Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום לקחתי לבדיקה 308SW מאחת מחברות הליסינג.

לפני הבדיקה נאמר שאם יצאו ליקויים חריגים שניתן לתקן הם יכניסו את הרכב למוסך לפני המכירה

הבדיקה סך הכל יצאה סבירה - לא היו הפתעות מיוחדות, עם זאת, הבוחן ציין כי רצועת התזמון (טיימינג) פגומה.

כשחזרתי עם תוצאות הבדיקה לנציג המכירות, הוא אמר שהם יכניסו את הרכב למוסך ויבדקו אם צריך להחליף.

לי זה נשמע לא תקין במיוחד לאור הסיכום הראשוני, עכשיו אחרי ששריינתי את הרכב ושילמתי מקדמה ובנוסף שילמתי עוד 500 שח לבדיקה במכון.

מה דעתכם?

פורסם

חכה לקבלת תשובה מהמוסך ואם תהיה בעיה כלשהי תפעל בהתאם. אגם האם הסכם תיקון הליקויים מחוייב בחוזה או שהוא נאמר בעל פה על ידי סוכן המכירות?

אגב מה הקילומטראז ושנה של הרכב הנ"ל? יש חשד לבעיה ברצועת טיימינג ב308 (דווח עד כה פעם אחת בפורום) שמצריכה החלפה יזומה והניסיון שלך יעזור להעריך יותר טוב את הסטטיסטיקה

פורסם

מעניין... אני לא יודע איך הוא קבע שהרצועה פגומה אם כך.

אתה בטוח במה שאתה אומר?

יתכן שמדובר בכסתח מתקדם של מכון הבדיקה לאור היכרות עם היסטוריית בייות רצועת התזמון ברכב?

מדובר על 308 עם 50,000 ק"מ

פורסם

לצערי אני חווה לא מעט אכזבות מתהליך הקנייה הראשון שלי מול חברת ליסינג וזה לא נכתב בשום מקום אלא נאמר בעל פה

פורסם (נערך)

קרא כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?659670-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-PURETECH-1-2

מכון הבדיקה לא רוצה לקחת סיכונים שאם תקרע הרצועה ילך מנוע אז הוא מכסת"ח את עצמו (כדי לא לתת אחריות על המנוע) ובפועל יש לבדוק בספר הרכב ומול מוסכי היבואן,האם חובה להחליף את הרצועה כל X זמן או Y ק"מ ושים לב שלך תדע בליסינג היכן הרכב טופל ובאיזה שמן השתמשו.

מעבר לכך,את שאר המידע כולל עלויות יש בשרשור שצירפתי- הייתי מנהל איתם מו"מ שיורידו לך את סכום התיקון ויש כאן מוסכים מתמחים בצרפתיות,אליהן תוכל להיכנס ולהחליף את הרצועה ללא לקיחת סיכונים על המנוע.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש בעייתיות ברצועת תזמון של המנוע, רצועה נמצאת בתוך המנוע טבולה בשמן, היא אמורה להחזיק 10 שנים, בחלק מהמקרים היא מתפוררת אחרי שנתיים, מכוון שהרצועה נמצאת בתוך המנוע חלקים שנושרים מהרצועה חוסמים מעברי שמן, מכאן עד להחלפת מנוע המרחק קצר, אני מאמין שפיג'ו פתרו את הבעיה ע"י חיזוק הרצועה, אני הייתי דורש החלפה, סה"כ אוטו טוב במחיר מצויין, אין לאוטו עד עכשיו שום בעיות נוספות. עלות החלפה היא 2500 שקל, לכן כדאי להוציא את זה מ לובינסקי

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

עדכון

הרכב כרגע נמצא במוסך להשבחה (נגיד).

דיברתי עם הבוחן והוא טוען שאין בעיה בטיימינג והרצועה שצריכה החלפה היא של האלטרנטור.

פורסם

אז בסדר, הם יודעים מה הם מדברים, בכל מקרה יש לך שנתיים אחריות, רק שיתנו לך בכתב שהטיימינג נבדק והוא תקין, סע בדרכים טובות.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

רצועת הטיימינג לא הוחלפה באחרת. אין מק"ט מחליף.

אין מסמך רשמי, אבל בחו"ל ראיתי שממליצים על החלפה של הרצועה בין 75,000 ל-100,000 ק"מ.

יש רכבים שעושים את המרחק הזה מוקדם יחסית ולכן אולי הם יכולים להחזיק יותר. אלה שהנסועה החודשית שלהם נמוכה יותר, או כאלו שנוסעים בדרכים פקוקות לרוב הרצועה צוברת שעות עבודה קשות יותר לטעמי מצריכים החלפה מוקדמת.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כרגע זה כבר לא רלוונטי אבל הייתי מציע לך או למי שיתקל בבעיה דומה בעתיד,

לבקש במקרה כזה את שם המוסך וזמן הבדיקה מראש מחברת הליסינג ולגשת לשם,

אני חושב שמבחינת חברת הליסינג כל תשובה שהיא לא - להחליף טיימינג בדחיפות עליונה

אומרת שהטיימינג תקין,

בעוד שאתה כלקוח אם היית שומע את הבוחן מוציא תשובה כזו היית דורש החלפה ודואג שחברת הליסינג תסכים עם דעתו שהטיימינג ככה ככה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

אסביר לך את העניין עקב זה שאתה כנראה לא עוקב אחרי כל הסיפור.

לא ניתן לראות את הרצועה, זה סתם חרטוט של המכון בדיקה כדי אף אחד לעולם לא יבוא אליהם בטענות שנקרע לו הרצוע ונתפס המנוע יומיים אחרי הבדיקה.

בקשר לזה שהרצועה מתפוררת ומעברי השמן נסתמים. יש בארץ אלפי או עשרות אלפי מכוניות שנוסעות כבר כמה שנים לפעמים מאות אלפי קילומטרים עם המנוע הזה. יש אותו כמעט כל הדגמי הבנזין של פג'ו וסיטרואן משנת 2014.

חקרתי את המקרה לעומק כאן ובמוסכי לובינסקי בארץ. אכן היו כמה תופעות של רצוע מתפוררת אבל לא מדוברת בתקלה גורפת ומדובר בכמה מקרים נקודתיים בודדים בארץ ובעולם.

אם מה שמונע ממך לרכוש את הרכב זה הסעיף הקשור לרצוע תתעלם ממנו.

שגרת הטיפולים אומרת להחליף רצוע כל 140,000 קילומטר או 7 שנים (נראה לי , שנה לפה שנה לשם).

אף אחד לא יחליף לך רצועת בעלות של 2500 ש"ח בגלל כיסוי תחת של מכון בדיקות שבכלל לא ראה את הרצועה בעניים.

פורסם

לפי היצרן צריך להחליף את הרצועה פעם בעשר שנים או 150 אלף קילומטר...בפועל מומלץ להקדים עם זה,אני קניתי לפני חודשיים 308 סטיישן ואני מתכנן להחליף את הטיימינג ממש קרוב לסוף האחריות שקיבלתי מלובינסקי,נכון להיום הרכב עם 69 אלף קילומטר ואני מעריך שאני יחליף את הטיימינג באיזור ה85

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

מה העניין? אז במקום ב-150,000 תוחלף רצועת התזמון ב90000... ביג דיל.מדובר ברכב מצויין למי שרוצה רכב נוח מאין כמוהו, חזק מאד וחסכוני יחסית. תא מטען אדיר ונסיעה נעימה.אמינות? היו רכבים כאלו שהתגלו כלימונים... הרוב עובדים קשה וטוב, ציינתי לא פעם שאצל חבר יש כזו מליסינג שעוברת חיים קשים וחוץ מאיזה בורג שהשתחרר באגזוז שעשה מעט רעש, אני לא יודע על שום תקלה משמעותית, בימים אלו כשהגיעה ל-100,000 ק"מ היא מוחלפת ע"י הליסינג ביונדאי איוניק..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...