Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

היום בבוקר נדלקה נורת מנוע קבועה, נורת בקרת החלקה קבועה ונורת קרוז מהבהבת.

גם עכשיו שהנעתי הן נדלקו ונשארו כל הנסיעה.

סובארו B3 2010.

נוסעת ומתפקדת כרגיל ללא גמגום או תסמין אחר.

יש למישהו רעיונות?

d44d93a4-f351-4620-b41f-19b72fdc5c81.jpg

פורסם (נערך)
ערב טוב

היום בבוקר נדלקה נורת מנוע קבועה, נורת בקרת החלקה קבועה ונורת קרוז מהבהבת.

גם עכשיו שהנעתי הן נדלקו ונשארו כל הנסיעה.

סובארו B3 2010.

נוסעת ומתפקדת כרגיל ללא גמגום או תסמין אחר.

יש למישהו רעיונות?

[ATTACH=CONFIG]508807[/ATTACH]

את נורת הקרוז ניתן לבטל / להדליק ע"י כפתור לחיצה שיש לך על ההגה . כנראה שלחצת בטעות . תחפש אותו .

תתחיל עם זה... ואם אני לא טועה גם הנורה של החלקה במסלול היא נורה שמופעלת ע:י לחיצה .

ומאוד ייתכן שנורית ה "בדוק מנוע" נדלקה בגלל נסיעה עם ה 2 האחרות דולקות .

לכן תנסה לבטל את נורת ה CRUZE ואת נורת ה מסלול חלק/משובש . ואז תאפס את התקלה . ונראה אם היא חוזרת

עריכה אחרונה על ידי דניאליטו
תיקון והוספה
פורסם
את נורת הקרוז ניתן לבטל / להדליק ע"י כפתור לחיצה שיש לך על ההגה . כנראה שלחצת בטעות . תחפש אותו .

תתחיל עם זה... ואם אני לא טועה גם הנורה של החלקה במסלול היא נורה שמופעלת ע:י לחיצה .

ומאוד ייתכן שנורית ה "בדוק מנוע" נדלקה בגלל נסיעה עם ה 2 האחרות דולקות .

לכן תנסה לבטל את נורת ה CRUZE ואת נורת ה מסלול חלק/משובש . ואז תאפס את התקלה . ונראה אם היא חוזרת

אני משתמש מידי פעם בקרוז קונטרול ויודע איפה הכפתור נמצא. ניסיתי ללחוץ עליו והוא לא מגיב. גם שאני משתמש בו הוא נדלק קבוע עד שאני מכבה ולא מהבהב כמו עכשיו. זה קשור איכשהו לתקלה.

גם בקרת החלקה לא נכבה.

שלושת הנורות נדלקו בו זמנית כך שבטוח יש קשר בין שלושתן לתקלה.

אכנס למוסך ונחבר למחשב, מקווה שזה רק חיישן/פיוז או משהו קטן.

פורסם

זכור לי בעבר בפורום תאור של תקלה כזאת בסובארו, אפילו היו כמה שרשורים.

זה היה חיישן חמצן.

פורסם

כמובן שרק התחברות לסורק תגלה לך את התקלה - אין פה מקום לניחושים.

אצלי זה קרה לפני כמה שנים כשחיישן החמצן הקדמי הלך לעולמו.. הרכב המשיך לנסוע רגיל.

התענוג עלה לי 1300 ₪ במורשה.

אגב, תקלות בחיישן חמצן, או ממיר נחשבות למחלה בשנתונים 2006-2009.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אם נורית ה "בדוק מנוע" נדלקה כי זו תקלת חיישן חמצן בממיר , ואם הרכב לא חדש... חבל לתקן . הוצאה גדולה !!! . תנסה לאפס את התקחלות ותראה אם הם חוזרות . ייתכן שהכפתור של הקרוז קומטרול , התקלקל...

פורסם

עצה גורעה. זאת אומרת כן צריך לאפס את התקלה אבל אם היא חוזרת, צריך לתקן את זה. חיישן חמצן קידמי משפיע באופן ישיר על ביצועי המנוע ועל צריכת הדלק.

בנוסף, עם נורת Check engine דולקת אפשר להיכשל בטסט על עצם זה שהיא דולקת בלבד, גם כשערכי הזיהום תקינים.

פורסם
עצה גורעה. זאת אומרת כן צריך לאפס את התקלה אבל אם היא חוזרת, צריך לתקן את זה. חיישן חמצן קידמי משפיע באופן ישיר על ביצועי המנוע ועל צריכת הדלק.

בנוסף, עם נורת Check engine דולקת אפשר להיכשל בטסט על עצם זה שהיא דולקת בלבד, גם כשערכי הזיהום תקינים.

אם הרכב חדש תתקן . אם הרכב ישן , הוצאה של 2000 ש"ח לא כדאית (זוהי עצה שקבלתי במוסך הוגן , פשוט אמרו לי להתעלם מהנורה הדולקת.) . מבחינת זיהום אוויר הטסט לא יכשיל אותך וגם נורה דולקת לא תכשיל אותך . שום השפעה על ביצועי מנוע וצריכת הדלק . פשוט מצביע על כך שהממיר תקול ויושב על המצפון שלך שהסביבה תקלוט יותר תוצרי שריפה .

זו דעתי .

פורסם

אתה כנראה מדבר על חיישן חמצן אחורי, הוא באמת לא משפיע כמעט על ביצועי המנוע, תפקידו לפקח על פעולת הממיר.

יש נוהל יחסית חדש - אפשר להכשיל בטסט על נורת Check engine דולקת.

במקום לנסוע עם תקלה ולחשוב שזה בסדר כי האוטו ישן אפשר לרכוש את החיישן הזה ברשת בהרבה פחות מ 2000 ש"ח.

יש גם פטנטים שונים שמאפשרים ל"רמות" את המחשב ולגרום לו לא להדליק את נורת התקלה - רלוונטי כאשר הממיר לא תקין.

החיישן הקידמי חייב להיות תקין בכל מצב.

פורסם (נערך)
אתה כנראה מדבר על חיישן חמצן אחורי, הוא באמת לא משפיע כמעט על ביצועי המנוע, תפקידו לפקח על פעולת הממיר.

יש נוהל יחסית חדש - אפשר להכשיל בטסט על נורת Check engine דולקת.

במקום לנסוע עם תקלה ולחשוב שזה בסדר כי האוטו ישן אפשר לרכוש את החיישן הזה ברשת בהרבה פחות מ 2000 ש"ח.

יש גם פטנטים שונים שמאפשרים ל"רמות" את המחשב ולגרום לו לא להדליק את נורת התקלה - רלוונטי כאשר הממיר לא תקין.

החיישן הקידמי חייב להיות תקין בכל מצב.

מסכים איתך לחלוטין . החיישן שאני התכוונתי אליו יושב על הבלוק של הממיר בחלק האחורי .

אני נסעתי במשך כשנתיים עם נורת בדוק מנוע עקב תקלת חיישן חמצן בממיר ועברתי פעמיים טסט אחרי בדיקת גזים שהיתה תקינה.

לפי מה שהבנתי ההכשלות בטסט על מיני דברים נתונים לשיקול דעתו של כל בוחן ובוחן. בוחן אחד יחפש בציציות ויכשיל על משהו... הדבר הכי קטן. ובוחן אחר הגיוני יותר יתמקד במה שחשוב יותר ויתעלם מבעיות זוטרות שאינן משפיעות על בטיחות.

לדגמא : חוסר באשפתון... , בוחן אחד יכשיל , בוחן אחר יעביר .

כיסוי אחורי של מראה (נגנב לי יום לפני טסט) ... , לפני שנכנסתי למכון שאלתי אם יכשילו ... , בוחן אחד אמר : אני לא . אבל בוחן אחר יכול.

עריכה אחרונה על ידי דניאליטו
  • תוכן חדש...