Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 פיקאסו קצר - מעקב מתגלגל

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חברים (מבטא רוסי עמוק) זה שרשור על רכב ספציפי.  הואו נשאיר אותו כך.

• רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
  • תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ועדכון קצר -

אחרי 7 שנים, מצלמת הרוורס (מקורית!  מגיל קאר! :-) ) החליטה להפסיק לעבוד.  בדיעבד - הכבל שלה השתחרר נפל על המפלט, נמס קמעה והתנתק.

הוחלפה מצלמה, הכבל הוחלף (מהקטע הדפוק עד המצלמה).

433 ש'ח (כולל).

חשמל רוממה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ולא עבר זמן רב, ושוב אנו כאן.

ביום חמישי (לפני כמעט שבועיים) הרכב גמגם בהתנעה, סרב להחזיק סלד והסריח מדלק.  בשישי על הבוקר נגרר למוסך (צמרת) לקבלה.  ביום ראשון זוהתה התקלה - משאבת לחץ גבוה (תקלה מוכרת) וגם מזרק מספר 4 הוציא תקלה.

נאמר לי שתוחלף רק משאבת דלק כי יתכן ותקלת המזרק נובעת מבעיית המשאבה.

הבאתי משאבה בעצמי שהורכבה ואכן הבעייה נפתרה ולא היה צורך גם בהחלפת המזרק.  אבל ... המשאבה (חדשה לחלוטין ותקינה) התגלתה כתקולה בעצמה :-(.  זה היה ערב ראש השנה, כך שניתן היה להחליפה רק השבוע, ובא לציון גואל.

עלות העבודה (פ"ה פעם שניה חויב בחצי עלות) כולל מעמ ואחרי הנחת 10% היתה 1361 ש'ח.

את המשאבה כאמור הבאתי בעצמי ולא אפרט כאן את עלותה, אבל הרבה (הרבה!) פחות מהמחירון.

בכל מקרה, רוצה להודות שוב ל @מלטבשי על עזרתו בהוזלת העליות.  תודה!

פורסם

שמחתי לעזור. 

בתאריך 8.10.2024 בשעה 12:17, dani666 כתב:

אבל ... המשאבה (חדשה לחלוטין ותקינה) התגלתה כתקולה בעצמה :-(.  זה היה ערב ראש השנה, כך שניתן היה להחליפה רק השבוע, ובא לציון גואל.

יתרון שקונים בארץ, ניתן להחזיר ולהחליף שיש צורך. טוב שחא קנית מחו"ל ונתקעת.

סתם שתדע, המשאבה התקולה הוחזרה ללא בעיות.

בתאריך 8.10.2024 בשעה 12:17, dani666 כתב:

בכל מקרה, רוצה להודות שוב ל @מלטבשי על עזרתו בהוזלת העליות.  תודה!

יש אנשים שכיף לעזור להם, שמחתי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה על השרשור המאלף.

האמת ששנים אני חולם לקנות פיקאסו ורק הבוקר הייתי בקשר עם מישהי שמוכרת אחד במחיר אטרקטיבי אבל כמות התקלות שמפורטת פה והעלויות שמצטברות לסכום ממש לא קטן שיכנעו אותי סופית לא להתקרב לרכב הנ״ל (לצערי הרב), אלא אם כן אקבל אחד מתנה. מישהו ?

פורסם (נערך)
לפני שעה, Skunk_Ride כתב:

תודה רבה על השרשור המאלף.

האמת ששנים אני חולם לקנות פיקאסו ורק הבוקר הייתי בקשר עם מישהי שמוכרת אחד במחיר אטרקטיבי אבל כמות התקלות שמפורטת פה והעלויות שמצטברות לסכום ממש לא קטן שיכנעו אותי סופית לא להתקרב לרכב הנ״ל (לצערי הרב), אלא אם כן אקבל אחד מתנה. מישהו ?

יש תקלות שלא קשורות למע׳ ההינע.
יש פגם בתיכנון מיכל הדלק שמאפשר לדלק להיכנס למקומות שהוא לא אמור ולגרום למנוע לגמגם ולנוריות להידלק, ואז התיקון היחיד הוא להחליף את כל המיכל. אין תחליפיים, ועלות התיקון היתה 10300 ש״ח (כן, סכום 5-סיפרתי, כולל מע״מ) לפני שנה. קרה לי לפני שנה ב-50000 ק״מ למודל 2017, ולאחי שנה לפני כן ב-58000 ק״מ (גם 2017). הסיבה לעלות כי מיכל הדלק יקר מאד (היה 8400 לפני מע״מ, עבודה 400).
ואלה המחירים אצל מוסך גבע. אפילו לא ניסיתי מורשה לובינסקי.
בגבע הציעו לי לנסות לבקש תיקון רצון טוב (הרכב לא באחריות), כי ב-50000 ק״מ זה באמת חריג לדבריהם, או שלפחות ישתתפו בתיקון. ניסיתי, אבל כמובן, לא עניין את לובינסקי למרות שכל הטיפולים התקופתיים נעשו במורשה יבואן, והבעיה קרתה קודם (לפי מחשב הרכב).
יש גם פתרון אחר שגבע הציעו לי ובסוף אימצתי: תמורת 400 ש״ח הם פירקו וניקו את המיכל, ואח״כ, אם מקפידים למלא רק עד 3/4 מיכל, התקלה לא תחזור. זה מה שעשיתי ובינתיים יותר משנה שהבעיה לא חזרה.

עם כל זאת, אני לא מצטער שקניתי את הרכב. זו התקלה המשמעותית היחידה שהיתה לי בו, וקניתי אותו חדש 0 ק״מ מהיבואן, ב-27% פחות ממחיר חדש זהה; ומראש ידעתי שאחזיק אותו תקופה ארוכה, אז הפסד הערך של היד הנוספת לא יהיה מהותי.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • מבאס 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, PinkDolphin כתב:

ניסיתי, אבל כמובן, לא עניין את לובינסקי למרות שכל הטיפולים התקופתיים נעשו במורשה יבואן

מוזר.  אצלי כפי שכתבתי כאן,  זה כוסה במלואו עי לובינסקי (כבר לא זוכר אבל אולי אפילו אחרי תום האחריות).  מה שכן, הפניה אליהם היתה דרך מוסך מורשה שלהם (צמרת) שאני מטפל בו.

פורסם
לפני 6 שעות, dani666 כתב:

מוזר.  אצלי כפי שכתבתי כאן,  זה כוסה במלואו עי לובינסקי (כבר לא זוכר אבל אולי אפילו אחרי תום האחריות).  מה שכן, הפניה אליהם היתה דרך מוסך מורשה שלהם (צמרת) שאני מטפל בו.

במקרה שלי זה היה כבר 3 שנים אחרי תום האחריות. והסיבה שלא פניתי דרך המוסך המורשה-יבואן שטיפל לי במכונית כל השנים היא שלא סמכתי עליו יותר, אחרי שהסתבר שהם מעולם לא התחברו למחשב הרכב (מופיע בספר הבעלים בתור חלק סטנדרטי מכל טיפול, כפי שהייתי מצפה -- זו דרך מצויינת לזהות תקלות עתידיות), וכשביקשתי שיעשו את זה, הם רצו 1200 ש״ח על דיאגנוזה של הבעיה (באותו שלב היו לי רק נוריות דולקות, שכבו מדי פעם). גבע זיהו בטלפון מה כנראה הבעיה... והם לא לוקחים אגורה על התחברות למחשב להוציא log בסיסי.

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מעריץ אתכם על הסבלנות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה שרשור דוגמא למה רוב הישראל ישראלי קונה טויוטה (-:
ושוב שאפו על האחזקה, הידע (הנצבר) והדבקות במטרה שכנראה שבסוף הערך מוסף של הרכב שווה את זה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בתאריך 18.7.2021 בשעה 16:53, dani666 כתב:

אז מה היה :

טפול, החלפת נוזל בלמים, מסנני אוויר, שמן, ומזגן והעברת טסט (ללא תשלום - פרט לתשלום למכון שכלול בחשבונית), ותוסף למערכת הדלק (נשאלתי)

סה'כ 1,502 ש'ח.

ב-2021, מה היה פירוט המחירים לכל דבר?

ובשנה שעברה, כבר 710 ₪ (כולל מע"מ) רק ל-1.6 שעות עבודה?!

סה"כ החלפת פילטרים, שמן, ומצתים.

בתאריך 25.6.2024 בשעה 15:41, dani666 כתב:

Screenshot_20240625_153531.png

עריכה אחרונה על ידי elera
  • חודש מאוחר יותר...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אז יום שישי שעבר, אני, שתחחיה, ו 2 נכדים, בשעות הבוקר בדרכנו מחיפה לחוות הארנבונים.  ובעודנו בדרכנו, הרכב התחיל להפסיק לסחוב ולהסריח מדלק לא שרוף ולהוציא עשן לבנבן.  לאור נסיון העבר קבעתי - מזרק.  המשכנו בעדינות עד לארנבונים אבל משם הרכב נגרר אחר כבוד למוסך נצרת.

התברר שהאבחון שלי היה נכון, וזה הנזק:

image.thumb.png.100d52736bb83849d6e05c846c0a984b.png

בנוסף, לפני כשבועיים נדלקה נורת מנוע ובחבור סורק התקלה היתה P0420.  ממיר.  מחקתי אתלך התקלה והיא לא חזרה אבל אכן, הממיר מתקרב ל 100,000 ק'מ (הרכב עם כ 155,000. וממיר הוחלף על ידי בעלים קודם ב50,000+-) שזה אורך החיים הצפוי שלהם.  והשנה גם צריכת השמן עלתה והרכב צרך כליטר ל 5,000 ק'מ.

הגיע הזמן להחליף.  הבעייה כמובן ש C4 פיקאסו קצר, קשה להחליף - כי אין דברים כאלה כבר.  שאלתי לעזרה כאן בפורום, הלכתי לראות רכבים, חשבתי גם על קטנים יותר, ובסוף התבייתתי.

אז, היום אספתי את הרכב מהתיקון בשעות הבוקר המאוחרות, ומיד נסעתי לטרייד אין בנתניה השארתי אצל הסוחרים את ה C4 ויצאתי עם רכב אחר בחזרה לחיפה.

כך שזה סוף הדיווח על ה C4 פיקאסו (הקצר).  רכב נפלא ומנוע(THP 165) שעדין דורש התיחסות.  כשקצת ירווח מבחינת הזמן, אפתח שרשור חדש על הרכב שהחליף אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...