Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה אקסייט Excite

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

מתלבטים אם לרכוש את הרכב הנ"ל.

זוג צעיר, ללא ילדים כרגע.

כיום אופי הנסועה עומד על משהו כמו 50% עירוני ו-50% בינעירוני. כ20 אלף ק"מ בשנה.

יש את הכסף לרכוש את הרכב, אך מעדיפים לרכוש במימון ולשמור את שאר הכסף לצורכי השקעה/ צרכים שונים. יש לנו אופציה לרכוש במימון ל7 שנים בריבית 1.25% (הטבה מהעבודה).

ביצענו נסיעות מבחן על מגוון דגמים של רכבים (סיאט ארונה, מגאן, איוניק, נירו), לכל אופציה יתרונות וחסרונות אך האקסייט הייתה ההכי מתאימה ומשמעותית לנו מבחינת היתרונות שלה- בטיחות, חיסכון ושקט (המבחנים בוצעו באותו מסלול נהיגה שכלל עירוני ובינעירוני). לדעתנו היא גם הייתה הנוחה מכולן.

אנחנו גם מתלבטים לגבי רמות האיבזור:

נסיעת המבחן בוצעה על האקסייט+.

אקסייט פלוס על הכביש תעלה כ141,700~143,200 (תלוי בצבע).

אקסייט בסיסית על הכביש תעלה 136,700~138,200.

ההבדלים בין האקסייט הבסיסית לבין האקסייט פלוס:

בפלוס יש פנסי לד פרוג'קטור (בבסיסית לד רפלקטור).

גג ומראות שחורות בפלוס.

משענות יד (באמצע ובדלתות) מעור (בפלוס) במקום בד (בבסיסית).

תאורת אווירה בפלוס.

מגנזיום 17" בפלוס לעומת 16" בבסיסית.

כל יחידת תאורת לד פרוג'קטור מהסוג שמותקנת בפלוס, במידה ומתקלקלת/ ניזוקה: כ5500 ש"ח. אין לי אומדן לגבי העלות של הרפלקטור לד.

היתרון של הבסיסית, כנראה בגלל המגנזיום המוקטן- צריכת דלק ממוצעת יצרן של 30.3 ק"מ לליטר בבסיסית לעומת 27.8 ק"מ לליטר בפלוס.

הבסיסית זמינה בצבע לבן עם ריפודים שחורים, שזה שילוב טוב מבחינתנו, אבל לא דיל ברייקר.

כמו כן היא זולה ב5000 ש"ח.

הנסועה כוללת גם נהיגה בכבישים חשוכים (סביבת נס הרים), ובכללי מעדיפים בידול ויתרון במכירה, אם וכאשר. השאיפה היא להחזיק ל6+ שנים אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד.

מה הייתם לוקחים?

נשמח להארות והערות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני הייתי לוקח את הבסיסית בגלל המידה השפויה יותר של הצמיגים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נהמגה בסביבות נס הרים תהיה לא נעימה בגלל התיבה הרציפה הרועשת בזמן מאמץ.

אני הייתי בודק קיה נירו או יונדאי איוניק המצוייגות בתיבת הילוכים רובוטית דו מצמדית נעימה יותר לשימוש במאמץ.

פורסם

יכול להגיד לך מנסיעה של שעתיים שכללה מעבר בנס הרים , צריכת הדלק לפי המחשב עמדה על 1-17/18. בעיר ובשיוט בינעירוני תתקבל כנראה צריכה טובה יותר.

פורסם
נהמגה בסביבות נס הרים תהיה לא נעימה בגלל התיבה הרציפה הרועשת בזמן מאמץ.

אני הייתי בודק קיה נירו או יונדאי איוניק המצוייגות בתיבת הילוכים רובוטית דו מצמדית נעימה יותר לשימוש במאמץ.

מתאר לעצמי, אך הנסועה שם היא בתדירות לא גבוהה (פעם בשבוע) ויותר חשוב לי הנסועה בבינעירוני מהיר (כביש 1, 6)/ עירונית.

ויצא לי לעשות עליה את הסיבוב גם בכביש 1 וגם בכביש 395 (מבשרת- עין כרם) ודווקא היא מוצלחת ומתאימה לנו, יותר מהאיוניק (לא בדקתי נירו במקטעים כאלו).

מה שכן חשוב לי זה איכות התאורה בלילה- האם הרפלקטורים של האקסייט הבסיסית טובים?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
יכול להגיד לך מנסיעה של שעתיים שכללה מעבר בנס הרים , צריכת הדלק לפי המחשב עמדה על 1-17/18. בעיר ובשיוט בינעירוני תתקבל כנראה צריכה טובה יותר.
תודה על התגובה.

באיזו גרסה נהגת?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

גם אני הייתי בוחר בבסיסית - התוספות של הפלוס הן יותר קישוטים והמינוס הוא צריכת הדלק והמחיר הגבוה יותר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

חסכון של 5K עכשיו עלול לעלות ביוקר בהמשך.

אם נחשוב על מכירה עוד 5 שנים,רוב הקונים יעדיפו דגם מאובזר יותר ועוד בטח כזה עם גג נפתח (מודה שלי אישית יש חולשה לעניין כבר עשור),שעד כה לא הוצעה באף קורולה ( כי באוונסיס /קאמרי היה גם היה) למעט אולי כאלו שנמכרו בייבוא מקביל ואפשר היה "לשפצר" אותן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

הבדלים נוספים- באקסייט פלוס יש פנסי ערפל מקדימה ומראה מונעת סינוור.

האקסייט פלוס נראית לדעתי הרבה יותר טוב ומיוחדת בצורה החיצונית וסביר להניח שיהיה לה יותר ביקוש כמשומשת.

משענות היד מרופדות העור מוסיפות גם הן לאווירה ופחות מתלכלכות.

בגדול מדובר בתוספות בעיקר קוסמטיות, אבל תוספת המחיר לא גבוהה.

באופן אישי הייתי מוסיף את סכום התוספת לאקסייט פלוס, אבל מה שגורם לדילמה אצלי הם הצמיגים ברדיוס 17 עם חתך נמוך באקסייט פלוס שהם פחות נוחים (אבל יותר יפים. וצמיגים יותר רגישים למפגעים ועם החתך הנמוך גם הג׳נטים גם רגישים יותר למפגעים והצמיגים גם יהיו יקרים יותר בהחלפה, אבל על זה הייתי מתפשר).

מניסיון שלי בקורולה ספייס עם ג׳נטים 16 הנוחות מעודנת. רדיוס 17 אולי יהרוס את החוויה הזאת ואז זה לא שווה את זה לדעתי. אבל אולי ההבדלים קטנים מאד. לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
חסכון של 5K עכשיו עלול לעלות ביוקר בהמשך.

אם נחשוב על מכירה עוד 5 שנים,רוב הקונים יעדיפו דגם מאובזר יותר ועוד בטח כזה עם גג נפתח (מודה שלי אישית יש חולשה לעניין כבר עשור),שעד כה לא הוצעה באף קורולה ( כי באוונסיס /קאמרי היה גם היה) למעט אולי כאלו שנמכרו בייבוא מקביל ואפשר היה "לשפצר" אותן.

שים לב- הדגם המאובזר לא כולל גג נפתח. זה רק צביעה דו גוונית: גג ומראות שחורות ושאר המרכב בצבע אחר.

התוספת באבזור פנים כוללת משענת יד מעור, מראה מונעת סנוור ותאורת אווירה.

הבדלים נוספים- באקסייט פלוס יש פנסי ערפל מקדימה ומראה מונעת סינוור.

האקסייט פלוס נראית לדעתי הרבה יותר טוב ומיוחדת בצורה החיצונית וסביר להניח שיהיה לה יותר ביקוש כמשומשת.

משענות היד מרופדות העור מוסיפות גם הן לאווירה ופחות מתלכלכות.

בגדול מדובר בתוספות בעיקר קוסמטיות, אבל תוספת המחיר לא גבוהה.

באופן אישי הייתי מוסיף את סכום התוספת לאקסייט פלוס, אבל מה שגורם לדילמה אצלי הם הצמיגים ברדיוס 17 עם חתך נמוך באקסייט פלוס שהם פחות נוחים (אבל יותר יפים. וצמיגים יותר רגישים למפגעים ועם החתך הנמוך גם הג׳נטים גם רגישים יותר למפגעים והצמיגים גם יהיו יקרים יותר בהחלפה, אבל על זה הייתי מתפשר).

מניסיון שלי בקורולה ספייס עם ג׳נטים 16 הנוחות מעודנת. רדיוס 17 אולי יהרוס את החוויה הזאת ואז זה לא שווה את זה לדעתי. אבל אולי ההבדלים קטנים מאד. לא יודע.

תראה,

האקסייט פלוס צורכת כ10% יותר דלק עקב מידות הצמיגים ומשקל החישוקי מגנזיום (לעומת ה16").

מה גם שהשילוב צבעים היחיד שמצא חן בעינינו זה הלבן פנינה, שהוא לבדו עולה עוד 1500. כך שזו תוספת של 6500 ש"ח.

אבל, הלבן פנינה מגיע עם ריפוד בהיר משולב. BIG NO NO מבחינת הפרקטיות מבחינתנו (כתמים וכו').

אם לקחת אקסייט פלוס מבחינתנו, זה להתפשר על הכסוף+ שחור.

אם ניקח אקסייט רגילה, ניקח או לבן רגיל או פנינה (שבה הריפוד שחור לגמרי) בתוספת 1000 ש"ח.

וסתם נקודה- בלבנה הרגילה יש גם מלאי של אקסייט 17 שכולל חישוקי מגנזיום 17" ללא תוספת תשלום אך גם הם עולים יותר בצורת צריכת דלק גבוהה יותר. לדברי הנציג זה רק החישוקים ולא כולל דברים מעבר. האמנם?

בעניין הנוחות, נהגתי על האקסייט+ ולא חשתי בקשיחות מיוחדת.

מעבר לצריכת הדלק, מחירי הצמיגים במידות ש ה17" הם כפולים ממחירי הצמיגים של ה16". ואני מניח שארוך חייהם גם קצר.

בחישוב גס זה פינוק שעולה עוד 200-250 ש"ח בחודש (!) בצורת דלק ובלאי צמיגים, בשם העיצוב, פנסי הערפל ותאורת הפרוג'קטור מקדימה.

האם לדעתך עדיין מצדיק את הפערים?

בינתיים, במידה ונזמין, אילו הנחות ניתן להוציא מטויוטה?

ויש הצדקה בתוספת על חיישני רוורס עם תצוגת מרחק, איתוראן וכו'?

תודה.

פורסם

יש תוספת חשובה ששכחתם לציין, חיישני רוורס בהתקנה מקומים שמניחים את מד המרחק על המראה של הרכב.

הלוו טיוטה אנחנו ב 2019... תתקדמו.

ועוד שלל תוספות שהגיעו מהעתיד כמו חישני גשם וחישני תאורה בלילה.

לדעתי אלו הם דברים בסיסים כיום ברכב חדש.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הם מוכרים כל מה שהם מצליחים להביא, ושער היין היפני די גבוה עכשיו, כך שאין מה לבנות על הנחה משמעותית.

חיישני רוורס עם תצוגת מרחק זה נחמד, איתוראן יש להתקין רק אם חברת הביטוח מחייבת.

אני חוזר על המלצתי ללכת על הדגם הזול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דוקא במקרה הזה הייתי מסתכל על שער הפאונד ולא היין.

כיוון שהקורולה האצ'בק מיוצרת בבריטניה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ב-CHR של הורי הותקנו חיישני רוורס בהתקנה מקומית,כאשר ניתן לנו לבחור בין חיישנים עם חיצוני רגיל (על המראה),או חיישנים שישולבו במולטידמיה של הרכב (מה שנבחר) , בעצם זו ההתקנה המקומית היחידה שהתבצעה וגם בחוסר נוחות מסוים.

בנוגע לאבזור הביטוחי,מומלץ למצוא סוכן שיבטח את הרכב AS - IS ,ללא כל שטות,להורי זה עלה בתוספת של 200-300 ש"ח בשנה הראשונה,אך שווה כל שקל.

• תוכן חדש...