Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 9 דקות, פריג'י כתב:

בטח שאפשר, קלארקסון וחבריו עשו את זה לא פעם... ואתה מתעסק פה עם טרול רציני.

יקירי, זה היה צורת ביטוי/מטבע לשון - לא אתגר 😁

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bj53eseiex

מרגישה את הלחץ: טסלה ישראל החלה להציע עסקאות מימון בריבית אפס.

יפה. לא האמנתי שזה יגיע לארץ. 

רק למה זה:

לדוגמה: בטסלה 3 גרסת הבסיס עולה כ-213 אלף שקל – וניתן לרכוש את הרכב בהלוואה אשר דורשת מקדמה בגובה כ-48 אלף שקל - ואחריה 72 תשלומים של כ-2,650 שקל בריבית 4.75%. אבל כל יתר גרסאות טסלה 3 נמכרות בהלוואה עם אפס אחוזי ריבית.

דוגמה נוספת: גרסתה החדשה של טסלה 3 שהושקה בישראל בשבוע שעבר - לונג ריינג' RWD אשר מסוגלת לנסוע מעל 700 קילומטרים בין טעינות לפי הצהרת היצרן - שמחירה הרשמי לצרכן הוא כ-228 אלף שקל דורשת מקדמה של כ-34,300 שקל - ואחריה 72 תשלומים של 2,699 שקל בריבית אפס (מה שהופך את רכישתה של גרסת הלונג ריינג' בתשלומים ליותר משתלמת מרכישת גרסת הבסיס).

עריכה אחרונה על ידי huber
פורסם (נערך)

תורת המשחקים.

הם רוצים להיפטר משאר דגמי הטסלה לעומת הטסלה הבסיסית.

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני כשעה, huber כתב:

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bj53eseiex

מרגישה את הלחץ: טסלה ישראל החלה להציע עסקאות מימון בריבית אפס.

יפה. לא האמנתי שזה יגיע לארץ. 

זה דיל מצוין, במיוחד עם מודל 3 החדשה, עם טווח מוצהר של 700 ק"מ, מה שבפועל אומר טווח אמיתי של 500+-, ואמור להספיק לנהג הממוצע למשך שבוע, אם לא יותר.

• אהבתי 1

פורסם

הלוואת בלון ללא ריבית?

אם אין כוכבית מדובר בדיל מדהים.

מקדמה בקטנה, תשלום בקטנה ובסוף תשלום בלון שקטן משווי הרכב,

וכל זה ללא ריבית.

אם הכל נכון מדובר במצבע אמיתי שובר שוק.

פורסם

איך הגעת למסקנה שזאת הלוואת בלון? לפי מה שאני רואה בכתבה אין פה תשלום בסוף התקופה אלא מקדמה + 72 תשלומים חודשיים שווים.

אולי אתה מתכוון למקרה שבו הרוכש רוצה למכור את הרכב לפני שעברו 72 חודשים (6 שנים)?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
Just now, motior כתב:

איך הגעת למסקנה שזאת הלוואת בלון? לפי מה שאני רואה בכתבה אין פה תשלום בסוף התקופה אלא מקדמה + 72 תשלומים חודשיים שווים.

אולי אתה מתכוון למקרה שבו הרוכש רוצה למכור את הרכב לפני שעברו 72 חודשים (6 שנים)?

כי באתר מופיע מספר אפשרויות, לא רואה טעם לשלם כל חודש תשלום גבוה על הלוואה ללא בלון, ככל והבלון הוא באמת ב0 שקל, זה נותן להרוויח משני הצדדים.

אם זה יתחיל כך בשאר היבואנים - הללויה

בכזה מצב כל חברות הליסינג הפרטי יכולים לסגור את שעריהם.

פורסם
לפני כשעה, אליהו שבת כתב:

אם הכל נכון מדובר במצבע אמיתי שובר שוק.

כבר היו (וישנם) מבצעים כאלה - בסקייוול, סרס, אפילו טויוטה, וכמעט בטוח שעוד חברות.

טסלה אינה היחידה שמתקשה בחודשים האחרונים.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

שאלה לבעלי ניסיון - אם הטווח של ה-3 לונג ריינג', הנעה אחורית, כ-700 קילומטר על הנייר, כמה זה בפועל, בקיץ הישראלי, בנסיעות בינעירוניות די רגועות?

אם מניחים שלא מומלץ לרדת מתחת ל-20%, מדובר ב-450 קילומטר על סוללה מלאה?

בלי סנטרי וכדומה.

פורסם (נערך)

אמנם אני עם מודל Y (צריכה לק״מ גבוהה בכ-10% מה-3 המקבילה) אך כלל האצבע לחישוב דומה.

טסלה מצהירה על כ-140 וואט/שעה לק״מ במודל 3 שאינו פרפורמנס.

בפועל, רצוי לחשב צריכה ממוצעת (תלוי מזג אויר, תוואי, אופי נהיגה, מהירות ממוצעת בכביש מהיר וכו׳) עפ״י 170 וואט/שעה לק״מ.

קח את קיבולת הסוללה ׳השימושי׳, הפחת 20% וחלק בצריכה הממוצעת.

אגב, הן סוללות LFP (רלבנטיות לגביך) והן סוללות NMC מאפשרות פריקה קרוב לאפס (נניח 5%) במקרה הצורך.

כל עוד לא עושים זאת לעיתים תכופות, צפוייה ירידה מזערית בקיבולת הסוללה.

אגב, במקרה נסעתי היום עם מונית Mach-e. הנהג טען לה-200 אק״מ בשנתיים, ללא ירידה מוחשית (מבחינתו) בטווח.

ראה כאן ל-3https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/en_us/GUID-7FE78D73-0A17-47C4-B21B-54F641FFAEF4.htmll

עריכה אחרונה על ידי waterman
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

לא באותו נושא אבל זכור לי שהיה כאן בשרשור דיון לגבי הטווח שממנו ניתן לפתוח את הטסלה מרחוק.

אחי נהג על הטסלה של אבא שלי ונסע לירושלים, שהה שם כמה שעות ונגמרה לו הסוללה בסמארטפון.

הגיע לאוטו ולא הצליח לפתוח, הוא התקשר אליי מפלאפון של חבר שהיה איתו ופתחתי בשבילו את את האוטו מתל אביב.

פורסם
לפני 50 דקות, waterman כתב:

אמנם אני עם מודל Y (צריכה לק״מ גבוהה בכ-10% מה-3 המקבילה) אך כלל האצבע לחישוב דומה.

טסלה מצהירה על כ-140 וואט/שעה לק״מ במודל 3 שאינו פרפורמנס.

בפועל, רצוי לחשב צריכה ממוצעת (תלוי מזג אויר, תוואי, אופי נהיגה, מהירות ממוצעת בכביש מהיר וכו׳) עפ״י 170 וואט/שעה לק״מ.

קח את קיבולת הסוללה ׳השימושי׳, הפחת 20% וחלק בצריכה הממוצעת.

אם אני לוקח את ה-3 החדשה לדוגמה, לונג ריינג', עם סוללה של כ-75 קילו-וואט שעה, זה יוצא כ-350 ק"מ טווח (מהטענה מלאה ועד 20% סוללה), לפי 170 וואט/שעה, או כ-440 עד 0% סוללה.

נשמע די נמוך למען האמת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...