Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני יודע שצריך לציית... אבל יש לי שאלה:

כשנוסעים ממחלף כפר שמריהו (רבין) לכיוון מזרח ורוצים לפנות לאיילון צפון, ברמזור הקודם לרמזור של הפנייה מסומנים על הכביש שלושה נתיבים, שניים ימניים עם חץ ישר והשמאלי עם חץ אלכסוני שמאלה.

לאחר רמזור זה יש ארבעה נתיבים - שני הימניים עם חץ ישר ושני השמאליים עם חץ שמאלה.

(רצ"ב ציור לא מדהים).

הקו המפריד בין הנתיבים הוא מקווקו ולא רציף.

אני יודע שאם ברצוני לפנות שמאלה ברמזור השני אני אמור לעמוד ברמזור הראשון בנתיב השמאל ביותר (זה עם החץ האלכסוני). אבל האם זה חוקי לעמוד בנתיב האמצעי ואחרי הרמזור הראשון לעבור לנתיב הפנייה שמאלה? להבנתי זה חוקי כי אין קו הפרדה רציף בין המסלולים.

האם הבנתי נכונה?

תודה!

inter1.jpg

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

חפש שרשור של מישהו שעשה את ה"תרגיל" (במקום אחר) וספג דו"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברמזור הראשון המשכת ישר לכן צייתת לציור על הכביש. לאחר מכן עברת לנתיב השמאלי (על קו מקווקו שזה חוקי) וברמזור השני פנית שמאלה מנתיב פניה שמאלה, ולכן גם צייתת לציור על הכביש.

כל עוד לא ביצעת מעבר נתיב בתוך הצומת אלא אחריו (בקטע הכביש שאחרי הצומת הראשון ולפני הצומת השני) אני לא רואה היכן יש כאן עבירה על החוק?

כמובן זה בהנחה ולא הייתה עקיפת פקק/עקיפה מימין/אי מתן זכות קדימה וכל שאר העבירות

פורסם
חפש שרשור של מישהו שעשה את ה"תרגיל" (במקום אחר) וספג דו"ח.

מכיר את השרשור. המישהו האחר המשיך ישר מנתיב של פנייה ימינה בלבד. זה לא אותו מקרה.

פורסם

היה עוד שרשור דומה, סיפור של צומת כפול ובחירה לא נכונה של נתיב לפניה שמאלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה שם מקרה שונה, היו שני צמתים אחת אחרי השניה (אם אתה מדבר על השרשור של שומרי הדרך), והנהגת המשיכה ישר נגד סימון החץ שמורה שמאלה בצומת הראשונה ויצא שעקפה כך את הפקק. בתיאור של פות"ש הוא ממשיך ישר בצומת, לפי הסימון ורק לאחר מכן עובר נתיב בצורה חוקית ופונה בצורה חוקית שמאלה מהנתיב הייעודי.

פורסם

לא. זה היה לפני חודשיים - שלושה, היה שרשור של מישהו שנקנס על ידי שוטר בצומת כפול עם מבנה דומה.

פורסם

לחצים האלכסוניים ברמזור הראשון אין תוקף חוקי.

בלוח התמרורים ישנו תמרור 814, חצים אלכסוניים בצבע לבן, שהוראתו היא: "נתיב נסיעה העומד להסתיים - חצים

אלכסוניים בצבע לבן: עבור לנתיב הסמוך בכוון החץ."

כלומר, לא מתאים כלל לסיטואציה.

מאידך, אני לא חושב שישנו נהג סביר, ולו אחד, שלא ברורה לו מהות הסימון וכיצד עליו לנהוג במקרה שתארת...

פורסם

האם יש שילוט מכווין (תמרורי 603 או 613)?

פורסם

לא חושב שיש שילוט כזה. אבדוק ביתר שומת לב בפעם הבאה שאעבור שם. תודה.

פורסם

השרשור הקודם היה של בחור בצומת חדרה

מה נסגר שם לא קיבלנו מידע מפות"ש שם וחבל.

חץ אלכסוני - למרות שהתמרור הוא אכן 814 ומסמן סיום נתיב, משתמשים בו גם לשם הדגשה כי מהנתיב הזה ניתן לפנות שמאלה בהמשך.

מותר לעבור בין הנתיבים אם יש קו הפרדה מקוטע, בין הצמתים אבל לא בתוך הצומת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה אסור לעבור נתיב בתוך הצומת?

היות והחץ האלכסוני אינו מייצג כיוון נסיעה אמיתי בצומת אלא רק כיוון נסיעה לצומת הבא, בצומת הנוכחי למעשה כיווון הנסיעה הוא ישר בלבד, מכל הנתיבים, ואין איסור לעבור בינהם גם בתוך הצומת (אם כי זה לא מומלץ).

פורסם

תקנות התעבורה מרשות לך לצאת מצומת רק מן הנתיב ממנו נכנסת אליו

36 (ד) בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חצים המובילים לצומת, לא ייכנס הנהג לצומת, לא יעבור בו ולא יצא ממנו אלא בכיוון חץ שסומן בנתיב שממנו נכנס לצומת;

נכון שניתן לטעון כי אם מסומנים בצומת בנתיב אחד הימני מבין שניים פניה שמאלה ויצאתי מן הצומת בנתיב השני השמאלי מבין השניים המתיר גם הוא פניה שמאלה אין עבירה, חיזוק לכך ניתן לטעון מלשון הלאו של איסור עקיפה בצומת תוך סטיה מנתיב אחד לשני האסורה על פי חוק כי אם לא מדובר בעקיפה זה מותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא דיברתי על עקיפה אלא על שינוי נתיב.

והוראת החצים אינה רלוונטית כאן כי לא ניתן לצאת מהצומת באלכסון, כפי שנאמר השימוש בסימון של חצים באלכסון לא מוגדר, ולכן מהנתיב עם החץ האלכסוני ניתן לנסוע לכל מקום ואין מניעה לעבור ממנו או אליו כי בכל מקרה הנסיעה היא בכיוון ישר.

• תוכן חדש...