Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על סופר מיני ידנית

Adi Star
שימו לב! השרשור הזה בן 2207 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מחפשת סופר מיני ידנית ומתלבטת..

הדרישות:

תקציב עד 45K~

רצוי שנתון 2015

רצוי תא מטען מרווח יחסית (כמה שניתן). (עגלה+שטויות של ילדים קטנים)

שימוש עיקרי דווקא לנסיעות מחוץ לעיר, קילומטרג' גבוה.

כיום נוסעת כבר 7 שנים בהנאה על ה i10 הידנית (2011) אבל הקילומטרג' הגבוה מחייב שדרוג.

הכיוון בידניות הוא קיה ריו, פולו ואולי פורד פיאסטה.

חשבתי גם על i20 או קיה האוטוטמטיות

אבל מניחה שאוכל לקבל אוטו חדש יותר ושמור יותר עם הידניות

אשמח לעצה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בודק דאציה סנדרו סטוופאי, תהיה חדשה יחסית לתקציב, מרווחת ונוחה.

פיגו 208 ידנית גם נוחה מאוד, איכות החומרים עדיפה ולדעתי ניראית מודרנית יותר, כדאי לחפש רמת איבזור אקטיב.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי גם על i20 או קיה האוטוטמטיות

אבל מניחה שאוכל לקבל אוטו חדש יותר ושמור יותר עם הידניות

אשמח לעצה!

העצה לא לקנות ידני במחשבה שזה יותר זול.

ידני יותר זול ברכב חדש. ככל שהוא מתיישן האטרקטיביות של הידני עולה עד שהידני נמכר במחירים דומים לאוטומט. ולעיתים אף יקר יותר ידני בגלל היעדר ההיצע.

גם אם הידני מעט זול יותר זה לא יקפיץ אותך בשנתונים.

בארץ ידני קונים כי רוצים ידני. מכל מיני שיקולים (אמינות, תחזוקה זולה, חיבה). המחיר הוא שיקול מינורי ברכבים כאלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל בתקציב כזה ידני עדיין יהיה זול משמעותי מאוט', כלומר יאפשר שנתון גבוה יותר.

אם לא ממש חייבים סופר מיני (משיקולי חניה לדוגמא) אפשר לחשוב על "ג'יפון" קטן, למשל הקקטוס, שיהיה מרווח יותר ומאובזר. החיסרון העיקרי (מעבר לעיצוב, שלא כולם מתחברים אליו) הוא החלונות האחוריים שלא באמת נפתחים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העצה לא לקנות ידני במחשבה שזה יותר זול.

ידני יותר זול ברכב חדש. ככל שהוא מתיישן האטרקטיביות של הידני עולה עד שהידני נמכר במחירים דומים לאוטומט. ולעיתים אף יקר יותר ידני בגלל היעדר ההיצע.

גם אם הידני מעט זול יותר זה לא יקפיץ אותך בשנתונים.

בארץ ידני קונים כי רוצים ידני. מכל מיני שיקולים (אמינות, תחזוקה זולה, חיבה). המחיר הוא שיקול מינורי ברכבים כאלו.

הנ"ל משתנה מאוד בין דגם רכב אחד למשנהו ומה שאתה אומר נכון רק בחלק מהמקרים.

לדוגמא אותה פיגו 208 שיש לי ידנית עולה 20-30 אלף אוטומט (רובוטית) תעלה 40 אלף + גם אצל הסופרמיני של סוזוקי וקיה הידניות משמעותית זולות יותר.

מצד שני ברכבים עם תיבות רובוטיות שיצא להן שם רע הידני עולה כמו האוטומט ואף לפעמים יקר יותר (אאל"ט פורד פוקוס, פיאט בראבו, קבוצת וואג)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שרק ברכבים עם שם רע לאוטומטי הידני לא פוגע במחיר היחסי. (כמובן שיש לקחת בחשבון שגם כחדש עולה פחות...)

אני משער שהפער ב 208 הוא לא רק בגלל התיבה. אלא בגלל העובדה שהידני לרוב מגיע עם מנוע חלש יותר ואבזור דל בהרבה. כך זה בהרבה מודלים.

מכרתי פוקוס דור ראשון ואיביזה 98 (בזמנו לשתיהן היתה גרסה אוטומטית למהדרין) ובשתיהן מכרתי ביותר מאשר הייתי מוכר אם היתה לי אוטומטית.

אני לא אומר שזה המצב המקובל, אבל בהחלט רכב ידני יכול להיות יתרון.

הוא בטח לא חסרון כמו שנוטים לחשוב אלו שמעולם לא מכרו אחד.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקליאו אחלה אבל כנראה לא מספיק מרווחת לדרישות שלה.

יאפ, מצד אחד היא מתניידת היום בi10 - שמה התא מטען בטוח פחות טוב מהקליאו.

מהצד השני, כן - מסכים שהקליאו הקריבה את תא המטען שלה לטובת העיצוב - דווקא לא בנפח כמו בנוחות ההטענה, הפתח עצמו צר בחלק העליון(שוב, העיצוב) יש מדרגה מרגיזה וגבוהה בחלק התחתון של תא המטען שדורש ממך להרים את הדברים מעליה כל פעם - יכלו לעשות אותו נוח יותר.

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בחיפוש עם דרישות מאוד דומות, סופר מיני ידנית מרווחת עם בגז' כמה שיותר גדול, עגלה ילדים וכו'.

בסוף בחרתי בפאביה. בגז' שמכיל עגלה עם אמבטיה ונשאר עוד קצת מקום, או טיולון שמשאיר הרבה מקום לדברים אחרים.

גם לנוסעים די מרווחת (יחסית לסופר מיני), אני 1.85 מטר ולא מרגיש צפוף.

מנוע 1400 פשוט ואמין. מעריך שבתקציב שלך תכנס 2014 - 2015, עם מנוע 1400 (ולא 1200 טורבו - שם המחירים יותר גבוהים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

שלום,

מציעים לך כיוון שונה,

קח MG3 חדשה, 0 ק"מ, ב 48,000 ש"ח.

אם תרצה להתרשם בנסיעת מבחן, שלח לנו בהודעה פרטית שם וטלפון ונקשר אותך עם אנשי MG,

בברכה,

צוות לובינסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תא המטען בריו יהיה הגדול בטווח המחירים האלה.

פיאסטה יותר מהנה לנהיגה, אבל פחות מאובזרת ויותר צפופה.

הייתי מכניס לשיקולים גם את הפאביה הידנית.

.We apologise for the inconvenience

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2207 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...