Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן בתיבת אוויר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

על מה יכולה להצביע הימצאות שלולית שמן קטנטנה בתחתית תיבת האוויר (airbox)?

האם זה יכול לנבוע מהעובדה שהאופנוע שהה במצב שכיבה (במחסן, לא על הכביש!!) זמן די ממושך?

ובכלל, וזה בטח יישמע השאלה הכי מפגרת בעולם, למה יש צינורית בין תיבת האוויר למנוע בנוסף ליציאה לקרבורטור?

תודה וסליחה על הבורות,

בועז.

פורסם

פילטר האוויר אמור (ברוב הסוגים) להיות ספוג בשמן. אם הוא ספוג ביותר מדי שמן, העודפים נאספים בתיבת האויר ומטפטפים ממנה החוצה דרך צינורית הניקוז.

כנראה שבגלל שהאופנוע שכב, הצינורית לא ניקזה את העודפים בראוי ונשארה השלולית

ילדים, הישמרו לכם מעצי הבאובב!

פורסם

צינורית הנשם קולטת את אדי השמן מחלל הקראנק ומחוברת לתיבת האויר כחלק מתקנות זיהום

אויר החלות על יצרני האופנועים.

אדי השמן מצטברים ומתעבים להם על דפנות תיבת האויר והרי לך שמן.

ישנם 10 סוגי אנשים בעולם: כאלה שיודעים בינארית וכאלה שלא...

פורסם

בית הארכובה, בלוק המנוע, עובד כמערכת פתוחה מאחר והא מתחמם ומתקרר, כשהבוכנה עולה נוצר תת-לחץ וכשהבוכנה יורדת נוצר לחץ גבוה בבלוק המנוע. מחקלו העליון של הבלוק, עולה צינורית אשר משם מתבצעת השוואת לחצים ולכן הצינורית תמיד בקוטר גדול ואסור לחסום אותה. דרך הצינורית הנ"ל עולים גם אדי שמן אשר לצורך העיניין עוזרים קצת לשימון הרינגים. את מסנן האויר (הפילטר) צריך לשמן באופן ניפרד.

כאשר המנוע "עייף" והלחץ בורח בין הרינגים לצילינדר, כמות השמן הניפלט עולה, יש המנווטים את הצינורית מחוץ לתיבת האויר כדי שהאחרונה לא תחנק משמן.

הימצאות שלולית שמן קטנה בתיבת האויר אינה מצביעה על בעיה. רצוי לנקות את השמן מתיבת האויר.

בדוקטי הישן שלי, התקנתי פילטרים פתוחים מתוצרת K&N ואותם התקנתי על צינורית הארכה אשר אליה התחבר הנשם. כמובן לכל צילינדר. שמתי מפצל Y ולא T וצינורות באותו קוטר הגיעו אל הפילטרים.

פורסם

כלומר, לא משהו שצריך להדאיג...

ובאותה הזדמנות עוד כמה שאלות (קניתי את האופנוע אתמול ואני עדיין בשלב של ההתלהבות..)

1. קניתי פילטר אוויר חדש כי הקודם היה כבר קרוע ועל הפתק שהגיע איתו כתוב שצריך להספיג (בטח אין בכלל מילה כזאת) אותו בשמן. האם זה הכרחי והאם יש שמן מיוחד או שפשוט משתמשים בשמן של המנוע?

2. עם מה ניתן להוריד כתמי חלודה קטנים (נקודות כאלה) מהכנפיים ומהטלסקופ מבלי לפגוע בציפוי הניקל שלהם?

זהו בינתיים,

תודה לכולם!

בועז.

פורסם

כל ההסברים שניתנו לך נכונין ואפשר להוסיף על זה את הקשר בין שכיבת האופנוע לשמן בבית הפילטר. כמו שהסבירו לך יציאת הנשם היא פשוט פתח בבית הקראנק. בזוית מסויימת של המנוע (אופנוע הפוך או שוכב לגמרי על הצד "הנכון" לאורך מספיק זמן) ינזול שמן מבית הקראנק אל בית הפילטר.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
האם זה הכרחי והאם יש שמן מיוחד או שפשוט משתמשים בשמן של המנוע?

שמן מנוע רגיל ונקי.

ונער היטב את הפילטר הספוג עד שיצאו ממנו כל העודפים

ילדים, הישמרו לכם מעצי הבאובב!

פורסם

על איזה אופנע מדובר ?

אני ממליץ לשתוף את הפילטר טוב טוב במים וסבון, ליבש טוב ! לשמן במעט שמן מנוע נקי, האבק והליכלוך נדבקים לשמן, ולהקפיד בעת ההרכבה שהפילטר ישב צמוד לבית שלו כדי למנוע כניסת אויר מהצד, וגם למרוח שיכוות גריז נדיבה במגע של הפילטר עם תיבת האויר.

פה תוכל לקרוא כל מיני מאמרים

http://www.off-road.com/dirtbike/tech/

אם זה אופנוע שטח אני ממליץ לנקות את הפילטר אחרי כל רכיבה. אם כביש אז אחת לכמה חודשים.

בהצלחה.

• תוכן חדש...