Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקה את החיישן חמצן עם ספריי קרבורטורים.

את האינג'קטורים מומלץ לנקות בלחץ עם מכשיר מסויים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

איך עושים את הניקוי ? לבד או שצריך ללכת למוסך בשביל זה ? ואיפה מאתרים אותו ?

הבנתי שיכולים להיות שני חיישנים ? זה נכון ?

פורסם

צודק התבלבלתי לרגע בין MAF sensor לחיישן חמצן.

אגב, גם אותו ניתן לנקות עם ספריי קרבורטור.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

למה לנקות אותו?

האם אתה מתכוון למד זרימת אויר או לחישן למבדה?

מד זרימת אויר ניתן לנקות על ידי טבילה בכלי מלא בספריי קרבורטורים לא מומלץ לרסס ישירות על החיישן

בכל מקרה יש לקחת בחשבון שהניקוי עלול לפגום בחיישן ולהזיק יותר מאשר להועיל

חיישן למבדה הממוקם באגזוז ניתן לנקות כמו שצויין על ידי מבער ומיברשת פלדה במיקרה זה אין חשש לפגוע בחיישן אבל מנסיון זה לא עוזר התקלות בחיישני למבדה נובעות מקצרים או בעיות חשמליות בתוך החיישן עצמו

אם אתה מעוניין בחיישן למבדה חדש או מד זרימת אויר חדש ומקוריים ב50% ממחיר החברה צור איתי קשר בפרטי

פורסם

אוקיי, אז אם באמת אין טעם בלנקות אותו איך אני באמת יודע שיש צורך להחליף אותו?

העניין הוא שקניתי את הרכב יד שנייה ובבדיקה לפני הקנייה אמרו לי שHC גבוה (זיהום אוויר)

ממה שהבנתי זה שאו שהחיישן צריך החלפה או ניקיון של האינג'קטורים עם איזה תוסף...

אז איך יודעים מה צריך באמת ?

פורסם

האם הרכב צורך הרבה דלק? האם מסנן האויר נקי? האם הפלגים הוחלפו? כל רכב שניקנה מומלץ לעשות לו טיפול כדי להתחיל "דף חדש" ולהיות בראש שקט כולל החלפת שמן ופילטר שמן ובדיקת מצב הברקסים

כדי לדעת מה מצב חיישן הלמבדה ומד זרימת אויר עלייך להתחבר למחשב למטרת דיאגנוזה אם אתה מעוניין צור איתי קשר בפרטי אארגן לך דיאגנוזה לרכב ללא חיוב

פורסם
טעות אייומה !!! לא מנקים שום חיישן עם ספרי קרבורטורים !!

חיישן חמצן ניתן לנקות עם מבער ומברשת ברזל !

רוב התרסיסים לניקוי קרבורטור כיום הם SENSOR SAFE ואין בעיה לנקות איתם גם את החיישן חמצן.

על מרבית האריזות תמצא את הכיתוב:

"Safe for oxygen sensors, catalytic converters and electronically-controlled carburetors"

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כאמור, מהמושג "חיישן חמצן" משתמעות לעיננו שתי משמעויות: האחת היא חיישן מסת החמצן הנכנסת למנוע, שאחראי על דיווח כמות האויר הנכנסת למצערת וע"י כך נקבעת, בין היתר, כמות הדלק המוזרקת, והשניה היא חיישן הלמבדה, העוקב אחרי פליטת המנוע, ע"מ לספק אינדיקציה האם התערובת הנוכחית תקינה.

כפי שציין ידידי שלעיל, יש לחבר את הרכב למחשב אבחון ע"מ לדעת את מצב החיישנים ולברר איזה מהם יש לנקות/להחליף, אם בכלל.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני לא הייתי רץ כ"כ מהר לפרק.

גש למוסך עם ציוד דיאנוסטיקה מתאים, ותדע בדיוק מהו הרכיב הבעייתי במערכת הדלק.

אני לא הייתי משחק בנסוי וטעייה במערכת ממוחשבת כי הנזק עלול לעלות הרבה יותר מהתועלת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כאמור, מהמושג "חיישן חמצן" משתמעות לעיננו שתי משמעויות

אין פה שום 2 משמעויות.

ברכבים מודרניים כמות האויר נמדדת ע"י חיישן זרימת אויר (MAF) או ע"י חיישן שמודד את כמות הוואקום בסעפת היניקה (MAP).

חיישן למדה (תערובת) הינו חיישן חמצן שלמעשה מודד את כמות החמצן הנפלטת מהמנוע. במידה והכמות גדולה יחסית סימן שהתערובת עניה ובמידה והכמות קטנה מידי סימן שהתערובת עשירה. מספיק חריר קטן שנפער בצמוד להברגה של חיישן החמצן (מקרה קלאסי של חלודה בסעפת הפליטה ב 205/306 עם מנוע 1.4 TU) והאוטו מתחיל לפלוט עשן שחור (המחשב מקבל אות שהתערובת עניה מידי בגלל החמצן שחודר למערכת ומעשיר את התערובת בצורה היסטרית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אמרתי זאת כיוון שרוב מגיבי השרשור נתקלו בבלבול מהמושג "חיישן חמצן".

דבריך מסבירים באופן מפורט המרחיב על המשפט הבודד והמתמצת שכתבתי.

סה"כ ציינתי שהמונח מבלבל ויש להבדיל בין שתי אפשרויות היכולות להשתמע ממנו, אף לעיני מקצועיים (וראה תגובות המגיבים לעיל).

מצטער אם הטעיתי מישהו.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תודה לכל העונים...אני אעשה בדיקה בשביל ההתחלה..נראה כמה האוטו עושה לליטר דלק,ונראה אם שווה לקחת אותו לבדיקה, שוב תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...