Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, Olórin the grey כתב:

לא באותו נושא אבל זכור לי שהיה כאן בשרשור דיון לגבי הטווח שממנו ניתן לפתוח את הטסלה מרחוק.

אחי נהג על הטסלה של אבא שלי ונסע לירושלים, שהה שם כמה שעות ונגמרה לו הסוללה בסמארטפון.

הגיע לאוטו ולא הצליח לפתוח, הוא התקשר אליי מפלאפון של חבר שהיה איתו ופתחתי בשבילו את את האוטו מתל אביב.

לדוד שלי ננעל הכרטיס בתוך הרכב ולא היה לו איך לפתוח את הרכב 

הוא התקשר למספר של טסלה ענה לו מישהו מאמריקה כנראה

ביקש ממנו את האחוז של הסוללה ואת הק"מ העדכני של הרכב ופתח לו את הרכב

הוא היה מופתע שהם הסכימו כ"כ בקלות, כנראה הם משחררים בקלות יחסית בגלל שקשה לגנוב את הרכבים שלהם בלי שהבעלים ישים לב 

• מעניין 2
  • תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 46 דקות, gadik6 כתב:

נשמע די נמוך למען האמת.

צריכת החשמל של טסלה לק״מ היא מהיעילות/נמוכות ביותר.

אני מניח עפ״י נתוני היצרן (כ- 145-150 וואט שעה לק״מ) תקבל טווח תאורטי גבוה מ-500 ק״מ בשימוש בכל קיבולת הסוללה.

אך מכיון שביקשת נתון קרוב למציאות, איני איש בשורות…

בעיקרון, המצב דומה (ואולי אף פחות אידיאלי) בכל המכוניות מבוססות חשמל.

יצרנים אחרים בחרו בהגדלת הסוללה (והמשקל) ע״מ לפצות על יעילות אוירודינמית/חשמלית/מכנית פחותה.

שאל את עצמך באם טווח יומי של 350 ק״מ באמת מגביל אותך, מטבע הדברים זו שאלה שרק אתה יכול להשיב עליה.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני שעתיים, waterman כתב:

שאל את עצמך באם טווח יומי של 350 ק״מ באמת מגביל אותך, מטבע הדברים זו שאלה שרק אתה יכול להשיב עליה.

אין עמדה בבית/עבודה, ועם נסועה שבועית של 400-450 ק"מ זה גבולי.

יש עמדות טעינה מהירה במקומות כמו קניון/חדר כושר, שאני מבקר בהם מספר פעמים בשבוע, אבל זה בעיקר פסיכולוגי - לעבור מתדלוק של 5 דקות פעם בשבועיים להטענה של שעה+- פעמיים בשבוע.

פורסם

א. לא מומלץ להטעין באופן קבוע בטעינה מהירה.

ב. אין הצדקה כלכלית לרכישת רכב חשמלי חדש בנסועה כ"כ נמוכה.

ג. לדעתי גם המבצע הנחמד הזה לא ירים את טסלה מתחתית טבלת המסירות בארץ.

פורסם
לפני 10 שעות, אליהו שבת כתב:

כי באתר מופיע מספר אפשרויות, לא רואה טעם לשלם כל חודש תשלום גבוה על הלוואה ללא בלון, ככל והבלון הוא באמת ב0 שקל, זה נותן להרוויח משני הצדדים.

אם זה יתחיל כך בשאר היבואנים - הללויה

בכזה מצב כל חברות הליסינג הפרטי יכולים לסגור את שעריהם.

באתר של טסלה אכן מופיע ריבית 0 גם על הבלון

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, gadik6 כתב:

אם אני לוקח את ה-3 החדשה לדוגמה, לונג ריינג', עם סוללה של כ-75 קילו-וואט שעה, זה יוצא כ-350 ק"מ טווח (מהטענה מלאה ועד 20% סוללה), לפי 170 וואט/שעה, או כ-440 עד 0% סוללה.

נשמע די נמוך למען האמת.

המספרים שאתה מתאר מתאימים למה שאני מקבל בסטנדרט בנסיעות רגילות.

נסעתי קצת יותר מ-340 ק"מ והשארתי סנטרי מוד דלוק כל היום, יצאתי מהבית עם 100%, הגעתי הביתה עם 18%.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 10 שעות, gadik6 כתב:

אין עמדה בבית/עבודה, ועם נסועה שבועית של 400-450 ק"מ זה גבולי.

יש עמדות טעינה מהירה במקומות כמו קניון/חדר כושר, שאני מבקר בהם מספר פעמים בשבוע, אבל זה בעיקר פסיכולוגי - לעבור מתדלוק של 5 דקות פעם בשבועיים להטענה של שעה+- פעמיים בשבוע.

תראה, לא קיבלו אותי לתפקיד ניהולי בטסלה (אולי משום שלא הגשתי מועמדות?) ואין לי עניין לקדם את עסקיה.

המגבלה המתוארת נכונה לכל רכב חשמלי טהור. כמובן שניתן יהיה למצא כזה שהטווח שלו עונה על צרכייך די קרוב ל׳על הקשקש׳ ויתכן שבנסועה שלך אין ממש הצדקה (לדעתי המשוחדת בעליל, השקט, העדר טיפולים, הביצועים וכו׳, למרות עלות הרכישה וירידת הערך הגבוהות [לכאורה] - הטתה את הכף לזכות).

אך לגבי טעינה וטווח רק אעיר שניתן להגביל קצב טעינה לנניח 35 קוו״ט לשעה (בערך פי 3 מהקצב הביתי) ולכן שתי הטענות שבועיות במכון הכושר למשך 1.5 שעות בכל פעם, יתנו תוספת שבועית של כ-100 קווט/שעה שהם שווה ערך לכ-600 ק״מ טווח.

הכל בהנחה שהתעריף הציבורי אינו זול.

לגבי המחסום הפסיכולוגי: טעינה בחניון מכון הכושר ו/או בקניון בזמן שאתה עסוק במשימות אחרות + הבונוס של חנייה (כמעט מובטחת😄), לא אמורה להוות דיל ברייקר.

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מדובר על הדגם ה"חדש" של ה-3 (טווח 700+-) או הקודם?

היילנד סטנדרט. מה שמופיע באתר כדגם עם טווח של 513 ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, אליהו שבת כתב:

כי באתר מופיע מספר אפשרויות, לא רואה טעם לשלם כל חודש תשלום גבוה על הלוואה ללא בלון, ככל והבלון הוא באמת ב0 שקל, זה נותן להרוויח משני הצדדים.

צריך לבחון היטב את פרטי ההלוואה, אבל אם רכיב הבלון צמוד למדד, היתרה עלולה להתנפח משמעותית לאורך תקופה של 36–48 חודשים.
לאור מצב שוק הרכבים החשמליים ביד שנייה, הרכב יספוג ירידת ערך חדה לאורך התקופה. יכול להיות שעוד 3-4 שנים המחיר שתקבל ביד 2 יספיק בקושי כדי לסגור את הבלון. 

בקיצור אין ארוחות חינם. הם תקועים עם מלאי גדול של חשמליות שהם לא מצליחים להזיז ובשוק יד 2 יש מלאי גדול של חשמליות משומשות שנמכרות במחיר שחיטה. 

מצד שני ראיתי פולקסווגן פולו שנת 2021 ידנית עם 100,000 ק"מ שנמכרה תוך שבועיים. 

לפני 14 שעות, gadik6 כתב:

אין עמדה בבית/עבודה, ועם נסועה שבועית של 400-450 ק"מ זה גבולי. יש עמדות טעינה מהירה במקומות כמו קניון/חדר כושר, שאני מבקר בהם מספר פעמים בשבוע, אבל זה בעיקר פסיכולוגי - לעבור מתדלוק של 5 דקות פעם בשבועיים להטענה של שעה+- פעמיים בשבוע.

אם אין לך עמדת טעינה בבית אל תתקרב לרכב חשמלי. 

עריכה אחרונה על ידי Mr.SandMan
פורסם

מחזק את מה שכתבת.

בלי עמדת טעינה ביתית רכב חשמלי יעיק.....

יש לי מודל 3 לונג ריינג' בין הטווח הצוצהר לטווח בפועל יד מרחק עצום במיוחד בפרופיל נסיעות עירוני של הרבה נסיעות קצרות.

האנרגיה שנצרכת לקירור תא הנוסעים והסוללות בכלנסיעה היא עצומה. ומורידה את הטווח משמעותית.

ואם משתמשים בסנטרי או מזגן מרחוק (תמיד מפעיל לפני כניסה לרכב בקיץ) בכלל הטווח יורד.

עם עמדת טעינה ביתית זה פשוט לא מעניין אותי,  ולהפך סה הרבה יותר נח מבנזין ותחנת דלק. אם היה צריך לנסוע לעמדת טעינה כל פעם זה היה מעצבן.

פורסם

אני גם חושב שבלי עמדת טעינה בבית זה לא כדאי.

בייחוד כשמשתמשים בפיצ'רים שאמרת כמו סנטרי ומזגן מרחוק (שני פיצ'רים מאוד מבורכים אגב, אבל גם צרכני סוללה לא קטנים).

פורסם

צפיתי בווידאו הנ"ל ולמרות שזה לא מפתיע תמיד יפה לראות את הנתונים האלו "על הנייר" (כמובן שרלוונטי למחירים בארה"ב שם הדלק זול יותר, מה שאומר שבארץ ההפרש/חיסכון כנראה יהיה גדול יותר):

מדובר על מודל 3 פרפורמנס עם  שימוש של כ 7 שנים ברכב ונסועה של כ 63000 מייל.

הבחור שילם 1840 דולר (עלות הטעינה בחשמל) למרחק של 63000 מייל (כ 101388.67 ק"מ), שזה רק $0.0292 למייל!

לשם השוואה אם הוא היה עשוה את אותו המרחק ברכב ICE (מונע בבנזין) הוא היה משלם על דלק כ 12600$, שזה $0.2587 למייל.

הוא גם מציין שבמרחק נסיעה הזה הוא שילם רק 594$ על טיפולים ואחזקה (אני וציא מהחשבון נזק שנגרם לו מחור בכביש כי זה לא קשור לאחזקה).

אחרי 7 שנים ו 63000 מייל הסוללה בקיבולת של 85% מהמצב בו הייתה כחדשה.

גם מעניין לראות שהירידת ערך של הטסלה גבוהה משמעותית מזו של רכב בנזין (אבל זה אני מניח גם שכולנו פה כבר יודעים).

וכן - הם עדיין אחרי 7 שנים או יותר לא תיקנו את המגבים האוטומטיים לצערנו :lol:

כל שאר הווידאו זה הוא "ראנטיג" על פיטורי אישתו...

פורסם

85 אחוז קיבולת סוללה לאחר 7 שנים - 100 אלף ק"מ זה רכב נכה שיכולותיו נפגעו משמעותית.

ירידת הערך שגם ככה גבוהה נוגעת לרכב תקין עם יכולות מלאות, רכב כזה ספיציפית יסבול מירידת ערך גבוהה יותר, כך שכל החסכון בהוצאות הנסיעה והתחזוקה הלך לפח.

וצריך עוד לקחת בחשבון שמי שיירכוש את הרכב ימשיך לסבול מירידה בקיבולת הסוללת.

טוב הרכב יוכל תמיד לשמש כרכב לביצוע קניות במכולת השכונתית 😝

• רעיון גרוע 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...