Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שכתבתי פה בעבר, על טיפול ראשון קטן לקליאו (רכב של 70 אלף) מבקשים ממני החל מ 840 ש״ח כשבחלק ממוסכי הרשת היותר יקרים גם מגיעים ל 1000.

ראיתי בשרשור המקביל בפורום הבמוו שיש שם בעל במוו שמתלונן על מחיר טיפול קטן בשווי של 1500 ש״ח לבמוו שלו (רכב שעולה מעל 300 אלף שקל כן?) ואני סוג של נחרדתי שהרכב המסכן שלי בכלל נמצא באותה אטמוספרה של מחירים כמו במוו כשזה נוגע לטיפול.

מעניין אותי אם זה משהו שידוע אצל מוסכי רנו של היבואן או שגם יצרנים עממיים אחרים ״זוכים״ למחירי טיפולים דומים לשלי?

כי אם יש פה עניין ידוע שמחירי הטיפולים והחלפים של רנו יקרים מאוד ביחס לרכבים עממיים אחרים אז זה בהחלט צריך להכנס לשיקולי קנייה של הרכב.

פורסם

טיפול ראשון לרנו קליאו כולל שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אוויר, מסנן מזגן.

אני רואה שהמחיר המופרך הוא בעיקר בקרסו ובהדגשה, לפי זה שגם דאצ׳יה יצא זול יותר משמעותית, בעיקר רנו עצמם.

בושה לא מספיק התדמית הלא הכי חיובית (גם אם לא מוצדקת) שיש לרכבים צרפתיים הם גם מוסיפים חטא על פשע ולוקחים את מחירי הטיפול והחלפים הגבוהים ביותר.

כנראה שההצלחה מגיעה להם.

פורסם
אם להיכנס לשיקולי קנייה של רכב אז הירידת ערך שאתה חווה היא הרבה יותר גבוהה מכמה מאות שקלים שתשלם יותר ברנו בהשווה לרכב אחר.

זה לא רלבנטי וזה לא אומר שהוא צריך לשלם על טיפול קטן 850 שקל.

אתה משווה שני סעיפי הוצאות, האחד בסדר גודל של כמה מאות שקלים והשני בכמה אלפים. זה נראה לך נכון?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בספייס סטאר טיפול ראשון עלה לי ב 2015 כ 750 שקל בערך.

כך שזה לא רק בקרסו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי דעתי ונסיוני בלבד: אתה יכול לעשות את אותו הטיפול בדיוק עם אותם החלפים בדיוק, במוסך שהוא לא מורשה ותחתוך מחיר ב כ חצי.

כן, קרסו/צמפיון יקרים זה ידוע.

ואל תצפה לטיפולים זולים אם יש לך באמW ורכבים בסגמנט הנ"ל.

אם אתה רוצה טיפולים זולים תקנה רכב קוריאני או טויוטה. תבדוק.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
זה לא רלבנטי וזה לא אומר שהוא צריך לשלם על טיפול קטן 850 שקל.

אתה משווה שני סעיפי הוצאות, האחד בסדר גודל של כמה מאות שקלים והשני בכמה אלפים. זה נראה לך נכון?

טירון רכבים כתב שעלויות החלפים והטיפול אמורות להיכנס לשיקול קנייה של רכב כזה ואחר.

אני אמרתי לו שזה זניח יחסית לעלות העיקרית ברכב חדש וזה הירידת ערך.

נניח והרכב עובר טיפולים 3 שנות אחריות במוסך יבואן ובמצטבר טירון רכבים שילם 1000 שח יותר מאשר טיפולים ברכב אחר.

אתה מסכים איתי שזו עלות שולית לעומת שיקולים לרכישת רכב אחרים כגון:בטיחות,סחירות,אמינות,רצון אישי של הקונה לרכב מסוים.

700,800 וגם 500 שח אלו מחירים מטורפים מלכתחילה על פתיחת כמה ברגים וחלפים שעולים למוסך כמה עשרות שקלים.

אבל ככה זה יש אחריות ואתה שבוי של "רצון טוב" למרות שאפשר לטפל במוסכים מורשים רגילים.

פורסם

כל יבואן ומוסך קובע את המחירים של עצמו, אכן שמתי לב שיש יבואנים שרשת המוסכים שלהם באופן עקבי יקרים יותר בהשוואה לאחרים.

לי במוסך UMI לשברולט סוניק RS טיפול קטן עולה 580 שקלים, לפני שבועיים טיפול קטן + החלפת שמן גיר 820 שקלים.

אם מחירי היבואן יקרים, אתה יכול בהחלט לטפל בכל מוסך מורשה בהתאם למפרט יצרן ובחלפים מקוריים ולא לאבד את האחריות שלך - מה שכן, בתום האחריות אם תרצה לממש "רצון טוב" הסיכוי קלוש.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

המחיר מזנק בעיקר בגלל מחיר השמן, מחיר של 220-250 שקל לגלון שמן פחות או יותר - זה די נפוץ.

כמובן גם מחיר שעת עבודה שונה בכל מוסכי הרשת ועובדים לפי שעתון יצרן ואין הרבה גמישות כמו במוסכים קטנים יותר, כמובן שאפשר לבקש הנחות של 5-10%.

פורסם

המחיר שציינתי שהיה הזול ביותר מהסקר שערכתי הוא אחרי הנחה, מוסך מסויים שאמר שכרגע יש מבצע של 15% ולכן חתך לי ל 840 ש״ח.

שאר המוסכים הביאו לי מחירים אחרי הנחות בסביבות 870 ו 900 גם. מוסך אחר ביקש אלפייה וישר סיימתי את השיחה מבלי לבקש הנחה כי ידעתי שעם מחיר התחלתי כזה זה בזבוז זמן.

תגידו שזה לא שיקול בקנייה של רכב ואולי זה סתם הגן הישראלי שלי שמתעורר אבל זה לא כיף להרגיש פראייר.

וכן בדקתי במוסכי מורשה תחבורה שאהובים פה בפורום כמו גבע ואורן ואכן המחיר יכול להיחתך בסביבות 70 - 80 אחוז אבל אין לי ביצים ללכת אליהם בתקופת אחראיות שבמקרה שלי תהיה ארוכה במיוחד - הארכתי אותה ל 5 שנים ביום הקנייה בגלל שזה היה מאוד משתלם (בכמה מאות שקלים יותר ממה שצ׳מפיון ביקשו בשביל להאריך לשנה שלישית בשביל האיביזה, קרסו הביאו אקסטרה שנתיים לקליאו) אבל אלייה וקוץ בה, זה אומר עוד שנתיים של טיפולים יקרים במוסכי הרשת.

פורסם

האמת שכן בכל מוסך יבואן לפחות למיטב ידעתי... טיפלתי בשברולט 1.0 הקודמת בumi טיפול קטן עלה לי 1,200 ש"ח ובסוזוקי בחולון גם יצא לי קצת פחות אפילו, לעומת זאת חברה שלי עשתה לקיה פיקנטו טיפול ב650 שקלים

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תוכן חדש...