Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני בערך כשבוע ברוך ה' החלפתי את הרכב להונדה סיוויק האצ'בק 2013.

הרכב נקנה מאוטו סנטר עם 103 אלף ק"מ ונמצא באחריות לשנתיים הקרובות.

אני אשתדל לרכב בנושא הזה כמה שאלות שיש לי בנוגע להתנהלות טכנית עם הרכב כדי לנסות להבין קצת יותר את הרכב.

1. קודם כל-מבחינת שמן מנוע ונוזל קירור (מים לרדיאטור) מה מומלץ? אם יהיה אפשר לצרף פה בבקשה קישור מאוטו דיפו או משהו (הכי נגיש לי) אני אשמח מאוד. אני קצת לא מבין בכל המושגים ("חצי סינטטי"/"סינטטי מלא" וכל הW עם המספרים לפני ואחרי,אם אפשר יהיה לשפוך לי קצת אור על הנושא שאני אחכים גם לידע הכללי אני אשמח,חיפשתי כמה פעמים בפורום אבל מצאתי תשובות חלוקות לגבי הנושא של השמן) לגבי נוזל הקירור לא כ"כ הבנתי מה ההבדל (גם יצא לי למלא ברכב הקודם שלי-מאזדה 3 2008 רק פעם אחת וזה היה הנוזל הירוק).

2. לפני הקניה הרכב עבר בדיקה במכון דינמומטר מטעמי (הבדיקה של החברה בוצעה במכון אחר בכלל)(להלן תוצאות הבדיקה)

attachment.php?attachmentid=514236&d=1546440008

ברעננה ולאחריה טופל במרכז של HERTZ לפני המסירה, בטיפול הוחלפו לו 4 צמיגים, הוחלפה רצועת מנוע (בהתאם למה שנכתה בבדיקה של דינמומטר), נבדק מסרק הגה ונמצא תקין,הנקישה במעבר הילוכים גם סומנה בבדיקה של הרץ כתקינה וסבירה (בסיום הבדיקה הבוחן של דינמומטר אמר לי שזה בגדר הסביר ונובע מבלאי סביר-לא יודע אם מדובר פה בכסת"ח כי בכל זאת זה קשור להעברת כח ברכב אבל זה מה שהוא אמר,גם פה בפורום אמרו לי על הבדיקה שסה"כ היא טובה ורק לבקש שיתקנו ליקויים).

בקיצורו של עניין-עכשיו כשאני נוסע,לפעמים אני מרגיש שהרכב קצת סוטה לי ימינה/שמאלה, לא ברמה מטורפת אבל מרגיש לי כאילו הוא עף קצת. אני נוסע במקומות עם רוח חזקה יחסית (אזור השומרון) אבל אני לא יודע אם זה קשור לזה.

יש מצב שבגלל שהחליפו את ארבעת הצמיגים היה צריך לבצע איזון כלשהו/כיוון פרונט ולא ביצעו?

בנוסף לפעמים (בעיקר בתוך העיר) אני מרגיש לפעמים כשאני מאט (בעיקר בהאטה ולפעמים קצת אחרי סיום האצה) כאילו הרכב קצת רועד טיפה, שאלתי אנשים שנסעו איתי ברכב ואמרו שאני מדמיין,אבל אני די בטוח בעצמי שזה המצב. השאלה היא-ישמצב שזה בגלל הרצועה שהיא חדשה או משהו? אני לא זוכר שהרגשתי את זה כשלקחתי את הרכב לנסיעת מבחן, ואולי זה בכלל המצב הטבעי של הרכב ואני פשוט צריך להתרגל?

*מבחינת טיפולים (רלוונטי בעיקר לשאלה הראשונה בנוגע לנוזל קירור ולשמן) אני מתכנן להמשיך באותה המתכונת של הרכב הקודם ולטפל במוסך מורשה כך שאני מאמין שההחלפה של נוזל הקירור והשמן תיעשה שם בעיקר (ברכב הקודם שמן לא הוספתי אף פעם ונוזל קירור רק פעם אחת וממש מעט) אבל רוצה בכל זאת להחזיק אצלי קבוע ברכב

פורסם

הרכב אמור להיכנס אוטוטו לטיפול 105,000 או טיפול 7 על אף שהוא בן 5-6.

הייתי מבצע בדיקת מפלס נוזלים כאשר הרכב קר ולא מוסיף כלום אם לא חסר- זה מה שלפחות עשיתי אצלי ברכב שהיה אצלי חודשיים עד הטיפול 75 שעבר והם מאז הטיפול, לא הוספתי כלום, מבצע מעקב נוזלים פעם בשבוע.

לגבי המשיכות- לאחר החלפת צמיגים ( מקווה שלא שמו לך סיני) יש לבצע כיוון פרונט ( עלות באיזור ה 200-250 שח).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה לשניכם. אני אעשה כיוון פרונט..חששתי שזה מה שצריך כי הם לא עשו (אעפ שזה הופיע בבדיקה שהם-(אוטו סנטר) עשו אבל הם אמרו לי שיקחו רק בדיקה אחת ועל פיה יתקנו).

אני אחפש מכון מומלץ באזור שלי בפתח תקווה.

לגבי השמן והמים-כמובן שאוסיף רק אם יהיה חסר פשוט אני רוצה שהנוזלים כבר יהיו אצלי למקרה ואצטרך להוסיף ולא להגיע למצב שחסר ורק אז אני הולך לקנות לכן שאלתי כבר מעכשיו מה כדאי :)

לגבי הרעידות שאני מרגיש בהאטה/האצה,ממה זה יכול לקרות?

ברכב הקודם היו לי רעידות כאלה אבל רק אחרי שמשכתי שנתיים עם אותה תושבת מנוע שנסדקה ולא החלפתי (וגם עלו על התושבת בבדיקה של הרכב כשמכרתי אותו כמובן)

פורסם

חברים מישהו יוכל לעזור לי בבקשה לגבי הרעידות?

(כשאני לא נותן גז רציף מרגיש כאילו הרכב נותן ברקסים קטנים)

בנוסף מה לגבי שמן מנוע מומלץ ונוזל קירור? מה לקנות?

• תוכן חדש...