Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש לקנות אוטו בשבילי, במחיר סביב ה10K.

ראיתי בינתיים Hyundai Gets 2007 ו2007 Dhaitasu Sirion, וtoyota corola 2001.

ה-סיריון הייתי הכי נוחה עד כה וחביבה(אני גם בחור גבוה והיה לי שם מספיק מקום) אבל הרגישה קצת חלשה וסוחבת, לא יודע אם בגלל בעייה באוטו, אני מניח שרק בגלל שהמנוע קטן 1300.

אני מתלבט אם לקנות את הסיריון הזאת או להמשיך לחפש משהו עם מנוע 1.6, למשל קורולה RUNX שראיתי. העניין העיקרי הוא צריכת דלק שנראה שיש ביניהם הבדל של 20% פחות או יותר(קשה להבין מחיפוש באינטרנט בדיוק מה ההבדלים) והיא כמובן שיקול מאוד משמעותי.

החשש הוא בעיקר שאחרי שנה,שנתיים,שלוש, אני אתבאס על הסחיבות ואולי ארצה אוטו גדול יותר בכל מקרה ואז אספוג פער גדול במחיר שבו אמכור אותו.

יש למישהו תובנות? או המלצות על דגמים אחרים?

תודה רבה, שבוע טוב.

פורסם

נו באמת, בלי לזלזל בתקציב שלך ובכל זאת, אתה קונה רכב עממי ישן באזור 10000 שקל וחושב כמה הוא יהיה שווה בעוד שנתיים? מי יודע אם יחזיק מעמד עד אז, או שידרוש שיפוץ גיר ומכלולים שיעלו יותר משוויו הכולל, שאגב בעוד שנתיים צפוי לעמוד על 4000 שקל לערך ומטה. לכן, קנה רכב מטופל ושמור עם היסטוריה מתועדת ועם טסט, ונקווה שיהווה עבורך כלי תחבורה בסיסי אמין כמה שיותר. בכל מקאה, בתקציב הזה יש קצת הימור בכך.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

בכללי, באירופה (וכנגזרת מכך גם בישראל) לא מוכרים דייהטסו חדשות יותר. יש נציגות בארץ שמספקת את החלקים הנדרשים, אבל שתהייה בעניין שלאט לאט המותג הזה בארץ יגווע ויהיה קשה להשיג חלקים עד בלתי אפשרי בנקודה מסוימת.. ככה שאם אתה בונה על רכב לטווח ארוך לא ממליץ על הדייהטסו.

באופן כללי, לא חושב שאם אתה הולך להשקיע 10K על רכב אתה צריך לחשוב על המכירה...

פורסם

כל הגרוטאות האלה שציינת הן עם מחירון גבוהה מאוד (בגלל שנחשבות אמינות) ולכן המחירון שלהן ככ גבוהה לרמה שכבר אין קשר בין המוניטין של האמינות הצפויה (ברכב שאוטוטו חוגג 20 ובלפחות 10-12 השנים האחרונות היה בעיקר בידיים של ילדים עם תקציב אפס ואני מניח שכולן סביב 200K ק"מ) לבין המחיר שנדרש.

סתם לסבר את האוזן, ב 10 אלף ש"ח אתה קונה פיאט פנדה 2012-2013 מהצורה החדשה עם 80 אלף קמ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יהיו חלקים לסיריון כל עוד יש מספיק מכוניות בשימוש. זה שאין ייבוא, לא כ"כ משנה.

יבואני החלפים מייבאים חלקים שיש להם ביקוש. כל עוד יש מספיק מכוניות בשימוש ויש ביקוש לחלפים, הם ימשיכו לייבא אותם.

בגירה אתה צודק במיליון אחוז אבל ברגע שאמרת "גיר אוטומטי" זה משנה את התמונה, אין רכב אוטומטי קטן עם אמינות סבירה שהמחירים שלו נשחקו ככה.

פורסם

בן אדם קונה עם מה שיש ולא מתפתה להגיע לסוכנות, למסור את זה בתור מקדמה לשלם חודשית על רכב חדש.

זה כבר, לצערי, ראוי להערכה.

עם זאת - בהינתן תקציב של 10 הדבר היחיד שאמור לעניין אותך הוא שזה יסע מא' לב' באמינות מירבית.

נוחות, צריכת דלק, מקום ליד, איבזור, גיר אוטומט, סחירות, צבע, שריטות מכות וכו' הכל שולי ולא אמור להוות שיקול משמעותי.

אמינות ואיך הרכב טופל / תוקן עד עכשיו, כדי שיהיה איזשהו מדד לגבי האמינות בתקופה הקרובה שאתה תחזיק אותו . סה טו.

ולכן הייתי הולך על כמה שיותר פשוט, כמה שפחות מכלולים מסובכים - הקטנות והידניות.

סיטרואן C1, פיג'ו 107 , אפילו הפיאט פנדה שאמרו כאן למעלה, כולן יהיו אחלה אופציות בתקציב שלך.

תמצא אחת שמציגה אמינות סבירה בשנה-נתיים האחרונות ועם הטסט הכי ארוך שיש.

קח בחשבון שרכב, כל רכב, צריך יישור קו, ביטוח (צד ג' וחובה), וטסט כל שנה.

פורסם
בן אדם קונה עם מה שיש ולא מתפתה להגיע לסוכנות, למסור את זה בתור מקדמה לשלם חודשית על רכב חדש.

זה כבר, לצערי, ראוי להערכה.

עם זאת - בהינתן תקציב של 10 הדבר היחיד שאמור לעניין אותך הוא שזה יסע מא' לב' באמינות מירבית.

נוחות, צריכת דלק, מקום ליד, איבזור, גיר אוטומט, סחירות, צבע, שריטות מכות וכו' הכל שולי ולא אמור להוות שיקול משמעותי.

אמינות ואיך הרכב טופל / תוקן עד עכשיו, כדי שיהיה איזשהו מדד לגבי האמינות בתקופה הקרובה שאתה תחזיק אותו . סה טו.

ולכן הייתי הולך על כמה שיותר פשוט, כמה שפחות מכלולים מסובכים - הקטנות והידניות.

סיטרואן C1, פיג'ו 107 , אפילו הפיאט פנדה שאמרו כאן למעלה, כולן יהיו אחלה אופציות בתקציב שלך.

תמצא אחת שמציגה אמינות סבירה בשנה-נתיים האחרונות ועם הטסט הכי ארוך שיש.

קח בחשבון שרכב, כל רכב, צריך יישור קו, ביטוח (צד ג' וחובה), וטסט כל שנה.

הי STUM, תןודה.

מה לגבי הסיריון או טויוטה יאריס, גם היית ממליץ?

פורסם

סיריון 2006-2011 = טויוטה יאריס 2000-2006.

זאת אומרת סיריון מבוססת על יאריס.

מבין השתיים האלו הסיריון עדיפה כיוון שהיא חדשה יותר ונמכרת במחירים יותר הגיוניים מטויוטה.

יאריס 2007 - עד 2010 או 11 זה דגם חדש עם גיר רובוטי שלא עובד חלק ורבים לא סובלים אותו.

פורסם

בגירה אתה צודק במיליון אחוז אבל ברגע שאמרת "גיר אוטומטי" זה משנה את התמונה, אין רכב אוטומטי קטן עם אמינות סבירה שהמחירים שלו נשחקו ככה.

אני לא אומר אוטומטי, בינתיים גם פות"ש לא אמר.

בקשר לגיר אוטומטי ושחיקת מחיר... פנדה אוטומטית? :wink:

בכל מקרה, הבחור לא ממש בא לקבל יעוץ, הוא כבר דיי סגור על מה הוא הולך.

פורסם

למה ככה? :) אני לגמרי באתי לקבל ייעוץ.

אני מה ששמעתי על הסיטרואן והפיג'ו למשל שהן הרבה פחות אמינות מהיפניות...

פורסם

הסיטרואן, הפיג'ו והטויוטה (אייגו) זה אותו רכב...

איך אחד מהם הפך ליותר אמין?

פורסם

הנחת היסוד צריכה להיות שלא תקבל שום תמורה על הרכב בתום השימוש - תתייחס לכל שקל שישאר כבונוס.

לא ציינת מה השימשוש הצפוי, והאם חסכון בדלק הוא קריטי או פחות קריטי.

יונדאי גטס גם צריכה להיות ברשימה שלך, כי היא זולה לרכישה, ותחזוקה שלה זולה ( כן, אני יודע, היא לא מאד חסכונית )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בזמן האחרון, אם לא רשום בשאלה ידני בפירוש, אני מתייחס לזה כאילו מחפשים רכב אוטומטי, זה ה default.

ולא, רובוטי חד מצמדי זה לא אוטמטי ואני לא ממליץ לאף אחד לקנות רכב שלא הייתי קונה לעצמי.

• תוכן חדש...