה.

פורסם

...

לא מצאתי ספציפית ל-HST, אבל אם היום תרצה לנסוע מלונדון קינגס-קרוס לאינברנס שבסקוטלנד (המסלול הארוך ביותר), זה ייקח כשמונה וחצי שעות, כולל החלפת רכבת בגלאזגו- יש רכבת שיוצאת היום בשבע, עד שלוש וחצי אתה באינברנס. בוקי, אולי עוד תספיק. :-D

פורסם (נערך)

אכן מחקר שנראה מכוון למי שאחראי על קביעת מדיניות, אבל, בכל זאת, רפרתי על הפרק הראשון. די מעניין להבין למה רכבות הלילה יורדות מגדולתן:

מצד אחד התפתחות שירותי טיסה, רכבות יום מהירות ואוטובוסי לילה.

מצד שני עלויות תפעול שירות הלילה - ציוד יקר עם צפיפות נוסעים נמוכה, צורך בכוח אדם שייתן שירות בשעות הלילה ומגבלות של המסילות והתחנות בשעות הלילה, וגם דרישות הנוסעים - למשל חוסר רצון לישון בתא עם זרים ודרישה לחדרי שירותים צמודים. וירידה בכמות נוסעי העסקים הנדרשים לשירות זה.

בסופו של דבר נותרו קוים רווחיים בודדים, רוב הקוים שלא נסגרו פועלים מכוח חובה חוקית לספק את השירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא מצאתי ספציפית ל-HST, אבל אם היום תרצה לנסוע מלונדון קינגס-קרוס לאינברנס שבסקוטלנד (המסלול הארוך ביותר), זה ייקח כשמונה וחצי שעות, כולל החלפת רכבת בגלאזגו- יש רכבת שיוצאת היום בשבע, עד שלוש וחצי אתה באינברנס. בוקי, אולי עוד תספיק. :-D

אני תוהה מה הסיבה לנסוע לאינוורנס חוץ מרצון להרגיש שאתה בתוך מקבת' על אמת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
זה משהו שלא השתנה עד היום פחות או יותר. יש שביתות בחברת Southern Rail כבר שלוש וחצי שנים בלי פתרון שנראה באופן כי הם רוצים לעבור לרכבות בהן הנהג מפעיל את הדלתות, ולא מפקח נפרד שזה תפקידו.

להפעיל את הדלתות וגם לנהוג? השתגעת??

מעניין מה בארץ עשו כשביטלו את מוכר הכרטיסים בקו 5...

(גר בלונדון)

עכשיו כל הפורום מתחיל לבנות עליך עם כל המוכרים באיביי/אמאזון שלא שולחים לישראל :roll:

פורסם

נערך ב2016 כשOBB רק התחילו את השירות שלהם ובכל שנה מאז מספר הנוסעים והיעדים עלה, בניגוד למצב כשהשירות הופעל ע"י DB. אין לOBB שום חובה חוקית לקיים את השירות הזה.

נסיעה ארוכה ב FLIXBUS זה לא חוויה נוחה במיוחד.

פורסם

ובאותו מקור מצויין ששירותי רכבת הלילה הרווחיים היחידים באירופה הם קו אחד בשוודיה ומספר קוים המתכנסים בוינה, ליעדים שאין אליהם טיסות נוחות.

לא לשכוח ששירותי רכבת לילה אינם שירותי רכבת מהירה, במקרים רבים הרכבת דווקא איטית על מנת לאפשר לנוסעים לישון ולהגיע ליעד בשעת בוקר נוחה ולא מוקדמת מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה שלי, נסיעת עבודה ל-highlands, כולל ביקור בחורים נידחים ומרהיבים ביותר. הרגשתי שאני בתוך ספר של טולקין.

אז איזה אינטרס יש היום לאנשים לנסוע ברכבות לילה? תשובה מסויימת בעמוד 44 והלאה בדו"ח שלינקקתי אליו.

אין ספק שטיסות תפסו את מקומן של רכבות כאמצעי התחבורה התכליתי הנבחר לטווחים של, נניח, 500~ ק"מ ויותר. אני משער שמי שנוסע ברכבות לילה כיום הוא מי שעיתותיו בידיו: צעירים שנוסעים בחבורות, מטיילים, משפחות, חובבי רומנטיקה רכבתית (במובן romanticism, לא romance). אולי גם אנשים שנוסעים בין יעדים ללא קישור תעופתי טוב, ואנשים שמעדיפים ללכת לישון ברכבת ולקום השכם בבוקר ביעד, בבחינת שתי ציפורים במכה אחת. צריך לזכור שבאירופה, בניגוד לישראל, יש מציאות שלא מוכרת כ"כ לישראלים, שדות תעופה לרוב לא עובדים 24 שעות, אלא מתעוררים בבוקר והולכים לישון בלילה.

חזיר דיזל

פורסם

תיירות? לא יודע, אתה תגיד. היית באיזור?

• תוכן חדש...